29.1.2022

Vítězství Lvů nad Karlovarskem poslalo do čela UNIQA extraligy i přes porážku Jihostroj

V 17. kole UNIQA volejbalové extraligy mužů 2021/22 se favoritům nedařilo. Jihostroj, posílen pohárovým vítězstvím nad pražskými Lvy, se musel sklonit před kladenskými Orly. Karlovarsko přijelo do Prahy hájit první příčku, ale ukazuje se, že na Lvy letos „neumí“. Po podzimní domácí porážce neuspělo ani v Praze a překvapivě si z hlavního města neodváží ani bod. Důležité dva body v koncovce pátého setu vybojovala Ostrava proti nepříjemnému Brnu, po dlouhé době naplno bodovala liberecká Dukla, tři důležité body veze ze Zlína. Beskydy, aby s Duklou udržely kontakt, potřebovaly nutně porazit Odolenu Vodu, ale to se jim nepovedlo a ztráta na poslední místo pro předkolo začíná být pro ně propastná. V pondělní televizní dohrávce musí, pokud chce udržet kontakt s první šestkou, Ústí na Labem porazit nebezpečnou Příbram.

VK LVI PRAHA – VK ČEZ KARLOVARSKO

Co se nepodařilo slavnému tureckému klubu Galatasaray Istanbul, dokázali pražští Lvi. Ve šlágru 17. kola UNIQA extraligy přehráli úřadující české šampiony a čtvrtfinalisty CEV Cupu 3:1. Tímto výsledkem se výrazně přihlásili do boje o třetí příčku v základní části nejvyšší soutěže.

VK Lvi Praha – VK ČEZ Karlovarsko 3:1 (28:26, 16:25, 25:17, 25:20)

Rozhodčí: Rychlík, Marschner

Počet diváků: 600

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Kriško, Tudua, Mihajlović, Smith, Nedeljković, libero Moník. Střídali: Pliasetskyi, Toman

Hosté: Indra, Wiese, Zajíček, Keemink, Vašina, Wilson, libero Pfeffer. Střídali: Římal, Kočka, Ihnát, Patočka

Ohlasy po utkání:

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): „Chci poděkovat divákům, kteří přišli ve velikém počtu a moc nám pomohli. K zápasu… první set jsme otočili servisem, v druhém jsme ztratili rytmus na útoku. Důležitý byl vstup do třetí sady, v níž jsme v podstatě stále vedli a byli mentálně nahoře. To bylo rozhodující pro celý zbytek utkání.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Moc příjemné hodnocení, získali jsme skvělé tři body s lídrem soutěže. A dovoluji si tvrdit, že naprosto zasloužené. Byli jsme lepší, z toho mám velikou radost.“

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Nepodali jsme náš obvyklý výkon. Činnosti, které nám obvykle chodí, nechodily. To se někdy stává. Lvi zahráli to, co jim stačilo.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Gratuluji domácím. Byli technicky lepší než my a hlavně mentálně silnější. Ti, co nás mají táhnout, tentokrát nepodali výkony na úrovni extraligového utkání.“

Popis utkání:

Výborně vstoupili do zápasu pražští Lvi. Nejlépe o tom svědčí fakt, že si kouč Karlovarska Novák vzal oddechový čas už za stavu 6:2. Čtyřbodový rozdíl platil do podání Wieseho, při němž hosté snížili na 9:10. Při servisu Zajíčka už bylo vyrovnáno (11:11). Domácí to nevykolejilo, jejich blokaři excelovali a   otočili na 13:11. Volejbalistům Karlovarska nešla upřít trpělivost, poprvé v sadě vedli 16:15. A nikoli naposledy, po esu Indry si domácí trenér Pomr vyžádal time – 16:18. Eso umí i Lvi – konkrétně Kriško, jenž dvěma milimetrovými servisy otočil skóre na 20:19. Kouč Novák neváhal a svolal své ovečky k poradě. Ta pomohla, do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu 21:21. V ní tahali za delší konec provazu domácí borci, propracovali se k pěti setbolům a ten poslední díky esu Janoucha využili – 28:26.

