23.5.2020

Česká beachvolejbalová „tříhvězda“ Tipsport Beach Series je na světě

V době „koronavirové“ jsem zvyklí na rychlý sled událostí, ale to, co se podařilo zorganizovat Českému beachvolejbalu během posledních tří dní, je unikát. Český beachvolejbal ve spolupráci se společností Tipsport připravil pětidílný beachvolejbalový seriál žen Tipsport Beach Series.

 

Většina sportovních akcí je v této době zrušena. Přesto se předsedovi Markovi Pakostovi a ABV podařilo ve velice krátké době domluvit spolupráci se společností Tipsport a připravit FIVB homologovaný beachvolejbalový seriál. „Byl to pěkný „fofr“. Dohodnout podmínky s Tipsportem, domluvit se s promotérem a turnaje homologovat na FIVB. Ještě před 14 dny jsme nevěděli, zda budeme vůbec hrát a nyní tady máme pěkně dotovanou ženskou sérii,“ říká předseda ČVS Marek Pakosta.

Ano, je pravda, že pravidla pro sport se začala rozvolňovat teprve nedávno. „Na přihlášky do prvního turnaje v Litoměřicích (pozn. redakce 30.-31.5.) moc času není. Chtěli jsme vyjít vstříc partnerovi série, který chtěl začít Tipsport Beach Series co nejdříve,“ dodává jedním dechem Pakosta. Tady musíme Markovi Pakostovi dát za pravdu. V normálních podmínkách se takové akce připravují týdny, ale neočekáváné situace, vyžadují rychlá řešení. Pro promotéra, ABV, ale i pro samotné hráčky je to velice náročné, ale po tak dlouhé pauze se každá z nich určitě těší na „ostrý“ zápas.

Největšími hvězdami bezesporu bude Markéta Nausch-Sluková s Bárou Hermannovou. Přestože se jedná asi o první a zatím jedinou oficiální sérii beachvolejbalových turnajů, zahraničních hráček se pravděpodobně z důvodu uzavření hranic nedočkáme. „Jak jsem říkal, vše bylo narychlo, takže předpokládám, že se turnaje zúčastní pouze nejlepší české dvojice. Zajímavé jsou i prize money, které jsme ve spolupráci s Tipsportem navýšili na 80 tisíc na turnaj a jednáme ještě o bonusu pro nejlepší dvojice série,“ konstatuje s úsměvem Marek Pakosta.

Pátek byl perný i pro organizační složku ABV. „Kolikrát při organizacích turnajů musíte improvizovat, ale dnešek „stál“ za to. Homologace u FIVB, příprava propozic, jednání s promotérem a partnerem. Ale jsem moc rád, že se vše podařilo a Tipsport Beach Series se bude konat,“ říká unavený ředitel Tipsport Beach Series Jan Meruna.

Seznam turnajů Tipsport Beach Series:

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018