28.1.2023

V domácím prostředí konečně pražští Lvi protrhli smůlu v soubojích s Karlovarskem

Do třetice všeho dobrého si mohou říci pražští Lvi po utkání s Karlovarskem. Po dvou těsných prohrách v tie-breaku (extraliga a Český pohár) se poprvé v probíhající sezóně přiklonilo štěstí na jejich stranu. Pětiseťák byl k vidění i v Ostravě, kde nakonec domácí celek podlehl favorizovanému Kladnu. O důležité body do tabulky směrem k předkolu play-off se bojovalo ve Zlíně a Příbrami, ty nakonec zůstaly na domácích palubovkách. Fatra přehrála Benátky na Jizerou a Kocouři si poradili s Ústím nad Labem. Ze zaslouženého vítězství se radovalo také Aero, které nedalo pražádnou šanci celku Brna. V pondělí 22. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2022/23 uzavře televizní dohrávka mezi Českými Budějovicemi a Libercem.

VK LVI PRAHA – VK ČEZ KARLOVARSKO

Už se z toho stává pomalu tradice. Pokud se v letošní sezoně utkají pražští Lvi a volejbalisté Karlovarska, dojde na pět setů. Zatímco se však v extraligovém i pohárovém klání v Hale míčových sportů radovali Západočeši, v sobotu večer v Unyp areně slavili borci z metropole. MVP zápasu dle aplikace SmartVolley vyhlašovali tentokrát kapitáni starších žákyň a kadetů domácího celku. Aneta Kopejtková a Josef Vodička dekorovali libero Lvů Milana Moníka. „Cenu jsem nečekal a mám z ní o to větší radost. V poslední době se cítím dobře, makám na tréninku a doufám, že to tak bude pokračovat,“ sdělil český reprezentant.

VK Lvi Praha – VK ČEZ Karlovarsko 3:2 (25:22, 19:25, 16:25, 25:20, 15:13)

Rozhodčí: Kovář, Spáčil

Počet diváků: 852

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Todua, Schouten, Gabriel, McCarthy, Janouch, Čech, libero Moník. Střídali: Pliasetskyi, Kollátor, Kriško, Smith

Hosté: Ihnát, Weir, Sasak, Juhkami, Patočka, Keemink, libero Pfeffer. Střídali: Wiese, Pastrňák, Lamanec, Kasan

Ohlasy po utkání:

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): „V první řadě děkuji fanouškům, kteří nás po celý zápas povzbuzovali a moc nám pomohli. Viděli zajímavé utkání, občas takovou přestřelku na servisu. To, že jsme s Vary konečně vyhráli tiebreak, je pro nás moc důležité. Prohrát ho letos potřetí, by bylo vážně frustrující.“

Juan Manuel Barrial (trenér VK Lvi Praha): „S Karlovarskem letos hrajeme hodně podobné zápasy. Rozhodují je naprosté detaily. Především to, kdo je právě lepší na podání a na útoku. Tentokrát jsme to byli my a proto jsme teď veselejší.“

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Gratuluji Lvům k vítězství. Dneska jsme ovšem vyhráli všichni a můžeme se radovat z toho, jak dopadla volba prezidenta.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Ve hře jsme byli malinko lepší, ale s takovou kvalitou přihrávky jsme nemohli zvítězit. Čelili jsme sice výbornému servisu, ale těch es bylo vážně moc.“

Popis utkání:

Až do vyrovnané koncovky dospěl první set klání mezi loňskými vicemistry a mistry. V ní měl hlavní slovo univerzál Lvů Schouten, jenž dvěma esy a dalším skvělým servisem pomohl domácím k dílčímu úspěchu – 25:22.

České šampiony vývoj utkání nedeprimoval. Za stavu 13:14 šel na čáru určenou k podání univerzál Sasak a opustil ji až o pět výměn později. Tento náskok se ukázal v druhém setu jako rozhodující – 19:25.

