21.10.2023

Favorizované týmy ve svých prvním zápasech nové sezóny nezaváhaly

Máme za sebou start UNIQA volejbalové extraligy mužů 2023/24 a výsledky zápasů potvrdily papírové favority, i když někde to bylo těsné. Liberecká Dukla zopakovala loňský rok a z Benátek nad Jizerou si odvezla výhru 3:2, úřadující mistr z Prahy nedal šanci bodovat sousedům z Odoleny Vody. Karlovarsko si poradilo se čtvrtečním překvapením z Brna a Zlín po těsných koncovkách porazil Ústí nad Labem. Příbram v Beskydech sahala po tiebreaku, ale po kolapsu v koncovce čtvrtého setu si nepřipsala do tabulky nakonec ani bod.

BLACK VOLLEY BESKYDY – VK TROX PŘÍBRAM 

Ačkoliv je těžké před prvním zápasem sezóny predikovat úroveň jednotlivých týmů, pro Beskydy byla Příbram předpokládaným velkým a vyrovnaným soupeřem. A úvodní domácí zápas potvrdil toto očekávání. Beskydy možná trochu zaskočily svého soupeře kvalitním a houževnatým výkonem a po zásluze berou tři body.

Black Volley Beskydy  – VK Trox Příbram 3:1 (25:19, 25:18, 23:25, 25:23) 

Rozhodčí: Matěj Dmejchal, René Činátl 

Počet diváků: 215 

Sestavy (od zóny I): 

Domácí: Mišek, Koloušek, Guimaraes, Perry, Benda, Danylov, libero Ptáček. Střídali: Krejčíček, Klimeš, Hilšer 

Hosté: D. Rosenbaum, F. Ureš, Šábrt, Tevkun, Lyzanets, Benitez, libero Verasio. Střídali: Franco, Toth, Toman, A. Rosenbaum

Ohlasy po utkání: 

Marek Perry (kapitán Black Volley Beskydy): Řekl bych, že dnes jsme první dva sety hráli úplně bez chyb. Ve třetím setu nám trochu ujel start, ale bojovností jsme to pak dotáhli. Škoda že nám to nakonec uniklo. Ve čtvrtém setu jsme pak do toho už fakt museli rvát a jsem rád, že nám to vyšlo hned takhle od startu.“ 

Michal Provazník (trenér Black Volley Beskydy): „Jsme hrozně rádi, že jsme zahájili sezónu vítězstvím za tři body. Co mě příjemně překvapilo, byla úroveň zápasu. Příbram dala do kupy úplně jiný tým než vloni a myslím si, že i výrazně lepší. Hrála velice dobře, slušný servis, dobře v obraně v poli. Nám se podařilo trpělivě ztrátovat a počkali jsme si na příležitosti, které byly. Dokázali jsme zapojit pár hráčů z lavičky. Myslím si, že tým na první zápas fungoval a já doufám, že to tak půjde dál.

Daniel Rosenbaum (kapitán VK Trox Příbram): „Zápas jsme začali hodně nervózně, nehráli jsme dobře, nemohli jsme se chytit na podání ani na příjmu. Postupně jsme od třetího setu hru stabilizovali, ale domácí hráli dobře. Gratuluju jim k vítězství. Koncovku jsme možná nezvládli malinko takticky, ale teď už se musíme soustředit na další utkání ve středu s Varama.“ 

Luboš Vašina (trenér VK Trox Příbram): „Domácí byli odvážnější. Je škoda, že jsme si neodehráli v koncovce čtvrtého setu ten jeden balón, protože si myslím, že jsme ho měli na ruce a tiebreak by byl zajímavý. V každém případě 3:1 pro Beskydy a je to určitě za odvahu.“ 

Popis utkání: 

Hned od úvodních míčů byl k vidění bojovný a pohledný volejbal. Domácí však přeci jen působili o něco živějším dojmem a předvedli téměř bezchybnou hru. Trenér hostí Vašina postupně využil obou timeoutů (za stavu 5:8 a posléze 10:14), vystřídal Totha za Beniteze, ale nic z toho nezastavilo výborně rozehrané domácí mladíky, kteří v prvním setu vítězí 25:19.

