27.5.2020

České beachvolejbalové jedničky opět spolu na kurtu!

České jedničky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová se po dlouhém dvouměsíčním odloučení zaviněném pandemií koronaviru opět shledaly na tréninku. Když byla dvojice na tréninkovém kempu v Americe, nevěděla, že to bude jejich poslední společné trénování na hodně dlouhou dobu. Po začátku pandemie se nemohla Markéta dostat zpátky domů a tak si holky vyzkoušely největší pauzu v týmovém trénování za celou společnou kariéru.

 

Zatímco se Markéta se svým manželem a zároveň trenérem Simonem připravovala na privátním kurtu v Americe, Bára se připravovala pouze fyzicky doma v Ostravě. Strachem ze ztráty sehranosti však rozhodně netrpí. „Mám z toho hrozně dobrý pocit, hrajeme spolu už takovou dobu, že tam to napojení je, takže jestli to jsou dva dny nebo dva měsíce je v téhle fázi skoro jedno,“ říká Markéta na první společný trénink po dlouhém odloučení.

Český pár nad zrušením všech FIVB turnajů nevěší hlavu. Jedním z důvodů je i to, že byla česká tour těsně před začátkem obohacena o nový tříhvězdičkový typ turnajů - Tipsport Beach Series, které umožní holkám předvést se na domácí půdě vícekrát, než tomu bylo zvykem. „Na hraní doma se moc těšíme, bude skvělé si doma zahrát více, než jeden turnaj za sezónu,“ svěřila se Bára.

Za nové turnaje však není vděčná pouze Bára. „Dostala jsem se v mém věku do fáze, kdy chci jenom hrát. Mě to hrozně baví. Kdyby nebyly tyhle turnaje, tak by to znamenalo iks měsíců pinkání tady na Vítkově nebo v Pelhřimově. Jenom mraky drilu a pouze tréninku. Z vlastní zkušenosti vím, že to ti začne po chvíli lézt na mozek,“ dodává Markéta.

Trenér Simon Nausch také nebere odložení olympijské kvalifikace a olympiády samotné jako něco špatného, ba naopak. „Můžeme analyzovat spoustu věcí, které se v roce 2019 děly. Byly tam věci, které se mi líbily, a věci, které se mi vůbec nelíbily. Projdeme si loňské zápasy a ukážu holkám, co se mi nelíbilo a co naopak bylo dobré. Máme šanci na tom nyní pracovat.“

Markéta s Bárou se představí už tento víkend v Litoměřicích jako nasazené jedničky spolu s dalšími jedenatřiceti dvojicemi.

 

Autor: Jan Berčík

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018