Třetí sada byla vyrovnaná jen dvacet výměn (10:10). Poté výborně servírující hráči Karlovarska odskočili a svůj náskok navyšovali až do změny stran - 16:25.

Nepříznivý stav 1:2 na sety Lvy vyburcoval. Přidali na bojovnosti, na podání se dařilo Čechovi, Schoutenovi či Gabrielovi… A zaslouženě vyrovnali – 25:20.

Tiebreak je, jak známo, o štěstí. To se tentokrát přiklonilo na stranu Lvů – 15:13.

Autor: David Nejedlý, foto Ladislav Adámek

VSC FATRA ZLÍN - VK BENÁTKY NAD JIZEROU

22. kolo utkání UNIQA extraligy mužů svedlo v přímém souboji dva týmy ze spodní poloviny tabulky, domácí Fatra přivítala hráče VK Benátky nad Jizerou. Zatimco domácí by se vítězstvím přiblížili do předkola play-off, hosté v případě bodové ztráty by neopustili 12. místo současné tabulky. Utkání vyznělo jasně pro hráče Fatry, kteří po solidním výkonu zvítězili 3:0.

Fatra Zlín - VK Benátky nad Jizerou 3:0 (25:20, 27:25, 25:13)

Rozhodčí: Kavala T., Možnár M.

Počet diváků: 413

Domácí: Pražák, Truong, Čeketa, Čechmánek, Římal, Kozak, libero Viceník. Střídali: Toman, Adamec

Hosté: Hudák, Durski, Pokopec, McAinsh, Křesťan, Koranda, libero Kotek. Střídali: Dergunov, Kratochvíl, Roháček, Matras

Ohlasy po utkání:

Duc Luan Truong (kapitán VSC Fatra Zlín): Dneska jsme podali koncentrovaný výkon a vyhráli zaslouženě 3:0."

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „V dnešním utkání jsme byli, až na zbytečné komplikace ve druhém setu, lepší a zaslouženě bereme tři body."

Filip Křesťan (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Blahopřeji Zlínu, my jsme hráli špatně."

Aleš Dittrich (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Opět jako v Beskydech stejní rozhodčí, rozhodli zápas."

Popis utkání:

Utkání začalo oboustranně opatrně. Ani jeden tým nechtěl zbytečně chybovat, přesto se domácím podařil minitrhák 4:2. Po dalším odskočení na 12:8 již hostující trenér reagoval prvním oddechovým časem. Hra se opět vyrovnala, ale hráči Fatry si stále udržovali čtyřbodový náskok. Za stavu 20:15 si lavička hostí vybrala oba oddechové časy. Benátky se však nevzdávaly, snížily na 22:20 a domácí lavička reagovala oddechovým časem. Hned první setbol proměnil domácí Římal esem z podání, 25:20.

Druhý set začali domácí volejbalisté dobře, vedli 2:0 a 4:2. Po vyrovnání 4:4 byl stav neustále vyrovnaný až do stavu 8:8. Pak hráči Fatry odskočili na 11:8 a hostující lavička sáhla po prvním oddechovém čase. Domácí celek navýšil náskok na 18:13, ale po snížení na 18:16 si vzal trenér Obdržálek první oddech. Do koncovky šly oba týmy za vyrovnaného stavu 20:20, druhý time domácích následoval hned vzápětí, 20:21. Po druhém neproměněném setbolu Benátek si za stavu 25:25 vzal druhý oddechový čas i hostující trenér. První setbol Fatry proměnil Pražák esem z podání,27:25.

Třetí set byl vyrovnaný do stavu 5:5. Po zlepšeném výkonu domácích hráčů na útoku se ujali vedení 9:5 a donutili hosty k time. Další průběh setu již ovládali domácí borci. Za stavu 16:8 byla již lavička Benátek bez možnosti oddechového řasu. Závěr setu pak proměnili hráči Fatry v exhibici, mečbol proměnili zkaženým podáním hostujícího Matrase, 25:13.

