27.11.2021

Volejbalisté Brna venku opět překvapili a vezou si z Liberce zaslouženě tři body

Již s omezenou kapacitou pro diváky začalo dnes 10. kolo UNIQA volejbalové extraligy mužů 2021/22. Pro tři naše zástupce v pohárově Evropě byly dnešní zápasy generálkou na blížící se úvodní duely Poháru CEV. Vítězně se naladili volejbalisté Českých Budějovic a Karlovarska, Dukla Liberec nikoliv. Jihostroj po počátečním trápení si nakonec celkem s přehledem poradil se sympaticky bojující Odolenou Vodou a Karlovarsko smetlo nevýrazné Kladno. Překvapením je určitě tříbodové vítězství Brna na palubovce stále se trápící Dukly Liberec. Příbram potvrdila letošní formu a doma přehrála Ostravu. V neděli je na programu duel mezi Lvy a posledním Zlínem, 10. kolo uzavře v úterý televizní dohrávka, ve které Ústí nad Labem přivítá Beskydy.

VK DUKLA LIBEREC – VOLEJBAL BRNO

V 10. kole UNIQA extraligy mužů přivítala Dukla Liberec Volejbal Brno. Brno je v průběžné extraligové tabulce na sedmém místě o tři body před domácí Duklou. V případě, že by Dukla obhájila domácí neporazitelnost a získala plný počet bodů, posunula by se s vyšším počtem vítězství před dnešního soka. Brno mělo za sebou velmi těžké středeční utkání v ČP poháru, kde podlehlo doma Ostravě 2:3 na sety a prohrálo i ve zlatém setu a z poháru je venku. Dnes Brno poprvé představilo novou posilu z Ruska, diagonálního hráče Sergeye Loktionova. I bez nové posily v základní sestavě dokázalo Brno obrátit velice nepříznivý stav a získat v dramatické koncovce první sadu. I druhý set patřil hostům, když od stavu 18:18 byli lepším týmem. Až ve třetím setu Dukla dokázala vybojovat koncovku a snížit. Dukla slibně vstoupila do čtvrté sady, ale od poloviny setu mělo Brno jasně navrch a Dukla poprvé doma prohrála.

VK Dukla Liberec – Volejbal Brno 1:3 (28:30, 21:25, 25:23, 18:25)

Rozhodčí: Lukáš Spáčil, Tomáš Buchar, delegát utkání Kamil Renčín

Počet diváků: 420

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Demar Lukas, Pražák Jan, Pavićević Milutin, Gomez Dias, Veselý Jakub, Bartůněk Luboš, libero Kopáček Václav. Střídali: Staněk Lubomír, Janků David, Křesťan Filip, Leikep Libor

Hosté: Zmrhal Marek, Crins Hiago Augusto Domingues, Drahoňovský Matouš, Hrazdira Michal, Klajmon Jakub, Truong Duc Luan, libero Lžičař Jakub. Střídali: Jakubec Vít, Janečka Jakub, Toman Matyáš, Loktionov Sergey

Ohlasy po utkání:

Jakub Veselý (kapitán VK Dukla Liberec): Pro nás je dnešní utkání velkým zklamáním. S dnešními body jsme počítali do dalšího průběhu sezóny. Navíc jsme si utkání prohráli prvním setem, kdy to máme krásně rozjeté, stejně jako v minulých zápasech. Vedeme o několik bodů a jdeme do koncovky setu a tu koncovku prostě psychicky nezvládneme. Musíme už konečně něco změnit, protože takto už to dál nejde.

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Myslím si, že rozhodující byl první set, kde jsme prohospodařili sedmibodový náskok. Brno zde bylo odvážnější na servisu a dostalo nás pod tlak. Podle mě jsme to potom neustáli psychicky. Byly zde i šance to utkání otočit, ale ty jsme nevyužili. Dnes jsme navíc strašně špatně bránili, jak na bloku, tak v poli. Brno v pohodě ztrátovalo a dohrálo si dnešní utkání za tři body.“

