20.8.2019

Finální složení týmů nadcházejícího ročníku UNIQA extraligy žen se rýsuje

U většiny extraligových družstev už je jasné, v jakém složení vstoupí do dalšího ročníku UNIQA  volejbalové extraligy žen, některé týmy ještě „ladí“ poslední detaily. O prvních změnách jsme vás informovali ZDE, níže naleznete další.

Mistrovská Olomouc se bude muset obejít bez velezkušené Julie Kovářové, připravující se na mateřské povinnosti. Na uvolněný post libera loňský mistr zkoušel hned tři hráčky – Katrinu Zilberman z izraelského týmu Maccabi XT Haifa, Adélu Stavinohovou z Olympu a šternberskou Denisu Kulovou. A i když to klub ještě oficiálně nepotvrdil, s největší pravděpodobností se v dresu olomouckých vysokoškolaček objeví reprezentační libero Izraele.

Zdá se, že Prostějovu se už podařilo vyřešit post blokařek. Po roce stráveném v Americe se do týmu vrací odchovankyně Veronika Boudová a pravděpodobný je i návrat zkušené Hany Kotounové na extraligové palubovky, v minulosti hrála za KP Brno a Přerov.

VK Brno testuje tři Američanky. Zda některá z nich posílí družstvo Šelem, se dozvíme později.

Tým Králova Pole už je kompletní. Z mistrovského EVS Engelholm (SWE) přichází kanadská smečařka Sophie Carpentier, z italské A2 (Martignacco), slovenská univerzálka Karin Šunderlíková, z Plzně blokařka Hana Judlová. Družstvo doplní vlastní odchovankyně – nahrávačka Květa Grabovská, smečařka Jana Weissová a univerzálka Kateřina Kuníková.

Do Ostravy se po roční pauze na smeč vrací „maminka“ Helena Kojdová, na post univerzálky klub angažoval z polského Kalisze Aleksandru Wańczykovou. V ostravském týmu již nebudou pokračovat libero Kamila Červenková, nahrávačka Simona Lukáčová, blokařka Klára Sedláčková a smečařky Vilte Makauskaiteová a Magdaléna Zedníková.

Složení Frýdku-Místku zůstává z větší části stejné. Chybět bude kvůli mateřským povinnostem kapitánka Daniela Pavelková a polská blokařka Agnieszka Mitrega. Naopak po roce se do družstva vrací blokařka Michaela Jurčíková a klub ještě testuje několik hráček a hledá druhou nahrávačku. V závěru minulé sezóny se sice vrátila po mateřské Markéta Uhrová, ale Iva Šípová si zranila koleno a její rekonvalescence bude delší, než se předpokládalo.

Hlavním trenérem Šternberku se stal Jan Drešl, který si tento post „vyzkoušel“ už v závěru uplynulého ročníku extraligy. Kromě již zveřejněných změn bude postrádat ve svém týmu nahrávačku Elišku Ticháčkovou, nově bude mít k dispozici vlastní odchovankyně – nahrávačku Denisu Dosoudilovou a blokařku Elišku Kořínkovou.

U družstev Liberce, Olympu a Přerova žádné další změny nebyly zveřejněny.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018