27.1.2024

Benátky získaly cenný skalp loňského vicemistra z Českých Budějovic

Velké překvapení se zrodilo ve 20. kole ČEZ volejbalové extraligy mužů 2023/24 v Benátkách nad Jizerou, kde domácí nedovolili Jihostroji uhrát ani set. Kladno potvrdilo dobrou formu ve Zlíně, stejně tak Karlovarsko v domácím zápase s Black Volley. Pražští Lvi v náhradní hale v Odoleně Vodě s přehledem přehráli Brno a Liberec ubránil tři body do tabulky v koncovce čtvrtého setu v Ostravě. O důležité body přišlo Ústí nad Labem, když na domácí palubovce nestačilo na Příbram.

VK BENÁTKY NAD JIZEROU – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

V rámci 20. kola naší nejvyšší soutěže přijel do Benátek letošní účastník Champions League Jihostroj České Budějovice. Domácí tým proti kompletnímu soupeři neměl dnes co ztratit a s novou posilou na postu nahrávače (Tomas Sörra z Kanady) a druhou na bloku (Jiří Král – několikanásobný reprezentant naší republiky) se chtěl domácím divákům představit v nejlepším světle. Navíc soupeře z čela tabulky dokázaly Benátky v úvodu soutěže velmi potrápit, Dukla Liberec zde ztratila bod a s pražskými Lvy byly velmi blízko tiebreaku. V dresu Jihostroje se poprvé představila nová posila, blokař Aleksandr Okolić ze Srbska, který se teprve včera připojil k týmu. Domácí hráči dnes dokonale zaskočili favorita utkání a po bojovném výkonu, podpořeným kvalitním servisem a obrannou hrou v poli, zvítězili bez ztráty setu. České Budějovice se nemohly trefit do podání, střídající hráči dost chybovali na útoku a překvapení bylo na světe.

VK Benátky nad Jizerou – VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (28:26, 25:16, 25:22)

Rozhodčí: René Činátl, Matěj Dmejchal, lajnoví rozhodčí Vladimír Horbowyj, Petr Farář, delegát Martin Hudík

Počet diváků: 301

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Tomas Sörra, Patrik Pokopec, Pavel Švandrlík, Filip Křesťan, Daniel Šulista, Vojtěch Patočka, libero Michal Kotek.

Hosté: Oliver Sedláček, Eduardo Carísio Sobrinho, Josef Leština, Peter Ondrovič, Stijn van Schie, Ignacio Luengas, libera Michael Kovařík, Petr Michálek. Střídali: Aleksandar Okolić, Matěj Emmer, Alejandro Miguel González Rodríguez, Kaloyan Balabanov

Ohlasy po utkání:

Filip Křesťan (kapitán VK Benátky nad Jizerou): Byl to ohromně těžký zápas, ač to vypadalo jednoduše. My jsme upřímně řečeno takovýto zápas potřebovali, protože týmy okolo nás trhly body z těžkými soupeři, a to se nám dnes podařilo poprvé. Jsem pyšný na tým, protože ten tým šlapal neskutečně. Dokázali jsme to i v horších chvílích se nepoložit. To už se objevovalo i posledně na Kladně, ale tam to body nepřineslo. Doufám, že takto to bude pokračovat a potažmo, abychom pro nás důležité zápasy s družstvy okolo nás v tabulce hráli takto s uvolněnou hlavou.“

Jakub Koloušek (asistent trenéra VK Benátky nad Jizerou): „Pro nás obrovská radost, gratulace klukům. Perfektní fanoušci, výborná obrana. Budějovice dnes nehrály špatně, my jsme je donutili k této hře. Vítězství je na naší straně. Co k tomu ještě dodat? Tři body pro nás jsou zlaté a doufám, že v tomto výkonu budeme pokračovat.“

Matěj Emmer (zástupce kapitána VK Jihostroj České Budějovice): „Nejraději bych na to dnešní utkání co nejrychleji zapomněl. Asi to byl z naší strany nejhorší kolektivní výkon. Neodehráli jsme, co jsme si řekli, jak na útoku, tak na servisu. Vše se nám sesypalo a domácí nás tlačili a vyšlo jim to - gratuluji.“

