17.1.2018

Postup našich zástupců do čtvrtfinále evropských pohárů se vzdaluje

Dnešní zápasy evropských pohárech 2017/18 se našim zástupcům nepovedly. Ani jeden z nich nezvítězil a odvety budou velice těžké.

DUKLA LIBEREC - CALZEDONIA VERONA

Velká výzva byla před hráči Dukly Liberec – vyhrát domácí zápas v Poháru CEV proti italskému týmu Calzedonia Verona, kterou trénuje bývalý slavný nahrávač Nikola Grbič.

Dukla Liberec – Calzedonia Verona 1:3 (25:23, 21:25, 12:25, 19:25)

Rozhodčí: Rusinoiu, Vasileiadis

Počet diváků: 970

Sestavy:

Liberec: Veselý, Štokr, Galabov, Leikep, Janouch, Správka, libero Kopáček. Střídali: Holubec, Srb, Staněk, Indra

Verona: Manavinezhad, Birarelli, Spirito, Jaeschke, Pajenk, Stern, libero Pesaresi. Střídali: Paolucci, Djuric

Popis utkání:

Domácí Dukla proti věhlasnému soupeři nastoupila odhodlaně a bojovně. Dařil se jí servis, ač byl možná i trochu za hranou rizika. Chycené míče v obraně neomylně „skládal“ Honza Štokr a z pipe Galabov. Kolem dvacátého bodu Dukla odskočí na rozdíl dvou, resp. tří bodů a Veselý útokem středem ukončí set, 25:23.

Vstup do druhého setu se Dukle opět podařil. Po prvním technickém time-outu vede 8:5. V tu chvíli přichází rozhodnutí trenéra Grbiče vystřídat univerzála Sterna a to se v následném průběhu ukazuje jako klíčové. Ještě za stavu 17:19 se Dukle po podařeném střídání trenéra Nekoly (Staněk za Janoucha) naskytla šance srovnat, popř. otočit stav, ale nepovedená nahrávka, nedovolila Štokrovi zaútočit. Italové se uklidnili a dotáhli set do vítězného konce, 21:25.

Třetí set se Dukle hrubě nepovedl. Servis ztratil na razanci a přesnosti. Verona přidává bod za bodem, až se trenér Nekola rozhodne nechat prvního nahrávače Janoucha a univerzála Štokra vydechnout a soustředit se na set čtvrtý, 12:25.

Do čtvrtého setu nastupuje Dukla opět v základní sestavě. Přesto, že Verona od začátku vede, podaří se domácím přiblížit na dva body (17:19). V tu chvíli se ukazuje vyhranost a kvalita soupeře. Po time-outu Jaesche „trefí“ servis – eso a zápas hosté dovedou v klidu do vítězného konce, 19:25.

Ačkoli Dukla prohrála, předvedla sympatický a kvalitní výkon. Z věhlasného soupeře se nepo…… a kromě třetího setu mu byla víc než vyrovnaným soupeřem.

 

VK ČEZ KARLOVARSKO – BIOGAS VOLLEY NÄFELS

Do Karlových Varů v rámci osmifinále CEV Voleyball Challenge Cup – Men, zavítal soupeř ze švýcarského NÄFELS. S tímto týmem se Karlovarsko setkává pravidelně před zahájením Extraligy v přípravném turnaji. Tentokrát bohužel Karlovarsko prohrává na domácí půdě 3:1. Za čtrnáct dní musí Karlovarsko vyhrát za tři body ve Švýcarsku a po té vyhrát i ve zlatém setu, pokud chce myslet na další kolo v CEV Challenge.

VK ČEZ Karlovarsko – Biogas Volley NÄFELS  1:3 (24:26, 25:19, 23:25, 22:25 )

Rozhodčí: Ioannidis, Parvanova

Počet diváků:  750

Karlovarsko: Hudeček, Treial, Kriško, Zmrhal, Priešinsky, Ropret, libero Pfeffer. Střídali: Rejlek, Široký, Hukel

Näfels: Radomski, Brändli, Martinez Roa, Formela, Ehrat, Giger, libero Sutter. Střídal: Fořt

Vyjádření:

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Zápas jsme nezvládli útočně. První set nás stál hodně sil, v koncovce jsme byli plus 4 a nedohráli jsme ji. Druhý set se nám povedl, ale pak jsme se strašně nadřeli a vždy v rozhodujících chvílích jsme udělali chybu.“  

