29.6.2020

Beachvolejbaloví mládežníci o víkendu nelenili

Tak jako senioři na Strahově, v Brně a v Pňově, tak i naši bechvolejbaloví mládežníci odehráli další kola celostátních a oblastních turnajů.

Další víkend za námi a další ve znamení beachvolejbalu v Opavě - tentokrát místní celek Happy Sport hostil celostátní kadetské poháry - v sobotu nejdříve kadetů a poté v neděli kadetek. Celkem se do hry během dvou dnů dostalo 43 týmů z celé republiky a své zastoupení (5 chlapeckých a 6 dívčích družstev) měl ve hře i domácí celek.

Na výbornou vyšla domácím sobota, kdy první nasazení Tadeáš Lex s Michalem Přibylem dokázali zvítězit ve všech svých šesti utkáních a zaslouženě tak celý turnaj vyhráli. Ve finále si poradili s brněnskou dvojicí Tadeáš Milichovský - Tomáš Křenek ve dvou setech 21:13 a 21:19. Malé finále bylo soubojem Břeclavi a Ostravy. Vítězně z něj vyšel ostravský pár Jakub Krejčíček s Janem Mrověcem, kteří 2:0 udolali Roberta Knebla s Filipem Částečkou, na které tak zbyla nepopulární bramborová medaile.

Kompletní výsledky kadetů ZDE

Nedělní kadetky už nebyly opavskou záležitostí, jelikož žádnému z domácích celků se (bohužel pro diváky) nepodařilo postoupit ze základních skupin a finálová čtveřice nakonec byla soubojem tří pražských týmů a jednoho brněnského. Právě Brňačky Tereza Lajkebová s Alžbětou Jagelskou v malém finále o 3. místo zvítězily nad Adélou Nečesanou a Kateřinou Pavelkovou 21:16, 21:11 a vybojovaly bronzové poháry. Velké finále bylo čistě pražskou záležitostí a vyrovnané utkání musel rozhodnout až třetí set, ve kterém čtvrté nasazené Barbora Márová s Annou Pavelkovou měly více štěstí a odvahy a vyhrály 15:13 nad šestkami turnaje Žanetou Foxovou a Michaelou Vlčkovou.

Kompletní výsledky kadetek ZDE

 

Autor: Jan Zajíc

Poslední víkend se v areálu Prague beach teamu uskutečnil již čtvrtý turnaj kategorie U20. Český pohár juniorů ovládla domácí dvojice Šépka/Semerád.

Sobotní kvalifikace o osmnácti týmech začala ve dvě hodiny a do soboty se z ní prokousalo šest dvojic. Hlavní soutěž v neděli probíhala bez žádných větších překvapení. Nasazené jedničky Kuba Šépka s Tomášem Semerádem zvládli vedro obstojně a došli si tak pro zlato, když v pavouku prošli přes Jana Berana s Jurou Dostálem, Kryštofa Němce s Vaškem Kůrkou a ve finále si poradili s mladými Ostraváky Danielem Fabikovičem a Richardem Struškou. Nasazený pár číslo dvě Jenda Berčík/Matěj Ruml skončil na čtvrtém místě, když po semifinále musel skrečovat ze zdravotních důvodů. Bronz si tedy odnesl Vašek Kůrka s Kryštofem Němcem.

Kompletní výsledky juniorů ZDE

 

Autor: Jan Berčík

Poslední červnový víkend 26. - 27. 6. 2020 přivítal areál v Doubravicích poprvé oblastní turnaj Českého poháru juniorek. V pátek 26. června se rozběhla kvalifikace, ze které postoupilo šest dvojic. Turnaj pokračoval sobotní hlavní soutěží. Diváci za krásného počasí sledovali dominanci dívek z brněnského Sokola I., které se seřadily v pořadí Noemi Jeřábková/Sabina Matoušková, Kristýna Koblížková / Alžběta Tomášová, Gabriela Hrubanová / Nikola Halnzelková. Všechny medaile tedy putovaly do Brna a my ještě jednou gratulujeme.

Kompletní výsledky juniorek ZDE

 

Autor: Ondřej Kolder

Volejbalový klub Karlovy Vary z.s. na nově vybudovaných kurtech pro plážový volejbal uspořádal historicky první turnaj – oblastní Český pohár juniorek. V sobotu 27. 6. 2020 se odehrála kvalifikace do hlavní soutěže, zúčastnilo se 15 dvojic, které bojovaly o šest postupových míst do hlavní soutěže. Kvalifikace se odehrála na třech kurtech od 14 hodin. Okolo 17. hodiny nás na chvíli zastavil déšť, ale v 18:30 bylo dobojováno. 

V neděli 28. 6. 2020 v 9 hodin byla zahájena hlavní soutěž. Systém byl na 4 skupiny po 4 družstvech. Následně první dva páry juniorek ze skupin postoupily do závěrečného pavouka. Vítězkami Českého poháru juniorek se stala sesterská dvojice Radka Veselá a Lenka Veselá z BVC Chodov. Pro mnohé to bylo překvapením, jelikož tento pár postoupil ze sobotní kvalifikace. Druhé místo obsadila dvojice Rozálie Mrázová (Tatran Střešovice) s Lindou Francovou (SK Hamr). Velkým úspěchem a překvapením je i 3. místo Markéty Mazůrkové a Terezy Košinárové z domácího VK Karlovy Vary.

Všechny týmy se postaraly o parádní výkony v hlavní soutěži i v kvalifikaci. Počasí nám přálo, jen s menší přeprškou, ale náladu to nezkazilo. Víkend ve znamení plážového volejbalu si užili sportovci, diváci i organizátoři.

Kompletní výsledky juniorek ZDE

 

Autor: Michal Mazůrek

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018