25.3.2013

1. kolo EX-Z-III, 2. utkání, 2012/13

135. utkání, 22.3.2013

VK Agel Prostějov - TJ Ostrava 3:0 (11,13,14)

Rozhodčí: Trumpeš a Kostka. Počet diváků: 300.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kossányiová, Hrončeková, Soares, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská.

Hosté:
I. Šípová, Polášková, Langová, Elblová, Kadlecová, Zemanová, libero V. Šípová. Střídaly: Zedníková, Kolářová, Čuboňová, Pinková, Sedláčková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Soares:
Bylo to docela klidné utkání, které jsme měly pod kontrolou a zvládly jej dobře, bez větších problémů. Důležité je, abychom stejně pokračovaly i v zítřejším zápasu a hladce prošly celou sérií. Pořád si musíme dávat velký pozor na případné polevení, i když udržet maximální koncentraci při tak hladkém průběhu není lehké. Neustále makat naplno ale zkrátka musíme.

Trenér Čada:
Ostrava dnes nehrála dobře, působila uspokojeně z postupu do play off. My jsme k zápasu naopak přistoupili zodpovědně, holky nic nepodcenily. Nasazení sice nedosáhlo maximálního tempa z přáteláku proti Drážďanům, ale náš vysoký standard bohatě stačil. Vyvarovali jsme se většího počtu chyb či nepozorností a kvalitní výkon odpovídal tomu, jak bychom v play off měli hrát. Zítřejší utkání však podle mě bude jiné. Soupeř se určitě zlepší, my nastoupíme v úplně jiné sestavě a dají se tak očekávat větší potíže než teď.

Hosté:
Kapitánka Kolářová:
Už dopředu jsme věděly, že Prostějov asi neporazíme. Proto jsme přijely s cílem si dobře zahrát a získat co nejvíc bodů. To se povedlo jen zčásti, při lepším výkonu jsme rozhodně mohly dosáhnout na přijatelnější výsledek. Konkrétní úkol dnes zněl uhrát v každém setu aspoň dvacet bodů, k čemuž bylo bohužel daleko. Pokusíme se o to zítra.

Trenér Pommer:
Jsem trochu zklamaný tím, že jsme začali s příliš velkým respektem. Samozřejmě známe kvality Prostějova a víme, že je vysokým favoritem. Přesto jej můžeme něčím překvapit, zaskočit, což se nám dnes vůbec nedařilo. Snad se holky otřepou, v dalších střetnutích budou lépe servírovat a celkově pozvednou svůj výkon. V jednotlivých sadách chceme uhrávat mnohem víc bodů než tentokrát, soupeři výrazněji vzdorovat. My vlastně nemáme co ztratit a podle toho by náš projev měl vypadat. Stačí herně odvést, na co máme.

Popis utkání:
Pohodový vstup do play off si mohou odškrtnout volejbalistky VK AGEL Prostějov. Úvodní duel čtvrtfinálové série UNIQA Extraligy žen 2012/13 ovládly bez jakýchkoliv problémů, ženy TJ Ostrava se nezmohly na téměř žádný odpor. Druhé střetnutí se hraje v sobotu 23. března od 15.30 hodin opět na Hané.

Úplný začátek byl z domácí strany trochu rozpačitý vinou tří rychlých hrubek (2:3). Hned vzápětí však Agelky naplno rozvinuly svou kombinační hru v útoku, výborně podávaly, solidně bránily a soupeřky naopak velmi chybovaly ve všech činnostech. Tím pádem nejen okamžitě došlo k obratu skóre, ale favorit navíc opakovanými bodovými šňůrami nemilosrdně unikal až k téměř jednocifernému výsledku – 25:11.

Druhá sada probíhala v úvodu podobně. Hostující tým využil chvilkového polevení VK k tomu, aby držel krok (4:4), vzápětí však pod tlakem zlepšené hry obhájkyň titulu zase odpadl (11:5). Mírný rozdíl nastal následnou sérií tří bodů TJ na 11:8, která Ostravanky aspoň částečně zvedla. Zbytek setu se pak odvíjel vcelku vyrovnaně, ovšem jen do stavu 20:13. Koncovku totiž jasně ovládl hanácký soubor – 25:13.

Ani třetí část nezůstala ušetřena krátkodobého vedení kolektivu ze severu Moravy, jež vzalo bleskově za své (2:3 – 6:3). Čadovy svěřenky neponechávaly nic náhodě, herně dominovaly po všech stránkách a především efektními smečemi bavily své příznivce, kteří dorazili ve slušném počtu. Naopak protivnice nedokázaly v žádné souvislejší pasáži více vzdorovat kvalitám AGELu, což vedlo k naprosto jednoznačnému rezultátu – 25:14 a 3:0.

 

Marek Sonnevend

statistika utkání


136. utkání, 24.3.2013

PVK Olymp Praha - Volleyball club Slavia Praha 3:1 (-22, 20, 19, 19)

Rozhodčí: Vojtíšek, Velimov. Počet diváků: 200.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Halbichová, Kvapilová, Sládková, Trnková, Hodanová, Mudrová - Dostálová. Střídaly: Škrampalová, Patočková.