Petr Kohout (asistent trenéra VK Jihostroj České Budějovice): „Pro nás nečekaná prohra, ale zasloužené vítězství Benátek. Takto nemůžeme začínat zápasy, takovýmto vlažným stylem. Benátky se chytly a tu šanci vzaly za „pačesy“ od začátku zápasu. Dělaly méně nevynucených chyb – ještě jsem neviděl dnešní čísla. Bylo to zasloužené vítězství pro Benátky a víc k tomu nemám co dodat.“

Popis utkání:

Při podání domácího kapitána Filipa Křesťana začíná mít domácí družstvo více ze hry (7:5 – 2x eso). Tříbodové vedení Benátky přivítaly po nedorozumění nahrávače Jihostroje se svým středovým hráčem, který míč minul, a domácí již vedou 11:8. Neuvěřitelná bojovnost domácích volejbalistů v poli a hlavně bezchybná hra na útoku přináší ovoce, a když Vojtěch Patočka zastaví útok Jihostroje, náskok domácích opět narůstá (14:10). Rozhodující úder zasazují Benátky Jihostroji při podání nového muže na nahrávce v dresu Benátek (Tomas Sörra). Třemi body v řadě již domácí vedou 20:14 a s Jihostrojem to nevypadá dobře. Až za stavu 22:16 začíná Jihostroj zásluhou kvalitního bloku náskok Benátek snižovat. Pouhý bod již chyběl Jihostroji k vyrovnání, ale zkažené podání dovoluje domácím získat první setbol utkání (24:22). V dramatické koncovce zodpovědnost na sebe vzal Filip Křesťan, který se prosadil přes vysoký dvojblok Jihostroje, a domácí jsou ve vedení 1:0 na sety.

Po změně stran hosté působí velmi zakřiknutě a Tomas Sörra svým kvalitním podáním posílá Benátky do vedení 4:0 a Jihostroj k prvnímu time druhé sady. Benátky hrají obětavě v poli a vrací i neuvěřitelné míče zpět na stranu Jihostroje a ten začíná kazit na útoku. Dvě smeče do autu a Benátky odskakují na 9:4. Po dalším přímém bodu z podání již domácí hráči vedou sedm bodů (16:9 - eso Tomas Sörra) a s velkým náskokem spěchají k prvnímu setbolu. Ten přichází již za stavu 24:16 po zkaženém podání, které končí v síti. Hned první setbol proměňuje Patrik Pokopec důraznou smečí z hlavního kůlu a domácí se radují, protože dnes již s prázdnou neodejdou, protože vedou 2:0 na sety.

Po vyrovnaném úvodu třetího dějství přichází na podání Filip Křesťan a opakuje se situace z prvního setu. Čistým esem zvyšuje na 7:5, a když Daniel Šulista velice chytře lobuje přes blok do rohu zóny jedna, domácí jsou ve vedení o tři body (8:5). Jihostroji se podařilo při podání Koloyana Balabanova přejít do nepatrného vedení (10:12 – eso a Alejandro Miguel González Rodríguez na útoku a aut Benátky), ale domácí hráči velmi rychle přechází zpět do vedení. Po úspěšném bloku Pavla Švandrlíka již vedou 14:13 a Jihostroj před sebe nepouští. Po vyrovnaném průběhu prostřední části setu se v koncovce začíná prosazovat domácí obrana na síti a na jednom postavení svěřenci Aleše Dittricha získávají pět bodů v řadě, které jsou pro koncovku utkání rozhodující (21:16). Řada zkažených podání nás posouvá až do konce utkání, protože mečbol si v negativním případě připsala nová posila Jihostroje Aleksandar Okolić. První mečbol si Benátky zkazily stejnou činností samy a další zkažené podání (Alejandro Miguel González Rodríguez) nám utkání ukončuje a co se nyní děje v hledišti a na palubovce, radost pohledět. Předposlední tým vítězí v dnešním utkání nad favoritem z jihu Čech bez ztráty setu.

Autor: Zdeněk ŠOLC, foto Martina Suváková

VSC FATRA ZLÍN – KLADNO VOLEJBAL CZ

V dnešním utkání 20. kola ČEZ extraligy mužů přivítali domácí hráči Fatry Zlín jednoho z nejlepších týmů nejen letošního ročníku, Kladno volejbal cz. Vzhledem k současnému postavení obou týmů v tabulce byli hosté vysokým favoritem. Predikce se nakonec potvrdila, i když Fatra bojovným výkonem neprodala svou kůži lacino.

