23.5.2023

Český pohár 1* dospělých přilákal na pražské Ládví rekordní účast

První letošní double gender turnaj Českého poháru 1* v plážovém volejbalu se za slunečného počasí konal v pražském Beachklubu Ládví a divákům nabídl atraktivní utkání s mezinárodní účastí. Ženskou kategorii ovládly Markéta Svozilová a Kylie Neuschaeferová, na druhém místě se umístily Andrea Lorenzová s Julií Honzovičovou. Vítězi v mužské kategorii se stali Adam Waber s Matyášem Ježkem, když ve finále porazili slovenskou dvojici Nemec / Petruf 2:0 na sety. S počtem 88 týmů se Český pohár na Ládví stal největším turnajem letošní beachvolejbalové sezóny.

Český pohár 1* žen a mužů – Praha (Ládví)

Jednalo se o první double gender turnaj letošní sezóny, které jsou mezi hráči velmi oblíbené, což dokazuje i velmi vysoká účast. Celkem se turnaje účastnilo 88 párů z Česka, Slovenska a Jihoafrické republiky", říká Matěj Brnka, ředitel turnaje a dodává. „Díky velikosti a možnostem areálu Beachklubu Ládví se v letošním roce ucházíme o pořadatelství mistrovství České republiky, které proběhne na začátku září." Novinkou bylo, že všechna nedělní semifinálová a finálová utkání mohli beachvolejbaloví příznivci sledovat online na volej.tv.

V ženské kategorii se vítězkami staly Markéta Svozilová a Kylie Neuschaeferová, když ve finále porazily Andreu Lorenzovou s Julií Honzovičovou 21:18 a 21:16. „Hrály jsme spolu poprvé, takže vítězství je až nad naše očekávání," přiznaly vítězky své překvapení z prvního místa. O bronzovou medaili bojovaly nasazené turnajové jedničky Magdalena Dostálová s Terezou Francovou a slovenský pár Barbora Tokošová s Evou Elekovou. Strhující zápas musel rozhodnout až tiebreak, který lépe zvládl český pár Dostálová / Francová. Domácí hráčka Anna Křížová s Lucií Šauerovou skončila těsně před branami čtvrtfinále a umístila se na děleném 7. místě.  

  1. Markéta Svozilová / Kylie Neuschaeferová (TJ Sokol Brno I/BAVB)
  2. Andrea Lorenzová / Julie Honzovičová (BVŠP/PVK Olymp Praha)
  3. Magdalena Dostálová / Tereza Francová (Beachclub Strahov)
  4. Barbora Tokošová / Eva Eleková (SVK)

Kompletní výsledky ZDE

Do mužského finále se probojovali Matyáš Ježek a Adam Waber a slovenský pár Luboš Nemec s Adrianem Petrufem. Ve dvou setech 21:16 a 21:10 si zlatou medaili odnáší český pár Ježek / Waber. „Turnaj byl fenomenální, tady se nám vždycky daří," okomentovali vítězové své vítězství. Velmi dlouhé utkání o 3. místo rozhodl tiebreak 25:23 (hraje se do 15 bodů), který vyhráli František Knobloch s Lukášem Kittelem. Čtvrté místo obsadili Davidové, Lenc a Westphal. Barvy domácího beachklubu hájilo hned několik párů, nejlépe dopadl Martin Václavík, šéftrenér Beachklubu Ládví, který s Dominikem Samcem skončil na 9. místě. V hlavní soutěži se také představili Matěj Muzikant s Michalem Dvořáčkem, kteří skončili na děleném 25. místě.

  1. Matyáš Ježek / Adam Waber (VK Odolena Voda/BVŠP)
  2. Luboš Nemec  / Adrian Petruf (SVK)
  3. František Knobloch / Lukáš Kittel (SK BEACHKLUB PRAHA/VSK Staré Město)
  4. David Lenc / David Westphal (Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Beachklub Ládví v letošním roce slaví 15 let od svého vzniku. „Praha 8 již tradičně žije sportem, městská část jej podporuje celý rok. V Beachklubu už celá léta hostí největší beachvolejbalové turnaje, ale co považuji osobně za nejvíc přínosné, sportují a trénují zde stovky dětí nejen z osmičky", říká starosta Prahy 8 Ondřej Gross a radní pro sport Jana Solomonová doplňuje. „V letošním roce Praha 8 rozdělila 14 milionu na sport děti a mládeže".

Velké poděkování patří všem pomocníkům, kteří se na turnaji podíleli a partnerům - Český volejbal, UNIQA, Skupina ČEZ, Tarsio Medical, Brick, Městská část Praha 8, hlavní město Praha.

Autor: Matěj Brnka, foto Václav Kohelka

Český pohár dívek U20 - Pelhřimov 

Páteční kvalifikace započala v 15 hodin i za účasti rozhodčích, které se pro kvalifikaci podařilo sehnat. Nakonec se jí zúčastnilo 17 dvojic a určitě za zmínku stojí postup dívek z Jihlavy, Terezy Votavové a Kristýny Jahodové, které pro tento turnaj dostaly do kvalifikace divokou kartu. Kvalifikace proběhla dle plánu, bylo pod mrakem a k večeru se začalo ochlazovat. Nicméně v sobotu počasí již přálo, poprvé tento rok bylo sluníčko a přes 20 stupňů po celou dobu hlavní soutěže.

