5.4.2021

V úterý začíná boj o medaile UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/2021

Kdo se stane mistrem UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21 Karlovarsko nebo České Budějovice? Komu zůstane v ruce „Černý Petr“ v boji o bronzovou medaili? Liberci nebo Lvům? Plno otázek a zatím žádné odpovědi. Ty nabídne až finálová série hraná na tři vítězná utkání a na dvě výhry hraná série zápasů o třetí místo, které odstartují už v úterý.

Do finále se probojovaly dva nejlepší týmy základní části - Karlovarsko a České Budějovice. O prvním místě Západočechů rozhodl při stejném počtu získaných bodů jeden uhraný set navíc a tím získali výhodu domácí palubovky pro úvodní, třetí a případně i páté rozhodující utkání. Dalším plusem Karlovarska, především v prvním utkání, může být i fakt, že mělo delší zápasovou zátěž. Jihostroj totiž do finále proplul zápasy play-off bez jediné porážky a podle slov trenéra Reného Dvořáka měl až moc volných dní. „Těžko se potom hledá zápasový rytmus. V dnešní covidové době nelze ani sehnat soupeře pro přátelské zápasy.“ Oba soupeři se dobře znají, vzájemné duely dlouhodobé části vždy ovládl domácí celek, který se opíral zejména o kvalitní servis. Ten by mohl být alfou a omegou i finálových soubojů. Zda rozhodne „plachta“ nebo tvrdý razantní servis asi velkou roli nehraje. Je nám jedno jakým servisem budeme Karlovarsko trápit, hlavně abychom ho trápili,“ potvrdil českobudějovický trenér.

Radost oběma trenérům před finále udělal návrat zraněných opor do sestavy. Zatímco karlovarský univerzál Patrik Indra už o sobě v semifinálových duelech v pražskými Lvy dával hodně vědět, českobudějovický kapitán, blokař Radek Mach se na palubovce objevil jen krátce, ale dobrou formu ukázal. Karlovarsko se může opřít o vyrovnané nahrávačské duo (Keemink/Ticháček), naproti tomu České Budějovice disponují údernější dvojicí univerzálů (Rejlek/Schouten). „Obě tyto dvojice jsou schopné rozhodovat zápasy, uvidíme, kdo jak na tom bude v následujících čtrnácti dnech,“ říká René Dvořák, který očekává dlouhou finálovou sérii, možná i na pět zápasů.

O třetí místo se utká Dukla Liberec, pravidelný sběratel medailových umístění, s nováčkem v bojích o medaile, pražskými Lvy. Role mírného favorita je na straně Liberce, který vyhrál oba vzájemné duely v základní části letošní UNIQA extraligy, avšak vidina historicky první medaile Pražanů může s papírovými předpoklady pěkně zamíchat. Série hraná na dvě vítězná utkání se rozehraje pod Ještědem.

úterý 6. dubna

  • 18:00 VK Dukla Liberec – VK Lvi Praha
  • 19:15 VK ČEZ Karlovarsko – VK Jihostroj České Budějovice (přímý přenos ČTsport)

 

Autor: Jiří Carba, foto Ivo Stejskal

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018