Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
18.8.2023

Náš cíl je vyhrát medaili s co nejkrásnější barvou, říká před Futures v Brně Štochlová

Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou jsou nasazenými jedničkami blížícího se turnaje beachvolejbalové tour Brno Beach Pro 2023. Za sebou mají úspěch v Kanadě i nepovedené vystoupení na evropském šampionátu ve Vídni. Štochlová už ve svém oblíbeném areálu Sokolského koupaliště vybojovala stříbro v roce 2021. Uvědomuje si čtyřiadvacetiletá beachvolejbalistka nelehkou roli favoritek? V rozhovoru prozradila, jak moc se těší na brněnské publikum. Akce světové série úrovně Futures se uskuteční už od 24. do 27. srpna 2023.

V Kanadě jste před necelým měsícem získaly bronz na turnaji úrovně Challenge, což je ještě vyšší level než brněnský turnaj Futures, kam jste nasazené jako jedničky. Cítíte se být favoritkami? A co pro vás tahle výchozí pozice znamená?

Lhaly bychom, kdybych řekla, že favoritkami nejsme. Je ale třeba zdůraznit, že nejsme jediný tým, který má šanci vyhrát. Například domácí sokolský tým Dunárová/Resová skončil minulý týden na evropském mistrovství deváté, což bylo lépe než my! Samozřejmě tam bude i Markéta Nausch Sluková a z kvalifikace půjdou čerstvé vicemistryně Evropy do 22 let Maki s Kylie (Markéta Svozilová a Kylie Neuschaeferová – pozn. autora). Navíc tam bude i slušná zahraniční konkurence. Takže sice nechceme utíkat z role papírových favoritek, ale zároveň si uvědomujeme sílu ostatních týmů. Náš cíl je vyhrát medaili a ideálně s co nejkrásnější barvou.

Můžete ještě s odstupem zhodnotit úspěch v Edmontonu, po kterém následovalo ne úplně úspěšné vídeňské mistrovství Evropy?

Byl to velmi dobrý výkon a zpětně jej oceňuji ještě více, protože jsme tam například porazily druhé i třetí právě z toho zmíněného evropského šampionátu. Navíc nám před turnajem hrozil velký propad v entry rankingu, podle kterého se nasazuje na turnaje a měly bychom to mnohem těžší v podzimní části světové tour, takže jsme to zachránily na poslední chvíli. Teda spíš víc než zachránily! To, že se nám ve Vídni nezadařilo, nás mrzí, ale víme, že jsme tam bojovaly a nechaly na kurtu všechno. Bohužel k nám los nebyl zvlášť přívětivý, zrovna na nás vyšly týmy, proti kterým se nám nehraje úplně snadno. Víme, že musíme trpělivě pracovat a další šance na úspěch zase přijdou.

V Brně jste už obě před dvěma lety hrály. Dokonce i proti sobě ve čtvrtfinále. Vzpomínáte si na ten zápas?

Moc dobře si na něj vzpomínám, protože jsme tehdy vyhrály. Tak snad na Báru přenesu trochu brněnského kouzla letos.

Možná, že vzpomínky na brněnský turnaj jsou spojené hlavně s počasím, které se úplně nepovedlo.

Počasí mi při hře zas tak nevadí. Naopak ve velkém dešti jsme tehdy porazily v osmifinále Američanky, velké favoritky! Byla to tehdy ale škoda, protože kvůli tomu nemohlo dorazit moc diváků, takže na kurtech byla trochu komorní atmosféra po celý turnaj. Letos ale na Sokoláku očekávám mnohem početnější publikum, protože tam to každý miluje.

Marie Sára si s Martinou Williams zahrála i finále. Jaké to bylo, získat stříbrno před domácím publikem…

Celkově pro mě brněnský turnaj byl velice příjemným zážitkem, takže fakt, že se nám podařilo získat stříbrnou medaili, byl takovou sladkou tečkou. Určitě ale raději vzpomínám na vítězné semifinále proti Němkám, kdy ještě bylo hezké počasí a tribuny byly dost slyšet. Takzvaně nás dohnaly do toho vítězného konce.

Tentokrát se v Brně bude hrát v areálu Sokolského koupaliště u přehrady. Znáte ten areál, a jak se na něj těšíte?

Po našem vesnickém kurtu, který mám u domu, a domácímu areálu na Pankráci, je to rozhodně můj nejoblíbenější areál. Ta atmosféra desetiletí turnajů, hráčů, dobré nálady na vás prostě dýchne. Navíc moc obdivuji práci brněnského Sokola s mládeží, takže jsem ráda, že si tam budu moct užít takovou akci.

Předprodej vstupenek na turnaj Beach Pro Tour Brno Beach Pro kategorie Futures běží v síti Ticketportal.

Partnery turnaje Brno Beach Pro jsou Český volejbal, Národní sportovní agentura, UNIQA, Skupina ČEZ, Statutární město Brno, Jihomoravský kraj, Dopravní podnik města Brna a Rádio Krokodýl.

 

Autor: Štěpán Sedláček, foto Vlastimil Vacek

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018