Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
23.10.2023

Královo Pole míří na druhý kvalifikační turnaj Champions League do Rumunska

Volejbalistky Králova Pole čeká tento týden další prověrka v Champions League. Druhý kvalifikační turnaj této nejprestižnější evropské soutěže, který mělo původně hostit KP Brno, se nakonec kvůli financím přesunul do Rumunska. Svěřenkyně Erika Nezhody odstartují turnaj v úterý zápasem proti domácímu týmu CS Volei Alba Blaj, o den později změří své síly s belgickým družstvem Asterix Avo Beveren a ve čtvrtek vyzvou na souboj chorvatské mistryně z týmu Mladost Zagreb.

Velká radost z postupu do dalšího kola volejbalové Champions League a zároveň další obrovské finanční starosti. Taková byla v Králově Poli atmosféra po skončení prvního kvalifikačního turnaje této nejprestižnější evropské soutěže. Už úvodní výhra královopolského týmu nad španělským družstvem Gran Canaria znamenala pro KP Brno vstupenku do dalšího kola kvalifikace, královopolský klub ale v tu chvíli dostala znovu pod velký finanční tlak. Podle regulí CEV mělo totiž KP Brno hostit i další kvalifikační turnaj – a znovu hradit náklady všech jeho účastníků.

„Organizace druhého turnaje nás dostala pod obrovský finanční tlak. Proto jsme vyvolali jednání s ostatními týmy a zástupci evropské konfederace CEV, jehož výsledkem je, po výměně několika e-mailů a následném náročném, ale vstřícném online mítinku všech zástupců druhého kola, přesun druhého turnaje do rumunské Blaje,“ vysvětluje prezident KP Brno Richard Wiesner. „Na rozdíl od pravidel nastavených evropskou konfederací se navíc týmy dokázaly shodnout na mnohem přijatelnějších podmínkách pro pořadatele, což výrazně pomohlo ke konečné domluvě,“ dodává.

Královo Pole si postup do druhého kvalifikačního turnaje Champions Lague vysloužilo před 14 dny doma výhrou nad španělským týmem Gran Canaria. Úvodního kola se kvůli ozbrojenému konfliktu v Izraeli zúčastnily jenom tři družstva, a tak k postupu stačilo pouze jedno vítězství. Do hlavní fáze Champions League už ale bude v Rumunsku zapotřebí zvítězit alespoň dvakrát. „Proti Španělkám jsme doma odehráli utkání nad své možnosti. Rádi bychom takový výkon zopakovali i v Blaji,“ řekl hlavní kouč KP Erik Nezhoda.

 „Vyrážíme vstříc novému dobrodružství, protože podobný turnaj jsme na klubové úrovni ještě nezažili. Budeme hrát tři utkání s třemi mistrovskými týmy tři dny sobě. Všechny z nich zatím potvrzují svou formu z loňské sezóny a dominují ve svých soutěžích,“ uvedl před odjezdem do Rumunska brněnský trenér. „Do turnaje půjdeme s velkou pokorou. Své soupeře, a možná i sami sebe, chceme ale určitě překvapit,“ dodal.

Belgický tým podle něj opírá svou hru zejména o domácí hráčky a v jeho útoku vyniká nizozemská univerzálka Iris Vos. Podobně je na tom i Mladost Zagreb, který má v sestavě převážně chorvatské volejbalistky. Otazníkem zůstává, zda v rumunském týmu Alba Blaj nastoupí ruská univerzálka Bogumila Biarda, kterou Rumunsko nemohlo představit na turnaji v Brně. „Věříme, že naše forma poroste a minimálně s Chorvatskem dokážeme hrát vyrovnaně. Do Rumunska odjíždíme zdraví a v plné síle. Stále hledáme ideální rozložení sestavy mezi jednotlivé hráčky a posty. Nadcházející turnaj nám může hodně napovědět, která sestava je pro nás tou nejlepší,“ uzavřel trenér Králova Pole.

Do hlavní fáze Champions League postoupí z kvalifikačního turnaje dva nejlepší týmy. Družstva, která se umístí na třetím a čtvrtém místě si zahrají evropský pohár CEV Cup.

Program zápasů KP v Rumunsku:

úterý 24. října

  • 18:00 VK Královo Pole - CS Volei Alba Blaj (ROU)

středa 25. října

  • 15:00 VK Královo Pole - Asterix Avo Beveren (BEL)

čtvrtek 26. října

  • 15:00 VK Královo Pole - Mladost Zagreb (CRO)

 

Přímé přenosy utkání můžete sledovat na ČT sport.

Autor: Barbora Mertová

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Mistrovský Jihostroj vstoupí do nové sezóny pod taktovkou bývalého reprezentačního trenéra Zdeňka Šmejkala, který poslední sezóny působil v rakouském...

 
CEV Champions League 2024 – superfinále

ženy: A. Carraro Imoco Conegliano (ITA) – Allianz Vero Volley Milano (ITA) 3:2 (25:14, 23:25, 25:19, 19:25, 15:9)   muži: Trentino Itas (ITA) –...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Trenérské žezlo od odcházejícího Arnauda Josseranda přebírá dosavadní asistent kladenského týmu, Slovák Tomáš Samsely.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Příbramská mise blokaře Martina Šábrta končí, po třech letech v dresu Kocourů bude opět hájit barvy Dukly Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018