Polák Dalibor (trenér Biogas Volley NÄFELS): „Dnes typické pohárové utkání se šťastnějším koncem pro nás. Domácí nás možná trochu podcenili, když nás před sezónou pořád porážejí. Obě strany byly malinko nervózní, mi přišlo. Následně se nám rozehrál univerzální hráč a začali jsme mít utkání pod kontrolou. Vary nás vždy dotáhly. Myslím, že to nebyl vůbec špatný sport. My takových to zápasů máme ve Švýcarsku málo, jelikož nás moc v lize nehraje a pouze první trojka je silnější než ostatní. Jsem strašně rád, jelikož porazit tým z první čtyřky české ligy a ještě u nich doma, to se počítá. Česká liga je hrozně silná, ty kluky znám co tu hrají, jeden vedle druhého super volejbalisti, takže my si toho vážíme a budeme v odvetě dělat vše proto, abychom něco uhráli. Cíl byl dva sety a máme tři, tak je to dobré.“

Popis utkání:

Karlovarsku bylo jasné, že jedině tvrdý a dobře umístěný servis vede k úspěchu. Ten dnes moc nevycházel. Výsledky jednotlivých setů jasně hovoří, že oba týmy chtěly vyhrát a proto se snažily uhrát každý bod. Karlovarsko bohužel trestuhodně přišlo o vítězství v prvním setu, kdy v koncovce vedlo 23:19 a nakonec prohrálo 24:26. V druhém setu Karlovarsko zabralo a i výsledek tomu odpovídal. Domácí vítězí 25:19. Ve třetím setu se hostům začínal rozehrávat univerzální hráč a Karlovarsko se ne a ne prosadit na útoku a uhrávat bodové body. V koncovce setu si Näfels udržoval dvoubodové vedení, které si nenechalo vzít a vítězí 25:23. Ve čtvrtém setu bylo na domácích vidět, že musí vyhrát pokud chtějí pomýšlet na pátý set. To je trochu svazovalo. Je pravdou, že vždy drobný náskok hostů srovnali, ale v koncovce nedokázali eliminovat tříbodový náskok hostů a set skončil výhrou hostí 25:22. Celý zápas Näfels vyhrává 3:1 a Karlovarsko za 14 dní musí zabrat na půdě hostů, pokud chtějí postoupit do dalšího kola.

BUNGE RAVENNA – VOLEJBAL BRNO

Brněnským volejbalistům včera cestu do Itálie komplikoval sníh, letadlo ale naštěstí stihli úplně na poslední chvíli. Dnes se jim do cesty postavila další překážka, tentokrát v podobě těžkého soupeře jménem Ravenna. Domácí Italové na své palubovce potvrdili kvality a Volejbalu Brno nedovolili uhrát ani jeden set. Na cestě do čtvrtfinále Challenge Cupu tak brněnským hráčům zbývá jediné: pokusit se o zvrat 30. ledna doma.

Bunge Ravenna - Volejbal Brno  3:0 (25:15, 25:19, 25:14)

Rozhodčí: Georgouleas, Williems

Počet diváků: 1 200

Sestavy:

Ravenna: Poglajen, Vitelli, Orduna, Marechal, Diamantini, Buchegger, libero Goi. Střídal: Marchini

Brno: Handlíř, Mendoza, Boula, Hrazdira, Pražák, Okosanovic, libero Weber. Střídali: Klapal, Římal

Vyjádření:

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Čekal jsem dnes z naší strany větší bojovnost. Největší a hlavní rozdíl mezi námi a soupeřem byl ve výkonu krajních hráčů. To bohužel rozhodlo."

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Ravenna nás v dnešním zápase přehrála v útoku přes kůly. My jsme se dokázali prosadit pouze středem."

Popis utkání:

Úvod zápasu sice Brnu vyšel, když s domácími drželo vyrovnané skóre do stavu 9:9. Pak ale přišly brněnské chyby, hlavně v útoku, které soupeři dovolily odskočit. Bodové manko už Brno do konce setu smazat nedokázalo, náskok Ravenny naopak vzrostl až na 25:15.
I druhé dějství bylo do do prvního technického time outu vyrovnanou partií (8:7), pak se  sice Italové ujali vedení o několik bodů, ale brněnští hráči se je snažili dotahovat, dařila se zejména hra středem. Domácí si však vítězství v sadě opět pohlídali (25:19).
Třetí set byl od začátku zcela v režii volejbalistů Ravenny, kteří v něm dominovali a diktovali tempo hry. Brno nedokázalo vzdorovat skvělému italskému útoku, a tak v setu uhrálo pouhých 14 bodů.

 

Autor: Jiří Carba, tým Karlovarska, Barbora Mertová, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018