Reprezentace
9. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
10. 5. 2024
Ženy - přátelské utkání: FRA - CZE, Mulhouse
Reprezentace
16. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - AUT
Reprezentace
18. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Teplice : CZE - ROU
Reprezentace
18. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - EST
Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
25.4.2016

Liberec i v druhém finále přehrál Brno, Budějovice opět vítězně!

I druhé zápasy patřily volejbalistům Liberce a Českých Budějovic, stejně jako včera porazili Brno, resp. Karlovarsko ve třech setech a vedou v sériích už 2:0 na zápasy. Třetí a čtvrté zápasy jsou na programu koncem týdne na palubovce Karlovarska a Brna.

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE - VK ČEZ KARLOVARSKO - Stav série: 2:0.

Po domácím dvojutkání je třetí místo blízko. České Budějovice neztratily v domácí hale set ani v druhém utkání a dokráčely si tak pro druhé vítězství. První dva sety byly sice vyrovnané, ale ve třetím už Jihočeši jasně dominovali a opět tak zvítězili 3:0.

VK Jihostroj České Budějovice - VK ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:21, 25:21, 25:18)

Rozhodčí: Činátl, Kovář

Počet diváků: 756

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Červinka, Mach, Polák, Michálek, Maciel, Fila - libero Kryštof. Střídali: Kraffer, Pochop a Tibitanzl. Trenér: Jan Svoboda.

Hosté: Sukuba, Bartoš, Szczerbaniuk, Džavoronok, Málek, Kriško - libero Pfeffer. Střídali: Široký a Janků. Trenér: Petr Brom.

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK České Budějovice): "Byly to úplně jiné tři sety než v prvním střetnutí. To jsme se mnohem více trápili, teď bylo vidět, že jsme si pomohli servisem. Potom pro nás byla obrana jednodušší. Rozhodlo to, že jsme byli schopni složit vysoké balony."

Jan Svoboda (trenér VK České Budějovice): "My jsme ke včerejšímu výkonu přidali o něco víc v obraně. Udělali jsme méně chyb, zatlačili Karlovarsko servisem a dva sety měli hosté s příjmem problémy. Dva sety byly vyrovnané a ve třetí už hosté odešli."

Hosté:

Tomáš Široký (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): "Byl to horší výkon než v tom prvním utkání. Budějovice byly lepší jak v útoku, tak v obraně."

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): "Jedna věc je jasná, domácí nás přehráli obranou. Jak na bloku, tak v poli. Z jasných situací na jednoblok stejně dokázali zpracovat míč a vrátit ho zpátky. Měli jsme také v každém setu výpadky, hlavně při podáních Poláka. Tam nám Jihostroj vždy utekl a pak už to udržel. Dnes jsme na soupeře kvalitativně neměli."

Popis utkání:

Úvod utkání vyšel hlavně Tomáši Filovi na servisu, který trefil dvě esa za sebou. Samotná hra ale byla vyrovnaná a při prvním technickém oddechovém času vedlo Karlovarsko nejmenším možným rozdílem 8:7. Skóre se poté přelévalo ze strany na stranu, ale Jihostroji se podařilo odskočit na 14:12 a trenér Brom si tak vyžádal klasický time-out. Jenže ani to hostům nepomohlo a náskok domácích ještě vzrostl. Českým Budějovicím hosté z Karlových Varů hodně pomáhali svými chybami na servisu. Do koncovky první sady tak šli domácí se čtyřbodovým náskokem. A když Michálek využil druhý setbol, zvítězil Jihostroj v prvním setu 25:21.

Na začátku druhé sady se opět domácí dostali rychle do vedení, ale Západočeši třemi body v řadě průběžné skóre otočili. Jenže na podání se výborně dařilo Filovi, který si připsal další eso. Za stavu 6:5 pro Jihočechy se na servis dostal brazilský univerzál Maciel a také on trefil eso. A když už se dostal domácí tým do dvoubodového vedení, tak hosté se třemi body v řadě opět dostali do vedení. Hra poté nabídla spoustu emocí, to hlavně díky sporným výrokům rozhodčího Činátla ve prospěch Karlovarska. Jihostroj se ale nenechal rozhodit a vybudoval si vedení 17:13! V koncovce se ale hosté dostali na dostřel a trenér Jan Svoboda sáhl k oddechovému času. Ten jeho tým nakopl a opět se dostal do tříbodového trháku. Time-out tak přišel na druhé straně. Ale další bod putoval na stranu Jihočechů a Jihostroj tak měl čtyři setboly. Opět využil ten druhý a tým v černobílých dresech se tak mohl radovat i ze zisku druhého setu.

