17.10.2015

Výsledky 2. kola UNIQA Extraliga žen 2015/16

logo

č.: 6 dne: 17. 10. 2015 v hod.: 17.00        

VK AGEL Prostějov - PVK Olymp Praha 3:0 (17,21,13)

Rozhodčí: Bohačík, Topolánek

Počet diváků: 700

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Weiss, Markevich, Herelová, Simon, Matienzo, Steenbergen, libero Kovářová. Střídaly: Tinklová, Soares

Hosté: Šimáňová, Kurková, Hodanová, Vyklická, Nová, Kalhousová, libero Dostálová. Střídaly: Kopecká, Komárková

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka Solange Soares: Na rozdíl od čtvrtečního zápasu v Ostravě jsme hrály docela dobře, i když od potřebné úrovně jsme zatím pořád daleko. Navíc tam z naší strany byl ve druhém setu velký výpadek s mnoha zbytečnými chybami. Celkově jsme však odvedly podstatně lepší výkon a udělaly první z mnoha postupných kroků na dlouhé náročné cestě, která nás teď čeká.

Trenér Miroslav Čada: Já jsem spokojený až na prostřední část druhé sady, kdy jsme podcenili soupeře a mysleli si, že se to vítězně dohraje samo. Po vystřídaní Katy Weiss jsme tam udělali strašně moc chyb, čehož soupeř využil ke srovnání z 14:4 na 19:19. A to by se nám rozhodně nemělo stávat, za tohle zaslouží družstvo kritiku. Jinak jsme ale utkání odehráli dobře, využili horší přihrávky obou smečařek Olympu a nedovolili větší prosazení žádné hostující útočnici.

Hosté

Kapitánka Eva Hodanová: Dnešní zápas nebyl z naší strany aspoň v prvních dvou setech vůbec špatný. Během druhého jsme sice prohrávaly velkým rozdílem, ale ztrátu se nám podařilo dotáhnout, což bych viděla pozitivně na našem celkovém výkonu. Poměrně dobře jsme bránily, zatímco soupeř byl mnohem lepší v útoku i na přihrávce, což rozhodlo.

Trenér Stanislav Mitáč: Některé úseky střetnutí byly z naší strany chvályhodné, třeba docela vyrovnaná úvodní polovina zahajovací sady nebo prostředek té druhé, kdy jsme zlikvidovali výrazné manko. Tam to docela lítalo a k vidění byla řada dlouhých výměn, s favoritem jsme drželi krok. V jiných pasážích jsme však zase hodně ztráceli, což se v Prostějově u tak těžkého a navíc minulou porážkou silně motivovaného protivníka dalo s naším velice mladým týmem očekávat.

Popis utkání:

Velkou motivaci odčinit premiérové klopýtnutí v Ostravě měly volejbalistky VK Prostějov před utkáním 2. kola UNIQA extraligy žen ČR 2015/16 proti pražskému Olympu. Na výkonu Agelek to bylo znát a pronikavě lepší herní produkcí nedaly omlazenému rivalovi s výjimkou jedné pasáže uprostřed druhé sady větší šanci. Žádná výsledková senzace se tentokrát nekonala.

Domácí kouč udělal oproti čtvrtečnímu duelu na severu Moravy dvě změny v sestavě, když místo Borovinšek nasadil Herelovou a Gambovou nahradila Matienzo. V tomto složení začaly Agelky slibně, jenže za stavu 5:3 znejistěly na přihrávce a soupeř skóre otočil na 5:6. Vedení si ale favorit vzal rychle zpět (9:7), načež pozvolna zvyšoval svůj náskok díky dobré obraně v poli (zejména Kovářová) a útočným bodům dvojice Matienzo – Markevich (15:11). Hostující děvčata častěji chybovala právě v ofenzivě, čímž ulehčovala vékáčku situaci. Rozhodující zlom přitom nastal po snížení Olympu na 17:15, kdy následovalo pět bodů za sebou při podání Weiss. Koncovka pak už proběhla hladce – 25:17.

Navíc v tlaku od zkvalitněného servisu pokračoval prostějovský tým rovněž zkraje druhé sady a hra Čadova souboru fungovala na rozdíl od dva dny staré zápasové premiéry výborně. Nadále chybující protivnice se v těchto chvílích vůbec nechytaly, převaha obhájkyň titulu byla markantní (4:1, 10:2, 14:4). Jenže pak se Pražanky vzpamatovaly, vylepšily veškeré aspekty svého výkonu a nejistota přešla na hanáckou stranu tak hodně, že domácí kolektiv upadl do krize. Nečekaně oživený celek PVK tak bleskově smazal desetibodové manko (19:19) a schylovalo se k dramatu, které se ale nekonalo. AGEL trápení včas překonal, pořádně zabral a závěr setu zvládl – 25:21.

