16.8.2022

Osvědčená spolupráce trenérů z reprezentace nově i v týmu Karlovarska

V minulé sezoně dovedl volejbalisty Aera Odolena Voda do semifinále jako hlavní trenér. Teď Martin Kop přijal nabídku VK ČEZ Karlovarsko na pozici asistenta kouče.

Opustil jste post hlavního trenéra extraligového mužstva a budete pomáhat jako asistent u týmu Karlovarska. Jaká je to pro vás změna?
Jsem rád, že jsem získal angažmá v klubu, který hraje Champions League, má skvělé výsledky, a že můžu být takovému klubu užitečný. Byl jsem po sezoně v situaci, kdy jsem si myslel, že už nic neseženu, ale v Karlových Varech mi vyšli vstříc.

Hlavním koučem Karlovarska je Jiří Novák, se kterým působíte i u národního mužstva. V čem bude jiná vaše spolupráce na klubové úrovni?
V první řadě je pro nás výhoda, že vzájemně dobře víme, jak oba pracujeme. Rozdíl je v tom, že reprezentace se sejde na krátkou dobu a je v ní výběr těch nejlepších hráčů. V klubu je to pestřejší, máme zkušené hráče, mladé hráče, talenty. Když srovnám u nás třeba Pastrňáka a Zajíčka, ti jsou každý na jiné úrovni, takže je to úplně odlišná práce. Ale je na ni víc času než u národního týmu.

Bude pro vás v Karlovarsku z trenérského hlediska něco nového?
Klub dlouhodobě dosahuje výsledků nejen v české extralize, ale i v evropských pohárech, v tom je to nové. Nemyslím to špatně, ale když jsem byl v Příbrami nebo v Odoleně Vodě, snažil jsem se tým vždycky pozvednout, aby hrál aspoň o Evropu a u nás potrápil ty nejlepší kluby. Teď to bude i z trenérské pozice velká odpovědnost, abychom dokázali dosavadní úspěchy potvrdit.

Stávajícím asistentem u mužstva Karlovarska je Jakub Koloušek. Jaká tedy bude vaše role v trenérském týmu?
Kolouch má na starosti i tým do dvaadvaceti let a já mu s juniory budu pomáhat, takže budeme působit na více úrovních. Záměrem klubu je rozvíjet volejbal napříč všemi kategoriemi.

Jaké osobní cíle si kladete do nadcházející sezóny?
Myslím, že výzva čeká celý klub. Budeme pracovat s obměněným kádrem, odešli hráči jako Vašina, Indra, Wilson, a tak pro hráče i pro nás půjde o to ukázat, že dokážeme zase poskládat kvalitní tým. A pokusíme se předvést třeba něco podobného, co se povedlo národnímu týmu. Karlovarsko si stejně jako „nároďák“ už vybudovalo nějaký respekt v Evropě, tak budeme usilovat o to, abychom ten respekt ještě zvýšili a dokázali, že jsme schopni hrát se silnými týmy.

 

Autor: VK ČEZ Karlovarsko

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

 
Kvalifikace ME U18 2024

chlapci – Đakovica (KOS): Česko – Kosovo 3:0 (25:11, 25:17, 25:16)   dívky - Vrnjačka Banja (SRB): Severní Makedonie – Česko 0:3 (16:25, 16:25,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018