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): V prvním setu jsme začali velmi nervózně, potřebovali jsme setřepat porážku s Ostravou v ČP. Potom jsme si řekli, že už zde nemáme co ztratit, a šli jsme do všech míčů naplno. Myslím si, že jsme zde dnes podali dobrý výkon. Samozřejmě Liberec letos není v top formě, ale to nesnižuje náš kvalitní výkon.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Já mám stejné názory jako Michal Hrazdira. Špatně jsme vstoupili do zápasu, prohrávali jsme 19:12 a už to nevypadalo s námi moc dobře. Potom Duc Luan Truong vzal za servis a to nás doslova nakoplo. Myslím si, že v dalších fázích utkání jsme byli i lepším týmem. Tlačili jsme Duklu, byli jsme lepší na útoku. Dokonce jsme i Duklu přeblokovali, což u nás nebývá zvykem. Myslím si, že si dnes z Liberce vezeme zaslouženě tři body.“

Popis utkání:

Brno začíná dnešní utkání chybou na útoku a posílá domácí do vedení 2:0, ale eso Brazilce i Nizozemce v jednom stav srovnává (2:2 - Crins Hiago Augusto Domingues, dvojí občanství). Dobře postavený blok Dukly vrací dvoubodové vedení Dukle (4:2 – Jakub Veselý). Další parádu na podání předvedl Jakub Veselý, jeho plachta končí přesně v růžku zóny pět a domácí již vedou 7:4. A máme tu další eso, tentokrát Luboš Bartůněk položil „Mikasu“ na pásku, od které míč zapadl mezi nahrávače a blokaře Brna (9:5 – time Brno). Po time se z vedlejšího kůlu nemýlí Milutin Pavićević a domácí přidávají další plusový bod (10:5). Škoda, že prominuli rozhodčí hostům dotek bloku sítě. Takto Brno začíná rychle náskok Dukly snižovat (10:8 – aut a Michal Hrazdira na útoku). Až nepřesnost hostů hned z první trestá Milutin Pavićević a skóre je opět pro domácí veselejší (12:8). Dukle se dnes na podání daří. Milutin Pavićevičć touto činností zvyšuje na 15:10. Další rotace Dukly na podání a další čisté eso (17:11 – Gomez Dias, time Brno). Ani po time se hosté k bodu nedostali, protože se nesešli středem na signálu a domácí již vedou 18:11. Po bloku Crins Hiago Augusto Dominguese (2x blok) a esu nahrávače Luan Tuc Truonga se hosté přibližují na rozdíl tří bodů a i Dukla zastavuje hru oddechovým časem (20:17). I po time se nedaří Dukle zpracovat nepříjemné podání a máme tu druhý odpočinek Dukly (20:19). Až Lukas Demar se prosazuje na útoku a jde na podání (21:19). Po dalším špatném příjmu Dukly je již vyrovnáno (21:21) a zřejmě nás čeká vyrovnaná koncovka, přestože domácí již vedli neuvěřitelných 19:12. První setbol utkání má Brno. Michal Hrazdira z hlavního kůlu ometá blok Dukly. Milutin Pavićević ze zadní zóny odvrací konec setu. Po zalívce Brna do velice těsného autu putuje setbol na stranu domácích (25:24). Za stavu 28:29 přidává další eso utkání brněnský Marek Zmrhal, a když i jeho druhé podání končí mezi hráči Dukly, je konec první sady. Brno se z nepříznivého stavu ujímá vedení 0:1 na sety.

Do druhého setu obě družstva vstupují velmi zodpovědně a až do stavu 9:9 je stále vyrovnáno. Brnu se daří odskočit o dva body po přímém bodu z podání (9:11 – Michal Hrazdira). Po tomto esu pokračuje pravidelné střídání až do oddechového času Dukly (12:14). Co poradil svým svěřencům, to se možná dozvíme z projevu Dukly v následujících rozehrách. Vyrovnání skóre druhé sady přichází až po přesné smeči Lukase Demara po lajně a máme tu odpočinek i na straně Brna (18:18). Nejdelší úder z hlavního kůlu nám předvádí Milutin Pavićević, kterým posílá Brno do vedení 19:21 (time Dukla). Vzápětí trefuje jednoblok Brna a hosté jsou velmi blízko zisku druhé sady (19:22 – blok Matouš Drahoňovský). Po úspěšné smeči po lajně Michala Hrazdiry tu máme první setbol druhé sady pro hosty (20:24). Gomez Dias uklízí svoji smeč do kapsy bloku Brna, ale potom Dukla kazí své podání, Brno vede 0:2 na sety a už nyní je jisté, že Brno v tabulce nepřeskočí.

