26.1.2013

18. kolo EX-Z, 2012/13

86. utkání, 26.1.2013

Volleyball club Slavia Praha - PVK Olymp Praha 1:3 (22,-24,-17,-18)

Rozhodčí: Kořenek J./ Renčín K. Počet diváků: 150
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Prokopová , Hanzlová, Caithamlová, Vinecká, , Janderová, Vašutová , libero: Cebáková Střídali: Jeřábková, Brožková

Hosté:
Mudrová, Halbichová, Kvapilová, Sládková, Patočková, Mlejnková libero: Dostálová Střídali: Hodanová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Vinecká:
Škoda promarněného 2. setu. Minimálně bod, ke kterému jsme byli velmi blízko, by byl ve stavu v jakém se nyní nacházíme, zlatý.

Trenér Vojík:
V prvních dvou setech jsme Olymp přehrávali, ve 2. setu jsme si vypracovali setbol, který jsme však neproměnili což dle mého soudu ovlivnilo další vývoj utkání. Šahali jsme minimálně po bodu.

Hosté:
Kapitánka Sládková:
Jsme spokojené s vítězstvím i když hra se nám moc nedařila

Trenér Mitáč
Očekával jsem opět těžké utkání. Po vydařené a pěkné hře s Prostějovem jsem měl velké obavy s přístupem hráček k utkání. Opak byl pravdou. Promarnili jsme koncovku 1. setu z vedení 21:18 a toto se s námi neslo až do konce setu 2. Ten jsme s velkým štěstím dokázali vyhrát 26:24. Od této chvíle jsme bezpečně kráčeli za vítězstvím v zápasu. Dobře hrály obě středové hráčky, ze smečařek se nejvíce dařilo Mlejnkové..

Popis utkání:
Slavia těžce zkoušená zdravotními problémy hráčského kádru opět musela improvizovat v sestavě. V ní měla premiéru sotva uzdravená 17ti letá Janderová. I přes tyto problémy domácí hráčky začaly utkání bez respektu a s bojovnou náladou. Brzy se dostaly do vedení 5:1. Soupeř však hru i skóre vzápětí vyrovnal a vybojoval si mírné vedení, které si udržoval až do koncovky. V ní však Olymp díky výborné obraně slávistek znejistěl, několikrát chyboval na příjmu i útoku, čehož domácí hráčky využily k zisku 1. setu.

2. set měl obdobný průběh jako 1. Slavia dotahovala malý náskok soupeře a v koncovce se opět dostala do vedení a k setbolu. V dramatické koncovce se však štěstí přiklonilo na stranu hostujících hráček a po neuvěřitelných výměnách Olymp srovnal na 1:1. S

lávistky se dál snažili, ale na agresivně hrajícího soupeře již jejich bojovnost nestačila.

 

Jan Turek

statistika utkání


87. utkání, 26.1.2013

TJ Agel Prostějov - VK SG Brno 3:0 (14,10,9)

Rozhodčí: Rychlík a Pavelek. Počet diváků: 300
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Miletič, Hrončeková, Hippe, Kossányiová, Žarkova, Vincourová, libero Gomes Střídali: Melichárková, Soares, Zatloukalová

Hosté:
Kurková, Nálezková, Holečková, Najbrtová, Kubíčková, Herbočková, libero Uhlířová Střídali: Slámová, Beránková, Vorlová, Pospíšilová, Hudylivová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Soares:
Kromě začátku jsme měly utkání pod kontrolou a konečně doma odehrály klidný zápas bez nervů a s výkonem, na který se dalo dívat. Je přitom moc dobře, že se do rytmu mohla dostat mladá Míša Zatloukalová coby náhrada za Míšu Jelínkovou, než se uzdraví. Má naši podporu a svou premiéru zvládla.

Trenér Čada:
Jsem spokojený, holky soupeře nepodcenily a předvedly kompaktní výkon bez zbytečných chyb. Jen úvod nám trochu utekl, když hostům vycházel servis i útok, což se chvilku může stát. Nebylo to o naší slabé koncentraci. Potěšilo mě, že jsme mohli dát šanci mladé nahrávačce Míše Zatloukalové, která s týmem jeden týden trénuje. Ukázala, že nejde jen o sparing a kdyby se něco stalo, může naskočit.

Hosté:
Kapitánka Kubíčková:
Do utkání jsme šly absolutně bez zábran, Prostějov byl jasným favoritem. Snažily jsme se hrát odvážně a bojovat, jenže to vycházelo jen ze začátku. Potom nás domácí tým dostal pod velký tlak na přihrávce, bodově hodně odskakoval a bylo těžké s ním držet vyrovnaný krok.