Autor: Ivan Dostál

VK EURO SITEX PŘÍBRAM – SKV ÚSTÍ NAD LABEM

Ve dvaadvacátém kole volejbalové UNIQA extraligy do Příbrami dorazil tým z Ústí nad Labem, který byl před zápasem pouze o pár bodů před Příbramí, konkrétně o dva body, takže se očekával vyrovnaný zápas o účast v předkole play off, které se mílovými kroky blíží. V dnešním utkání předvedl větší kvalitu tým Příbrami a v domácím prostředí překonal Ústí nad Labem 3:1 na sety.

VK Euro Sitex Příbram – SKV Ústí nad Labem 3:1 (25:23, 23:25, 25:15, 25:19)

Rozhodčí: Hladišová M., Kvarda P.

Počet diváků: 730

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Rosenbaum, Böhm, Šábrt, Hulpach, Duarte, Trojanowicz, libero Peterka. Střídali: Ureš F., Pereira

Hosté: Srb, Lank, Bere, Sobirov, Suda, Baláž, libero Kořínek. Střídali: Fišer, Vodvárka, Beer, Kopecký

Ohlasy po utkání:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dneska bylo vidět na tom zápase, že je důležitý pro oba manšafty, výhra v tomto zápase mohla znamenat vstupenku do předkola play off. Diváci dnes hrozně pomohli, byla tu super atmosféra a také nám dnes hodně pomohl univerzál Filip Ureš, složil důležité míče, pomohl nám i brazislký nahrávač, který dirigoval hru, díky čemuž jsme hráli kompaktně a týmově, což nám pomohlo dnešní zápas vyhrát.“

Petr Brom (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Vybojované vítězství. Musím pochválit kluky všechny včetně střídajících – Winky (nahrávač) a Filipa Ureše, protože v těžkých chvílích nám pomohli vrátit úroveň hry tak, jak jsme potřebovali. Byl to těžký zápas a je důležité, že máme tři body.“

Jiří Kořínek (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Domácí kromě druhého setu vedli v každém setu minimálně o pět bodů, takže se jim lépe dýchalo a my jsme neměli co nabídnout.“

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): „V důležitém utkání pro předkolo play off Příbram hrála dobrý volejbal, tlačila nás na servisu. My jsme nebyli schopní zužitkovat míče, které jsme si čapli v poli pro následný útok, což byla škoda. Soupeř i díky tomu servisu držel kvalitu hry nadstandardně.“

Popis utkání:

Oba týmy vstoupily do zápasu velmi dobře za podpory fanoušků a bubeníků zastupující oba tábory. Na obou stranách hřiště byl vidět pěkný volejbal, za stavu 8:8, nejprve domácí úspěšně odztrátovali a po dvou chybách na straně hostů Příbram rázem odskočila na rozdíl tří bodů, který nejprve ještě navýšila, ale po několika nepřesných příjmech a zkažených útocích domácí o náskok přišli. Chybovali ale také hosté, kteří pokazili pár příjmů a například míč zadarmo poslali do zámezí. V koncovce se první šance na setbol naskytla domácím a Ygor Duarte esem ze skákaného smečovaného servisu na první dobrou první set ukončil.

V druhém se domácí hned na začátku nechali rozhodit jedním sporným výrokem rozhodčí a místo aby se zkoncentrovali hned na další výměnu, nechali si dát další tři body a žlutou kartu a krotit své svěřence oddechovým časem musel domácí trenér Petr Brom. Hosté z Ústí nad Labem byli samozřejmě okamžitě na koni, hlavním tahounem hostujících byl Radek Suda, odchovanec Příbrami v dresu Ústí nad Labem. Hosté drželi náskok čtyř bodů a domácí museli přepnout na vyšší level výkonnosti, což se jim dařilo a po několika úspěšných míčích a za stavu 15:16 si hosté vzali rovněž oddechový čas. Do koncovky šly oba týmy za vyrovnaného stavu 19:19. Příbram dokonce byla lehce nahoře, ale nadějný stav neudržela a hosté možná i s trochou štěstí při jedné z výměn dokázali srovnat vývoj zápasu na 1:1 na sety.