VSC Fatra Zlín – Kladno volejbal cz 0:3 (19:25, 23:25, 21:25)

Rozhodčí: Zdeněk Grabovský, Martin Možnár

Počet diváků: 310

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Gálík, Žák, Toman, Pražák, Truong, Kozak, libera Viceník, Vodička. Střídali: Římal, Šulc, Tříska

Hosté: Seppänen, Kyjanica, Platačs, Gonçalves, Graham, Neves, libero Fernández. Střídali: Imamura, Villarreal

Ohlasy po utkání:

Duc Luan Truong (kapitán VSC Fatra Zlín): „Dneska jsme k tomuto zápasu přistoupili s přílišným respektem. Kladno nás přehrávalo kvalitním blokem. Potom jsme se trošku zvedli a náš výkon byl lepší."

Zdeněk Sklenář (trenér VSC Fatra Zlín): „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Kladno je velice útočně laděný tým. Chtěli jsme hrát odvážně, ale vyprodukovali jsme mnoho nevynucených chyb. Bohužel nám to trvalo celý první set, než jsme se zlepšili. Druhý a třetí set se musel divákům líbit. Hrál se bojovný volejbal, s tím musíme jít do další tréninkové práce."

Adam Zajíček (kapitán Kladno volejbal cz): Máme radost z vítězství ve Zlíně. Atmosféra byla překvapivě dobrá, vývoj utkání jsme však určovali my a jsme rádi za tři body.“

Arnaud Josserand (trenér Kladno volejbal cz): „Jsme rádi za vítězství ve Zlíně. Zlín je silný tým, ale my jsme několika úspěšnými bloky ovládli dvě důležité koncovky setů.“

Popis utkání:

Utkání začalo oboustranně opatrně do stavu 4:4. Postupně se začala projevovat větší herní jistota favorita utkání. Trenér Sklenář reagoval prvním oddechovým časem 6:10. I nadále si hosté udržovali bezpečný náskok a do koncovky šli za stavu 14:20. Vybojovali si šest setbolů a hned první proměnil útokem Seppänen.

Druhý set začali hosté sebevědomě a rychle se ujali vedení 2:6. Trenér Fatry Sklenář ve snaze posílit obranu na síti vyměnil Gálíka za Třísku. V polovině setu hráči Kladna vypadli z role, domácí toho využili , snížili  z 10:14 na 14:15 a donutili i trenéra hostí k vůbec prvnímu oddechovému času v tomto utkání. Do koncovky šly oba týmy za vyrovnaného stavu 21:21.  V dramatické koncovce se projevila větší herní zkušenost hráčů Kladna, když jediný setbol proměnil Imamura vytlučením domácího bloku.

Třetí set domácí začali nebojácně a ujali se vedení 3:1 a 5:3. Hosté zpřesnili svou hru a postupně získávali převahu. První oddechový čas si domácí lavička vzala za stavu 10:14. Do koncovky šli hráči Kladna s luxusním náskokem 14:20.  Domácí sáhli ke klasickému dvojstřídání. Na nahrávku naskočil Šulc a na post diagonálního hráče Římal. Po druhém oddechovém čase domácích (17:23) stáhl Fatra náskok hostů na rozdíl dvou bodů, 21:23. Samotnou koncovku však opět lépe zvládlo hostující Kladno, zápas ukončil Kyjanica blokem.

Autor: Ivan Dostál, foto Jan Salač

VK OSTRAVA – VK DUKLA LIBEREC

Dva sety to vypadalo v Ostravě na jednoznačnou záležitost. Liberec si v pohodě uhrával svoje míče, zatímco domácí se utápěli v technických a nevynucených chybách. Zápas se zcela změnil od třetího setu, kdy Ostrava začala bojovat a hrát na riziko. Liberec nezvládl koncovku třetí sady. I ve čtvrtém byli domácí blízko zkrácené hry, ale naopak poslední míče čtvrtého dějství si lépe uhrál Liberec.

