20.8.2021

České páry postupují turnajem, do soboty prošly čtyři!

Největší favorité Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem postoupili na Beach Prague Open 2021 přímo do čtvrtfinále turnaje díky dvěma výhrám ve skupině A. Do play-off se dostaly i Kvapilová s Kubíčkovou, Williams se Štochlovou nebo ženské turnajové jedničky Barbora Hermannová s Danielou Resovou.

 

Ohromnou porci zápasů s českou účastí mohli v průběhu dneška vidět diváci v Beachklubu Ládví. Ze 32 zápasů jich byla „česká“ hned polovina. Sledovaly se skvělé výkony, napínavé výměny i vyhecované koncovky. Pod úžasnou kulisou, kterou nezastavil ani občasný lehký déšť, se zrodily čtyři české postupy do play-off.

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem potvrdili roli favoritů mužské části turnaje, když ve dvou setech porazili jak Litevce Vasiljeva s Juchnevicem, tak Slovince Pokešnika se Zemljakem a ze skupiny postoupili přímo do čtvrtfinále turnaje. „Víme, že jsme dnes nepředvedli stoprocentní výkony, ale postoupili jsme, za což jsme rádi,“ hodnotil Schweiner. „Ten zápas volna se nám teď hodí, v takto nabitém programu. Navíc máme možnost vidět naše soupeře,“ poznamenal Perušič.

Ostatním mužským týmům se výsledkově tolik nedařilo, přesto se prezentovaly dobrými výkony. Například Kryštof Oliva s Matyášem Džavoronokem sice obsadili 13. místo, ale mohli být spokojení s velmi vyrovnanou hrou proti německým favoritům Walkenhorst / Winter i nizozemskému páru Penninga / Immers. Po skupinách turnaj opustili i František Knobloch s Lukášem Kittlem a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

Ženské jedničky Barbora Hermannová s Danielou Resovou se zatím na turnaji trochu hledají, jejich zápasy byly poznamenány velmi krátkou společnou přípravou. „Přeci jen máme za sebou všehovšudy jen jeden trénink, takže se stále snažíme trošku víc se sehrát,“ vysvětlovala Hermannová. I tak Češky postoupily ze druhého místa poté, co v prvním zápase otočily nepříznivý vývoj s Polkami Gruszczynskou a Legietou a následně podlehly Davidové a Lunině z Ukrajiny. „Je to úžasné, hrát po boku Báry. Čerpám od ní zkušenosti a snažím se odkoukat, co můžu,“ radovala se Resová.

Postoupit se podařilo i Štochlové s Williams a Kvapilové s Kubíčkovou. Oba týmy si zahrají předkolo za vybojované druhé, respektive třetí místo ve svých skupinách. Naopak s turnajem se loučí Anna Pospíšilová s Michaelou Kulhánkovou.

Fanzóna byla opět nabitá aktivitami pro děti. Výtvarná dílnička od Osmičky pro rodinu, skákací hrad, laser game nebo focení s olympioniky na stupních vítězů i dnes přilákaly desítky malých sportovců.

 

Autor: Eliška Krátká, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018