Po delší přestávce z důvodu výpadku elektronického zápisu konečně třetí set začíná. A nezačíná vůbec špatně pro hosty. Marek Zmrhal si připisuje další eso (1:0). Po zkaženém podání se vracíme do vyrovnané hry z minulého setu (6:6). Až Jakub Veselý trestá nepřesnost hostů a dovoluje Dukle odskočit o dva body (8:6). Po sporném esu Milutina Pavićeviće se velmi dlouho diskutuje, ale nakonec Dukla získává bod a zvyšuje na 10:7. Další bod pro Duklu již nenechává v klidu Ondřeje Marka, který si žádá oddechový čas (12:8 – smeč do autu Matouš Drahoňovský). Snížení hostů přichází po dalším sporném výroku hlavního sudího z Ostravy, který Liborovi Leikepovi krásnou zalívku uřknul a pískl nečisté hraní (12:10). Boj o každý míč pokračuje. Po nejdelší výměně se Brnu podařilo přiblížit na jediný bod, to se na útoku prosazuje Marek Zmrhal (16:15). Dukla se při podání Milutina Pavićeviće začíná Brnu bodově vzdalovat a hosté rychle žádají oddechový čas (18:15). Bohužel další chyba diagonálního hráče na útoku dovoluje Brnu snížit (18:17) a pomalu se blíží koncovka třetí sady. Od stavu 19:19 je vyrovnáno. Sergey Loktionov si připisuje čisté eso a první bod v extralize mužů. A máme tu další sporný míč, nyní bod putuje na stranu Dukly, hosté hráli na straně Liberce, ale to se jim vůbec nelíbí (21:19). Vedení Dukly netrvá dlouho, smeč o anténku je chyba (21:21 – time Dukla). Neuvěřitelné tvrdé podání Lukase Demara znamená setbol pro Duklu (eso - 24:22). Marek Zmrhal první setbol odvrací, ale zkažené podání Luan Duc Truonga dovoluje Dukle snížení 1:2 na sety.

Po vyhraném setu Dukla hraje velmi odvážně na útoku a po pipe Lukase Demara odskakuje o dva body (4:2). Přesto po doteku sítě na bloku Dukly je za stavu 5:5 vyrovnáno. Až do stavu 10:10 je stále vyrovnáno. Po bloku Crins Hiago Augusto Dominguese se daří Brnu získat dvoubodové vedení (10:12 – time domácí). Po odpočinku přidává kapitán Brna Michal Hrazdira esem další bod, a když Gomez Dias smečuje do autu, Brno začíná rychle bodově domácím ujíždět (10:14). Brno si získaný náskok udržuje až do konce utkání a zaslouženě si z Liberce odváží tři body. Pochvalu na domácí straně zaslouží diváci, kteří přišli v hojném počtu a po celou dobu fandili.

Autor: Zdeněk ŠOLC, foto Volejbal Brno

VK EURO SITEX PŘÍBRAM – VK OSTRAVA

V desátém kole volejbalové UNIQA extraligy zavítal do Příbrami omlazený tým z Ostravy, který po sérii proher nutně potřeboval získat body, neboť z devíti zápasů jich dokázal posbírat pouze pět. Příbram na druhé straně se těší po několika slabších sezónách z dobrých výsledků a v tabulce jí před zápasem patřilo třetí průběžné místo a byla tak v roli favorita. Příbram od začátku zápasu kontrolovala průběh utkání, a kromě drobného zaváhání na začátku druhého setu soupeře nepustila do vedení a s klidem připsala další tři body do tabulky.

VK Euro Sitex Příbram – VK Ostrava 3:0 (25:20, 25:20, 25:18)

Rozhodčí: Dušek P., Rychlík D.