V druhém setu se hra v úvodu setu vyrovnala a hosté se poprvé v zápase dostávají do vedení 4:3 a to při Šábrtově podání, na což reaguje beskydský univerzál Perry nekompromisním útokem. Domácí se postupně dostávají do své herní pohody z prvního setu a při Kolouškově skvělé sérii na podání obracejí vývoj setu. Hostující trenér opět postupně přerušuje hru oddechovými časy. Po prvním za stavu 9:10 přidává Koloušek další eso, vzápětí Beskydy jsou úspěšné v obraně a přichází druhý timeout Příbrami. Ta však už nedokázala až do konce setu najít recept na dnes skvěle hrající domácí tým a prohrává i druhý set poměrem 18:25.

S vidinou poslední šance na zvrat v zápase vstoupila do třetího setu výrazně lépe Příbram a donutila domácího trenéra Provazníka přerušit hru za nepříznivého stavu 4:7. Poté se Beskydy herně zvedly a začala krásná volejbalová bitva. Příbram se opírala zejména o útoky Tevkuna, proti kterým nemohla domácí sestava v celém zápase najít úspěšnou obranu. Za stavu 20:23 domácí trenér podruhé přerušuje hru, ale již to nestačí a Příbram vítězí a snižuje na 1:2.

S velkou chutí pokračuje hostující Příbram i ve čtvrté sadě. Až opět skvěle podávající Koloušek esem srovnává stav na 10:10. Oba nahrávači dirigují svůj tým skvěle, oba týmy předvádí výborný volejbal s pestrou hrou. V závěru setu se strhla doslova nervy drásající bitva, kdy nejdřív po breakovém vedení sáhli při Miškově podání domácí, vzápětí pak při Rosenbaumově zase hosté. V koncovce měly víc odvahy a pevnější nervy domácí Beskydy. Danylovův nekompromisní blok znamenal pro domácí první tři letošní extraligové body do tabulky.

Autor: Alice Zemanová, foto Pavel Netolička 

AERO ODOLENA VODA – VK LVI PRAHA

V zápase 2. kola volejbalové extraligy mužů se střetlo domácí AERO Odolena Voda s úřadujícím mistrem VK Lvi Praha. Do poloviny prvního setu byli vepředu ve skóre domácí, ale pak se kormidlo zápasu otočilo na stranu Lvů. Až třetí set byl znovu vyrovnaný a domácí volejbalisté si vybojovali dvě šance k ukončení setu, ale Lvi třemi bloky v řadě dotáhli zápas k vítězství.

AERO Odolena Voda - VK Lvi Praha 0:3 (20:25, 12:25, 24:26)

Rozhodčí: Spáčil L., Kavala T., lajnoví Milan Kinderman, Jitka Skřivánková

Počet diváků: 663

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Carabali, Durski, Chevalier, Blumbergs, Kern, Šulc, libera Rasinperä, Hadrava. Střídali: Hladík, Svoboda, Démar

Hosté: Vodička, McCarthy, Schouten, Madsen, Crer, Thiel, libero Tláskal. Střídali: Kollátor, Janouch

Ohlasy po utkání:

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Lvi hráli bez větších chyb a to jim stačilo k vítězství. My jsme se dostali našimi chybami pod tlak a nedokázali jsme se pořádně rozehrát, krom třetího setu, kdy jsme neproměnili dva setboly. Děkuji všem fanouškům za skvělou atmosféru, moc si toho vážíme.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Měli jsme plán na dnešní zápas. Začali jsme dobře, ale pak Praha přitlačila servisem a ztratili jsme jistotu. Ve třetím setu jsme se vrátili do hry a k našemu plánu, který jsme měli připravený. Byl to pro nás zápas nevyužitých šancí. Stále musíme pracovat nad proměňováním našich šancí, protože když je nevyužijeme, tak se nám to rychle vrací zpět. Děkujeme divákům, přišlo jich opravdu mnoho a byli skvělí.“

