7.6.2022

Stříbrný návrat naší bývalé olympioničky Kristýny Hoidarové Kolocové

Jedna s profi beachvolejbalem skončila kvůli studiu, druhá založila rodinu. Obě ale tento sport stále milují a tak se daly dohromady, aby znovu zažily ty krásné momenty, které tento úžasný sport přináší. Martina Maixnerová s Kristýnou „Kiki“ Hoidarovou Kolocovou společně odehrály Opava Beach Open Český pohár žen 3* 2022, kde senzačně obsadily druhé místo za aktuálními mistryněmi světa do 21 let Anhelinou Khmil a Tetianou Lazarenko.

Před pár lety se z profesionální beachvolejbalistky Kiki stala „profesionální” maminka. Jak si tuhle roli užíváš?

Roli „profesionální“ maminky si užívám, většinou... Zároveň tvrdím všude a pořád, že je to nejkrásnější a nejšílenější období, které člověk zažije. Děti přinášejí úplně nejvíc lásky a radosti a stejně tak stresu a různých komplikovaných situací. Je to prostě nová výzva, do které se člověk pustí, protože chce mít děti. Takže užívám, ale občas bojuju, jak sama se sebou, tak s tím, jak náročné to je.

No a co ty Marťo? Jak jde studium?

Jak jde studium? Zatím stále vpřed (úsměv). Někdy jsou dobré chvíle a někdy zase horší, ale přes to všechno mě to moc baví a všechen ten čas za to stojí.

Kiki, jak vůbec vznikl nápad zase si zahrát beach na takto vysoké úrovni?

Já jsem před sedmi měsíci odrodila své druhé dítě a tak jsem se rozhodla, že by bylo fajn se dát fyzicky malinko do formy. Začala jsem trochu běhat a cvičit, abych se tělesně cítila fajn. Potom mě napadlo, že by bylo příjemné si občas i pinknout. Jenže pak mi došlo, že bych si chtěla zahrát i něco víc než nějaké mixy, prostě opravdový ženský beachvolejbal. Když jsem si jednou byla zahrát AVLku, potkala jsem tam Marťu Maixnerovou a napadlo mě, že i ona je momentálně bez nějakých závodních ambicí, a že je natolik šikovná a talentovaná, že bychom mohly spolu zvládnout odehrát nějaký turnaj Národní tour bez nějakého většího trénování. Přes všechno naše vytížení na to prostě nemáme kapacitu. Jí se ten nápad líbil, tak jsme začaly plánovat společný kalendář a Opava byla první turnaj, kde jsme měly obě čas.

Marťo, jak říkala Kiki, do Opavy jste jely takřka bez tréninku a bylo z toho hned druhé místo na elitním českém turnaji s mezinárodní účastí. V čem jste oproti ostatním týmům vynikaly?

Kondičkou určitě ne, minimálně já (smích). Rozhodně nám pomohlo štěstí v různých herních situacích, ale určitě bych řekla, že naší největší výhodou byla čistá hlava. Přijely jsme si zahrát a bylo nám docela jedno, jaké budeme podávat výkony. Chtěly jsme si to hlavně užít a hrát tak, aby nás to spolu bavilo.

Kiki, na svém Instagramu píšeš, že vypjaté zápasové momenty ti vždy budou brát dech. Vzpomeneš si na jeden takový z opavského turnaje?

To bylo myšleno trochu obrazně. Na hřišti jste dva a je jedno, jestli jste momentálně profesionální maminka nebo beachvolejbalistka. Vypjaté momenty, kdy o něco jde, jsou pro mě stále dechberoucí. Je úžasné, co ten sport umí udělat. Adrenalin roste, diváci bouří a já musím ustát ten tlak. Je pro mě obrovským zadostiučiněním, že jsme to společně zvládly. Myslela jsem si, že už to nikdy nezažiju a zažila jsem to znovu. Za to musím poděkovat Marťe, organizátorům a všem co při nás stáli a hnali nás dál. Díky!

Marťo, ty si kariéru přerušila kvůli studiu, Kristýna založila rodinu. Můžeme tenhle turnaj brát jako vaší společnou cestu zpět k profesionálnímu sportu?

Ne, máme to obě pro radost a chceme to tak nechat. Ani jedna nemáme kapacitu to dělat naplno.

 

Autor: Martin Mach

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018