Počet diváků: 321

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Böhm, Trojanowicz, Johansen, Madaloz, Hobern, Dolgopolov, libero Verasio. Střídali: J. Ureš, Hulpach, F. Ureš

Hosté: Mazoch, Kotas, Dvořák, Fořt, Polynski, Jambor, libero Sobczak. Střídali: Vancl, Vašíček, R. Závodský, Jarosinski

Ohlasy po utkání:

Martin Böhm (kapitán VK Euro Sitex Příbram): „Dneska jsme Ostravu přehráli ve všech setech a podali jsme všichni takový komplexní výkon, jak v poli, tak na útoku a to rozhodlo. Ostrava prakticky neměla co hrát a dnes jsme jí dokázali přehrát.“

Martin Demar (trenér VK Euro Sitex Příbram): „Chtěl bych dnes poděkovat divákům, co tady vytvořili za atmosféru a že přišli v takové těžké době nás podpořit, a hlavně bych je chtěl poprosit, aby přišli ještě na další zápasy. Jsme teď na třetím místě v tabulce, což je skvělé a myslím, že Příbram už dlouho takhle vysoko nebyla. Jinak dnes výborný výkon, kluci zahráli fantastický zápas, Ostrava hrála také výborně, bylo těžké ji zlomit a podařilo se nám to až ve třetím setu a v těch dvou předchozích setech jsme vždy v klíčových chvílích rozhodli skvělým servisem.“

Tomáš Jambor (kapitán VK Ostrava): „Myslím, že z naší strany to nebyl úplně špatný zápas, rvali jsme se. První dva sety byly prostě o servisu, Příbram celý zápas na servisu tlačila a byla dnes lepším týmem.“

Richard Vlkolinský (trenér VK Ostrava): „Domácí dnes vyhráli zaslouženě, rozdíl byl v počtu přímých bodů na servisu, kde domácí dnes dominovali. Myslím si, že celkově jsme si během těchto „horších“ časů nepřihráli špatně, a i útok se pohyboval celkem dobře, ale na opačné straně i side-out domácích na pozitivní míč byl téměř bezchybný, a tak si domácí stále vytvářeli náskok. Drželi jsme s nimi krok, ale poté docházelo i k těm přímým bodům z podání, v čemž byl velký rozdíl ve prospěch domácích.“

Popis utkání:

Do prvního setu nakročili lépe domácí hráči, kteří předváděli ze začátku koncentrovaný, lehce opatrnější, ale bezchybný výkon, zatímco na opačné straně hosté vyrobili spoustu chyb, kterými darovali soupeři body. Po prvních asi čtyřech míčích se blýsknul dvěma přímými body na servisu German Johansen, který i po dnešním utkání je nejvíce bodujícím hráčem extraligy. Poté přidali esa na podání i George Hobern a Dmytro Dolgopolov a po těchto čtyřech přímých bodech sáhl hostující trenér ke střídání. Poté domácí drželi náskok asi tří bodů po většinu setu, hráli dobře na ztrátu a dokázali bez problémů dokončit první set.

V druhém setu hned v úvodu domácí lehce zaspali a pustili Ostravu do vedení 2-3 bodů, domácí si nechali sebrat bodovku a na druhé straně nekompromisním stylem zakončoval univerzál Jakub Dvořák, který za celý zápas nasbíral 17 bodů a stal se nejvíce bodujícím hráčem zápasu (za domácí nejvíce bodů German Johansen – 16). Domácí ale nespali dlouho a dokázali se vrátit do hry, občas ukázali nějakou parádu ve formě hřebíku na jednoblok, čímž si vždy tým posílí sebevědomí. V polovině setu již domácí opět disponovali náskokem tří bodů a opět kontrolovali průběh až do konce setu.

Třetí set hosté lehce protočili postavení základní šestky, ale Příbram opět nezaváhala a šla cílevědomě bod za bodem. Útočícím hráčům se vedlo nezvykle dobře na útoku, na což Ostrava těžce hledala odpověď, a přestože nehrála špatný zápas, tak tato celková obtížnost odpovědět na skvělý výkon domácích pravděpodobně způsobila to, že již hosté nevěděli, co předvést, a pod tlakem předvedli více chyb i třeba při bodovkách, které měli zakončit. Příkladem může být dlouhá výměna, kdy hosté 3x útočili, Příbram se 2x zázračně zachránila a hosté třetí útok poslali do zámezí. Hosté pak již byli definitivně zlomení a Příbram již pak za velkého náskoku dávala šanci i hráčům z lavičky, aby si dohráli zápas. A přestože ještě hosté zazlobili, Příbram dokázala dohrát set s pohodlným náskokem a podržela si průběžné třetí místo v tabulce.

