21.12.2017

Skóre našich mužů v bojích o postup do osmifinále v pohárové Evropě 3:2

V osmifinálových duelech evropských pohárů 2017/18 budeme mít tři své zástupce. V Poháru CEV postoupil pouze Liberec, který triumfoval v Burgasu. Naopak končí Kladno, jemuž proti silnému Galati bojovnost nestačila a  trochu nečekaně jsou ze hry i České Budějovice, které doma prohrály s izraelským Hapoel Akko. To v Challenge Cupu máme zatím stoprocentní úspěšnost. Karlovarsko si doma lehce poradilo se Záhřebem. Volejbalisté Brna sice podlehli ukrajinskému Charkovu, ale následně vybojovali vítězství ve zlatém setu. Osmifinálové duely jsou na programu v průběhu ledna.

NEFTOHIMIC 2010 BURGAS – DUKLA LIBEREC

Liberečtí volejbalisté po parádním a jednoznačném výkonu vyhráli na palubovce bulharského mistra. Zajímavostí utkání bylo, že na soupisce Dukly se objevilo 2 x jméno Lubomír Staněk. Nebyla to chyba, ale jednalo se o otce se synem. Stínem utkání bylo zranění kotníku Tomáše Kriška.

Neftohimic 2010 Burgas – Dukla Liberec 0:3 (18:25, 21:25, 18:25)

první utkání 2:3, postupuje Liberec

Rozhodčí: Willems, Suciu

Počet diváků: 1 500

Sestavy:

Domácí: Petkov, Bratoev G., Bratoev V., Kartev, Statsenko, Petrov, libero Salparov. Střídali: Karyagin, Dimov, Atanasov, Nikolov

Hosté: Holubec, Štokr, Kriško, Leikep, Janouch, Správka, libero Kopáček. Střídal: Galabov

Popis utkání:

Liberec má za sebou povedené utkání, na jehož konci slaví postup do osmifinále poháru CEV. V zápase se jim dařilo na servisu, ke kterému se přidala výborná obrana. Duklu zdobila po celý zápas bojovnost, koncentrace, týmová hra. To se potvrdilo i po příchodu Galabova, který nahradil zraněného Kriška.  

Soupeřem Dukly v osmifinále bude italská Calzedonia Verona. 

C.S. ARCADA GALATI – KLADNO VOLEJBAL CZ

Kladenští volejbalisté nastoupili k odvetnému zápasu odhodlaně. V bouřlivém prostředí drželi krok s domácími v každém setu pouze však do šestnáctého bodu. Pak už Galati bylo důraznější.

C.S. Arcada Galati - Kladno volejbal cz 3:0 (21, 23, 24)

první utkání 2:3, postupuje Galati

Rozhodčí: Valentar, Kramar

Počet diváků: 1 000

Sestavy:

Domácí: Bala, Spinu, Despotovski, Kovacevic, Ferreira Rangel, Pascan, libero Majstorovic. Střídali: Zahar, Cristudor

Hosté: Sobotka, West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, Hýský, libero Moník

 

JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – HAPOEL MATE-ASHER AKKO

Jihostroj zahájil evropský pohár v základní sestavě s nahrávačem Filipem Palgutem, smečaři Michálkem a Halabou. Na bloku nastoupil kapitán Radek Mach se slovenským reprezentantem Ondrovičem a na postu univerzála dostal důvěru Filip Křesťan. Post libera patřil uzdravenému Martinu Kryštofovi.

Jihostroj České Budějovice - Hapoel MATE-ASHER AKKO 1:3 (23:25,23:25,25:17,20:25)

první utkání 3:2, postupuje Akko

Rozhodčí: Delikostidis, Asipchyk

Počet diváků: 1 496

Domácí: Palgut, Michálek, Halaba, Mach, Ondrovič, Křesťan, libero Kryštof. Střídali: Šotola, Kupilík, Todua
Hosté: Renato, Foyer, Jacobsen, Okosin, Da Silva, Sokolov, libero Zyndorf. Střídali: Neviadomskyi, Louk

V úvodu prvního setu si držel domácí Jihostroj dvoubodové vedení, stav se vyrovnal až za stavu 13:13. Poté se izraelský tým rozkoukal  v hale a převážně rychlý útok středem blokaře Okosina poslal hosty do vedení (16:18).  Pawel Halaba svým parádním servisem (esem) vyrovnal skóre na 19:19. Bod po bodu se stav přehoupl na dramatický závěr 23:23. Tam však lépe zahráli hosté a zvítězili nejtěsnějším rozdílem 25:23. 

Druhé dějství zahájily pohledné výměny. Do prvního technického oddechového času šli s vedením 8:6 Jihočeši. Před koncovkou druhé sady přišel na hřiště místo Filipa Křesťana mladý univerzál Marek Šotola, ale druhý set zakončilo stejné skóre, jako set první a Hapoel opět zvítězil 25:23.

Začátek třetí sady se Jihočechům povedl, kapitán Radek Mach zablokoval a s náskokem 8:4 šli domácí do prvního oddechového času. Poté Jihočeši zahráli výbornou sérii a Petr Michálek svým důrazným  útokem zapsal stav na 16:9.  Poté vzal trenér Jihostroje René Dvořák oddechový čas. Domácí si pomaličku vytvořili dostatečný náskok a Petr Michálek svou smečí za stavu 25:17 třetí dějství zakončil. 