Třetí set začal opět velmi vyrovnaně, bylo vidět, že oběma týmům jde o hodně, čemuž odpovídalo i nasazení hráčů na palubovce. Po vyrovnané fázi se díky skvělé obraně nad sítí jako první lehce utrhla domácí Příbram, po úspěšném servisu kapitána Martina Böhma byl stav 12:9, po úspěšném bloku Lukáše Trojanowicze již 14:10 a hosté byli donuceni vyčerpat druhý oddechový čas. Poté následovala série výměn, kdy se hostům tolik nedařilo, navíc se ústečtí hráči nechali vyprovokovat dalším sporným rozhodnutím a hlavní rozhodčí jim napařila červenou kartu, což je definitivně zlomilo a třetí set skončil obrovským rozdílem 25:15 pro domácí Příbram. 

Čtvrtý set byla Příbram od začátku na koni, ale vše proto, aby se vrátili do zápasu dělali i hosté. Příbram ale měla znovu o něco navrch především díky lepší úspěšnosti přihrávky a také následného útoku. Vývoj tohoto setu připomínal třetí set jako přes kopírák, domácí eso z podání, stav 14:10, druhý oddechový čas pro Ústí. Od té chvíle již Příbram převzala otěže zápasu a klidným, sebevědomým tempem dohrála zápas do vítězného konce a po výhře 3:1 na sety domácí v tabulce poskočili lehce nahoru a budou tak mít o něco větší šanci si zahrát předkolo play off.

Autor: Mgr. Michal Mezera

VK OSTRAVA – KLADNO VOLEJBAL CZ

S novými tvářemi na postech nahrávače a univerzála se Ostrava doma proti Kladnu dobrý výkonem držela do první třetiny čtvrtého setu, kdy hosty nastartoval k celkovém obratu a výhře ve zkrácené hře výborný servis blokaře Špuláka a zlepšená hra po příchodu střídajících hráčů Kraffera a Kyjanici.

VK Ostrava – Kladno volejbal cz 2:3 (27:29, 26:24, 25:22, 14:25, 10:15)

Rozhodčí: Dušek P., Buchar T.

Počet diváků: 

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Fořt, Polynski, Perry, Jarosinski, Muroň, Mišek, libera Vancl, Jelen. Střídali: Dvořák, Motyčka, Vašíček

Hosté: van Solkema, Grozer, Andersen, Platačs, Sepännen, Špulák, libero Kunc. Střídali: Hýský, Fortuník, Kraffer, Kyjanica

Ohlasy po utkání:

Dominik Fořt (kapitán VK Ostrava): „Škoda prvního setu, zase nám nevyšla koncovka. Mohli jsme mít lepší šanci. Poté vedení 2:0 by bylo veselejší. Vždy nám chybí pár míčů. Jako kdyby nám od čtvrtého setu trochu došly síly a nebyli jsme schopni nějak zareagovat.“

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Tři sety to byl dobrý sport. Soupeř si pomohl hlavně podáním. Naše hráče zatlačili a my jsme nemohli hrát to, co jsme chtěli.“

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): „Ostrava hrála dobře a odvážně. Uplynuly dva sety, než jsme se rozkoukali. Udělali jsme chyb jak máku a to nás bohužel stálo ztrátu jednoho bodu do tabulky, pro který jsme si také přijeli. Jedem domů alespoň se dvěma body.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „V prvním setu jsme udělali tolik nevynucených chyb, co jindy za celý zápas. Tím se vtiskl ráz celého utkání. Potom, jak strašně jsme chybovali v tomto zápase, jsou vlastně dva body zlaté.“