I třetí dějství začali hráči Českých Budějovic na domácím taraflexu na výbornou a rychle vedli 3:0. A se stejným vedením šli domácí také do prvního technického time-outu. Poté se Jihočechům povedly dva bloky po sobě a vedení se rozrostlo už na pět bodů! Navíc pak zaútočil výborně Mach a bylo ještě veseleji. Bloky Jihostroji fungovaly ve třetí sadě na výbornou a i díky nim vedlo domácí mužstvo 16:9. Poté českobudějovičtí borci trochu polevili, ale stále měli otěže pevně ve svých rukách. Koncovku už si domácí bez problémů pohlídali, a když Maciel vytloukl hostující bloky, radovali se České Budějovice ze zisku třetího setu a druhého zápasu v sérii.

Autor: Aleš Skok, Lukáš Dvořák

VK DUKLA LIBEREC – VOLEJBAL BRNO - Stav série: 2:0.

I druhé finále patřilo domácím volejbalistů, kteří potvrdili roli favorita a po velmi dobrém výkonu dokázali Brno přehrát opět bez ztráty setu. Domácí trenér Michal Nekola i dnes postrádal zraněného Poláka Adriana Patuchu, ale i přes tento handicap s jistotou vedl své svěřence k druhému vítězství a do metropole Moravy odjíždějí jeho svěřenci s vedením 2:0 na utkání.

VK Dukla Liberec – Volejbal Brno 3:0 (25:18, 25:15, 25:18)

Rozhodčí: Zdeněk Grabovský a Luboš Pecháček

Počet diváků: 1.450

Sestavy (od zóny I):

Domácí:  Lubomír Staněk (3 body), Jakub Janouch (4), Aleš Správka (11), Libor Leikep (8), Jakub Vencovský (14), Tomáš Kriško (11), libero Václav Kopáček. Střídali: Jan Galabov

Hosté: Michal Hrazdira (3), Jan Pražák (4), Sergey Andrianov (11), Marek Zmrhal (8), Martin Klapal (0), Zdeněk Haník (0), libero: Nicholas Castello. Střídali: Luboš Smrčina (2), Vladimír Sukharev (4), Martin Licek, Jan Muroň, Nicholas Goodell (4)

Vyjádření:

Domácí:

Aleš Správka (kapitán VK Dukla Liberec): „Řekl bych, že jsme dnes čekali větší tlak od Brna. My jsme k utkání přistoupili stejně agresivně jako včera, šli jsme do každého balonu a čekali jsme trošku od Brna něco jiného. Ale pro nás jenom dobře. My jsme dnes hráli agresivně, bojovně, koncentrovaně. Troufám si říct, že jsme byli o třídu lepší než Brno.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Zase naprosto spolehlivý a koncentrovaný výkon od prvního do posledního balonu. Je vidět, že kluci chtějí strašně vyhrát a myslím, že tyhle dvě utkání to ukázaly.“

Hosté:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Začali jsme dobře. Rozhodla série Kuby Janoucha na podání v prvním setu. Liberec se potom uklidnil, jasně dominoval a hrál o třídu lépe. Opět Janouch výborně rozdával nahrávky, jako včera, ale i celá Dukla nás výborně bránila. My jsme neměli absolutně co nabídnout. Naše těžké servisy i útoky si v klidu přihráli. Potom již jim vycházelo víceméně všechno.  My jsme se pořád bránili a hráli v křeči.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Stejně jako včera - gratuluji Liberci k vítězství. Bylo to zcela zasloužené a jednoznačné. Řekl bych, že ta situace se lámala v prvním setu, když to bylo 18:16 pro Liberec, kde Kuba Janouch dokázal dát 3 esa, dvě na lajnu a jedno o pásku. Myslím si, že do té doby jsme hráli vyrovnanou partii, dokonce jsme byli lepší na útoku. Ale bohužel pak už jsme se z toho nedokázali zvednout a Liberec nás přehrál jednoznačně ve všem.“

Popis utkání:

Úvod druhého finálového utkání byl již vyrovnanější. Dukla se po útoku Brna do autu (Sergey Adrianov) ujímá dvoubodového vedení již za stavu 4:2. Dvoubodové vedení si domácí hráči udržují až do prvního TT. K vidění je řada delších výměn s velmi pěknými zákroky v poli. Po prvním technickém time domácí kapitán (Aleš Správka) zvyšuje na tříbodové vedení. Špatný příjem kapitána Brna (Michal Hrazdira) trestá hned z první a domácí jsou ve vedení 9:6. Po jedné z mála nevynucených chyb Dukly (pouze 4 nevynucené chyby v utkání) snižuje Brno na rozdíl jediného bodu, a když Michal Hrazdira ukončuje další pěknou výměnu z hlavního kůlu, je vyrovnáno (13:13). Bohužel pro Brno to je poslední bodový kontakt se svým soupeřem. Před odchodem k druhému TT se na podání vyznamenává Jakub Janouch, když čistým esem vyškolil Marka Zmrhala (16:14). Po návratu tu máme další přímý bod z podání, to pro změnu po lajně zaskočil Michala Hrazdiru (17:14). Až druhý oddechový čas trenéra hostí Ondřeje Marka dostává Jakuba Janoucha z podání (19:14). Na dvoubodový dosah se hosté dostávají po bloku Marka Zmrhala a sporném míči. Asi byl blok Dukly v síti a na ukazateli v samotné koncovce svítí stav 19:17. Od tohoto stavu již hosté získali pouze jediný bod, protože na síti zaúřadoval blokem Libor Leikep. Když Rus Sergey Adrianov míří opět do autu, máme tu první setbol první sady (24:18). Hned první setbol proměňuje Tomáš Kriško tvrdou smečí, kterou vytlouká blok Brna.