Hosté:
Smolková, Hanzlová, Vašutová, Ančincová, Cebáková, Vinecká - Pillerová. Střídaly: Jeřábková, Janderová, Prokopová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Sládková:
První dva sety byly podobné včerejšímu zápasu, poté jsme se přece jen rozehrály a zlepšily jsme se na útoku a to rozhodlo. Jsme rády, že vedeme v sérii 2:0.

Trenér Mitáč:
Utkání z naší strany bylo o poznání lepší, ačkoliv to nevypadalo, bylo to pro nás snadnější. Od druhého setu jsme brzy vedli a to dodávalo trochu klidu do hry. Lépe jsme dnes útočili, ale musím konstatovat, že naše hra nemá lehkost. Měli jsme drobný zdravotní problém s Mlejnkovou. Děláme velké množství chyb, o 10 více než Slavia, Vedeme 2:0 a to je nejdůležitější.

Hosté:
Kapitánka Cebáková:
Dnes se nám nepodařilo zopakovat včerejší zápas, Olymp nás přehrál – lépe útočil a nám se nedařilo tak na příjmu.

Trenér Vojík:
Opět si myslím, že utkání nepostrádalo atmosféru a nasazení. Olymp nás přehrál na bloku a přehrál nás hlavně z mezihry a to si myslím, že bylo rozhodující. Když nám odešla přihrávka nebyli jsme se schopni prosadit. V sestavě ve které se nacházím, děvčata předvedla maximum a chválím celý tým za rvavost a chuť favorita porazit. Čísla na útoku hovoří jasnou řečí.

Popis utkání:
Olymp Praha vstoupil do utkání nezvykle nesoustředěně a působil až vystrašeným dojmem. Vyráběl velké množství chyb a byl nedůrazný na útoku. Slavii k zisku prvního setu stačil podstatně horší výkon než ve včerejším zápase.

První dva body druhého setu získal Olymp servisem Halbichové a to mu trochu zvedlo sebevědomí, navíc Slavia začala chybovat a náskok Olympu narost až na šest bodů. Slavia ale dál kousala a podařilose jí stáhnout na stav 19:20, ale koncovku Olymp zahrál bez chyb.

V úvodu třetího setu obě družstva získávala tří až čtyřbodové série, ale od stavu 11:13 Olymp výrazně ožil, konečně se mu začalo dařit na útoku z hlavního kůlu a bylo vidět, že bere otěže zápasu do svých rukou.
Olymp hrál i ve čtvrtém setu svou hru, ale opět se nevyhnul hluchému místu, Slávia vyrovnala ze stavu 13:8 na 13:13 hlavně zásluhou Hanzalové. Ale to bylo ze strany Slavie vše, Olymp ubojoval i druhou výhru v sérii.

Vývoj zápasu:
1. set: 2:2, 3:5, 5:8, 6:11, 10:11, 12:13, 13:16, 15:18, 17:20, 18:23, 18:24, 22:24, 22:25
2. set: 3:1, 3:5, 7:5, 10:6, 12:7, 14:9, 16:10, 17:14, 19:16, 20:19, 25:20
3. set: 2:2, 4:4, 6:6, 7:8, 7:10, 10:10, 11:13, 16:13, 18:15, 20:17, 24:18, 25:19
4. set:2:2, 4:4, 8:5, 11:6, 13:8, 13:13, 16:13, 18:14, 20:16, 23:17, 24:18, 25:19

 

Jiří Trochta

statistika utkání


137. utkání, 24.3.2013

Přerovský volejbalový klub Precheza - VK Královo Pole Brno 3:1 (17, 19, -23, 23)

Rozhodčí: M. Kostka, J. Antušák. Počet diváků: 170.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Rosenbergerová, Ticháčková, Gálíková, Murčinková, Mátlová, Dedíková, Libero Radivojevičová. Střídaly: Kohoutová, Gambová.

Hosté:
Toufarová, Onderková, Širůčková, Marešová, Vyklická, Nálezková, Libero: Zoulová. Střídaly: Menšíková, Součková, Šnellyová, Vorlová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Gálíková:
Ve třetím setu na nás snad dolehla únava, začaly jsme kupit chyby. Brno zatlačilo servisem. Naštěstí pro nás začaly soupeřky ve čtvrté sadě kazit a v koncovce slavila úspěch naše bojovnost.

Trenér Tůma:
Chválím kolektiv, který se nesložil po prohraném setu. Povedlo se nám střídání Kohoutové za Murčinkovou. S jejím příchodem se nám podařilo rozbít trojblok Brna, uhrála dva body z jednonožky. Bylo to správné utkání play off s fantastickými diváky.

Hosté:
Kapitánka Toufarová:
Začátek utkání byl podobný včerejšímu. Podařilo se nám průběh zlomit ve třetím setu, kdy jsme byli agresivnější a tlačili jsme servisem. Pak jsme polevili a po ztrátě velkého náskoku už jsme nedokázali uhrát důležité míče v koncovce.