Čtvrtý set začal opět vyrovnaně 6:6, 7:7 až Pawel Halaba poslal útokem Jihostroj do oddechového času (8:7).  Ale izraelský tým si stále držel vedení, Filip Křesťan snížil náskok na 11:12, za chvíli dotahoval útokem Petr Michálek na 13:14 a Filip Křesťan srovnal na 14:14. Do koncovky přišel místo Palguta Kupilík, ale Hapoel už vedl 23:19 a k izraelskému vítězství už chyběl jen krůček k dalším bojům v Poháru CEV.

Autor: Blanka Popelková

LOKOMOTIV CHARKOV – VOLEJBAL BRNO

Bouřlivá atmosféra a obrovský souboj s jediným cílem vybojovat osmifinále Challenge Cupu. Tak vypadal středeční večer na ukrajinském Charkově, kam zamířil Volejbal Brno k odvetě v tomto prestižním evropském poháru. Svěřenci Ondřeje Marka už před odletem avizovali, že zápas určitě jednoduchý nebude. A scénář tomu odpovídal. Charkov, mohutně podporován domácím publikem, v zápase zvítězil 3:1, a o postupu tak rozhodoval až zlatý set. V něm brněnští volejbalisté ukázali svou obrovskou bojovnost a výhrou 15:12 prodloužili svou pouť pohárovou Evropou.

Lokomotiv Charkov – Volejbal Brno 3:1 (26:24, 25:18, 24:26, 30:28), zlatý set 12:15

první utkání 0:3,  postupuje Brno

Rozhodčí: Constatinides, Niklova

Počet diváků: 2 500

Vyjádření:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Náš soupeř se oproti prvnímu zápasu výrazně zlepšil a hrál dobře na podání i na příjmu. My jsme si bohužel nebyli schopní vytvořit tolik příležitostí pro vysokou obranu jako v úvodním duelu, ale rvát jsme se až do konce nepřestali. A to se nám vyplatilo ve zlatém setu."

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brna): „Domácí nás v prvním setu zatlačili podáním, přesto jsme se dostali do koncovky, ale bohužel ji nezvládli. To se pak podepsalo na následující sadě, ve které byl od začátku lepší Charkov. Až ve třetím setu jsme výrazně zlepšili servis a byli konečně ukrajinským hráčům vyrovnaným soupeřem. Čtvrté dějství pak mělo hodně dramatický závěr, který Charkov zakončil esem a zařídil zlatý set. V tom nám na začátku hodně pomohl náskok při podání Ondřeje Bouly na 7:1 a já jsem moc rád, že jsme zlatý set dokázali dotáhnout až k vítězství."

Popis utkání:

Zápas v Charkově byl přitom už od začátku hodně vyhecovaný - v hledišti bylo asi 2000 diváků a z toho pětistovka vojáků. Soupeř začal v bouřlivé atmosféře lépe a Volejbal Brno si pomalu zvykal na tempo hry. Charkov od začátku utkání výborně servíroval a brněnští hráči se prosazovali jen stěží. Skóre v prvním setu nakonec Brno dotáhlo, ale koncovku zvládl lépe soupeř (24:26 z pohledu Brna).

V druhém dějství působili jihomoravští volejbalisté zakřiknutě, zatímco Charkov hrál to co, potřeboval - odměnou mu bylo vítězství 18:25. Třetí sada ale znamenala od začátku zlepšení na brněnské straně na servisu i v útoku a byli to tentokrát domácí, kteří museli dotahovat skóre. To se jim sice povedlo, ale koncovka patřila nakonec Brnu (26:24).

Ve čtvrtém setu ukrajinští volejbalisté dlouho drželi mírný náskok, Brno ale v úplném závěru sady srovnalo a k dispozici mělo i setbol. O konečný výsledek se ale oba týmy přetahovaly dlouho - soupeř nakonec napjatý souboj vyhrál 28:30.

Duel tedy zamířil až do zlatého setu, do kterého při výborném podání Ondřeje Bouly skvěle vlétlo Brno a ujalo se vedení 7:1. Charkov se nevzdal, zvýšil tlak a stav zkorigoval, na vítězství to ale nestačilo, a tak do osmifinále Vyzývacího poháru po výhře 15:12 ve zkrácené hře postupuje Volejbal Brno.

Na svého osmifinálového soupeře Brno ještě čeká. Bude jím postupující z dvojice Bunge Ravenna/Gentofte Volley.

Autor: Barbora Mertová

ČEZ KARLOVARSKO – MLADOST ZAGREB

Volejbalisté Karlovarska před domácím publikem neponechali nic náhodě a svého soupeře ze Záhřebu vcelku lehce porazili, což v součtu s vydřeným vítězstvím 3:2 v Chorvatsku znamenalo postup.

ČEZ Karlovarsko – Mladost Zagreb 3:0 (25:17, 25:13, 25:22)

první utkání 3:2, postupuje Karlovarsko

Rozhodčí: Zdraveski, Marev

Počet diváků: 750

Domácí: Kriško, Zmrhal, Treial, Ropret, Hudeček, Prešinský, libero Pfeffer

Hosté: Mitrašinovič, Prlič, Sedláček, Dukič, Krnič, Marelič, libero Sarcevič. Střídali: Bakonji, Hanžič

Soupeřem Karlovarska v osmifinále bude švýcarský klub Bioga Volley Näfels.

 

Autor: Jiří Carba, foto CEV

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018