Druhý set začal na podání Jakub Janouch a až oddechový čas brněnského trenéra rozhodil při této činnosti domácího nahrávače, ale to už po esu na ukazateli svítilo skóre 4:0 pro domácí. O pět bodů již domácí vedou za stavu 6:1, to pro změnu brněnský nahrávač hrál míč na straně Dukly. Získaný náskok hrál do karet domácích. Ti v těchto fázích utkání byli pány na hřišti. Perfektní a hlavně nečitelné nahrávky Jakuba Janoucha hravě smečaři Dukly proměňovali v plusové body a během několika míčů domácí vedli 15:7. Hosté při podání Vladimíra Sukhareva snížili na 15:10, ale to bylo ze strany Brna vše. V druhé polovině setu opět Dukla zaúřadovala na podání (Jakub Vencovský – 20:12 eso) a s velkým bodovým náskokem spěchá k zisku druhého dějství. Po bloku Aleše Správky za stavu 24:14 tu máme první setbol druhé sady. Zkažené podání oddaluje konec setu, ale i hosté kazí své podání (Martin Licek) a Dukla již vede 2:0 na sety.

Začíná třetí set a na podání přichází Jakub Janouch. Výsledkem nyní není takový bodový náskok, ale přece jenom i 3:0 je pěkný začátek. Ale i Brno má ve svých řadách dobré hráče na podání. Michal Hrazdira čistým esem snižuje na 3:2 a hosté jsou v těsném závěsu. Další vývoj třetí sady bere na sebe nejlépe blokující hráč extraligy Libor Leikep (6 bodových bloků v utkání). Dvakrát za sebou bodově zastavuje Rusa Sergey Adrianova a doslova ho vyhání ze hřiště. Na jeho místo rychle přichází Nicholas Goodell, ale to už opět Dukla vede o čtyři body (6:2). Hra obou družstev se na pár míčů vyrovnává, ale po prvním TT třetí sady přichází na podání Jakub Vencovský a máme tu další eso utkání (9:4). Po lišáckém vyškolení brněnského bloku domácím kapitánem Alešem Správkou již Dukla vede 12:6. Vůbec si v těchto fázích domácí dovolují jednu volejbalovou parádu za druhou. Hlavně nahrávač Jakub Janouch, který ze špatného příjmu od stolku zapisovatele dokáže sehrát s nestárnoucím Lubomírem Staňkem nádherný signál středem. K druhému TT odchází Dukla za vedení 16:9 po úspěšné smeči Tomáše Kriška. Po návratu se v dresu Brna dvakrát za sebou prosazuje Nicholas Goodell (16:11), ale to je opravdu ze strany Brna v dnešním utkání vše. V závěru utkání jsme byli svědky několika zkažených podání na obou stranách, které nás posunuly až do samotného koncovky. Po bloku Libora Leikepa se všichni diváci v liberecké sportovní hale zvedají ze sedaček a mohutným potleskem vítají první mečbol utkání (24:17). Nicholas Goodell smečí do kapsy libereckého bloku první mečbol odvrací, ale v další rozehře sehraje Jakub Janouch (dnešní hvězda TV utkání) se svými hráči nádherný signál středem, kde na jeho konci tvrdě útočí Tomáš Kriško a je konec druhého finále, které opět patří Domácí Dukle, která se ujímá vedení 2:0 na utkání.

Autor: Zdeněk Šolc

 

Autor: Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Novým trenérem VK ČEZ Karlovarsko je Ital Stefano Mascia, který poslední sezóny působil jako asistent trenéra ve francouzském týmu Chaumont...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Největší údernou sílu posledních sezón ztrácí Dukla Liberec, slovenská univerzálka Nikola Kvapilová bude nově hájit barvy VK Prostějov.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Z Odoleny Vody odchází smečař Jan Svoboda, jehož novým chlebodárcem bude Dukla Liberec.

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Martina Demara vystřídá na lavičce volejbalistů liberecké Dukly Alessandro Lodi. Italský světoběžník, který střídavě vedl muže nebo ženy ve...

 
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018