Autor: Štěpán Chvosta

VK ČEZ KARLOVARSKO – KLADNO VOLEJBAL CZ

Sobotní zápas v Karlových Varech byl jednoznačnou záležitostí domácích volejbalistů, kteří se vítězstvím nad Kladnem dobře naladili na blížící se úvodní duel Poháru CEV.

VK ČEZ Karlovarsko – Kladno volejbal cz 3:0 (25:12, 25:20, 25:14)

Rozhodčí: Dmejchal, Činátl

Počet diváků: 650

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Patočka, Indra, Wiese, Zajíček, Keemink, Vašina, libero Pfeffer. Střídali: Fišer, Kočka, Ihnát

Hosté: Špulák, van Solkema, Seppänen, Kyjanica, Platačs, Kraffer, libero Kunc. Střídali: Hancock, Fortuník, Lohr, Hýský

Ohlasy po utkání:

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dneska krása, chtěl bych pochválit celý tým. Super jsme bránili jak na síti, tak v poli. Zodpovědně jsme chytnuté míče dohrávali. Dnes si troufám říct, že to proti nám bylo dost těžké hrát, protože jsme hodně ubránili a dokázali jsme si to skoro pokaždé dohrát. Mám radost za celý tým.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Velká pochvala do kabiny. Na něčem jsme celý týden pracovali a myslím, že kluci to dnes splnili. Kladno má letos velmi dobrý tým, ale my jsme dnes hráli opravdu dobře.“

Jiří Kraffer (kapitán Kladno volejbal cz): „U nás se to opakuje pořád dokola. Myslím si, že dokážeme zaškodit servisem, abychom soupeře dostali od sítě, ale nejsme schopní to bránit. My jak nemáme ideálně přihráno, tak se těžko prosazujeme proti srovnané obraně. Čest Varům jak dokážou ubránit jak na síti, tak v poli. Je těžké proti nim složit balon. My jsme asi neměli ani dost trpělivosti, ani důraznosti, z toho pak vyplývaly naše individuální chyby a Vary nás dnes jednoznačně přehrály jak takticky, tak volejbalově.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Dostali jsme zadarmo lekci, domácí zaslouženě vyhráli.“

Popis utkání:

Domácí začínají utkání vedením 7:1 a za tohoto stavu si bere hostující trenér oddechový čas. Domácím funguje přihrávka a následný útok, proto si stále drží slibný náskok a vedou 15:7. Karlovarsko se dostalo do herní pohody, zvládá všechny herní činnosti, a tím nutí Kladno k chybám jak na podání, tak na útoku. Kladno si bere druhý oddechový čas za stavu 9:19. Domácí vyhrávají první set 25:12.

Druhý set je oproti prvnímu setu od začátku vyrovnanější, Kladno se v hale míčových sportů rozkoukalo a po esu Špuláka vyrovnává na 6:6. Po několika vybojovaných zákrocích v poli obou týmů jsou domácí úspěšní na útoku a vedou 15:12, za tohoto stavu si bere hostující trenér Milan Fortuník oddechový čas. K vidění je nejen souboj bývalého kapitána Kladna Adama Zajíčka, ale také souboj nahrávačů nizozemské reprezentace, na straně domácích Keeminka a na straně hostů van Solkemy. Hostující trenér obměňuje sestavu, ale ani ta nenachází recept na fungující domácí tým. Po nevydařeném servisu Kladna vyhrává Karlovarsko i druhý set 25:20.

Karlovarsko se opět od začátku třetího setu ujímá vedení. Po skvělém zákroku v poli domácího libera Pfeffera a úspěšném útoku Vašiny vede Karlovarsko o pět bodů 14:9. Za stavu 16:10 pro domácí se snaží hostující trenér zastavit tlak oddechovým časem. Po oddechovém čase sice hosté zvládají otočit nepříznivý stav, ale rozjetý karlovarský vlak pokračuje agresivním útokem. Hosté jsou nepřesní a Karlovarsko vede 22:13 a Milan Fortuník si bere druhý oddechový čas. Kladno však vyhazuje útok do zámezí a věnuje Karlovarsku 23. bod. Zápas symbolicky ukončuje Zajíček, Karlovarsko vítězí ve třetí setu 25:14.