V druhém setu zvolilo Karlovarsko jinou taktiku, dotahování už jej nebavilo, lepší bylo vést (6:4). Wilsonovy plachty Lvům nesvědčily, za stavu 6:10 sáhl kouč Pomr po oddechovém času. Nic zásadního se však nezměnilo, ztráta domácích ještě narostla (9:15) a na plochu se podívali i druhý nahrávač Pliasetskyi a univerzál Toman. Ani oni rozjeté Západočechy nezastavili – 16:25.

Toman dostal důvěru i v úvodu třetí sady. Lvi skvěle blokovali a na první time se čekalo jen do stavu 3:0. Domácí ovšem byli rozjetí a hosté poprvé bodovali až o dva míče později. To už byl na place i smečař Karlovarska Ihnát. Pětibodový náskok si Lvi hýčkali, vydržel jim až do bloku Toduy, poté už byl šestibodový (13:7). Trenér Novák to znovu nevydržel a rozloučil se s oddechovými časy. Nic platno, tohle dějství patřilo Lvům – 25:17.

Ve čtvrtém setu jako první odskočili hosté. Kouč Pomr neváhal, na tabuli svítilo skóre 3:5 a on svolal své svěřence. Při Lvech stálo i štěstí, Janouchův biliard o síť znamenal vyrovnání na 8:8 a další zakončení ‚o síť‘ vedení 10:9. Při stavu 13:10 pro domácí si vzal time trenér Karlovarska Novák. Asi nebyl spokojený s nahrávkou, proto poslal na zteč Kočku. Mladý Toman se s tím nepáral, po jeho esu vyčerpal své oddechové časy první muž lavičky hostů – 16:11. Západočeši se ještě nevzdávali a dotáhli se na 15:18 (16:19, 17:20, 20:23). Víc už ale nedokázali – 25:20.

MVP zápasu podle aplikace SmartVolley vyhlašovala tentokrát nejlepší česká golfistka všech dob Klára Spilková. Olympionička dekorovala smečaře domácích Luka Smitha.

Autor: David Nejedlý

VSC FATRA ZLÍN - VK DUKLA LIBEREC

Zlín očekával v domácím prostředí, že se konečně bodově prosadí proti trápící se Dukle, ale problém domácích se ukázal v celé nahotě v prvním setu a následně se zápas jen „dohrával“.

VSC Fatra Zlín - VK Dukla Liberec 0:3 (24:26, 20:25, 20:25)

Rozhodčí: Martin Možnár, Lukáš Spáčil

Počet diváků: 217

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Gálík, Šulc, Čeketa, Varous, Adamec, Toman, libera Viceník, Vodička. Střídali: Lamri, Kozak, Pavlovský

Hosté: Lux, Liekep, Pavičevič, Janků, Veselý, Bartůněk, libera Kopáček, Pavlíček. Střídali: Dias Gomez, Staněk, Demar, Kovalchuk

Ohlasy po utkání:

Radim Šulc (kapitán VSC Fatra Zlín): „V dnešním utkání jsme byli hostům rovnocenným soupeřem na podání a příjmu, bohužel jsme neměli více odvahy v dalších herních situacích."

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „Utkání se rozhodovalo v prvním setu, kdy si myslím, že jsme byli v průběhu lepším týmem, bohužel jsme opět set nezvládli. Další průběh byl již prvním setem ovlivněn."

Jakub Veselý (kapitán VK Dukla Liberec): „Pro nás je tedy vítězství důležité za tři body, protože jsme si jich letos moc neužili. Jsem rád, že nám hodně pomohl Demar, který nastoupil na postu diagonálního hráče místo nepřítomného Křesťana, zvládl to velmi dobře.“

Petr Brom (trenér VK Dukla Liberec): „Do Zlína jsme jeli s tím, že se pokusíme vybojovat tři body, protože jsme dlouho nebodovali. Jsme rádi, že se nám to povedlo. Klíč k úspěchu byl první set, který jsme vybojovali, v dalším průběhu jsme si již vítězství pohlídali."