Popis utkání:

Úvod utkání vychází skvěle domácí Ostravě, po skvělém podání Polynského vede 6:1. Kladno zlepší obranu na síti a po dohrávce Sepännena snižuje na 8:6. Po přímém bodu z podání Miška vede Ostrava 11:7. van Solkema upravuje čistým esem na 12:10. Domácí ze všech sil drží náskok dvou bodů (16:14). Ten se rozplyne po nevynucené chybě Polynského (16:16). Po technické chybě Kladna vede Ostrava před koncovkou prvního setu 18:16. Andersen po útoku středem opět raketově srovnává (18:18). Grozer posílá dělovým podáním Kladno do vedení 20:21. Neméně zdatně si počíná za koncovou čarou také Andersen (22:23). Ve vyrovnané koncovce je při čtvrtém setbolu Kladna zablokován domácí Polynski a Kladno vítězí 27:29.

První dva body v druhém setu získává Kladno. Domácí při podání Fořta pěti body otáčejí vývoj skóre (5:2). Důrazný ostravský univerzál Perry zvyšuje na 8:4. Platačs snižuje z dohrávky na 9:7. Po nevynucené chybě Platačse vede Ostrava 12:8. Kladno při podání van Solkemy díky domácím chybám na příjmu a v útoku otáčí na 12:13. Po špatném postavení domácích na servis Grozera má Kladno k dobru náskok dvou bodů (13:15). Po technické chybě hostů je před koncovkou druhého setu srovnáno na 19:19. Po bloku Platačse mají blíže k zisku druhého setu hosté (19:21). Po chytrém podání Fořta srovnává Perry na 21:21. Ostrava v opět vyrovnané koncovce odvrátí jeden setbol Kladna a sama svůj druhý díky dobrému útoku Perryho promění ve vítězství 26:24.

Úvod třetího setu je vzácně vyrovnaný. Až při podání Špuláka získá hostující Kladno dva body v řadě (7:9). Po dohrávce Kraffera vedou hosté již 8:11. Po nevynucené chybě Platačse ztrácí Ostrava jen bod (12:13). Nevynucené chyba Sepännena srovnává stav (13:13). S kladenským van Solkemou hraje i páska sítě (17:19). Výborně podává domácí blokař Polynski (21:19). Série Ostravy v koncovce třetí sady se zastaví při skóre 22:19. Muroň lacinou chybou odmítne poslat svůj tým do vedení 24:20, ale Jarosinski nakonec přihraje Ostravě dva setboly (24:22). Ostravský kapitán Fořt vytlouká hostující bloky a domácí vyhrávají třetí set 25:22.

V úvodu čtvrtého setu je hostující Kladno v útoku důraznější (3:5). Po nevynucené chybě Špuláka je srovnáno na 5:5. Kraffer vrací Kladnu čistým esem dvoubodový náskok (5:7). Špulák opět v útoku chybuje (7:7). Hostující blokař své předešlé chyby napravuje výbornou sérií dělových podání (8:13). Kladno se nastartuje a po nevynucené chybě Fořta vede již 9:16. Perry snižuje z dohrávaného míče na 12:16. Sepännen vrací Kladnu plachtícím podáním šestibodové vedení (12:18). Domácí kupí nevynucené chyby a za stavu 12:21 je jasné, že se půjde do rozhodující zkrácené hry. Ostrava prohrává čtvrtou sadu nakonec 14:25.

Jako první po úspěšné dohrávce kapitána Kraffera a bloku Kyjanici odskakuje ve zkrácené hře hostující Kladno (2:5). Série Sepännena na podání stanoví pro domácí hrozivý stav 2:7. Po bodovém bloku střídajícího Hýského míří Kladno za stavu 5:11 za druhým bodem. Perry dobrou obranou na síti snižuje ne 9:13. Po útoku Platačse má Kladno pět mečbolů (9:14). Zápas končí za stavu 10:15 pro Kladno.

