22.11.2022

Havelková s Nausch Slukovou vyhlíží druhý společný turnaj Beach Pro Tour

V Kapském Městě společně odehrály svůj první turnaj a nebýt smolného zranění, mohly to v play off dotáhnout dál než do osmifinále, které i tak bylo ve světové konkurenci milým překvapením. Teď už je ale duo 2Stellar zpět a v australském Melbourne bude ve středu (23.11.2022) v noci společně bojovat o postup do hlavní soutěže turnaje BPT kategorie Challenge. Cíl je jasný, získat důležité body do žebříčku a cenné zápasové zkušenosti.

Cesta vstříc olympijské kvalifikaci není pro Helenu Havelkovou a Markétu Nausch Slukovou vůbec jednoduchá, ale coby totální profesionálky ve svém oboru po ní kráčí statečně a cílevědomě. Další krok na své vysněné cestě tak čeká 2Stellar team už ve středu v noci, kdy se v druhém kole kvalifikace do hlavní soutěže utkají s domácím párem Knight / Kandall. O léčbě zraněného prstu Heleny Havelkové, turnajových ambicích a důležitosti následujících turnajů promluvil trenér hvězdného páru Simon Nausch.

Po Helenině zranění na turnaji Elite 16 v Kapském Městě za vámi do Austrálie odcestovala svazová fyzioterapeutka Michaela Pachmanová. Jak pod jejím vedením probíhala rekonvalescence?

Míša je skvělá a Heleně už v minulosti pomohla. Helena se zranila v zápase proti USA v Kapském Městě a v posledním zápase nemohla pořádně vyskočit, protože jí bolel palec u nohy. Dali jsme si týden bez tréninku a v momentě, kdy za námi do Austrálie díky rychlému jednání ČVS přijela Míša, mohly s Helenou začít pracovat na rekonvalescenci. Bylo velmi důležité, že jsme dostali pomoc od člověka, kterému s Helenou důvěřujeme.

Jaké ambice máte pro turnaje v Austrálii?

Je to stejné jako v Kapském Městě, chceme hlavně hrát a sbírat zkušenosti. Před turnajem v JAR Markéta 500 dní nehrála a Helena začala naplno trénovat v dubnu, ale bez zápasového vytížení. Zkrátka chceme před startem olympijské kvalifikace odehrát co nejvíce utkání. Podmínky jsou zde složité. Hodně tu fouká, občas prší a teploty se tu pohybují v rozmezí 10-16 stupňů. Jsem si ale jistý, že pokud se kvalifikujeme, můžeme odehrát mnoho dobrých utkání a přivést slušný výsledek. Abych byl upřímný, to je pro mě teď druhořadé. Řekli jsme si, že chceme hlavně hrát a ze všech následujících turnajů se poučit, zanalyzovat naše slabé a silné stránky a v únoru 2023 nastoupit do olympijské kvalifikace o to silnější.

Olympijská kvalifikace startuje v lednu příštího roku. Jak důležité jsou pro vás následující turnaje pro příští sezonu?

Tyto turnaje jsou velmi důležité. S novým systémem spoustu týmů nasbíralo hodně bodů do žebříčku, protože mnoho špičkových týmů již nehraje a připravuje se na olympijský cyklus. Maki měla z mateřské jen 600 bodů a Helena bodů nula. Proto jsme investovali spoustu peněz a energie, abychom do konce sezony získaly co nejvíce bodů. Bez nutnosti dostat se nad 1 000 bodů před začátkem olympijské kvalifikace bych rozhodně nejezdil po světě s hráčkou, která stále kojí, mojí maminkou coby chůvou našeho miminka a Helenou, která předtím neodehrála jediný turnaj. Zkrátka získat přes 1 000 bodů bude klíčové pro budoucí účast v turnajových kvalifikacích v olympijském kvalifikačním roce 2023.

Simone, díky za rozhovor a za sebe i fanoušky držím palce.

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018