Jakub Janouch(kapitán VK Lvi Praha): „Pochvala pro celý tým. Myslím si, že jsme měli úvodní dva sety, nechci říct pod kontrolou, ale byli jsme ve vedení hlavně zásluhou servisu Caseyiho a Oskara Madsena. Ve třetím setu jsme ukázali obrovskou vnitřní sílu, kdy jsme byli o dva body vzadu, ale třemi bloky v řadě set otočili a vyhráli, takže skvělý vstup do sezóny.“

Juan Manuel Barrial (kapitán VK Lvi Praha): „První a druhý set byl kompletně odlišný od setu třetího. Věděli jsme, že nás budou od začátku tlačit, viděli jsme pět jejich zápasů. V prvním setu Oskar a v druhém setu, myslím, Casey na servisu udělali dlouhé série a nebylo to pro nás tak komplikované. Ve třetím setu se domácí vrátili zpět a servírovali mnohem lépe než my. Útočili jsme po více negativních příjmech, ale v konci jsme zablokovali několikrát Svobodu a nepustili zápas do čtvrtého setu.“

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupili trochu lépe domácí hráči, kteří se v polovině setu dostali do tříbodového vedení a měli šance ještě více odskočit. Pak se ale na servis dostal Madsen a skóre se úplně otočilo. Do koncovky šli hosté s několikabodovým vedením, které si trpělivě hlídali až do konce – 0:1.

V druhém setu to byl velký tlak hostujících Lvů na servisu, domácí příprava útoku tím byla zhoršena a domácí útočníci šli do skvěle postavené obrany. Rozdíl ve skóre hrozivě narůstal, až se zastavil na rozdílu 13 bodů. Lvi vedli už o dva sety – 0:2.

Domácí hráči však nesložili své zbraně a vrátili se zpět do zápasu. Set to byl velmi podobný jako set první. AERO v první polovině vedlo, aby pak Praha šla znovu do mírného vedení. V koncovce se však domácím dařilo držet dvoubodový náskok, se kterým se i dostalo k setbolu. První si Lvi svým útokem uhráli a druhou možnost úspěšným blokem odmítli. Lvi pak přidali ještě dva bloky a byl konec. Lvi Praha vyhráli v hale Odoleny Vody zaslouženě 3:0 a odvezli si všechny tři body do tabulky.

Autor: Tomáš Havlát, foto Miroslav Zigo

VSC FATRA ZLÍN - SKV ÚSTÍ NAD LABEM

V prvním utkání letošního ročníku volejbalové extraligy mužů hostili zlínští hráči tým SKV Ústí nad Labem. Hosté oproti loňskému ročníku výrazně pozměnili hráčský kádr, včetně nového trenéra, a proto byli pro domácí docela neznámý tým. Také na domácí lavičce usedl nový kormidelník Zdeněk Sklenář. Dal se očekávat urputný souboj o první extraligové body dvou vyrovnaných soupeřů. Hráči Fatry, díky dvěma lépe zvládnutým koncovkám, nakonec berou důležité tři body.

VSC Fatra Zlín - SKV Ústí nad Labem 3:1 (25:21, 21:25, 25:23, 25:23)

Rozhodčí: Emil Velimov, Jan Krtička

Počet diváků: 420

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Pražák, Truong, Toman, Čechmánek, Římal, Boyanov, liberoViceník. Střídali: Šulc, Žák, Kozak

Hosté: Beer, Pliasetskyi, Fišer, Suhan, Hulpach, Olson, libero Kořínek. Střídali: Hendrich, Lank

Ohlasy po utkání:

Duc Luan Truong (kapitán VSC Fatra Zlín): „Pro nás ubojovaný zápas, zlomový okamžik byl ve čtvrtém setu, kdy nastoupili hráči ze střídačky, smazali bodové manko a pak jsme to úspěšně dohráli."

Zdeněk Sklenář (trenér VSC Fatra Zlín): „První zápas v sezóně a pro mne první vítězství v roli trenéra Zlína před příjemně naplněnou halou s bouřlivou atmosférou. Myslím si, že zápas přinesl bojovný a pohledný volejbal."

Jiří Kořínek (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Zlín vyhrál zaslouženě 3:1, protože my jsme dělali školácké chyby."