VK Ostrava – VK Dukla Liberec 1:3 (18:25, 17:25, 28:26, 25:27)

Rozhodčí: Lukáš Spáčil, Vlastimil Kovář

Počet diváků: 255

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vancl, Dvořák, Tsmokalo, Jarosinski, Srovnal, Pawlun, libero Motyčka. Střídali: Resl, Pelikán, Olsen, Mazoch

Hosté: Demar, Trojanowicz, Jemeljanovs, Suda, Urueňa, Bryknar, libera Maar, Pavlíček. Střídali: Staněk, Nivaldo, Johansen, Ticháček

Ohlasy po utkání:

Jakub Dvořák (kapitán VK Ostrava): „Z naší strany to byl zápas, jako by hrály dva týmy. Nastoupili jsme do zápasu neagresivně, absolutně alibisticky. Mysleli jsme si, že můžeme každý druhý balón ulívat na tým jako je Dukla Liberec. Dva sety jsme dostali výprask. Ve třetím setu jsme se zvedli. Začali jsme hrát agresivně a začalo to i trochu vypadat. To se nám povedlo přenést do čtvrtého setu, ale koncovku jsme absolutně nezvládli. Za ty dva sety bychom si ten bod zasloužili.“

Dariusz Luks (trenér VK Ostrava): „Dva sety hrál Liberec velmi dobře. Do zápasu jsme se dostali až ve třetím setu. Bohužel jsme nezvládli koncovku čtvrtého setu. Vedli jsme, ale vlastními chybami jsme se připravili o možnost hrát pátý set. Navíc sedm zkažených podání je moc. S takovým týmem jako je Liberec bychom měli hrát odpovědněji.“

Lukáš Ticháček (kapitán VK Dukla Liberec): „Další tři důležité body do tabulky. Byli jsme sice blízko tiebreaku, ale nějak jsme to dohráli a jsem spokojení.“

Martin Demar (trenér VK Dukla Liberec): „Jsme rádi za tři body. Škoda toho třetího setu, kdy jsme vedli 24:21 a měli jsme zápas odehrát ve třech setech. Nemusel by se nám zranit Pavels (Jemeljanovs). Chtěl bych kluky pochválit za čtvrtý set a bojový výkon. Byli jsme ve čtvrtém setu hodně daleko za soupeřem, ale rozhodly dva bloky našeho kapitána nahrávače a jsem rád, že jedeme domů se třemi body.“

Popis utkání:

Na úvodní dva body domácího univerzála Tsmokala reaguje hostující protějšek Jemeljanovs. Ostrava má problémy na příjmu při podání Sudy (4:6). Stejná situace se opakuje u servisu Urueňi (5:9). Srovnal snižuje středem na 9:11, Vancl z pozice pipe přibližuje domácí na rozdíl bodu (11:12). Po nevynucené chybě Tsmokala Liberec odskakuje na tři body (11:14). Po technické chybě střídajícího Resla vede Liberec už 12:16. Tsmokalo z úspěšné dohrávky snižuje na 15:17. Domácí se o zdramatizování setu připravují sami častými technickými chybami (15:19). Za stavu 16:21 je to již v podání domácích čtvrtý nečistě hraný míč. Liberci stačí málo, aby první set vyhrál po úspěšném útoku Sudy 18:25.

V úvodu druhého setu vede Liberec po přímém bodu z podání Demara 2:4. Po přešlapu Jemeljanovse v útoku snižuje Ostrava na 7:8. Po bodovém bloku litevského univerzála Liberce a esu Bryknara vede Liberec 8:12. Ostravský kapitán Dvořák snižuje blokem na 10:13, vzápětí se po Mazochově podání prosazuje také středem (12:14). Tsmokalo z dohrávky upravuje na 14:15. Liberec zabere a po bloku Bryknara odskakuje na 15:18. Po dohrávce Demara jde Liberec do koncovky druhého setu s náskokem pěti bodů (15:20). Hosté si opět v poklidu dojdou k druhému získanému setu po úspěšném útoku Demara (17:25).