Popis utkání:

Utkání začalo oboustranně opatrně, oba týmy bez větších problémů ztrátovaly až do stavu 9:9. Potom se Fatře podařil minibreak a po dvou úspěšných blocích Tomana se ujala vedení 12:9. Hosté reagovali prvním oddechovým časem. I potom si domácí udržovali dvoubodový náskok až do stavu 19:18. Za tohoto stavu hostující trenér sáhl ke klasickému dvojstřídání, podařilo se jim srovnat na 20:20 a domácí si vzali první oddechový čas. Za stavu 22:21 hosté vyčerpali oba oddechové časy. První setbol 24:23 odvrátil hostující Veselý a následný setbol Dukly (24:25) proměnil útokem do autu domácí Čeketa, 24:26.

Druhý set začali hosté mnohem lépe a ujali se vedení 1:4. V dalším průběhu si hosté stále udržovali 3-4 bodový náskok a za stavu 6:10 si vzal domácí trenér Obdržálek první oddechový čas. Za stavu 8:11 hosté střídají, na postu smečaře Dias Goméz nahradil Janků, když na ukazateli svítilo skóre 12:14 sáhli domácí po dvojstřídání, místo Šulce nastoupil Pavlovský a místo Adamce Lamri. Fatra vyrovnává stav na 15:15. Nedůrazné útoky hráčů Fatry umožnily Dukle odskočit na 15:18 a trenér Obdržálek si bere druhý oddech. Za stavu 15:19 dochází u domácích k dvojstřídání zpět. Do koncovky jde Dukla s náskokem - 16:20, 18:21. Přichází druhý oddechový čas Liberce. Po něm si hosté vybojovali pět setbolů, druhý proměnil Janků útokem - 20:25.

Třetí set začali hosté opět lépe, rychle se ujali vedení 2:6 a domácí si vzali první oddech. Domácí bojují, snižují na 8:11 a hosté reagují střídáním na postu smečaře, Janků nahradil Gomeze. I nadále se domácím daří a po bloku Adamce snižují na 12:13 a berou si oddechový čas. Po dvou úspěšných blocích domácích (Gálík a Toman) se Fatra ujímá vedení 15:14. Hosté obrací na 16:18 a Zlínští berou oddechový čas. Do koncovky jdou hosté s luxusním náskokem 17:22, následně mají pět mečbolů. První odvrací Čeketa útokem do lajny a  druhý však už Dukla proměňuje zkaženým podáním domácího Čekety.

Autor: Ivan Dostál

VK OSTRAVA – VOLEJBAL BRNO

Vydřené vítězství pro domácí tým. Po tom, co Ostrava prohrávala na sety 1:2, dokázala vyválčit vítězství ve čtvrtém setu a následně otočit i pátý, ve kterém při změně stran už prohrávala 4:8. Bojovný duch v domácím týmu neusnul a zápas domácí dovedli do vítězného konce. Brno vyniklo v útocích středem (21 bodů), na druhou stranu vytvořilo spoustu chyb, celkem 46, z toho 30 na podání.

VK Ostrava – Volejbal Brno 3:2 (25:21, 22:25, 22:25, 25:20, 15:13)

Rozhodčí: Gall Jakub, Kovář Vlastimil

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kotas, Dvořák, Fořt, Polynski, Jambor, Jarosinski, libero Sobczak. Střídali: Vašíček, Vancl, Bauman, Mazoch, Závodský R.

Hosté: Hrazdira, Janečka, Loktionov, Zmrhal, Klajmon, Truong, libero Kop. Střídali: Fitz, Toman, Jakubec, Kočvara  

Ohlasy po utkání:

Tomáš Jambor (kapitán VK Ostrava): Byla to válka. Jsem rád, že jsme vyhráli. Od třetího setu to byla válka emocí, taktika šla stranou. Jsem rád, že jsme týmovou prací dotáhli zápas do vítězného konce.“

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): Pro nás je důležitá každá výhra. Nezáleží, za kolik je to bodů. I když bych si dnes přál bodů více. Po třetím setu jsme se dostali do velkého útlumu a nevím, kdy jsem naposledy použil v zápase: konec taktiky a jdeme jen bojovat a křičet na hřišti. Nakonec se to vyplatilo.

