9.1.2022

Z Dauhá si Hermannová se Štochlovou přivezly pěkné páté místo

V Dauhá se naše ženské beachvolejbalové jedničky zúčastnily populárního turnaje King of the Court. V té nejlepší světové konkurenci po těžkém play - off nakonec obsadily výborné páté místo. O zážitky a postřehy se s námi podělila Marie-Sára Štochlová.

Došly jste mezi pět nejlepších týmů na King of the court, jak jste spokojené?

Naše výkony od skupiny až po finále měly vzestupnou tendenci. S výkonem i umístěním jsme spokojené, protože play-off bylo opravdu těžké, kde to bylo 15 minut nebo nic. Bylo těsně před finálem, tzn. 5. místo bereme jako velký úspěch.

Měly jste pro turnaj stanovenou nějakou taktiku, nebo to v tomto formátu, při neustále se měnících soupeřkách, ani nejde?

Taktiku jsme na rozdíl od klasických turnajů měly zaměřenou více na naši hru než na hru soupeřek. U tohoto typu turnaje není moc času, takže důležité bylo soustředit se hlavně na svoji hru.

Jak náročný je tento formát turnaje na fyzičku?

Tyto turnaje pod časomírou jsou velkou zkouškou nejen po fyzické, ale i po psychické stránce. Myslím, že tímto výsledkem jsme dokázaly, že fyzické síly máme (úsměv).

Divácky je to velmi atraktivní podívaná. Je tento model atraktivní i pro hráčky?

Už před lety, kdy jsem doma s rodiči sledovala jeden z prvních turnajů tohoto formátu, tak nás to moc bavilo a po zkušenosti přímo na hřišti, musím říci, že jak pro diváky, tak i pro hráče je to super zábava.

Co vám takový turnaj může dát po stránce zkušeností?

Velké, jde hlavně o zkušenosti hry pod tlakem a v časovém stresu, což u klasických turnajů je v menší míře.

K vidění bylo hodně netradičních řešení a zakončení výměn. Čím to, že si hráčky, včetně vás, dovolily v tomto směru víc než při běžných turnajích?

Je to hlavně formátem turnaje, hráčky jdou do většího rizika, protože potřebujete uhrát balón co nejdříve. Myslím, že bychom si mohly z toho vzít poučení i do dalších turnajů.

Jaký bude váš další program? Kdy a kde budete hrát klasický turnaj?

Po tomto turnaji odlétáme na přípravu na Tenerife, kde budeme do konce února a pak doufám, že naskočíme do turnajů World Tour v Mexiku.

 

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Radim Trusina 

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018