4.11.2020

Zápis ze zasedání rady ABV 5. 10. 2020

Následuje zápis ze schůze rady ABV ke dni 5. 10. 2020

Přítomni: P. Beneš, P. Kubala, J. Meruna, D. Rychlík, O. Vlček, J. Zvěřina, J. Herget, V. Mařík, M. Drobný

Omluveni: M. Provazník, J. Dumek

Hosté: E. Bauerová, M. Pakosta

Program jednání:

  1. Úvod
  2. Zhodnocení národní tour 2020
  3. Hrací řád
  4. Připravované spojení ABV a ĆABVK
  5. Různé
  6. Závěr

 

1. ÚVOD

Beneš přivítal všechny přítomné a nechal schválit program jednání. Všechny úkoly z minulé rady ABV byly splněny.

 

2. ZHODNOCENÍ NÁRODNÍ TOUR 2020

J. Meruna přednesl prezentaci - Zhodnocení domácí tour 2020

Národní tour byla připravována již od podzimu 2019. Díky koronaviru jsme první turnaj pořádali až 30. 5. 2020.

V průběhu sezony byla velká poptávka po turnajích, které se v průběhu týdne musely měnit dle přihlášených týmů.

Počet uspořádaných turnaj:

  • Ženy 23 turnajů – z toho pět 3*
  • Muži 20 turnajů – z toho dva 3*
  • Juniorky 12 turnajů
  • Junioři 12 turnajů
  • Kadetky 7 turnajů
  • Kadeti 7 turnajů

 

Potýkáme se s akutním nedostatkem rozhodčích, kdy o některých víkendech je pořádáno až 8 turnajů najednou, což je mimo kapacitu současného rozhodcovského sboru. Nyní máme pouze 43 rozhodčích, což je nedostatečné. Je potřeba získat nové rozhodčí.

Úkol 05/20: Připravit návrh pro zvýšení motivace pro rozhodčí - nové adekvátní finanční hodnocení rozhodčích s cílem zvýšit jejich počet i kvalitu. 

O: D. Rychlík    T: 30. 11. 2020

 

P. Beneš poděkoval J. Merunovi za přípravu a řízení domácí tour, která i přes pandemii Covid-19 se podařila odehrát v plném rozsahu, dokonce větším než minulý rok.

P. Beneš konstatoval, že od ledna 2021 bude ABV pracovat v novém personálním složení vzhledem ke spojení s ČABVK. Přesto je ale již nyní potřeba pracovat na přípravě rozpočtu a plánovat národní tour 2021. J. Meruna konstatoval, že promotéři na sezonu 2021 již byli osloveni a někteří projevili zájem i o 3* turnaje. Pro zimní sezónu do 15. 11. 2020 a pro letní sezónu již chodí průběžné požadavky.

 

3. HRACÍ ŘÁD

J. Zvěřina připravil návrhy změn.

  • Body do žebříčku ABV se budou počítat za posledních 365 dní.

Zda budeme dávat do žebříčku ABV body za FIVB turnaje, když byly hodnoceny za 0, nebudeme, není důvod přetahovat body do českého žebříčku.

Dáváme hlasovat, zda když bude turnaj FIVB za 0 bodů, zda bude i 0 bodů do ABV žebříčku:

                Pro                      8

                Proti                    0

                Zdržel se            1

  • Koeficient je 1,6 pro mezinárodní turnaje. Je zde návrh zda tento koeficient nechat jen pouze na top turnaje a zda pro turnaje nižší kategorie (1, 2, zonal) nedat nižší koeficient.  Rada rozhodla zachovat koeficient stejný 1,6 pro všechny turnaje.

Dušan Rychlík se omluvil a opustil radu ABV.

  • Zimní turnaje budou max 2 turnaje v „dvojkraji“. V Praze a středních Čechách je velký zájem a tato podmínka by byla porušena. Je zde návrh, aby pro tyto regiony byly 3 turnaje.