Trenér Marek
Věděli jsme, že to tady bude těžké, každý ví o síle Prostějova. Začátek však byl z naší strany hodně statečný a škoda, že jsme dobrý výkon neudrželi déle. Celkově se dost trápíme na přihrávce, od čehož se odvíjí všechno ostatní. Pokud máme solidní příjem, dostáváme se do hry, v opačném případě moc ne. A soupeř nás dneska velmi tlačil servisem, což jsme nezvládli.

Popis utkání:
Poslední střetnutí základní části UNIQA extraligy žen 2012/13 si volejbalistky VK AGEL Prostějov užily v klidu a pohodě. Proti suverénně nejmladšímu výběru soutěže VK SG Brno měly v 18. kole potíže jen zpočátku, pak už si jednoznačně poradily a daly razítko na své prvenství po dlouhodobé fázi.

Úvod byl hodně překvapivý, neboť mladičký hostující tým vůbec nechyboval, dobře útočil i bránil a jasného favorita dokázal chvíli předčít. Nečekaně se utkání vyvíjelo do stavu 6:8, poté nastal razantní obrat. Problémy soupeřkám nadělalo dlouhé plachtící podání Miletič, rázem se zvedla celá hra Agelek (především smeč) a po několika bodových šňůrách tak ovládly zahajovací část hladce 25:14.

Ve vítězném sprintu pokračoval hanácký kolektiv i zkraje následujícího setu, kdy na SG platil pro změnu servis Hippe (4:2 – 14:2). Brněnské elévky se potýkaly hlavně s přihrávkou, ze špatného příjmu pramenila kupa dalších nepřesností. Až v půlce dějství začaly Markovy svěřenky opět pravidelně ztrátovat a dosáhly aspoň na dvouciferný výsledek – 25:10.

Předpokládaný směr, jenž zápas dostal, potvrdil rovněž poslední set. Kvalitním podáním ho tentokrát ozdobila Žarkova a po jejích deseti bodech za sebou znovu nebylo co řešit (8:4 - 18:4). Vesměs náctileté Jihomoravanky se sice snažily, jenže na účastníka evropské Champions League to logicky nemohlo stačit. V domácím dresu se na hřiště dostala i juniorská reprezentantka ČR Zatloukalová a též zásluhou jejího vydařeného debutu v ženské extralize vékáčko uspělo tak vysoko, jak papírově mělo – 25:9 a 3:0.

 

Marek Sonnevend

statistika utkání


88. utkání, 26.1.2013

TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Sokol Šternberk 3:1 (16-23, 17,19)

Rozhodčí: Grabovský Z./Antušák J. Počet diváků: 300
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Dudová, Holišová, Mukařovská, Pavelková D., Jakubšová, Závodná Libero: Spáčilová Střídali: Jurčíková, Kojdová

Hosté:
Zemánková, Oborná, Holásková, Římská, Janečková, Sochorcová Libero: Hronová Střídali: Vláčilová, Čudová, Šenková, Grofková .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Mukařovská:
Škoda druhého setu. Předvedly jsme bojovný výkon se spoustou chyb. Jsme rády za tři body.

Trenérka Dedková:
Dnes to nebyl náš den, pochvala patří Petře Kojdové. Jinak povinné tři body do tabulky.

Hosté:
Kapitánka Janečková:
Podaly jsme bojovný výkon s omlazeným kádrem. Na soupeře jsme nestačily.

Trenér Juřík
Utkání bylo vyrovnané pouze v druhém setu. V průběhu setu se soupeři podařilo skvělé střídání Kojdové. Náš tým s mladou, ale slušně hrající nahrávačkou Zemánkovou na soupeře nestačil.Výborný výkon podala kapitánka Janečková..

Popis utkání:
V prvním setu si sokolky z FM udržovaly několikabodový náskok. Ve druhém setu vyrovnaný průběh do stavu 16:16, závěr patřil hostům. Ve třetím a čtvrtém setu domácí zlepšily hru na síti, lépe přihrávaly a s přehledem zvítězily.

 

zpracoval

statistika utkání


89. utkání, 25.1.2013

SK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:0 (15, 15, 21)

Rozhodčí: Peloušek, Kostka. Počet diváků: 200
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Košická, Rutarová, Vanžurová, Kojdová, Nachmilnerová, Tinklová. Libero Maléřová

Hosté:
Kolářová, Zedníková, Langová, Elblová, Kadlecová, Zemanová. Libero: V. Šípová Střídaly: Kukučová, I. Šípová, Pinková, Sedláčková. .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Tinklová:
Pokud jsme soupeře zatlačily servisem, tak to bylo celkem bez problémů. Je to ale stále totéž, musíme se vyvarovat zbytečných chyb.