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Domácí jsou vždy nepříjemní dobrým servisem a hrou v poli. Tiebreak rozhodla možná trocha štěstí navíc pro soupeře a také odvaha na jejich straně.  

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): My jsme dnes nepředvedli příliš pohledný volejbal. Pořád se nedokážeme vypořádat s absencí diagonálního hráče. Proto jsme se nedokázali prosadit útokem a to rozhodlo o výsledku zápasu.

Popis utkání:

Do zápasu vstupuje lépe domácí Ostrava. Při výborném podání Dvořáka skvěle na síti brání Polynski (4:0). Brno si neví rady s obranou domácích na síti. Boduje také kapitán Ostravy Jambor (6:1). Při skvělém podání univerzála Loktionova snižuje Brno na 6:5. Klajmon srovnává středem na 7:7. Po nevynucené chybě Dvořáka jdou hosté poprvé v zápase do vedení (8:9). Oba celky přidávají pravidelně po bodu až do stavu 16:15, kdy se hostující blok dotkne sítě (17:15). Z dohrávky boduje také ostravský univerzál Dvořák (18:15). Po nevynucené chybě Hrazdiry mají domácí před koncovkou prvního setu k dobru náskok čtyř bodů (20:16). Brno kupí chyby v útoku a za stavu 22:16 je o osudu prvního setu rozhodnuto. Brno sice snižuje blokem Zmrhala na 23:20, ale po zkaženém podání Loktionova vyhrává Ostrava první sadu 25:21.

V úvodu druhého setu posílá domácí do vedení Dvořák čistým esem na 3:1. Vzápětí chybuje v útoku Zmrhal (4:1). Brno stejně jako v prvním setu rychle reaguje a po bloku Zmrhala snižuje na 4:3. Polynski vrací Ostravě náskok třech bodů (6:3). Blok Janečky a Brno ztrácí zase jenom bod (7:6). Po skvělém podání Klajmona se začíná znovu (7:7). Na podání přitlačí také ostravský kapitán Jambor a Kotas upravuje na 10:8. Jenže oba hráči si neporozumí v útoku a při podání Hrazdiry je opět srovnáno (11:11). Oba celky se trápí na podání, stav je stále vyrovnaný (17:17). Po bloku Zmrhala má Brno před koncovkou druhé sady k dobru náskok dvou bodů (19:21). Domácí vystřídají nahrávače a Dvořák srovnává na 21:21. Loktionov vystřihne parádní podání a hosté jsou zase vepředu (21:23). Špatný příjem Vancla trestá hostující Janečka a Brno vyhrává druhý set 22:25.

Do třetího setu lépe vstupuje Brno a po důrazném útoku Zmrhala vede 1:3. Podobně nekompromisní je i ostravský univerzál Dvořák (3:3). Domácí se při podání Fořta dostávají nakonec pěti body v řadě do vedení 6:3. Po chytrém útoku Vancla vede Ostrava 9:5. Vzápětí mladý ostravský smečař chybuje (9:7). Po bloku Fořta má Ostrava k dobru čtyři body (12:8). Čisté eso Dvořáka posílá domácí do vedení 14:9. Když chybuje střídající brněnský univerzál Kočvara, je náskok šesti bodů pro domácí velmi výhodný (15:9). Jenže Zmrhal třemi body v řadě snižuje na 15:12. Po bloku Vancla má Ostrava zase výrazně navrch (19:14). Brno ale tlačí výborným podáním Klajmona (19:16). Ostravu trápí příjem, Hrazdira snižuje už na 20:19. Zmrhal srovnává z dohrávky na 21:21. Po dohrávce Zmrhala má Brno dva setboly (22:24). Blokem Klajmona vítězí Brno ve třetím setu 22:25.