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

AERO ODLENA VODA – VOLEJBAL BRNO

V 22. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů se utkali dva sousedé v tabulce – domácí AERO a hostující Volejbal Brno. AERO bylo po celý zápas lepším týmem, dařilo se mu hlavně v útoku a uhrávání bodových situací, a tak domácí vyhráli 3:0.

AERO Odolena Voda - Volejbal Brno 3:0 (25:16, 25:16, 25:20)

Rozhodčí: Marchsner R. Rychlík D., lajnové Machado O., Macíčková Š.

Počet diváků: 337

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Chevalier, Carmody, Hladík, Šulc, Horák, Chancy, libero Ježek. Střídali: J.Toman, Cukur, Jachnicki

Hosté: Janků, Janečka, Zmrhal, Hrazdira, Crins, Kovalchuk, libero Kop. Střídali: Drahoňovský, M. Toman, Jirásek, Bukáček, Kočvara

Ohlasy po utkání:

Marek Šulc (kapitán AERO Odolena Voda): „Dneska jsem nadšený, myslím si, že jsme předvedli soustředěný výkon od začátku až do konce. Hosté sice nehráli nějak extrémně dobře, ale my svou soustředěnou hrou jsme si dokráčeli k vítězství. Řekl bych, že to byl těžký zápas po naší středeční prohře s Libercem. Rychle jsem se oklepali a myslím si, že jsme všem ukázali, že takové výkony umíme předvádět.“

Marcin Kryś (trenér AERO Odolena Voda): „Jsme moc rádi za tento zápas a za tři získané body. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech a zaslouženě vyhráli. Jsem rád, že jsme dodrželi všechny taktické pokyny. Byl to dobrý týmový výkon a těší mne, že všichni hráči, kteří přišli z lavičky, tak dali do zápasu pozitivní věci. Děkujeme všem za podporu.“

Michal Hrazdira (asistent kapitána Volejbal Brno): „Dneska byla Vodolka výrazně lepší, začala daleko lépe na servisu a hlavně v obraně. Měli jsme tam pár šancí, ale nedohráli jsme si bodovky, a pak Vodolka celé utkání kontrolovala.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Nám se proti Vodolce letos nedaří, ta jejich hra nám nesedí, hrají výborně z vysoka, my jsme nebyli schopní to ubránit. Měli jsme v úvodu utkání situace, kdy jsme si ubránili, ale nedohráli. Velký rozdíl byl v útoku z vysokých balonů, kde Vodolka byla lepší a zaslouženě vyhrála.“

Popis utkání:

Úvod utkání byl ze strany AERA ve velkém stylu. Uhrávalo si totiž bodové situace a Brňané byli pod tlakem hned od úvodu. Po vystřídání v celku Brna se hra opticky vyrovnala a začalo se na obou stranách ztrátovat. Domácí však vedli vysokým rozdílem, a tak nebylo pochyb, kdo první set vyhraje.

Druhý set začal vyrovnaně, oba týmy se vystřídaly ve vedení, ale náskok byl vždy jednobodový. Rozhodující bodový trhák přišel v polovině setu, kdy AERO dobře bránilo na síti i v poli a uhrávalo své bodové situace. Náskok se znovu vyšplhal na rozdíl osmi bodech a nakonec se při konci setu zastavil na bodech devíti.

I do třetího setu se vstoupilo vyrovnaně, leč Brno s pozměněnou a mladou sestavou. Domácím se podařilo vybojovat si čtyřbodový náskok, který prakticky drželo až do konce setu. V utkání se již nic dramatického nestalo, AERO si tak vybojovalo výhru 3:0 a připsalo si tak tři velmi cenné body do tabulky.

Autor: Tomáš Havlát, foto Miroslav Zigo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018