Do prvního semifinále se probojovaly Anička a Adéla Šimíčkovy a dvojice Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová, která vyhrála první set. Nicméně pak přišel obrat a holky Šimíčkovy nakonec zvítězily 2:1. Druhé semifinále probíhalo podobným způsobem, když první set vyhrála dvojice Julie Koupšetová / Justina Ronovská, nicméně jejich soupeřky, Vendula Ebertová a Monika Škovranová (tým, který postoupil z kvalifikace), zvládly také zápas otočit a zvítězily 2:1.

Oba zápasy o cenné kovy proběhly nakonec poměrně jednoznačně pro oba páry, které uspěly. V závěrečných utkáních rozhodla lepší fyzická kondice, a proto zlato braly holky Šimíčkovy, bronzovou medaili kvalifikantky Ebertová / Škovranová.

„Hrálo se nám fakt dobře, všechno nám sedlo. Byl to jeden z nejpovedenějších turnajů. Bylo to super,“ pochvalovala si Adéla Šimíčková a Anička Šimíčková dodala. „Organizace byla super, díky hlasateli jsme vždy věděly, na jakém kurtu budeme hrát. Turnaj velmi dobře odsýpal, mezi zápasy nebyly vůbec prostoje.“                 

  1. Anna Šimíčková / Adéla Šimíčková (Beachclub Strahov)
  2. Vendula Ebertová / Monika Škovranová (Beachklub Ládví/TJ Orion Praha)
  3. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (Beach club Harcov-Liberec/SK HAMR)
  4. Julie Koupšetová / Justina Ronovská (Beach Service club/SK BEACHKLUB PRAHA)

Kompletní výsledky ZDE

Celý turnaj probíhal za účasti jak zapisovatelů a pomocníků u počítadel, tak hrabačů a hlasatele. Pořadatelé se snažili vytvořit pro hráčky co nejlepší prostředí, které se podobalo tomu profesionálnímu. Děkujeme všem hráčkám, trenérům, pomocníkům, rozhodčím a fanouškům za skvělý turnaj a těšíme se na další turnaje v příští sezóně.

Autor: Kryštof Kozler

Český pohár dívek a chlapců U18 - Praha (Strahov)

Tento víkend se na Strahově pořádal již druhý Český pohár kategorie U18. Holky hrály i s kvalifikací tři dny, jelikož se hlavní soutěž hrála systémem osmi skupin se třemi páry, zatímco kluci dva dny s šestnácti páry v hlavní soutěži. Zápasů to tudíž bylo požehnaně a než se člověk nadál, se z ranních klání den hned přehoupával do pomyslného finále každého dne.

V dívčí soutěži se po napínavých bojích zadařilo nejvíce dvojici Mrkvičková / Báčová, která skončila na prvním místě, druhé obsadil brněnský pár Laikebová / Kleibová a třetí skončily Knoblochová a Cyani, kterým se podařilo přehrát čtvrtou dvojici Svobodová / Petříková. Obdobný průběh pak měla i klučičí složka a umístění je následující: první – Pavlusek / Havelka, kteří našli návod, jak porazit druhou dvojici Tušek / Plšek. Až vítězný tie-break nad dvojicí Koutný / Vyoral rozhodl o třetím místě Křížka a Schumy. Děkujeme za účast a příští týden si to na Strahově kluci zopakují ve stejné kategorii U18 zase na Strahově! 

dívky:

  1. Jana Mrkvičková / Amálie Báčová (BVŠP)
  2. Tereza Lajkebová / Veronika Kleiblová (TJ Sokol Brno I)
  3. Lucie Knoblochová / Michaela Cyrani (VK Lvi Praha)
  4. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

chlapci:

  1. Vojtěch Pavlusek / Josef Havelka (BVŠP)
  2. Karel Tušek / Mikuláš Plšek (Beachclub Strahov/Beachpoint)
  3. Tomáš Křížek / Martin Schuma (BVŠP)
  4. Lukáš Koutný / David Vyoral (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Matěj Brož

Český pohár dívek U16 - Uherské Hradiště

V neděli 21. května se v Uherském Hradišti, pod záštitou a v organizaci sportovně-kulturního festivalu Slovácké léto, odehrál oblastní turnaj Českého poháru kategorie U16 dívek. Turnaj na kurtech Slovácké Slavie se po celý den odehrával za téměř letního počasí, jen na posledních zhruba 15 minut se přihnala silná dešťová přeháňka. Počasím se však rozhodně nedaly zaskočit Eliška Šafaříková s Emou Rosi, které ve finálovém souboji porazily Zuzanu Dundáčkovou s Barborou Dostalíkovou poměrem 2:0 na sety. Bronzovou příčku obsadily Tereza Nachtneblová a Sofie Schramková, kterým podlehly čtvrté Viktorie Dostálová a Eva Sekyrová poměrem 1:2.

  1. Eliška Šafaříkova / Ema Rosi (TJ Sokol Brno I)
  2. Zuzana Dundáčková / Barbora Dostalíková (BAVB)
  3. Tereza Nachtneblová / Sofie Schramková (TJ Sokol Brno I)
  4. Viktorie Dostálová / Eva Sekyrová (BAVB/Beachclub Strahov)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Jakub Kosik

Český pohár dívek U16 – Plzeň (Prokopávka)

  1. Ema Šebová / Růžena Procházková (BVŠP)
  2. Klára Ojrzynska / Sára Šolínová (POL/SK BEACHKLUB Praha)
  3. Lucie Kratochvílová / Andrea Matějčková (PBT)
  4. Natálie Novotná / Kristýna Hamplová (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018