Hosté posíleni zvládnutou koncovkou třetího setu vedou v úvodu čtvrtého rychle 0:3. Po přímém bodu z podání Jambora je srovnáno na 6:6. Po přesném útoku Dvořáka a bloku Jambora vede Ostrava 12:9. Za stavu 13:9 si hostující trenér Marek bere oddechový čas. Po čistém esu střídajícího Jakubce snižuje Brno na 13:11. Blok Janečky a Brno ztrácí jenom bod (14:13). Po dalším obranném příspěvku Jambora vede Ostrava 16:13. Ostravský kapitán tlačí na podání, na síti je pozorný smečař Vancl (18:14). V koncovce oba celky kazí podání a Brno stále ztrácí čtyři body (23:19). Po nevynucené chybě Hrazdiry mají domácí pět setbolů (24:19). Zkrácenou hru si Ostrava vynutí po zkaženém podání Klajmona (25:20).

Jako první odskakuje do mírného náskoku ve zkrácené hře hostující Brno (2:4). Hosté mají i štěstí. Po přímém bodu z podání s pomocí pásky sítě odskakují do vedení 3:6. Ostravu zase zlobí příjem a strany se mění za stavu 4:8. Páska sítě pomůže také podání Vancla (6:8), na bloku se prosadí Kotas (7:8). Po chybě Fořta má Brno k vítězství velice blízko (7:10). Zkušený ostravský smečař svou chybu napravuje (9:10). Brno však drama nechce připustit. Po přímém bodu z podání Janečky mu chybí tři body k vítězství (9:12). Podáním přitlačí střídající ostravský nahrávač Vašíček a po přesahu sítě v podání hostů je srovnáno na 12:12. Ostrava je v laufu a rázem má po bloku Polynskeho dva mečboly (14:12). Po nevynucené chybě Zmrhala vítězí domácí po skvělém obratu 15:13 a získávají dva body.

Autor: Martin Němec, foto Jaroslav Obsadný

KLADNO VOLEJBAL CZ – VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE

Spektakulární drama se odehrálo v Kladenské sportovní hale v 17. kole UNIQA extraligy. Domácí Orli vedli 2:0 na sety, České Budějovice získaly další dva a vrátily se do zápasu. V závěrečném dějství ale vypadly z role. Kapitán Mach i trenér Dvořák dostali za protesty červenou kartu. Svěřenci Milana Fortuníka zcela ovládli tie-break, zvítězili 3:2. Zaslouženě a po právu si připisují dva body do tabulky.

Kladno volejbal cz – VK Jihostroj České Budějovic 3:2 (25:18, 25:19, 19:25, 23:25, 15:7)

Rozhodčí: Velinov, Dušek

Počet diváků: 635

Sestavy (od zóny I):

Domácí: van Solkema, Kraffer, Špulák, Platačs, Hýský, Kyjanica, libero Kunc. Střídal: Lohr

Hosté: Michálek, Mach, Schouten, Licek, Sedláček, De Amo, libero Kryštof. Střídali: Piskáček, Kriško, Polák, Stoilović

Ohlasy po utkání:

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): „Extrémně cenná výhra. Pro mě obzvlášť. Je to poprvé, co jsem Budějovice porazil od chvíle, co jsem tam odtud odešel. Jsem za to rád. Vlastně mě ani nemrzí, že jsme nevyhráli za tři body, protože atmosféra, která se v tie-breaku vytvořila, byla neskutečná. Třeba nám bude bod chybět, ale za tu kulisu to stálo a fanoušci byli neuvěřitelní.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „V týdnu jsme byli na pokraji kolapsu kvůli zraněním a střevní infekci, která postihla tým. V podstatě jednou jedinkrát jsme trénovali ve větším počtu hráčů. Z toho pohledu jsou dva body a vítězství zlaté.“

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Kladno výborně servírovalo a to ho dovedlo k vítězství.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „První dva sety jsme vlastními chybami a špatnou hrou umožnili Kladnu se rozjet. Spoustu věcí jsme hráli nesmyslně do bloků. Náš útok byl špatný. Pak jsme trošku prostřídali sestavu, rozehráli další hráče. Bojovností a vůlí jsme vyrovnali na 2:2. Pátý set nebudu hodnotit. Samozřejmě gratuluji Kladnu k výhře.“

Popis utkání:

Souboj druhého se třetím začali lépe Jihočeši. Schouten si dokázal poradit s bloky před sebou a díky nadzvednutým balónům od domácích připisoval body. Když navíc Kraffer a Hýský poslali útoky do zámezí, vedli hosté už o tři body. Následně začal souboj obran a zejména Kladenští toho v poli hodně vychytali. V polovině dějství krásná výměna, ve které hned třikrát odvrátili hrozbu Jihostroje a sami slavili. Vzápětí se dostali do trháku a kouč Dvořák si musel vzít time-out. Oddechový čas se Českým Budějovicím vyplatil a podařilo se jim smazat manko. Vzápětí si však Fortuníkovi svěřenci vzali náskok zpět. Útoky Jihostroje začali končit v zámezí a Špulák s van Solkemou navíc postavili nad sítí zeď. Trenér Dvořák začal míchat sestavou, rozjeté Kladno si však závěr úvodního dějství pohlídalo.

Kladno pokračovalo v laufu i zkraje druhého setu. V dresu Jihostroje sice zlobil Schouten, avšak Orli si díky útoku Hýského a esu Špuláka odskočili do dvoubodového vedení. Vzápětí však o něj přišli. Zpoza koncové lajny se o srovnání zasloužil Licek. Následně začala přetahovaná až do poloviny setu, kdy se domácí začali pomalu vzdalovat soupeři. Trenér Dvořák musel opět reagovat dvěma oddechovými časy v krátkém sledu. Nizozemec van Solkema vytvořil svému týmu až pětibodový náskok. Za hosty navíc chyboval i Schouten na kůlu a Středočeši mířili za ziskem druhého setu. Tečku udělal Platačs.

Trenér Dvořák nasadil od začátku třetího setu Kriška a tento tah se mu začal postupně vyplácet. Kladno navíc začalo chybovat na servisu, naopak Jihočeši se na něm postupně zlepšovali a třetí set byl plně v jejich režii. Postupně si vybudovali luxusní sedmibodový polštář. Hýský v útoku a Špulák ještě odložili konec třetího dějství, nicméně Schouten zařídil prodloužení zápasu.

Ziskem třetí sady povzbuzení Jihočeši vstoupili lépe i do čtvrtého dějství. Kladenští se ale hodně rychle oklepali a odskočili hostům na rozdíl dvou bodů. V polovině setu ale začali Orli chybovat. Jejich útoky začaly létat mimo a rázem během chvilky měly navrch České Budějovice. Šlágr kola se začal proměňovat ve spektakulární drama. Za stavu 18:17 pro Kladno přišel ošklivý moment, kdy Kriško špatně dopadl a celá hala během setiny vteřiny ztichla. Výměna se opakovala a Schouten díky nadraženým blokům srovnal. V tu chvíli začala přetahovaná. Zatímco Špulák poslal servis do zámezí, tak Licek vybral chytře Hýského a přímým bodem zařídil Jihostroji setboly. První van Solkema blokem odvrátil, druhý už ale Michálek proměnil a vynutil si tie-break.

Pátou sadu zahájili lépe Orli, hned zkraje utekli Českým Budějovicím o dva body. Piskáček navíc zkazil nahrávku a Kladno šlo do trháku. Kouč Dvořák vzápětí zkoušel reklamovat a odnesl pokárání od rozhodčích. Po další výměně, kterou hosté zakončili do autu, ruply nervy kapitánu Machovi a Kladno získalo body zdarma. Jihočeši v krátkém sledu obdrželi za protesty dvě červené karty. Hýského úspěšný útok poslal modrobílým luxusní sedmibodový náskok. Zbytek utkání už dominovali. Špulák zpoza koncové čáry poslal na druhou stranu eso. Středočeši v závěrečném setu koncertovali a proměnili ho ve vlastní show. Po zásluze tak berou překvapivé, nicméně zcela oprávněné dva body.

Autor: Ondřej Jícha

BLACK VOLLEY BESKYDY – AERO ODOLENA VODA

V 17. kole přivítaly doma Beskydy AERO, na které si tým trenéra Salona před domácím zápasem věřil. Porazit AERO okupující přesně polovinu tabulky nebylo pro Black Volley, který v posledních zápasech předváděl pěkný bojovný volejbal a potrápil favority z Kladna i Brna, nereálným cílem. Avšak značně oslabený tým domácích na výborné výsledky nenavázal a Aero si zaslouženě odváží tři body.