Po dohrávce Jemeljanovse vede Liberec v úvodu třetího dějství 3:5. Mazoch vytlouká liberecké bloky a úspěšně brání Tsmokalo (6:6). Při podání kapitána Dvořáka jde Ostrava do vedení 8:6, Demar srovnává z dohrávky na 8:8. Mazoch vrací esem Ostravě dvoubodový náskok (11:9), ale Bryknar oplácí stejnou mincí (11:11). Skóre se přelévá. Po bloku Pawluna zase vedou domácí o dva body 13:11, Suda srovnává důrazným útokem na 14:14. Po dohrávce Jemeljanovse jde Liberec do koncovky třetího setu za výhodného stavu 18:20. Demar zvyšuje důrazným útokem a bodovým blokem na 18:22. To se zdá být rozhodujícím momentem. Opak je pravdou. Střídající Resl esem snižuje na 21:23, ale vzápětí své další podání kazí. Za stavu 21:24 domácí po skvělém podání Pawluna odvrátí tři mečboly. Sami pak mají tři setboly a po nevynucené chybě Sudy prodlužují zápas (28:26).

Domácí posíleni zvládnutou koncovkou získají po servisu Pawluna první dva body čtvrtého setu. Za stavu 6:4 se Liberci zranil univerzál Jemeljanovs a nahradil ho Johansen. Tsmokalo vzápětí sestřelil ze servisem Nivalda (7:4) a po dvou nevynucených chybách Nivalda vede Ostrava 10:6. Domácímu celku jde náramně podání a Tsmokalo esem upravuje na 16:11. Liberec nechce do zkrácené hry a po třech neúspěšných útocích Jarosinskeho je srovnáno na 18:18. Koncovka čtvrtého setu dospěje do stavu 23:22, kdy s podáním Mazocha hraje páska sítě (24:22). Suda dvěma esy maže ostravské setboly a vybojuje pro Liberec i mečbol (24:25). Zápas končí následně po bodovém bloku Ticháčka na Jarosinskeho (25:27).

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

VK LVI PRAHA – VOLEJBAL BRNO

Jednoznačný průběh mělo utkání 20. kola ČEZ volejbalové extraligy mužů mezi pražskými Lvy a Brnem. V azylu haly v Odoleně Vodě přehráli úřadující šampióni Moravany za 77 minut 3:0 na sety. MVP zápasu se stal mladý univerzál vítězů David Kollátor, který obdržel od Autocentra Dojáček voucher na vůz Hyundai na víkend zdarma. „Nejužitečnějším hráčem jsem zase po roce. Je to super pocit. Z ceny mám velikou radost. Asi vyrazím domů za rodinkou. Hlavně chci pozdravit mamku,“ uvedl Kollátor.

VK Lvi Praha – Volejbal Brno 3:0 (25:22, 25:17, 25:18)

Rozhodčí: Kvarda, Marschner

Počet diváků: 180

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Čech, Tibitanzl, Kollátor, Estrada, Crer, Thiel, libera Tláskal, Moník. Střídali: Schouten, Janouch, Krča

Hosté: Janků, Marocchi, Thiessen, Červinka, Bukáček, Dixon, libero Kop. Střídali: Novák, Vítámvás

Ohlasy po utkání:

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): „V první řadě děkujeme Odoleně Vodě za to, že nám poskytla azyl. V druhé Brnu za to, že se přizpůsobilo našemu programu, změně místa i data. Ve třetí fanouškům, kteří přijeli za námi a fandili nám po celou dobu. K zápasu tolik: v každém ze třech setů jsme si vytvořili dostatečný náskok a kontrolovali jeho vývoj až do konce.“

Juan Manuel Barrial (trenér VK Lvi Praha): „Jsem spokojený, zahráli jsme skvělý zápas se správným soustředěním. Všechno bylo bez problémů, což je pro nás důležité, jelikož jsme opravdu unavení. Nastoupili jsme ke čtyřem zápasům v osmi dnech a jsme vyčerpaní. Nikdo samozřejmě neodehrál vše, jelikož je to nemožné.“

David Janků (kapitán Volejbal Brno): „Lvi kontrolovali celé utkání. My jsme s nimi až na prvních deset míčů v prvním setu nedrželi krok. Jednoznačně nás přehráli ve všech činnostech a zaslouženě vyhráli.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Gratuluji Lvům k vítězství. Prokázali jednoznačně svoji kvalitu. I s hráči z lavičky byli lepší na servisu a na útoku. Teď jim přejeme hodně štěstí v Lize mistrů.“

Popis utkání:

Výrazně pozměněnou sestavu vyslal trenér Barrial do utkání s Brnem. Zhruba v polovině setu si ale Kollátor, Estrada, Thiel a spol. i tak v pohodě vybudovali čtyřbodové vedení. Důvody to mělo dva, kvalitní servis a výbornou obranu. V závěru hosté mohutně snižovali, na více než dva body se však nedotáhli – 25:22.

