17.12.2021

Krajské beachvolejbalové turnaje s propisem bodů do celostátních žebříčků ABV

Ve středu 15. prosince 2021 schválil Výbor ČVS aktualizaci Hracího řád beachvolejbalových soutěží ABV ČVS pro období 2021/22. Kromě jiného byl v Hracím řádu aktualizován článek týkající se krajských turnajů s propisem bodů do celostátních žebříčků (článek 20). Hrací řád je standardně dostupný na stránkách ČVS v menu Beach – Zprávy sekretariátu – Dokumenty.

Krajské beachvolejbalové turnaje jsou vyhlašovány jednotlivými krajskými volejbalovými svazy. Turnaje spravují krajští beachvolejbaloví koordinátoři určení výbory jednotlivých krajských volejbalových svazů. Aktuální seznam krajských beachvolejbalových koordinátorů včetně kontaktů je uveden v příslušném článku na stránkách ČVS v menu Beach – Zprávy sekretariátu – Pro hráče.

Rozlišují se 2 „úrovně“ krajských beachvolejbalových turnajů. Krajské turnaje, jejichž výsledky jsou zapisovány pouze do krajských beachvolejbalových žebříčků a které slouží pouze jako soutěž daného krajského volejbalového svazu. Administrace turnajů ve VIS je plně v kompetenci krajského koordinátora. Krajské turnaje „s propisem“ – určené krajskými beachvolejbalovými koordinátory – mohou být započítány jak do krajských beachvolejbalových žebříčků, tak (také) do celostátních žebříčků ABV. Podmínkou je splnění základních parametrů a požadavků na organizaci vyjmenovaných v článku 20 Hracího řádu.

Ke krajským turnajům „s propisem“ uvádíme následující informace:

  • Vypsané krajské turnaje (a to nejen ty „s propisem“) jsou dohledatelné na stránkách ČVS v menu Beach – ABV – Kalendář turnajů. Přes filtry v záhlaví seznamu turnajů lze nalézt turnaje konané v příslušném kraji a v příslušné kategorii.
  • Na turnaje je nutno se přihlašovat přes VIS a je nutné mít zaplacený aktuální členský příspěvek ČVS. Startovné na krajských turnajích se přes VIS neplatí.
  • Účast na krajském turnaji není podmíněna ani trvalým bydlištěm, ani příslušností k oddílu. Turnaje se na vlastní odpovědnost vůči CEV a FIVB mohou zúčastnit i zahraniční hráči.
  • Žádosti o divoké karty DKP směřujte jednotlivým pořadatelům turnajů. V případě turnajů Beachligy Pražského volejbalového svazu směřujte žádosti na STK PVS.
  • Požadované změny v již přihlášeném týmu nebo odhlášky po termínu směřujte na patřičné krajské beachvolejbalové koordinátory.
  • Maximální možný bodový zisk do celostátního žebříčku ABV dané kategorie z krajského turnaje „s propisem“ je daný článkem 20 Hracího řádu (aktuálně se jedná o max. 15 bodů). Jiné (větší) hodnoty bodového hodnocení uváděné v přehledu turnajů obvykle představují počet bodů pro vítěze daného turnaje do krajského žebříčku, který si spravuje krajský volejbalový svaz a může být veden v každém kraji jinak. Krajské žebříčky mohou být např. použity pro nasazení do turnaje v rámci krajských turnajů daného kraje.
  • Krajské žebříčky jsou k náhledu na stránkách ČVS v menu Beach – ABV – Žebříčky. Přes filtry v záhlaví lze nalézt žebříčky v příslušném kraji (nebo celostátní) a v příslušné kategorii.
  • Informace o turnaji (např. výběr žebříčku pro nasazení do turnaje, místo konání, kapacita turnaje, čas zahájení, informace o hygienických opatřeních spojených s onemocněním koronavirem Covid-19) naleznete na stránce turnaje v přiložených propozicích nebo v popisu turnaje. Chybějící a jakékoli další informace podají patřiční krajští beachvolejbaloví koordinátoři.
  • STK ABV kontaktuje ohledně krajských beachvolejbalových turnajů jen v případně poslední instance nebo v případě nejasností s propisem bodů do celostátních žebříčků ABV.

Na základě rozhodnutí Výkonného výboru ABV budou do celostátních žebříčků bodově ohodnoceny zpětně také krajské turnaje konané od 1. října 2021, které splňovaly parametry dle článku 20 Hracího řádu.

Seznam krajských koordinátorů ZDE

Věříme, že se krajské beachvolejbalové turnaje stanou oblíbenými v celkovém portfoliu beachvolejbalových turnajů ČVS, a ať se vám na nich daří.

 

Autor: Jan Zvěřina

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018