Ondřej Žaba (trenér SKV Ústí nad Labem): „Skóre se od začátku přelívalo z jedné strany na druhou, bylo znát, že jde o začátek sezóny. Domácí byli aktivnější v obraně i v celém protiútoku a v tom byl rozdíl. Jsem zklamaný, protože dnes v tomto těžkém prostředí bylo alespoň na jeden bod."

Popis utkání:

Začátek prvního setu byl vyrovnaný. Oba týmy spolehlivě ztrátovaly a střídaly se ve vedení maximálně o dva body. Všechno podstatné se začalo dít až od stavu 16:16. Nejprve domácí odskočili do vedení 18:16, na což lavička Ústí reagovala prvním oddechovým časem. Hráči Fatry však byli stále při chuti a při podání Čechmánka získali čtyřbodový náskok 22:18 a donutili hosty k druhému time. Koncovku si Fatra již zkušeně pohlídala a získala první set 25:21.

Druhý set se až do stavu 17:17 podobal prvnímu. Oba týmy nevynikaly kvalitním podání, takže soupeři neměli problém s protiútokem. Koncovku setu tentokrát opanovali hráči Ústí, když od stavu 20:20 prokázali lepší nervy a dotáhli set k vítězství 21:25.

Třetí set začali hráči Fatry sebevědomě a rychle se ujali vedení 3:0, následně pak 6:2 a 8:3. Za tohoto stavu hostující trenér Žaba poprvé sáhl do sestavy, na pozici diagonálního hráče vystřídal Hendricha Hulpachem, a za nepříznivého stavu 9:3 si vzal první oddechový čas. Následně za stavu 11:3 znovu střídal, tentokrát na pozici smečaře vyměnil Olsona Lankem. Oživený tým začal ukrajovat z náskoku domácího Zlína a za stavu 14:8 sáhl do sestavy i domácí trenér Sklenář, Kozak na postu smečaře vystřídal Tomana. Ústečtí hráči však byli i nadále úspěšní a donutili lavičku Fatry k prvnímu oddechu za stavu 21:16. Ten zabral a domácí si po něm vypracovali šest setbolů, 24:18. Severočeši se však nevzdali a postupně odvrátili pět setbolů (24:23). Šestý pokus Fatry však byl už úspěšný, 25:23.

Čtvrtý set začalo velmi dobře Ústí a postupně zvyšovalo náskok až do stavu 5:10. To se nezamlouvalo trenérovi Sklenářovi a sáhl ke klasickému dvojstřídání. Dvojici Truong, Římal nahradili Šulc a Žák. Hráči Fatry následně snižovali náskok hostů a za stavu 13:13 se začínalo znovu. V domácím týmu došlo za stavu 16:18 ke střídání na postu smečaře, za Boyanova přišel Toman, a za stavu 18:19 domácí trenér ještě vrátil zpět do hry dvojici Truong a Římal. Dramatickou koncovku ukončil hostující smečař Fišer útokem do zámezí a domácí se mohli radovat ze zisku tří bodů.

Autor: Ivan Dostál

VK BENÁTKY NAD JIZEROU - VK DUKLA LIBEREC

V rámci 2. kola čekalo oba aktéry v útulné a moderní hale u základní školy v Benátkách nad Jizerou první utkání nového ročníku extraligy mužů. Domácí tým Benátek změřil síly s velmi silným týmem VK Dukla Liberec. I v loňské roce oba týmy zahajovaly sezónu extraligy v Benátkách a velmi blízko vítězství byl domácí tým, který nevyužil celkem osm mečbolů ve čtvrtém setu a prohrál 34:36. Naposledy se Benátky v naší nejvyšší soutěži radovaly z vítězství nad Duklou 3. 3. 2011, když zvítězily 3:1 na sety. Potom přišla série dvaceti proher v řadě. Ani v dnešním utkání domácí volejbalisté pod vedením bývalého hráče Dukly Aleše Dittricha nenašli recept a podlehli. Přesto se za svůj výkon nemusí stydět, Dukla své vítězství musela potvrdit až v tiebreaku, který zvládla na jedničku s hvězdičkou.