Trenér Kubala
První dva sety to byl ustrašený výkon. Od třetího jsme přitlačili na podání a měli jsme lepší obranu na síti. V nejdůležitějších chvílích naše koncové hráčky neproměnily bodové balony. Bez útoku Širůčkové ze zóny I jsme se nemohli Přerovu v útoku rovnat.

Popis utkání:
Start zápasu režírovala domácí kapitánka Dita Gálíková, která nejprve zaútočila ostrou diagonálou, poté zabodovala blokem a třetí bod připravila výborným zákrokem v poli pro Mátlovou. Šestibodovou šňůru nepřerušil ani brzký time-out hostů. Bezpečné vedení držely Přerovačky od poloviny setu a proměnily druhý setbol.

Krátké trvání mělo vedení hostů po dvou bodech ze servisu v úvodu druhé sady. Krok držely Brňanky do stavu 8:8. Pak jim domácí volejbalistky utekly a znovu využily druhý setbol k vedení 2:0.

Do třetího setu šly hostující hráčky s tím, že už nemají co ztratit, a to se jim vyplatilo. Přerovačky sice odvrátily dva setboly, ale třetí už nestačily.

Brno jelo na vlně i ve čtvrtém dějství a vedlo 10:4. Avšak ztratilo odvahu a dovolilo domácím otočit na 12:11 v jejich prospěch. V koncovce se projevila větší zkušenost a odvaha. Navíc trenéru Tůmovi vyšlo střídání s Kohoutovou na bloku, která zaznamenala dva důležité body a domácí volejbalistky proměnily hned první mečbol. Vedou v sérii 2:0 na zápasy.

 

Stanislav Šmídák

statistika utkání


138. utkání, 23.3.2013

SK UP Olomouc - TJ Sokol Frýdek-Místek 0:3 (-21,-23,-23)

Rozhodčí: Dziacký, Gall. Počet diváků: 300.

Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Tinklová, Košická, Rutarová, S. Janečková, H. Kojdová, Nachmilnerová. Libero Maléřová. Střídaly: Piňosová, Vanžurová, Rašková.

Hosté:
D. Pavelková, Holišová, Mukařovská, Dudová, Jakubšová, Závodná. Libera: Spáčilová, A. Pavelková. Střídaly: P. Kojdová, Jurčíková.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Tinklová: 
S tolika chybami se vyhrát nedá. Hostům jsme vítězství darovaly.

Trenér Teplý:
Utkání se pro nás vyvíjelo už od začátku nepříznivě. Hned v prvním setu jsme udělali několik nevynucených chyb, z nichž podle mě klíčová byla ta za stavu 18:15, kdy jsme nechali na zem spadnout lehkou ulívku. V tomto duchu se pak odvíjel celý zápas. Pokaždé, když se zdálo, že se z toho dostáváme, jsme do toho vlastními chybami a nedůsledností spadli zase zpátky. Je špatné, že jsme do soupeře před zápasy na jeho palubovce nalili sebevědomí, které ho už pomalu opouštělo. Ve Frýdku to teď budeme mít hodně těžké. Je to ale play-off, hraje se na tři vítězství a my musíme alespoň jedno od nich dovézt.

Hosté:
Kapitánka Mukařovská:
Náš výkon byl o sto procent lepší než v prvním utkání. Rozhodla naše větší bojovnost a chuť po vítězství. Domácí hráli hodně zakřiknutě.

Trenérka Dedková:
Šli jsme do toho s tím, že buď, a nebo, protože prohrávat 0:2 na zápasy už by bylo hodně kritické. Holky na hřišti plnily taktické pokyny, hrály bez bázně, zkoušely všechno a vycházelo to. Největší rozdíl byl v důrazu, v tom jsme soupeře převyšovali.

Popis utkání:
Vyrovnaný první set se rozhodoval v koncovce, v níž hosté při podání své nahravačky Dudové otočili z 18:15 na 18:22 a dovedli sadu do vítězného konce.

Podobně vyhlíželo i druhé dějství. Nejtěsnější vedení se přelévalo ze strany na stranu, výhodnější pozici měly v závěru domácí vysokoškolačky, které vyhrávaly 18:16 a ještě 20:19, první se ale k setbolu dostaly hráčky Frýdku-Místku a hned jej také využily.

Poslední šanci na zvrat měly Hanačky ve třetí části duelu, v níž několikrát vedly až o pět bodů (11:6, 13:10, 16:13), hostující volejbalistky však opět při servisu Dudové otočily ze 17:15 na 17:19 a znovu jim stačil jediný mečbol k ukončení setu a tím i celého duelu.

Série se tak stěhuje do Frýdku-Místku, kde se bude hrát ve středu a ve čtvrtek vždy od 17 hodin, za stavu 1:1 na zápasy.

 

Adam Fritscher

statistika utkání

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018