V druhé setu se rozhodující náskok zrodil o něco dříve (11:7). Opět u toho byla „mladší sestava“ Lvů a znovu vše začínalo od jejich podání a precizní obrany. Skóre utěšeně narůstalo a zbytek sady se proměnil v exhibici – 25:17.

Ve třetím setu se do toho Pražané obuli hned na začátku. Čech skvěle servíroval, zaznamenal i eso a skóre se rychle vyhouplo na 5:0. S takovým polštářem se Lvům dobře hrálo a jistě dokráčeli za vítězstvím – 25:18.

Autor: David Nejedlý, foto Ladislav Adámek

SKV ÚSTÍ NAD LABEM – VK TROX PŘÍBRAM

Poslední SKV marně hledá moment k odrazu ze dna tabulky. Ve zbývajících zápasech už to bude mít hodně těžké a ne jinak tomu bylo i dnes proti dobře rozjeté Příbrami.

SKV Ústí nad Labem – VK Trox Příbram 1:3 (27:29, 25:19, 20:25, 15:25)

Rozhodčí: Tomáš Buchar, Jan Krtička

Počet diváků: 653

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Ivan Pliasteskyi, Martin Fišer, Ronald Martinez, Ivo Hulpach, Tomáš Hýský, Navreet Singh Suhan, libero Jiří Kořínek. Střídali: Matouš Lank, Tomáš Hendrich, Tomáš Kopecký

Hosté: Ignacio Benitez, Daniel Rosenbaum, Filip Ureš, Martin Šábrt, Jiří Toman, Stanislav Lyzanets, libero Michele Verasio. Střídali: Volodymyr Tevkun, Gabriel Franco, Adam Rosenbaum

Ohlasy po utkání:

Jiří Kořínek (kapitán SKV Ústí nad Labem): Za mě první dva sety super, tam se do toho trochu bohužel vložili klasicky, my víme kdo. Prostě se nám lepí smůla na paty a pak to jde klasicky do kelu. Nepřihrajeme lehký servis, máme hodně overpassů, jsme několikrát v síti. Příbram prostě trpělivou hrou vyhrála. Toť vše.“

Ondřej Žaba (trenér SKV Ústí nad Labem): Bohužel, štěstí je k nám otočený zády. Samozřejmě trpělivou hrou jsme to měli ve svých rukou, kdy ve třetím setu po zakontrování soupeře, který hodně nakazil a jenom do nás dával a my jsme nevydrželi hrát trpělivě. Bez vynucených chyb úspěšnost rychle klesala a tím i naše úroveň hry. Bohužel nám nevycházelo to, co jsme si řekli, co máme blokovat, vybírat apod.. A ta trpělivost se s výsledkami ztrácí bohužel i výsledkově.”

Daniel Rosenbaum (kapitán VK Trox Příbram): „Dnešní zápas jsme opět začali velmi špatně, poslední zápasy nás to trápí. První dva sety vždy nejedeme úplně naplno a nevím, z jakého je to důvodu. Největší problém je to na podání, kde jsme byli děsní. Pak jsme se zvedli a trochu jsme si to srovnali v hlavách a myslím, že jsme pak byli lepší. Díky moc divákům, kteří za námi přijeli z Příbrami.“

Lubomír Vašina (trenér VK Trox Příbram): „Jsme samozřejmě obrovsky rádi za tři body, protože Ústí nehraje špatně a podle mne je otázka, kdy zase vyhraje a bude mít potřebný body pro další vývoj v lize. Jsem rád, že jsme to zvládli, zejména po druhém setu, kdy jsme to dvakrát nezvládli. S pokorou bereme tři body.“

Popis utkání:

První set vypadá nadějně. Hosté si nepřivezli na začátek zápasu nejlepší formu na servisu a domácím se daří držet krok. Vypjatou koncovku rozhodují detaily, ať už je to hra čtyřikrát hostí, anebo aut domácích na mečbol. Příbramští Kocouři í vedou 1:0.

Druhý set domácí hráči vystrkují růžky a daří se jim na všech činnostech. Dobře rozehraný set dotahují do vítězného konce a srovnávají skóre na 1:1.