Značnou kolísavost ve volejbalovém projevu úřadujících mistryň republiky názorně demonstroval i úvod třetího dějství. Nejprve výtečný únik na 4:0, vzápětí citelné polevení na 5:5 a hned nový nápor papírově silnějšího mančaftu na 13:5. Pravda je, že pražský výběr většinu času nevystupoval z herního průměru a pozitiva na straně VK tudíž v součtu jasně převyšovala negativní prvky. Poslední díl střetnutí přitom rozevřel výkonnostní nůžky nejvíce, favorizovaná parta se propracovala ke své obvyklé dominanci – 25:13 a 3:0.

 

Marek Sonnevend

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.:  7     dne:  17.10.15               v hod.:17:00                      

TJ Sokol Frýdek Místek - TJ Ostrava 1:3 (-21,-23,26,-14)

Rozhodčí:  Duda/Kubinec/Sysala

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Holišová, Vašinová K, Kavková, Štrbová, Mitrega, Pavelková, Libero: Radivojevičová
Střídaly: Vašinová I, Bulinová, Uhrová, Závodná

Hosté: Zemanová, Čuboňová, Kojdová  , Nachmilnerová, Součková, Toufarová , Libero: Červenková
Střídaly: Kukučová, Valková, Zedníková, Kvapilová

Vyjádření:

Domácí

Kapitán(Holišová): Horší okamžiky se střídají s lepšími a chvílemi to s námi vypadalo dost dobře. Pořád nás ještě sráží nesehranost.

Trenér(Tůma): Rozhodly nevynucené chyby z naší strany. Pochvala za bojovnost.

Hosté

Kapitán(Nachmilnerová):  Jsme rádi za upocené vydřené vítězství. Na druhou stranu nám zápas ukázal chyby, na kterých je třeba zapracovat. Musíme makat na nepřesnostech. Chválím domácí tým za výbornou hru v poli.

Trenér(Pommer): Předpokládal jsem nervózní utkání a to se potvrdilo. Předpokládal jsem tři body a to se potvrdilo. Důležité tři body a budeme nadále pracovat na zlepšení.

Popis utkání:

V průběhu prvního setu si hosté z Ostravy udržovaly díky lepší hře na síti několika bodový náskok. Ve druhém setu Ostrava díky lepším blokům a hře na smeči vedla 17:10 sokolky dokázaly vyrovnat na 20:20, ale koncovka patřila hostům. V průběhu třetího setu vedly sokolky 10:7 ale hosté díky servisu Součkové otočily na 10:16, ale vzápětí sokolky otočily na 18:17 a set v dramatické koncovce dotáhly do vítězného konce. Čtvrtý set již patřil zcela hostům, kteří po zásluze zvítězily 3:1.

 

Jiří Zaoral

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: EX-Z-5 dne: 17. 10. 2015 v hod.:18:00

Volejbal Přerov Precheza - VK Královo Pole 2:3 (-20, 17, -17, 17, -13)

Rozhodčí: J. Peloušek, M. Kostka

Počet diváků: 160

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Cebáková, Polášková, Tomašeková, Rašková, Gálíková, K. Kohoutová, libero:  Přibylová
Střídaly: Šťastná, L. Kohoutová

Hosté: Pospíšilová, Doležalová, Podhrázká, Měrková, Suchá, Keddy, libero Melichárková
Střídaly: Hrazdírová

Vyjádření:

Domácí

Kapitán Lucie Polášková: Byl to těžký zápas s hodně chybami na obou stranách. Vývoj setů byl nahoru-dolů. Musíme zapracovat na odstranění zbytečných chyb.

Trenér Libor Gálík: Chyběl nám lepší útok po dobré obraně, v tom jsme zaostávali. Obě družstva těžila z dobrého servisu. Zejména v tie-breaku jsme pár míčů zvednutých od bloku doslova přehodili zadarmo .

Hosté

Kapitán Michaela Doležalová: Nebylo to moc pohledné utkání  s vývojem jako na houpačce. Nechali jsme soupeřky rozehrát v obraně , a proto jsme šli až do tie-breaku.  Dělame školácké chyby a chybí nám větší sehranost.

Trenér – Bruno Napolitano: Líbila se mi intenzita zápasu. Přerov měl dobrou obranu, takže jsme těžko ukončovali výměny. Nejsme ještě v optimální kondici, ale tato výhra je pro nás moc důležitá.   