Black Volley Beskydy – AERO Odolena Voda 0:3 (20:25, 21:25, 18:25)

Rozhodčí: Zdeněk Grabovský, Jan Kubinec

Počet diváků: bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Provazník, Motyčka, McLain, Prokůpek, Benda, Kristian, libero Jelen. Střídal: Koloušek

Hosté: Horák, Démar, Svoboda, Carmody, Hladík, Shchadilov, libero Hadrava. Střídali: Chancy, Chevalier, Jachnicki  

Ohlasy po utkání:

Jakub Motyčka (kapitán Black Volley Beskydy): „Obrovské zklamání z dnešního výkonu, protože jsme nedokázali navázat na bodový zisk z minulého kola. V podstatě rozhodlo nesčetné množství chyb v naší mezihře a soupeř zaslouženě vyhrál 3:0.“

Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Dnes nám na nahrávce citelně chyběl Tom Mišek. Víceméně po celý zápas jsme dnes neměli dobře nahráno a bojovali jsme spíš sami se sebou než se soupeřem. Utrápený výkon dneska, od začátku trošku laxní přístup, což mě mrzí po těch dvou dobrých zápasech, které jsme odehráli, takže za mě určitě dneska zklamání z přístupu a pak se to už těžko dohánělo.“

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Zvládnuté vítězství pro nás. Pokračujeme v dobrých výkonech poslední dobou.“

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): „Pro nás pozitivní tři body, ale se hrou moc spokojení nejsme. Bylo to z naší strany hodně utrápené a vlastně až od půlky druhého setu jsme začali servírovat a blokovat, jak jsme si to představovali od začátku. Ale tři body jsou pro nás hodně důležité a přeju Beskydům, ať se daří.“

Popis utkání:

Po opatrném začátku z obou stran se hosté dříve aklimatizovali a ujali se vedení 8:5. Po timeoutu Beskyd vytlouká domácí kapitán Motyčka bloky a drží Black Volley v kontaktu. Domácí se však díky sérii vlastních nevynucených chyb dostali pod tlak nevýhodného skóre. Za stavu 7:12 střídá trenér Salon Kolouška za Motyčku. Při podání Provazníka se domácí začali dotahovat a trenér Kop si bere po Svobodově pokaženém příjmu oddechový čas. Svoboda vzápětí napravuje svou chybu úspěšným útokem. Hosté pak už v poklidu dovedli set do vítězného konce.

Do druhého setu vstoupili s větší vervou domácí a pro změnu bylo na hostech, aby dotahovali breakový náskok. Hostující trenér přerušil hru poprvé za stavu 5:8. Po Provazníkově sérii na podání zvyšují domácí na 11:6 a hosté střídají nahrávače Démara, kterého nahradil Chancy. Tento tah se ukázal jako velmi šťastný, Aero snižuje na 11:12. Domácí trenér Salon reaguje přerušením hry. Svoboda z týmu Odoleny Vody však opět podržel svůj tým kvalitním servisem. V obraně ho pak podpořili Charmody, Shchadilov a Hladík několika úspěšnými bloky. Od stavu 14:14 se ve vypjaté a bojovné atmosféře bojovalo o každý bod až do chvíle, kdy se na podání opět dostal hostující Svoboda. Závěrečný bod zajistil Aeru jednoblokem Carmody.

Po promarněném druhém setu zamíchal domácí trenér Salon sestavou, značně okleštěnou kvůli zraněním a nemocem, a na post univerzála postavil Bendu namísto Prokůpka. Aero se však rozehrálo k solidnímu výkonu a šlo si díky přesnější a kompaktnější hře pro vítězství. Za stavu 10:18 se ještě vrací do hry zpět Prokůpek, ale domácí se již nedostali do tempa a Aero si zaslouženě odváží tři body.

Autor: Alice Zemanová, foto Jan Smekal

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018