VK Benátky nad Jizerou - VK Dukla Liberec 2:3 (25:14, 19:25, 23:25, 25:20, 4:15)

Rozhodčí: Tomáš Buchar, Dušan Rychlík, lajnoví rozhodčí Petr Louka, Petr Farář, delegát Jaroslav Švejda

Počet diváků: 411

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Martin Hudák, Jiří Srb, Patrik Pokopec, Vojtěch Patočka, Filip Křesťan, Matěj Koranda, libero Michal Kotek. Střídali: Daniel Šulista, Oleksandr Dergulov

Hosté: Lukas Demar, Lukáš Trojanowicz, German Johansen, Nivaldo Diáz Gómez, Daniel David Urueña Yufra, Šimon Bryknar, libera Silver Maar, Jan Pavlíček. Střídali: Pāvels Jemeļjanovs, David Bryknar, Lubomír Staněk, Štěpán Svoboda, Radek Suda

Ohlasy po utkání:

Filip Křesťan (kapitán VK Benátky nad Jizerou): V tomto zápase rozhodovalo podání a příjem. Bohužel začátek nám vyšel dobře, tlačili jsme soupeře servisem. Přišlo mě, že ve druhém setu jsme malinko polevili. Měli jsme zde pár nepřesností na příjmu a bohužel ten tiebreak jsme úplně odešli na příjmu podání. Potom proti srovnanému trojbloku se velmi těžko prosazuje. Jsme určitě rádi za bod, ale dnes to bylo o více bodech. Mrzí mě to z toho důvodu, že máme na to být letos někde jinde. Nyní budeme muset pracovat o to víc.“

Aleš Dittrich (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Bylo to naše první utkání, takže to bylo velmi nervózní, přesně jako loni a zase s Libercem. Bohužel jsme neustáli třetí set, kde si myslím, že jsme mohli vyhrát. V tiebreaku už nám vůbec nevyšel začátek a potom se to s námi táhlo celý pátý set.“

Lukas Demar (kapitán VK Dukla Liberec): „Určitě dnešní utkání nebylo lehké. My jsme dělali hrozně moc chyb na podání, což jsme nebyli zvyklí. Díky tomu jsme se nemohli pořádně dostat do utkání. Potom už nám podání začalo jít lépe, a naopak Benátky začaly více na podání chybovat. Dostávali jsme se naštěstí víc a víc do zápasu a v tiebreaku už nám to šlo, tak jak jsme chtěli.“   

Martin Demar (trenér VK Dukla Liberec): „Kluci dnes ukázali charakter. Soupeř pro nás dnes nebyly Benátky, soupeř jsme byli sami sobě. To, co předvádíme na tréninku a co jsme předvedli dnes, to já prostě vůbec nepochopím. Je to hrozně těžké pro trenéra, ale velký respekt a obdiv, že to kluci nezabalili a pátý set konečně ukázali, na co letos máme.“  

Popis utkání:

Dukla přijela v patnácti hráčích, ale ten nejzkušenější, kapitán a ústřední nahrávač Lukáš Ticháček zůstal v civilu, protože je zraněn. Proto kapitánskou pásku pod číslem musel nosit jeho zástupce Lukas Demar. Nahrávky v dresu vojáků se zhostili bratři Bryknarové. To domácí hráči nastoupili v kompletní sestavě a velice s chutí se do svého soupeře pustili a na jednom postavení, při podání reprezentačního nahrávače Jiřího Srba, získávají šestibodové vedení (6:0). Až zkušený Nivaldo Diáz Gómez se dokázal prosadit z velké výšky přes domácí blok a Dukla se raduje z prvního bodu (6:1). Získaný náskok si Benátky udržují po celý první set. Dukla dost riskuje na servisu a ten ji vůbec nevychází. Výsledkem je velmi rychlý konec prvního dějství. První setbol utkání si připisuje Matěj Koranda přesnou zalívkou hned za blok. Hned první setbol proměňuje další chytrou zalívkou domácí nahrávač Jiří Srb a posílá domácí tým do vedení 1:0 na sety.

