6.11.2018

Benefiční turnaj (6/19) - Vicemistryně České republiky TEREZA KOTLASOVÁ!

Tereza Kotlasová je další z juniorských hvězd České republiky. Společně s Danielou Resovou mají za sebou velice úspěšný rok 2018, překročená očekávání a skvěle se vytáhly především na 4*hvězdičkovém turnaji ve Varšavě, kam se probojovaly z kvalifikace. Jsou mimo jiné jedinou českou dvojicí (vyjma aktuálních světových třináctek Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera), které se povedlo na takto vysoce hodnoceném turnaji FIVB postoupit z kvalifikace do hlavní soutěže. Na Benefičním turnaji si zahraje poprvé a už se těší na charitativní atmosféru.

Dražební lístek Terezy Kotlasové - ZDE

Výtěžek dražby Terky podpoří Nadaci VIGO.

"Léto 2018 bylo dlouhé a plné zážitků, pozitivních i negativních. Nejraději vzpomínám na dva pro mě důležité momenty. První je z Varšavy na 4*hvězdičkovém turnaji, kdy za námi přišla Markét (Markéta Nausch Sluková, pozn. red.), že nám pomůže s rozcvičkou. Lobovala na mě jedna z nej hráček světa, měla o nás zájem a radila nám s taktikou. Přišla se na nás podívat na zápas, pak i Honza Dumek s Vášou Berčíkem.

Všichni se tam podporovali, měla jsem pocit, že jsou jeden tým a my jsme jeho součástí.

Druhý moment mám z turnaje, který jsme nevyhrály, což mne hodně mrzelo. Na druhou stranu mi bylo hodně špatně a bála jsem se, že do turnaje ani nenastoupím. Právě v těchto momentech zjistíme, čeho jsme schopni a kdo všechno za námi stojí. Při hře jsem se několikrát otočila do publika a viděla svoji maminku, babičku, kamarády, kteří mě hnali dopředu a dodávali mi sílu. To bylo skvělé, jsem za ně moc ráda.

Benefičního turnaje se budu účastnit poprvé, minulý rok jsem se bohužel musela omluvit. Ale snad každý pochopí, že když za Vámi přijdou takoví dva fešáci a sympaťáci, jako jsou Márty s Jindrou, tak podruhé odmítnout nedokážete.

Nápad, který kluci měli a realizovali jej, mi přijde parádní. Díky nim máme i my možnost pomoci jiným skrze něco, co nás baví. Zároveň tím propagují nejen beachvolejbal, ale i to, jací my beachaři doopravdy jsme.

V dnešní době je obrovský výběr neziskových organizací a není vůbec jednoduché vybrat pouze jednu z nich. Věděla jsem, že mým hlavním přáním bude podpořit lidi, kteří nemyslí jen na sebe, ale především na jiné.

Rozhodla jsem se proto pro Nadaci VIGO, která podporuje osoby trpící poruchou autistického spektra. Na této organizaci se mi nejvíc líbí, že se snaží pomoci rodinám, zároveň především seznamuje laickou veřejnost s touto nemocí a podporuje lidi, co se v tomto oboru vzdělávají. Snaží se společnosti přiblížit životy lidí s autismem, jejich pocity, trápení a přání.

Když přijde do společnosti člověk, který se svým chováním odlišuje, někteří lidé na něj reagují úšklebky, vtipy a podobně. Většina z nás chápe, že to není správné, avšak málokdo řekne těm, kteří to nechápou, že by se měli zachovat jinak. Ráda bych toto změnila a jsem ráda, že jsou mezi námi tací, kteří už to dělají."

 

Předchozí díly:

Jindra Weiss

Daniela Resová

Honza Dumek

Marie-Sára Štochlová

Ondra Perušič

 

Autor: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018