Do další sady ale už nastupuje koncentrovanější Příbram. Postupně přebírá otěže zápasu a nenechává si domácí rozehrát. Ti se marně snaží hledat skulinku v dobře bránících blocích hostí, ale zejména Martin Šábrt dostává jeden dárek za druhým. Vedení 2:1 Příbrami a jistota bodu tak není překvapením.

Před zápasem avizované peklo se děje ve čtvrtém setu. Fanoušci domácích jsou neuvěřitelní a snaží se vyburcovat domácí voeljbalisty, ale ti bohužel nezachytávají nástup hostí a zbytek setu je již jenom formalita. Konec, šmitec, zazvonil zvonec..

Autor: Marek Beer, foto Jana Zlámalová

VK ČEZ KARLOVARSKO – BLACK VOLLEY BESKYDY

V utkání 20. kola potvrdilo Karlovarsko roli favorita a po jednoznačném průběh zdolalo Beskydy bez ztráty setu.

VK ČEZ Karlovarsko – Black Volley Beskydy 3:0 (25:17, 25:21, 25:21)

Rozhodčí: E. Velimov, D. Rychlík

Počet diváků: 795

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Olivier, Carmody, Lamanec, Patrňák, Baláž, Keemink, libera Pfeffer, Kočka. Střídali: Kasan, Bakiri, Rodriguez

Hosté: Roman, Koloušek, Goncalves, Perry, Benda, Damylov, libero Míček.

Ohlasy po utkání:

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dneska super. První set pod kontrolou a druhý taky. Naštěstí Beskydy si to sem přišli odchodit a my jsme mohli točit se sestavou a všichni v našem týmu to měli v hlavě nastavené tak, že musíme získat tři body.“

Liam Sketcher (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Dnes to byla velice dobrá týmová hra. Bylo super, že se do hry dostali i noví hráči a naše úroveň hry tím neutrpěla. Honza Kasan vždy předvedl dobré střídaní a Olivier s Pastrňákem také dnes podali velice kvalitní výkon.“

Marek Perry (kapitán Black Volley Beskydy): „Bylo to jednoznačné utkání pro soupeře. Krásně si nás načetli a mohli tak využít i své nové posily. Celou dobu bylo Karlovarsko nad námi, takže nezbývá než pogratulovat.“

Michal Provazník (trenér Black Volley Beskydy): „Gratulace domácím, vyhráli 3:0 víceméně v pohodovém tempu. Od začátku jsme byli pod tlakem. Hlavně útočníci z kůlů nám dělali velké problémy a nevěděli jsme, co s nimi. Když jsme ve třetím setu ubránili a dostali svoji šanci, tak jsme vyhořeli na podání Pastrňáka.“

Popis utkání:

Zápas proti Beskydům zahajuje VK ČEZ Karlovarsko i s dvěma posilami na lavičce. Hned od začátku domácí dobře podávají a jdou do vedeni 9:4. Beskydy v prostřední části setu dělají spoustu nevynucených chyb a Karlovarsko má tak velký náskok a na hřišti se objevují další hraci - Kasan, Rodriquez, Bakiri, Kočka. Karlovarsko vyhrává 25:17.

Druhý set je na začátku vyrovnaný, ale Vary opět díky podání utíkají ve skóre na 10:5. Trenér Sketcher dělá dvojstřídání  a na hřiště přichází Kasan a Rodriguez. Dobrá obrana posílá domácí ještě do většího náskoku 18:12. Beskydy riskují na podání a stahují skóre na 22:20. Domácí si ale konec setu pohlídali a vyhrávají 25:21.

Třetí set Beskydy vsadily vše na servis a jdou do trháku 7:3. Vynikající podání Pastrňáka a blok Oliviera srovnávají skóre na 7:7. Karlovarsko zařazuje vyšší stupeň a utíká na 21:16. Malá nekoncentrovanost domácích trochu dramatizuje závěr třetího setu, ale vynikají domácí publikum žene Karlovarsko k vítězství. Nejlepšími hráči utkání byl vyhlášení Štěpán Míček a Matěj Pastrňák. Ceny za Sedlecký Kaolin předal Vojtěch Zítko.

Autor: VK Karlovarsko, foto Aleš Bedlík

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018