Dáváme hlasovat, zda rozšíříme na 3 turnaje na víkend:

                Pro                        8

                Proti                      0

                Zdržel se              0

 

  • Nastavit omezení věkem (spodní hranice) na turnaje dospělých. Věková hranice bude k 1. 1. starší 16 let, letos 1. 1. 2004. – schváleno

 

4. SPOJENÍ ABV A ČABVK

V. Mařík poslal členům rady ABV informaci o chystaných krocích směrem ke spojení ABV a ČABVK. Je třeba zpřesnit proces přihlášek BV klubů do ČABVK, kdy je potřeba vytvořit přihlašovací formulář (Žádost o členství), sloužící klubům pro vyjádření zájmu o členství v ČABVK. Zároveň je nutné, aby RMK ověřila počet BV hráčů v daném klubu na základě záznamu z VIS, aby se daný klub mohl stát právoplatným členem.

Úkol 06/20: Připravit Přihlašovací formulář pro členství v ČABVK.

O: V. Mařík    T: 31. 10. 2020

 

5. RŮZNÉ

V souvislosti s mládežnickou reprezentací byla diskutována situace, že je nutností před kteroukoliv akcí (VT, mezinárodní turnaje či vrcholné šampionáty ME, MS či CCUP a OH) s vybranými reprezentanty okamžitě podepsat reprezentační smlouvy, které mimo jiné budou definovat požadované chování (dodržování životosprávy) i mimo tréninkový proces.

Úkol 07/20: Připravit návrh smluv pro mládežnické reprezentanty. 

O: O. Vlček    T: 30. 11. 2020

 

Dále bylo diskutováno:

V. Mařík: Zda je možné mít video challenge i v beachvolejbalu.

J. Meruna: Toto se používá pouze na ME, MS či OH. V investicích se jedná o uznatelný náklad a je možné z dotací toto využít. Na druhou stranu by challenge byla užitečná pouze pro identifikaci tečí na bloku, dopad míče lze ověřit otiskem. Pro beachvolejbal by bylo patrně přínosnější koupit LED panely.

 

O. Vlček - Podmínky a propozice zimních turnajů beachligy. V současné době se neustále mění vládní opatření a je potřeba pružně reagovat na tyto změny.

 

Herget: Zda jsou „hobbíci“ pod klubem či ne?

Pakosta: Když je subjekt členem ČVS a když daný člen není členem ČVS, tak na ně neplatí podmínky, že mohou sportovat v počtu 130 osob.

 

Meruna: doklad o bezinfekčnosti bude požadován i na zimní turnaje (na každý turnaj zvlášť).

 

Jan Dumek, který se pro nemoc nemohl zúčastnit jednání, zaslal zápis ze zasedání AHTB včetně dotazů, doporučení a požadavků AHTB vůči radě ABV:

  • Zapojit více areály a organizátory do shánění sponzorů a vytvořit jim jasné podmínky dostatečně dlouho dopředu pro přípravu na takovéto akce.
  • Intenzivně pracovat se sázkovými kancelářemi – generují zisk na sportovních akcích (nejen Tipsport, který přišel za ČVS sám, ale aktivně pracovat směrem k dalším možným partnerům).
  • Angažovat specialistu na sportovní marketing – profesionála, který by pozvedl celý beachvolejbal, zejména však beachvolejbalovou tour (alespoň placeného pracovníka na přípravu tour).
  • Snížení počtu týmů, které berou prize money na 8 na turnaj a kategorii.
  • Podporujeme tuto aktivitu trenérů, dle schůzky 1. 10. 2020:
  • Navrhujeme hrací model pro 16 dvojic v rámci všech věkových kategorii, po každé skončené lize dojde k dezinfekci sportovního vybavení a minimální pauze 20 minut z důvodu kumulace osob po skončené lize.
  • Zákaz vstupu do haly osobám mimo organizátory, rozhodčí a trenéry. Doporučujeme osobám v hale nosit roušky/ respirátory.

Rada ABV vzala výše uvedené body na vědomí.

 

6. ZÁVĚR

Předseda ABV poděkoval všem členům rady ABV za jejich práci po celé funkční období této Rady ABV. Následně jednání ukončil.

 

Zapsal: E. Bauerová, P. Beneš


Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018