Popis utkání:

Jako by byla jedna strana kurtu zakletá, neboť každý tým zde hrající jej prohrál. Rozhodla lepší razance útoku hostů v závěrečném dějství. Jinak byl zápas ve znamení spousty nevynucených chyb na obou stranách. Hořely zejména na přihrávce.   

O všem rozhodovala kvalita přihrávky. Domácí vyprodukovaly mnoho nevynucených chyb, v koncovce dotahovaly čtyřbodovou ztrátu na rozdíl jediného, ale vzápětí zkazily servis. A to je stálo set.  

Druhý set se nesl ve znamení delších bodových šňůr na obou stranách. Nakonec rozhodla domácí, kdy utekly až na 18:11. Hostující tým v závěru vyhořel na přihrávce.

Přerovanky odešly v tomto dějství v útočné fázi. Vedly sice 5:2, ale na sedm bodů soupeřek v řadě nenašly odpověď. Nedokázaly složit míče, zatímco Brňanky byly mnohem důraznější a přesnější.

Nezačal pro domácí dobře a po čtyřech výměnách si vzal domácí kouč time-out. Pomohlo to a soupeř začal více chybovat. Ovšem ani vedení 22:9, nevedlo k jasnému zakončení. Zkažené příhrávky dovolily soupeřkám zkorigovat výsledek.

Ani v tie-breaku se neměnil vývoj. Šance domácích držela svým výkonem nejstarší hráčka Dita Gálíková. Rozhodly jen maličkosti, skvělé zákroky Brňanek v poli a důraznější zakončení.

 

Stanislav Šmidák

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

č.: 8 dne: 17.10. 2015 v hod.: 17:00               

TJ Sokol Šternberk - VK SG Brno 3:0 (24, 9, 13)   stat

Rozhodčí: Vachutka, Dziacký

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Jurčíková, Zatloukalová, M. Šenková, Hudylivová, Borovcová, Janečková, libero: Matoušková.
Střídaly: Š. Šenková, Kratochvílová.

Hosté: Baumruková, Cruzová, Judlová, Kopáčová, Saranová, Jandová, libero: Vaňková.
Střídaly: Šloufová, Helanová, Mikulcová, Šnellyová.

Vyjádření:

Domácí

Kapitánka (Markéta Janečková): Zápas rozhodla koncovka prvního setu, v níž jsme měly i víc štěstí. Pak už jsme měly utkání zcela pod kontrolou. Výborně zahrály naše blokařky, a to jak na bloku, tak i v útoku. To vše bylo podpořeno dobrou přihrávkou.

Trenér (Martin Hroch): Rozhodující byla koncovka první sady, ale chtěl bych především poděkovat celému týmu včetně lavičky za perfektně zvládnutou sérii obou zápasů proti SG Brno. Přestože se nám ne vždy dařilo, vypjaté momenty jsme zvládli díky bojovnosti všech hráček. Oproti prvnímu utkání v Mikulově jsme tentokrát lépe přihrávali a mohli tak účinněji útočit středem.

Hosté

Kapitánka (Tiziana Baumruková): Nevyšla nám koncovka prvního setu, v níž jsme bojovaly o úspěch. To nás položilo a pak už jsme se do zápasu nedokázaly vrátit.

Trenér (Aleš Novák): Hráli jsme naše poslední utkání prvního tripu a po úvodním prohraném setu děvčatům došly baterky. Gratuluji Šternberku k zaslouženému vítězství, u nás mělo extraligovou úroveň pouze libero.

Popis utkání:

Do odvety po prvním vzájemném měření sil v Mikulově vstoupily lépe mladé Brňanky, které se v úvodním setu rychle ujaly vedení 8:3. Šternberk však brzy srovnal krok, sám poprvé vyhrával za stavu 14:13, jenže v koncovce ztrácel 19:22 a 22:24. Sportovní gymnázium ovšem ani jeden nabídnutý setbol nevyužilo a naopak Sokol i díky třem kvalitním servisům exbrněnské Hudylivové otočil na konečných 26:24 ve svůj prospěch.

Na začátku druhé sady to byla opět Hudylivová, po jejíž šňůře podání to bylo 11:2 a hosté se nakonec zmohli na pouhých devět míčů. Ve třetím dějství se Brno drželo do stavu 13:11, pak už ale přidalo jen dva body. Šternberk porazil tým VK SG i podruhé v řadě a po vítězství 3:0 se shodou dalších výsledků dokonce vyhoupl do čela ligové tabulky.

 

Adam Fritscher

 

logologo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018