10.10.2013

Představujeme týmy UNIQA Extraligy žen 2013/2014: VK AGEL Prostějov

logo

Již ve čtvrtek 17. 10. 2013 startuje UNIQA Extraliga žen 2013/2014. Na stránkách Českého volejbalového svazu vychází při této příležitosti série článků představující jednotlivé týmy. Dnes se nám představí družstvo VK AGEL Prostějov.

Historie

V Prostějově se hrál organizovaný volejbal od roku 1939 v SK Haná, později vznikl SK Prostějov, volejbal se ještě hrál ve dvou oddílech Sokol I. a Sokol II. Prostějov. A protože tým VK Prostějov vstupuje do ženského extraligového volejbalu, připomeňme i slavnou éru TJ OP Prostějov v sezóně 1972/1973. Prostějovské volejbalistky skončily v druhé nejvyšší československé volejbalové soutěži – první národní lize na vynikajícím druhém místě za týmem Olomouce, to byl také největší úspěch v historii prostějovského volejbalu!

Popularizaci volejbalu v Prostějově a celém regionu určitě přispěla i Volejbalová liga smíšených družstev, která byla založena v roce 1991. Od roku 2000 se hraje Hanácká volejbalová liga – Haná Cup, byl také založen Sportovní klub ELÁN Prostějov. Volejbalová liga smíšených družstev pak byla rozšířena i o II. ligu a stala se tak jednou z nejmasovějších pravidelných volejbalových soutěží u nás. Od sezóny 2007/2008 začínají psát prostějovskou volejbalovou historii ženy VK Prostějov. Všichni věříme, že budou úspěšné.

Naše otázky tentokrát zodpověděl hlavní trenér Miroslava Čada.

1) Jak hodnotíte minulou sezónu?

Byl to určitě nejtěžší rok z těch pěti let, co zatím v Prostějově jsem. Vinou slabšího vystoupení v Champions League i tří následných porážek v extralize panovala s našimi výsledky i výkony průběžná nespokojenost, ale nakonec se nám povedlo všechny nesnáze překonat. Pošesté za sebou jsme vyhráli Český pohár, výborně pak zvládli také závěr nejvyšší soutěže a vcelku suverénní play off vedoucí k zisku pátého mistrovského titulu znamenalo konečnou spokojenost. 

2) Jakými změnami družstvo prošlo během léta?

Dost výraznými. Minulá sezóna nám ukázala, že pro lepší konkurenceschopnost na evropské scéně potřebujeme tým posílit, hlavně z toho důvodu devět hráček odešlo a jiných devět přišlo. Jmenovitě šlo o následující volejbalistky. Odchody: Michaela Jelínková, Flávia de Assis, Cvetelina Žarkova, Veronika Hrončeková, Juliana Gomes, Marina Miletič, Šárka Melichárková, Saskia Hippe a Markéta Chlumská. Příchody: Lucia Růžičková, Quinta Steenbergen, Sonja Borovinšek, Sara Hutinski, Tatsiana Markevič, Barbora Gambová, Klára Melicharová, Katie Carter a Julie Jášová.

3) Jaké jsou cíle pro nadcházející ročník?

Obecně hrát kvalitnější volejbal, než během většiny minulé sezóny. V Champions League chceme co nejvíc potrápit dva favority naší těžké základní skupiny Eczacibasi Istanbul i RC Cannes a současně svést se Schwerinem boj o třetí místo v tabulce, které by mohlo znamenat přesun do čtvrtfinále CEV Cupu. Na domácí scéně jsou naše cíle jasné a neměnné - to znamená obhájit triumf jak v Českém poháru, tak v UNIQA Extralize. Zároveň bychom rádi omezili porážky v národních soutěžích na minimum, abychom se zbytečně nedostávali pod větší tlak.

Tým VK AGEL Prostějov

Nahrávačky: Pavla Vincourová, Lucia Růžičková a Michaela Zatloukalová 

Blokařky: Quinta Steenbergen, Sonja Borovinšek a Sara Hutinski

Smečařky: Tatsiana Markevič, Andrea Kossányiová, Kateřina Kočiová, Barbora Gambová a Klára Melicharová

Univerzálky: Katie Carter a Solange Soares

Libero: Julie Jášová

Pavla Vincourová Lucia Růžičková Michaela Zatloukalová Quinta Steenbergen Sonja Borovinšek Sara Hutinski Tatsiana Markevič
Andrea Kossanyiová Kateřina Kočiová Barbora Gambová Klára Melicharová Katie Carter Solange Soares Julie Jášová

Realizační tým

Hlavní trenér: Miroslav Čada

Asistent trenéra: Ľubomír Petráš

Kondiční trenérka: Michaela Jelínková

Lékař: Pavel Navrátil

Masér: Jan Müller

Statistik: Lukáš Miček

 Miroslav Čada Lubomír Petráš  Michaela Jelínková
 Pavel Navrátil Jan Muller Lukáš Miček

Více informací naleznete na webových stránkách VK AGEL Prostějov.

 

Petr Vurbs
tiskový mluvčí ČVS

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018