 Druhý set již byl o poznání vyrovnanější než první. Obě družstva se pravidelně střídala v nepatrném vedení až do stavu 16:16. K rozhodujícím bodovému nástupu zavelel svým nepříjemným podáním Šimon Bryknar. Na středu se útokem prosazuje Lukáš Trojanowicz a Lukas Demar a výsledkem je vedení hostů 16:20. V samotné koncovce přichází na podání German Johansen a jeho tvrdost při podání slaví úspěch. Čistým esem získává Dukle první setbol (19:24), a když domácí smečař útočí do sítě, je vyrovnáno 1:1 na sety.

Ve třetím dějství měli více ze hry hráči z Liberce, kteří od stavu 2:0 pro domácí převzali rychle vedení na svoji stranu. Daniel David Urueña svým podáním získává Dukle velmi slušný náskok (6:11), ale domácí volejbalisté se nevzdávají a na jednom postavení se dokonce dostávají do nepatrného vedení (12:11 – eso Matěj Koranda, blok Jiří Srb a Martin Hudák). Od tohoto stavu byla hra obou celku velmi vyrovnaná a k vidění byla řada krásných výměn z obou stran. Ještě po nečistém hraní (Daniel David Urueña) byl stav na ukazateli vyrovnán (19:19), ale při podání Šimona Bryknara přichází opět rozhodující nástup Dukly. Dva přímé body z podání dovolují Dukle odskočit o tři body (19:22) a za stavu 21:24 po úspěšné smeči Lukase Demara z velké nouze jsou hosté jediný bod od zisku třetí sady. Chyba na podání Liberce a přesné zakončení Patrika Pokopce snižuje na rozdíl jediného bodu a máme tu oddechový čas, který si vyžádal trenér Dukly Martin Demar (23:24). Po time se na útoku nemýlí Radek Suda a Dukla se ujímá vedení 1:2 na sety.

Čtvrtý set začíná lépe domácí celek a udržuje si jednobodový až tříbodový náskok až do stavu 17:14 - 18:15. To už na palubovce máme novou posilu Benátek Daniela Šulistu, kterému koncovka setu vyšla na výbornou. Chytrým zakončením získává Benátkám první setbol za stavu 24:19. Dvě zkažená podání z obou stran nás rychle posílají do páté rozhodující zkrácené hry.

Tiebreak jednoznačně patří hostům. Domácí borci jako by se spokojili se ziskem jednoho bodu a nejsou schopni přijmout nepříjemné podání Dukly, prosadit se přes kompaktní vysoký blok Dukly a výsledkem je velmi hladký průběh tiebreaku (0:3, 1:10, 2:13). První mečbol utkání si připisuje navrátilec Dukly Radek Suda, který velmi tvrdým útokem trefuje v deblu hlavu hráče Benátek a jde na podání, kde si připisuje svoje první letošní eso a je konec dalšího pětisetového utkání mezi domácími Benátkami a Duklou. Na závěr byli vyhlášeni nejlepší hráči utkání, za Duklu cenu přebírá libero týmu Silver Maar a za domácí kapitán Filip Křesťan.

Autor: Zdeněk ŠOLC, foto Petr Picek

VK ČEZ KARLOVARSKO – VOLEJBAL BRNO

Domácí tým VK ČEZ Karlovarsko vstoupil do nové sezóny nejen úspěšně, ale oslavil i 10 let výročí klubu a nemohl si přát lepší vstup do sezóny než výhru.

VK ČEZ Karlovarsko – Volejbal Brno 3:0 (25:23, 25:15, 25:19)

Rozhodčí: Petr Dušek, Roman Marschner

Počet diváků: 1 074

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Marelić, Carmody, Pastrňák, Ihnát, Kock, Keemink, libera Pfeffer, Kočka. Střídali: Lamanec, Kasan, Olivier, Baláž

Hosté: Janků, Janečka, Thiessen, Novák, Marocchi, Dixon, libera Kop, Waclaw. Střídali: Jehlička, Bukáček, Hrazdira

Ohlasy po utkání:

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „První zápas, první set byl lehce nervózní. Brno nehrálo vůbec špatně, navázalo na to, co předvádělo u nich doma proti Budějovicím. Přetlačili jsme je v prvním setu. S takovým týmem musíme hrát přesně jako druhý a třetí set. Přetlačit je hned na začátku, nedovolit jim hrát jejich hru. To se nám povedlo a byl z toho skvělý výsledek před úžasnou kulisou. V hale bylo spousta lidí, fandili, nezapomněli to a byla tu úžasná atmosféra.