Autor: VK ČEZ Karlovarsko

VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – AERO ODOLENA VODA

České Budějovice hájily v souboji s rozjetou Odolenou Vodou domácí neporazitelnost. V prvních dvou setech viděli diváci vyrovnané koncovky a stav 1:1. Od třetího setu domácí zlepšili servis a hosté začali ztrácet. Jihostroj nakonec bere ze zápasu, ve kterém dominovali obrany, všechny tři body. Nadále mu tak patří první místo v extraligové tabulce.

VK Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda 3:1 (26:24, 26:28, 25:20, 25:14)

Rozhodčí: Gall J., Kubinec J.

Počet diváků: 925

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sedláček, de Amo, Licek, Mach, Kriško, Stoilovič, libero Kryštof. Střídali: Michálek, Schouten, Polák, Piskáček

Hosté: Horák, Démar, Chevalier, Carmody, Hladík, Shchadilov, libero Hadrava. Střídali: Saada, Chancy, Svoboda

Ohlasy po utkání:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): Dominovaly obrany – bylo spoustu zablokovaných a nadražených balonů. Nedali jsme si nic zadarmo. O to je tahle výhra cennější, protože jsme se na ní hodně nadřeli.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): Byl to souboj obran. Na každé straně bylo hodně bloků a dlouhých výměn. Od třetího setu jsme dávali lepší servis a trochu jsme odtáhli Odolku od sítě. Vyhráli jsme, ale byl to těžký zápas.“

Matyáš Démar (kapitán AERO Odolena Voda): „Budějovice nás dneska jednoznačně přehrály v poli – tam měly neskutečné zákroky. Jinak si myslím, že to byl vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodly zkušenosti a obrana.“

Martin Kop (trenér AERO Odolena Voda): „První dva sety byly hodně vyrovnané. Ve třetím setu nás Budějovice přehrály hlavně v obraně. Čaply spoustu balonů a v tom byl hlavní rozdíl. Prohráli jsme 1:3, ale pro nás to byl pěkný zápas. Škoda, že nemáme alespoň bod. Přeju Budějovicích hodně štěstí ve středu v Poháru CEV.“

Popis utkání:

Jihostroj v domácích zápasech obvykle nedominuje hned od prvních míčů a zápas s Odolenou Vodou začal ve stejném duchu. České Budějovice mírně odskočily za stavu 9:6 a 11:8, ale hosté se vždy dokázali vrátit do hry. Jihostroji dělal problémy především univerzál AERA Hladík, který si připsal v prvním setu sedm bodů. V závěru setu vedli domácí už 20:16, ale náskok si opět nedokázali pohlídat. Odolena Voda vyrovnala skóre a koncovka setu byla velmi dramatická. Set ukončil šikovný úder domácího Stoiloviče, který stanovil skóre na 26:24 pro domácí.

V druhém setu opět pokračovala vyrovnaná hra. Hrál se pěkný volejbal, ale domácí Jihostroj chyboval o něco více, než je zvykem. Českobudějovičtí se nemohli dostat do většího náskoku, jelikož AERO precizně bránilo. Hostující Horák se dokonce v druhém setu blýskl čtyřmi bloky. Domácí vedli 14:12, ale Odolena Voda brzy otočila stav na 14:17. V závěru setu se opět týmy přetahovaly o každý bod a tentokrát byli úspěšnější hosté – 26:28.

Ve třetím setu už si domácí nemohli dovolit zaváhat, jelikož potřebovali pro udržení na čele tabulky z utkání získat tři body. Jihostroj se tentokrát rozjel a začalo se mu dařit na servisu, se kterým měla Odolka problémy. Dařilo se domácímu Schoutenovi, který se pomohl svému týmu osmi body k vytvoření slušného náskoku. Jihostroj ke konci setu vedl už 20:14 a závěr si tentokrát pohlídal, přestože nechal soupeře dotahovat. Třetí set skončil výsledkem 25:20.

Ve čtvrté sadě už Odolka neměla tolik sil a domácí Jihostroj si šel za vítězstvím. Na příjmu domácím velmi pomohl Michálek, který se dostal do zápasů až jako střídající hráč. Do stavu 9:8 se Odolena Voda držela ve hře, ale pak začaly České Budějovice odskakovat a nedaly hostům šanci. Výsledek setu byl 25:14 a domácí Jihostroj udržel domácí neporazitelnost.

Autor: Matěj Mayer, foto Dan Kubát

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018