22.6.2020

Mládežnické beachvolejbalové turnaje propršely, ale dohrály se

I tento víkend se konaly beachvolejbalové mládežnické tour. Do Vratislavic přijely kadetky, naopak kadeti se sešli v Kutné Hoře, juniorky přivítala Jihlava a juniory Opava. Přestože po celé republice silně pršelo, turnaje se odehrály a byly rozdány medaile.

Ve Vratislavicích se 20. – 21. června 2020 konal celostátní kadetský pohár. V sobotu byla na programu kvalifikace, v neděli pak hlavní soutěž. Z kvalifikace až na celkové vítězství vystoupaly kadetky Žaneta Foxová/Michaela Vlčková a neměly to vůbec jednoduché. V sobotní kvalifikaci bylo 18 týmů (byly i 3 náhradní týmy) a nepřetržitý déšť. V nedělní hlavní soutěži bojovalo 16 týmů, a bohužel také mimo finále, neustále celý den pršelo. Takže klobouk dolů, před všemi zúčastněnými kadetkami, které skvěle zvládly sychravou tvář beachvolejbalu.

V hlavní soutěži byly od čtvrtfinále k vidění krásné zápasy, velmi kvalitní výkony a beachvolejbal plný obětavosti a zápalu. Rozhodovalo se většinou až tie-breaku, tak byly týmy vyrovnané. V opravdu velmi obtížných podmínkách obstáli i všichni trenéři a doprovod hráček. Byli nápomocni pořadateli a tak panovala na turnaji po celou dobu příjemná atmosféra. Všichni často potleskem oceňovali vynikající zásahy soupeřů. Finalistky turnaje dostaly mimo důležitých bodů do žebříčku ČVS poháry, medaile, beach tílka a ceny od místních sponzorů.

Děkujeme všem za účast a na shledanou příští rok, určitě bude lepší počasí.

Kompletní výsledky kadetek ZDE

 

Autor: Jan Kvapil

Za deštivého počasí proběhl v sobotu 20. června v Kutné Hoře celostátní kadetský pohár (U17) v beachvolejbale. Soutěže se zúčastnilo 13 dvojic z celé republiky. Do semifinálové čtyřky se probojoval vedle prvních třech nasazených dvojic také šestý pár, který nakonec celý turnaj vyhrál.

Konečné pořádí:
1. Mikuláš Plšek / Richard Čermák
2. Teodor Schinko / Filip Rydval
3. Jan Mrověc / Jakub Krejčíček
4. Martin Toufar / Jan Neuschaefer

Další příležitost vidět špičkový beachvolejbal v Kutné Hoře bude 12. července, kdy zde proběhne Letní pohár mužů. Velký dík patří starším žákyním a kadetkám, které pomáhaly celý deštivý den až do konce s otáčením skóre.

Kompletní výsledky kadetů ZDE

 

Autor: Radim Hanuš, foto Kateřina Hanušová

O víkendu 20. – 21. 6. 2020 proběhlo v beachvolejbalovém areálu aquaparku Vodní ráj v Jihlavě další kolo celorepublikového Českého poháru juniorek. V hlavní soutěži se nakonec kvůli zranění jedné z dvojic objevilo 23 párů. Ty v deštivém počasí soupeřily systémem opravného pavouka o postup do druhého hracího dne.

Mezi favoritky se ve finálovém dni objevily i sestry Pavelkovy, které se do turnaje probojovaly z kvalifikace. V neděli už tolik nepršelo a tak nic nebránilo dohrání celého turnaje. Zápas o 3. místo mezi dvojicemi Adéla Beranová / Linda Francová a Eliška Kadeřábková / Nathálie Hadrava nakonec ovládla první jmenovaná. Ve finále se pak o prvenství v turnaji utkala Jana Fixová s Klárou Selicharovou a Beáta Ročková s Markétou Příhodovou. Na nejvyšší stupínek nakonec vystoupal pár Jana Fixová / Klára Selicharová.

Za BeachVolley SPORT bychom rádi poděkovali hráčkám za nasazení i v nepříznivém počasí, rozhodčím za bezchybné řízení všech utkání, organizačnímu týmu a všem dobrovolníkům, bez kterých bychom to jen těžko zvládli.

Kompletní výsledky juniorek ZDE

 

Autor: Zdeněk Mandl

Opavský volejbalový klub Happy Sport uspořádal v neděli 21. června další z řady letošních Českých pohárů - tentokrát to byl Český pohár juniorů, kdo kterého se přihlásilo celkem 22 týmů, z nichž šest neprošlo sítem sobotní podvečerní kvalifikace. I když v neděli byl program zápasů před polednem zhruba na hodinu narušen velice silným deštěm, hráči předváděli výborné výkony počasí nepočasí. Základní skupiny proběhly bez potíží a mezi osm čtvrtfinalistů postoupili všichni největší favorité, jež doplnila i jedna domácí dvojice (Michal Přibyl / Martin Filuš). I odpolední semifinálová utkání měla víceméně očekávané obsazení.

V malém finále o třetí místo si to pak rozdali ostravská dvojice Daniel Fabikovič a Richard Struška s pražskými hráči Kryštofem Němcem a Václavem Kůrkou. I když v prvním setu ostravští hráči zcela dominovali, během druhého se jejich pražští soupeři oklepali z počátečního náporu, v koncovce ubojovali druhý set, aby pak tiebreak zcela ovládli a zaslouženě tak vybojovali bronzovou příčku.

Velké finále bylo zcela v režii těch nejlepších - druzí nasazení Jan Berčík s Matějem Rumlem v něm vyzvali své týmové kolegy a nasazené jedničky Ondru Heřmana s Ondrou Pohlem. Podobně jako malé finále i tady musel o vítězi rozhodnout tiebreak, jelikož Berčík s Rumlem nedokázali po vítězství v prvním setu vzdorovat zlepšenému výkonu svých soupeřů v setu druhém. I tiebreak došel až do napínavé koncovky, v níž si nakonec drobný náskok udělali (a pak jej i udrželi) Berčík s Rumlem a po velkém boji zvítězili 2:1 na sety. Po loňském opavském stříbru tak letos brali zlato a na tým Ondrů - Heřmana s Pohlem - zbyla „jen“ stříbrná pozice.

Kompletní výsledky juniorů ZDE

 

Autor: Happy Beach Opava

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018