Liam Sketcher (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Výborný start, kdy jsme se dostali přes první set. Dlouho jsme čekali na začátek sezony a tak tady byla trochu nervózní energie, ale jakmile jsme se dostali do rytmu, tak náš výkon byl docela dobrý. Stále jsou tam věci, které můžeme zlepšit, ale je dobré mít první zápas za sebou.

David Janků (kapitán Volejbal Brno): „Jednoznačně byla celá hra o servisu. Domácí to do nás mlátili, my jsme to první set ustáli, ale pak to bylo evidentní. Nám to tam dnes nepadalo, jak bychom chtěli, pak jsme už úplně odešli. Moc gratuluji domácím.

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „První set jsme dokázali domácím vzdorovat. Domácí byli lepší na servisu, my jsme ten tlak ustáli jen v prvním setu, ale bohužel, pak už jsme byli horší. Domácí dobře bránili, hlavně dva vysocí středoví hráči, kteří nám dělali problémy - Éder s Carmodym. Na středu budeme muset hrát trošičku víc pestřeji, abychom dokázali jejich obranu přelstít. Gratuluji domácím, pro ně zasloužené vítězství. My se poučíme z chyb a budeme na tom více pracovat.“

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupil tým domácích bez zbytečných chyb, vytvořil si dvoubodový náskok, který hosté pomalu dorovnali. První oddechový čas si vybral trenér domácích za stavu 14:13 pro Brno. Střídání Pastrňáka za Lamance proběhlo za vyrovnaného stavu 19:19. Následovala delší výměna, která skončila úspěšným útokem Jakuba Ihnáta. Karlovarsko přidalo eso, závěr setu byl pak zcela v jeho režii, 25:23.

V druhém setu začaly oba celky dravě. Za stavu 9:6 pro domácí celek přerušil hru trenér Brna. Karlovarsko si však stále drželo dvoubodový náskok, hra domácích byla tvrdá a herní kombinace s novými hráči úspěšné. Druhý oddechový čas hostů padl po pětibodovém náskoku domácích za stavu 17:12. Po oddechovém čase následoval přímý bod z podání Keeminka, precizní útok Mareliće. Tvrdé bloky domácích hráčů, následně další eso posouvalo Karlovarsko stále blíže ke konci setu. Došlo i na střídání Ihnáta za Oliviera a Kasana za Carmodyho. Set skončil vítězstvím domácího týmu 25:15.

Třetí set začal servisem Brna, které však skončilo v síti a dalo tak prostor pro eso Thomase Carmodyho. Ten dostal Karlovarsko do vedení 4:0 a přiměl hostující lavičku k prvnímu oddechovému času. Nekoncentrovaná hra hostů, úspěšné bloky domácích a chyby na podání Brna si vyžádaly druhý oddechový čas trenéra Marka, 11:3. Dochází ke střídání, na straně Brna jde do hřiště Jehlička a na straně domácích Olivier. Jehlička hned dává přímý bod z podání a snižuje na 15:10. Karlovarský trenér posílá na hřiště Kasana s Lamancem za Keeminka a Pastrňáka. Za stavu 17:11 pro Karlovarsko jde na servis brněnský univerzál Thiessen a dává dva přímé body. Na zlepšenou hru Brna reaguje prvním oddechovým časem domácí trenér Sketcher. Na karlovarské straně dochází ke střídání liber, když se do hry zapojuje Martin Kočka. Stav 19:14 a střídání Západočechů pokračuje, ze hry odchází Carmody a hru jde osvěžit Radek Baláž. Trenér domácího Karlovarska vyčerpal všechna střídání a dal tak možnost zahrát si celému týmu. Koncovka třetího setu je dramatická, Brno stahuje na 19:23. Na podání jde však Pastrňák, který dává eso a ukončuje tak utkání. Karlovarsko vyhrává 25:19 a 3:0 na sety.

 Autor: Lenka Horáková

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018