11.11.2018

Benefiční turnaj (11/19) - Účastník Mistrovství Evropy 2018 VAŠEK BERČÍK!

Václav Berčík je v současnosti jeden z nejtalentovanějších českých beachvolejbalistů. Ve svých dvaadvaceti letech má na kontě účast na Mistrovství Evropy dospělých, dva republikové bronzy, čtvrtfinále Světové série 2*hvězdy v Jinjiangu nebo pět bloků v řadě v koncovce druhého setu ve skupině na Ostrava Beach Open 2018! Po boku zkušenějšího Honzy Dumka roste v hráče, který má před sebou velkou budoucnost.

Dražební lístek Václava Berčíka - ZDE

Výtěžek dražby Vaška podpoří projekt ALWAYS BELIEVE.

"Krásných okamžiků bylo v uplynulém ročníku spoustu, i když, jakožto správný generál po bitvě, vidím, že to mohlo být i lepší. Skvělý byl rozhodně domácí turnaj v Ostravě, poprvé jsem hrál doma na takovém centru a málem se nám povedl i postup ze skupiny. Dost jsme se k turnaji upínali a první část sezóny byla podřízena tomu, abychom si udrželi pozici zajišťující místo v soutěži, takže jsem si to pak vážně užil.

Dalším velkým turnajem bylo Mistrovství Evropy, na druhou stranu, tam se nám vůbec nedařilo, takže na to radši vzpomínat nebudu.

Hodně si ještě cením bronzu z MČR. Mířili jsme sice výše, ale i přes nějaké problémy jsme se dokázali kousnout a tu medaili znova vyhrát.

Benefiční turnaj je pro mě upřímně trochu krok do neznáma. Účastnil jsem se zatím jen jednou, a to pouze dražebního večera, který si navíc úplně přesně nepamatuji. (Směje se) Jsem vážně rád, že toho můžu být letos součástí a pomoct tak dobré věci. Většina z nás, hráčů, nevydělává velké peníze a vlastní charity financovat asi nikdy nebudeme, ale je super, že díky energii organizátorů můžeme naše (ne)schopnosti využít pro dobrou věc.

Nad neziskovkou jsem přemýšlel vážně dlouho. Když už můj internetový prohlížeč přestal u karet ukazovat obrázky, tak mi došlo, že sám asi nic nevyberu. Napsal jsem tedy na facebook, že který dražitel bude do určitého data v průběžném vedení, tak si může vybrat, jakou neziskovku podpořím. Asi jsem trochu přecenil svoji popularitu, protože jediný příhoz dala z lítosti moje slečna. Abych se dostal k věci, nakonec mi došlo, že Florian Schnetzer, rakouský hráč a dobrý kamarád, mi už několikrát vyprávěl o svém projektu Always believe. Spolupracuje v něm s několika rodinami, které mají děti postižené rakovinou, a předává peníze přímo jim. Prohodil jsem s ním několik zpráv a byl nadšený, takže jsme se rychle domluvili a já jsem rád, že peníze budou moci takhle pomoct."

 

Předchozí díly:

Jindra Weiss

Daniela Resová

Honza Dumek

Marie-Sára Štochlová

Ondra Perušič

Tereza Kotlasová

Marcel Mysliveček

Michala Kvapilová

Patrik Maňas

Karolína Řeháčková

 

Autor: Petr Sixta, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018