30.4.2021

Naše jedničky předvedly v Cancúnu neskutečný obrat a zaslouženě vyhrály skupinu

První den hlavní soutěže v pořadí již třetího 4* turnaje ve větrném Cancúnu nám přihrál hned tři tiebreaky a pár infarktových koncovek českých barev. Pojďme se tedy společně podívat, jak si v základních skupinách vedly naše reprezentantky Barbora Hermannová / Markéta Nausch-Sluková a Michala Kvapilová / Michaela Kubíčková.

Do svého prvního zápasu základní skupiny proti švýcarskému páru Heidrich / Vergé Dépré nevstoupily Míša s Míšou úplně podle představ, záhy prohrávaly 0:3. Tento bodový rozdíl se neustále navyšoval, protože Švýcarky byly takřka stoprocentní na ztrátě a občas daly eso, zablokovaly nebo ubránily a složily bodový míč. Stav 11:21 nebyl pro naše barvy příliš lichotivý, ale Míša s Míšou to nevzdaly. Do druhého setu vstoupily naše dvojky o poznání lépe. Skóre bylo vyrovnané a po většinu času byly ve vedení. Velkou měrou k tomu pomohla Míša Kvapilová, která čtyřmi bloky v řadě poslala naše holky do trháku. Ten si holky držely až do konce setu a zaslouženě vyhrály 21:15. Zápas se tak musel rozhodnout v tie breaku… Ten začal pro MKduo stejně jako první set, pár chyb a nedůrazných útoků a rázem bylo skóre 0:4. Naše dvojky se nezalekly a korigovaly na 6:8, jenže pak přišel zkrat. Nevynucené chyby a skvěle hrající Švýcarky nám nedarovaly ani bod. 6:15 v tie breaku a prohra 1:2 posouvá náš pár do boje o play off proti německé dvojici Behrens / Ittlinger.

První zápas ve skupině našich jedniček proti Němkám Behrens / Ittlinger nebudeme popisovat, jak je zvykem, bod po bodu, ale vezmeme to spíše komplexně. Nadšení! Bára a Maki v Mexiku nepředvádí optimální výkony. To ano, ale pokud máte hru vystavěnou na taktice a systému hry, tak na téhle větrné hůrce můžete tak maximálně usedavě plakat, že vám to nejde. Jenže tohle není styl našich jedniček. Žádné vzdávání nebo sebelítost. Prostě do toho jdou, ať je stav, jaký je. Vlastně se proti nim musí hrát obrovsky špatně. Nikdy si nemůžete být jisti, že máte zápas v kapse, což nás vrací zpět k zápasu. Holky prohrávají v tiebreaku 7:12. Sázkaři trhají tikety a většina fanoušků už vyhlíží sestrovražedný souboj o postup do play off. „Prdlajs“, najednou je tady otočka, která nemá obdoby. 15:12 a výhra je v kapse, kočka myš v přímém přenosu. Zkrátka a dobře, vyhrávat když se vám daří je jednoduché, ale vyhrát, když skoro nic nefunguje, je výsadou mistrů.

Díky senzační výhře nad německým párem se Maki s Bárou utkaly o přímý postup do druhého kola play off se švýcarským párem Heidrich / Vergé Dépré, který v prvním kole základních skupin porazil naše Míši. Jako by naše holky měly zálibu ve třísetových bitvách. I druhý zápas dotáhly do tiebreaku, ve kterém zvítězily těsně 17:15 a postupují rovnou do osmifinále. Klobouček holky!

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018