4.12.2018

Druhé setkání jubilantů ČVS v roce 2018

V pátek 30. listopadu 2018 se v břevnovském hotelu Pyramida uskutečnilo druhé letošní setkání jubilantů ČVS, tentokrát z řad dlouholetých trenérů, rozhodčích a funkcionářů, které organizátorům z KSV ČVS nabídly krajské databáze osobností ve VIS. Nabídka byla mimořádně veliká a bylo nutné seznam z 53 jmény korigovat na přijatelný počet 30 zvaných. Korekce proběhly ve spolupráci s krajskými KSV, jejichž seznamy obsahovaly větší počty jmen a ve výběru byly upřednostněny osoby staršího data narození. V úvodu setkání byla předána dvě svazová ocenění - jedna Medaile Ing. Vladimíra Spirita za zásluhy o rozvoj českého volejbalu a jedno Četné uznání ČVS za dlouholetou práci. Fotografie Ondřeje Drimla z tohoto setkání jsou uloženy ve fotogalerii a lze konstatovat, že akce se již tradičně zdařila, přestože proběhla v poněkud rušném prostředí a obklopena účastníky současně probíhajícího kongresu gynekologů.

logo

Přítomné v 11 hodin přivítal předseda KSV ČVS Dr. Jan Hronek a jménem vedení svazu pozdravil generální sekretář Ing. Milan Labašta, zastupující na akci předsedu ČVS, toho času mimo republiku na jednání MEVZA. Přítomno bylo 19 jubilujících osobností z 30 zvaných a členové KSV ČVS, kteří před setkáním naposledy v letošním roce schůzovali. Jubilanti se sjeli z 10 krajů, když další dva (Karlovarský a Pardubický) žádného jubilanta letos nevykázaly a ze zbývajících krajů (Jihomoravského a Zlínského) se pozvaní omluvili. Třetinová absence organizátory překvapila, ale zdárný průběh akce a příjemnou atmosféru setkání nenarušila. Věkové složení přítomných osobností bylo pestré v rozmezí od 60 do 90 let.

Před individuálními gratulacemi byla předána dvě svazová ocenění. Na návrh Pražského volejbalového svazu za zásluhy o rozvoj českého volejbalu Medaile Ing. Vladimíra Spirita panu Miroslavu Puflerovi u příležitosti životního jubilea 90 let. Jeho medailonek naleznou zájemci v článku, věnovaném říjnovým jubilantům ČVS a my jen připomeňme, že v 50. a 60. letech minulého století byl významným funkcionářem Ústřední sekce odbíjené (předsedou Mezinárodní komise) a přes 10 let funkcionářem FIVB (členem Sportovně-technické komise a předsedou Komise sportovní organizace).
Druhé ocenění - Čestné uznání ČVS - převzal na návrh Libereckého KVS u příležitosti životního jubilea 80 let Ing. Jaroslav Tomášek za dlouholetou trenérskou práci s mládeží a za funkcionářské aktivity v OVS Semily a Libereckém KVS.

Po tomto slavnostním aktu shlédli přítomní videozáznam ze setkání volejbalových olympioniků z Mexika 1968 po 50 letech, které se uskutečnilo v Pyramidě 25. října 2018 a na kterém přítomní hráči (2. místo) a hráčky (6. místo) převzali od předsedy ČVS pamětní listy a medaile.

Následoval stěžejní bod programu v podobě osobních gratulací jubilantům a poděkování za vykonanou práci zástupci vedení ČVS. Jubilanti byli postupně mpř. KSV Miroslavem Vyhlídalem představeni stručnými volejbalovými vizitkami a z rukou Milana Labašty převzali gratulaci a dárky v podobě Zlaté knihy volejbalu, kalendáře ČVS 2019 a odznáčku s novým logem českého volejbalu. Jak již bylo uvedeno, fotografie všech přítomných jubilantů a další momentky z jejich setkání naleznou zájemci ve fotogalerii. Hosty zdařilého setkání se sluší na závěr vyjmenovat a to v pořadí, v jakém byli (podle data narození) představeni:

Ve věku 90 let: Jiří Houska z Hradce Králové a oceněný Miroslav Pufler z Prahy.

Ve věku 85 let: Jaroslav Vinklárek z Vansdorfu, Dana Pourová z Hořovic, Václav Kobliha z Prahy, Ing. Vladimír Kučera z Havlíčkova Brodu, a Zdeněk Střihavka z Plzně.

Ve věku 80 let: oceněný Ing. Jaroslav Tomášek ze Semil, Karel Komínek z Hořic, Mgr. František Kopáček ze Strakonic a Emil Škoda z Hradce Králové.

Ve věku 70 let: Vítězslav Holuša z Plzně, Josef Choma z Ostravy a Jana Kučerová z Chomutova.

Ve věku 65 let: Eliška Gavalcová z Prahy, Rostislav Hanzelka z Ústí n. Orlicí, Blanka Kvíčalová z Liberce a Mgr. Miloslav Chrobák z Janovic.

Ve věku 60 let: Bc. Jiří Hornek z Prahy.

Zprávu o akci doplňuje panoramatický snímek O. Drimla se všemi přítomnými – jubilanty, zástupci vedení ČVS a členy Komise společenského významu ČVS, která akci připravila.

2018 listopad jubilanti ČVS

 

Autor: Zdeněk Vrbenský

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018