Trenér Teplý:
Po výhře Ostravy nad Přerovem jsme očekávali těžký zápas, navíc jsme začali trochu nervózně. Přesto jsme bezpečně vedli, ale v celém utkání jsme soupeři několikrát umožnili sérií chyb z nepozornosti dostat se z výrazné ztráty zpět na kontakt. Vadí mi, že tam nebyla po celý zápas z naší strany úplná koncentrace a hráli jsme v určitých vlnách. Naopak jsme zlepšili servis, na čemž jsme hodně pracovali, a zrychlili hru, což dělalo soupeři problémy. Díky tomu jsme vyhráli přesvědčivě první dva sety; v tom třetím nám některé hráčky začaly trošku blbnout, ale zvládli jsme to a dovedli utkání do vítězného konce.

Hosté:
Kapitánka Kolářová:
Soupeř byl lepší. Celý týden jsme se na něj sice připravovaly, ale na hřišti jsme pokyny stejně nedodržely a důsledkem byla naše porážka.

Trenér Pommer
Domácí vyhráli zcela zaslouženě, potvrdili, že doma jsou silní. Po posledním vzájemném utkání jsme chtěli hrát důstojněji a neměli jsme špatný vstup do zápasu, ale pak Olomoučanky zlepšily servis a se ziskem patnácti bodů spokojení být nemůžeme. Soupeř nás přehrál na síti, hrál rychleji a měl převahu na postu univerzála, navíc mu výborně zahrála Tinklová.

Popis utkání:
Domácí favorit už s uzdravenou kapitánkou Tinklovou v sestavě vstoupil do utkání lépe, jenže pak si nepohlídal servis své bývalé hráčky Langové a z nadějného 4:1 to bylo rázem 4:7. Univerzita zlomila odpor Ostravy až v polovině sady, ale nakonec zvítězila pohodlně 25:15.

Podobný scénář se opakoval i ve druhém dějství; předposlední celek tabulky vedl ještě 11:10, pak se však na podání postavila Tinklová a odcházela z něj za stavu 17:11 pro Olomouc, což rozhodlo.

Ostravanky ještě jednou zabojovaly o zvrat ve třetí části duelu, v níž srovnaly z 19:15 na 19:19. Koncovku však lépe zvládly vysokoškolačky a rozloučily se se základní částí extraligy povinným ziskem tří bodů.

 

Adam Fritscher

statistika utkání


90. utkání, 26.1.2013

Přerovský volejbalový klub Precheza - VK Královo Pole Brno 3:0 (15, 19, 23)

Rozhodčí: J. Krtička, J. Dziacký. Počet diváků: 110
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Ticháčková, Gáliková, Kohoutová, Mátlová, Gambová, Rosenbergerová, Libero Radivojevičová

Hosté:
Nálezková, Širůčková, Onderková, Staňková, Marešová, Vyklická, Libero: Zoulová Střídali: Součková, Šnellyová .

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Gálíková:
Byli jsme dnes lepší na servisu i přihrávce a to rozhodlo. Delší dobu máme potíže na bloku.

Trenér Tůma:
Hráli jsme v mírně pozměněné sestavě, na první smeči hrála Gáliková. Přesto jsme první dva sety byli lepší ve všech činnostech. Brno pak přitlačilo na servisu, ale v závěru nám nevynucenou chybou na podání dalo šanci. Družstvo výborně dirigovala nahrávačka Eliška Ticháčková. Pochvala patří celému kolektivu včetně lavičky. A také věrným divákům za podporu.

Hosté:
Kapitánka Onderková:
Soupeř byl lepší na servisu a my jsme se dnes trápili s přihrávkou. Třetí set jsme zdramatizovali naší velkou bojovností.

Trenér Kubala
Jsem rád, že jsme předváděli atraktivní volejbal a chvílemi je vidět, že v tréninku jdeme správnou cestou. Pokud jsme dnes dobře přihrávali, dokázali jsme Přerov potrápit. Ještě se musíme zbavit typické ženské »nemoci« - 5-6bodové šňůry, které pramenily z nejistoty na přihrávce.

Popis utkání:
V prvním setu držely Brňanky krok až do druhého technického time-outu. Poté přišla sedmibodová šňůra domácích, zejména zásluhou kvalitního servisu.

Druhý set byl ve znamení hodně průchozích domácích bloků. Oba celky měly na víc problémy na přihrávce. Koncovka se hrála podle přerovských not.

Raketový nástup domácích do třetího jednání zastavil technický oddech, po němž Brno snížilo až na rozdíl bodu. Díky bojovnému nasazení Brňanek dospěl set do dramatického závěru, ale štěstěna byla na straně Přerova.

 

Stanislav Šmidák

statistika utkání

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018