Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
9.5.2023

Společné MČR veteránů nad 40 let a seniorek proběhlo premiérově v Chocni

Ačkoliv MČR veteránů nad 40 let se koná již dvacet osm let a MČR seniorek dvacet sedm let, letos poprvé se konal finálový turnaj společně. A podle ohlasů zúčastněných mělo právě skončené premiérově společné vystoupení pořádné grády.  Každé z těchto mistrovství má jiné pořadatelské parametry. Autorem projektu, zakladatelem a organizátorem veteránů je od prvopočátku Luboš Vašina. Mistrovství seniorek si vzala rok poté pod svá křídla KSV ČVS (dnes už zřejmě posledním pamětníkem je bývalý dlouholetý předseda této komise Míra Vyhlídal). V každém případě rozdílnost nebyl ten důvod, kdy se společně muži a ženy nepotkávali. Ženy chtěly dlouhodobě oproti mužům hrát na antuce, ti naopak v hale. Tak snad se to letos společně zlomilo a do budoucna bude hala tím správným místem.

A teď k samotnému mistrovství. To se konalo o víkendu 6. – 7. května 2023 v halách VK a ZŠ Sv. Čecha v Chocni. Tady se po Ústí nad Orlicí a Svitavách koná tradičně a dlouhodobě. Organizace po sportovní stránce byla v pohodě, ale ubytování a stravování 140 hráčů a hráček dalo fakt pořádně zabrat.

V sobotu se rozjel kolotoč zápasů ve dvou čtyřčlenných skupinách v soutěži seniorek a dvou tříčlenných skupinách ve veteránech. Muži v této fázi hráli na tři hrané sety, ženy pak na dva vítězné sety. Po zápasech ve skupinách se již dalo tušit, kdo se bude ucházet o medaile a bude se na ně soustředit největší pozornost. A jak bylo vidět v neděli ráno, nezměnilo na tom nic ani večerní společné posezení a vzpomínání na nedávné volejbalové časy.

Po sobotních urputných a vyrovnaných bojích se zrodily některé překvapivé výsledky především v mužské soutěži. To v té ženské vypadaly herně nejlépe ve hře o medaile seniorky z Chabařovic, Bílé Třemešné, Dobřichovic a Střešovic. To se také do puntíku potvrdilo a zápasy těchto týmů byly opravdovou volejbalovou lahůdkou. K vidění byly dlouhé výměny, obětavost a zkušenost. A jestliže jsme se mohli kochat hrou seniorek, tak veteráni se určitě nenechali zahanbit.

Zápasy o finále byly dramatické a budoucí finalisté si vítězství museli pořádně vydřít. Zápasy v obou kategoriích o třetí místo byly opravdu na výborné sportovní úrovni. Ovšem zápasy o titul mistra České republiky jak v seniorkách, tak ve veteránech, byly tím pravým vyvrcholením. Nabité sestavy bývalých ligových hráček, hráčů a reprezentantů musely uspokojit všechny přihlížející. V obou finálových duelech se do sebe družstva zakousla, jak se patří. Překrásné výměny, chytré údery, neomylný příjem a obrovská bojovnost. To všechno bylo k vidění v posledních utkáních letošního společného finále. Zápasy, které měly náboj a byly opravdovým vyvrcholením jak MČR veteránů nad 40 let a jeho 28. ročníku, tak MČR seniorek a jejího 27. ročníku. Hráči ze sebe od soboty dopoledne do nedělního odpoledne vydali všechno a předváděli skvělé výkony a fantastické volejbalové umění.

Mistrem České republiky veteránů nad 40 let 2023 se stalo družstvo Perštejn-Žatec, mistrovský titul seniorek pro rok 2023 patří volejbalistkám TJ Sokol Dobřichovice.

Konečné pořadí MČR veteránů nad 40 let 2023:

  1. Perštejn-Žatec
  2. To je pěkná směsice
  3. Rybník Old Hammers
  4. VK PFN Znojmo
  5. VK Liberec
  6. SKP Holešov

Konečné pořadí MČR seniorek 2023:                                               

  1. TJ Sokol Dobřichovice
  2. TJ Slovan Chabařovice
  3. TJ Sokol Bílá Třemošná
  4. TJ Tatran Střešovice                                   
  5. TJ Sokol Plzeň - Skvrňany
  6. Tábor                                                     
  7. TJ Svitavy
  8. TJ Slovan Litoměřice

Na turnaji se jako každým rokem vyhlašovali i nejlepší hráči finálového turnaje MČR. A bylo opravdu z čeho vybírat (např. A. Správka, A. Dittrich, R. Mifka P. Chmela, V. Němeček, a mnoho dalších skvělých hráčů). Stejně jako na turnaji mužů bylo opravdu těžké vybírat i mezi mnoha výbornými hráčkami.

  • nejlepší nahrávač: Honza Horák (Rybník Old Hammers)
  • nejlepší blokař: Tomáš Macalík, (Perštejn-Žatec)
  • nejlepší smečař: David Konečný (To je pěkná směsice)
  • nejvšestrannější hráč: Honza Blažek (Perštejn-Žatec)
  • nejlepší nahrávačka: Kateřina Cihlářová (Dobřichovice)
  • nejlepší blokařka: Lucie Schubertová (Bílá Třemešná)
  • nejlepší smečařka: Veronika Výborná (Chabařovice)
  • nejvšestrannější hráčka: Petra Kučerová (Dobřichovice)
  • osobnost turnaj: Tereza Blažek Čierňanská (Střešovice)                                                                                                                      

Před početnou diváckou kulisou se hrálo s míči Gala a zápasy bezproblémově rozhodovali již zkušení rozhodčí, kteří jsou na této akci jako doma. Rozhodně přispěli k pohodovému, ale přísnému vedení zápasů. Za tuto skutečnost jsem právě já rád. Dobrých rozhodčích s respektem od hráčů a trenérů je čím dál méně.

Vážení, stálo to za to! A bylo vidět a cítit perfektní atmosféru při slavnostním vyhlášení. V neděli ve 14 hodin předal Luboš Vašina, Ivanka Caldová s rozhodčími Kamilem Renčinem , Michalem Kostkou, Petrem Kučerou a zástupci měst Chocně a České Třebové, kteří tuto akci podpořili, medaile, diplomy a věcné ceny jak družstvům, tak nejlepším hráčům MČR. Nad hlavu mohli pak zvednout své poháry i noví mistři České republiky veteránů a seniorek pro rok 2023.

 

Autor: Lubomír Vašina

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018