22.8.2021

Čeští favorité Perušič se Schweinerem stále bez ztráty setu na Beach Prague Open 2021

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem bez problémů postoupili do semifinále pražského turnaje Světové série v beachvolejbalu. Páté místo bere MK duo Kvapilová, Kubíčková. Zbývající dvě ženské dvojice obsadily dělené 9. místo. Skvělé výkony byly k vidění nejen na hřišti, ale i v hledišti. Fanoušci zaplnili areál Beachklubu Ládví do posledního místa a vytvořili senzační kulisu.

Čeští reprezentanti Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem splnili roli favoritů a bez problémů porazili Nizozemce Penningu s Immersem. „Pořád děláme stejné chyby. Zítra se jich musíme vyvarovat, nebo se nám můžou v boji o finále vymstít," zůstal po postupu kritický Perušič. V neděli od 12.30 hrají Češi semifinále proti mladému týmu ze Švédska ve složení Åhman, Hellvig. „Švédi jsou hodně specifičtí například nahrávkami ve výskoku, kombinacemi po příjmu nebo vybraném balonu," chválí semifinálové soupeře Schweiner. „Musíme je zatlačit tvrdým podáním, aby neměli na své finty čas."

Švédové Åhman, Hellvig museli hrát v sobotním horkém dni o zápas navíc.  A ten dopolední byl dost možná nejzvláštnější zápas turnaje. Navzdory vážnému zranění v turnaji pokračovali Brazilci Saymon a Oscar. Prvně jmenovaný si v pátek vykloubil rameno a zápas odehrál navzdory bolestem a dlouhému pobytu v nemocnici. Saymon přiváděl Nizozemce i slabší rukou k šílenství. „Chtěl jsem se poprat o postup," usmíval se po utkání Saymon Barbossa, který celý zápas smečoval slabší levačkou.

Do čtvrtfinále postoupily z předkola play-off ženské části jen Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou, které bez problémů přehrály Novozélanďanky. V boji o semifinále nestačily v tie-breaku Švýcarkám Zoe Vergé-Dépré a Esmée Böbner. „Teď jsem naštvaná, že jsme nedotáhly vyrovnaný zápas do vítězného konce. Zítra, až se vyspím, ale budu spokojená s celkovým 5. místem,“ hodnotila účinkování na turnaji Kvapilová.

Na devátém místě se umístily Barbora Hermannová s Danielou Resovou i Martina Williams s Marií-Sárou Štochlovou. Oba páry byly z porážky dost rozladěné, každý však z jiného důvodu. Hermannová přiznala, že se se spoluhráčkou necítily v dobrém herním rozpoložení, Martinu Williams naopak mrzela velmi těsná prohra v tie-breaku.

V neděli se na Ládví uskuteční závěrečné zápasy turnaje.  Zápas mužského páru Perušič / Schweiner začíná ve 12:30. Vstupné je zdarma.

 

Autor: Eliška Krátká, foto: Václav Kohelka

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018