5.2.2011

11. kolo EX-Z, 10/11

51. utkání

TJ Mittal Ostrava - TJ Tatran Střešovice 3:0 (19,21,21)

Rozhodčí: Dočkal A./Dziacký J. Diváci: 178 Čas: 76 min.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Hermannová, Holišová, Pinková, Lindovská, Michalíková, Langová. Libero: Spáčilová, Střídaly: Mayerhoferová, Elblová.
Hosté:
Štindlová, Synková, Černianská, Nýdrlová, Škrampalová, Kvapilová. Libero: Novotná Střídaly: Jeřábová, Němcová, Zachová, Poubová.

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
Byly jsme lepší ve všech činnostech mimo polevení na začátku 3. setu.
Trenér:
Chtěli jsme zopakovat vynikající výkon proti Přerovu, což se nám ne vždy dařilo, ale díky lepšímu servisu a příjmu jsme dotáhli utkání k vítězství.

Hosté:
Kapitán:
Zasloužená výhra Ostravy, měli jsme špatnou příhru i obranu.
Trenér:
Podstatně lepší servis Ostravy jsme nepřihráli, jinak v ostatních činnostech vyrovnané utkání.

Popis utkání:
Do 1. setu vstoupily domácí hráčky motivovány výhrou z předchozího kola energicky a dovolily hostům celý set jen dotahovat a v 1. setu s přehledem zvítězily.
Druhý set už nevyzněl tak jednoznačně ve prospěch hráček Ostravy. Začaly více chybovat a vytvořily hostům více možností skórovat.V závěru setu však zabraly a koncovku uhrály.
Třetí set zpočátku probíhal z pohledu domácích ještě hůře než druhý (3:8). V závěru však Ostravanky svou hru zlepšily a dovedly utkání k celkovému vítězství 3:0.

Miloš Matula

statistika utkání

zpět


52. utkání

PVK Přerov Precheza - VK TU Liberec 3:1 (-22,11,17,17)

Rozhodčí: Kovář a Z. Grabovský Počet diváků: 300
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Ticháčková, Gáliková, Murčinková, Mrázková, Gambová, Pastulová Libero: Cebáková Střídali: Skalová, Nucová
Hosté:
Chroustovská, Lauerová, Kinská, Vinecká, Novotná, Ševčíková Libero: Ullmanová Střídali:

Vyjádření:

Domácí: 
Kapitán:
-
Trenér Vladimír Sirvoň:
„V prvním setu jsme divákům demonstrovali to, co jsme předváděli před týdnem v Ostravě. Když soupeř dobře servíroval, měli jsme problémy, ale jakmile se hra dostala víc na síť, tam jsme měli s výjimkou úvodní sady navrch. Podání nám střídavě šlo a nešlo, spíš ale to druhé. Celkově buďme rádi za povinné vítězství zrozené z těžkého boje.“

Hosté: 
Kapitán:
-
Trenér Dušan Hořínek:
„Přijeli jsme bez řady nemocných hráček, tým se dával dohromady opravdu nesmírně složitě. Klasické libero Lauerová muselo na smeč, ale přesto jsme v hodně improvizované sestavě začali výborně. Za svůj dnešní volejbal se vzhledem k okolnostem nemusíme vůbec stydět. Za normální situace jsme v Přerově klidně mohli bojovat o výhru, takhle holkám postupně docházely síly a v závěru už nestíhaly.“

Popis utkání:
Hanácké volejbalistky odvrátily hrozbu čtvrté prohry z posledních pěti zápasů, když v 11. kole UNIQA volejbalové extraligy žen po úvodním trápení předčily VK TU Liberec. Tým PVK Přerov Precheza v důležitém střetnutí dokázal vystupňovat svůj zpočátku špatný výkon a vítězstvím se vrátil na čtvrté místo tabulky před pražskou Slavii.
Bodový vývoj – první set: 2:0, 2:3, 3:5, 5:7, 7:7, 10:8, 10:10, 11:13, 14:16, 16:16, 17:19, 19:20, 19:23, 22:23, 22:25.
Druhý set: 1:1, 3:1, 5:3, 5:5, 7:5, 8:7, 15:7, 18:8, 24:9, 25:11.
Třetí set: 0:4, 2:6, 4:6, 8:7, 10:8, 10:11, 13:12, 14:14, 20:14, 22:15, 25:17.
Čtvrtý set: 3:0, 4:2, 10:2, 10:8, 12:8, 17:14, 22:14, 23:17, 25:17.
Severočešky přijely k duelu pouze se sedmi hráčkami, nejvíce chyběla zkušená blokařka Brejchová. To Hanačky nastoupily kompletní, jenže od začátku na nich byla vidět nepohoda přenesená z minulého utkání v Ostravě. Domácím znovu haprovala přihrávka, zatímco soupeřky neměly s příjmem větší problémy. A další velký rozdíl mezi oběma družstvy spočíval v obraně, kde PVK propadlo na zem téměř všechno, kdežto hostující plejerky dokázaly jak vybrat v poli, tak často zablokovat (hlavně Gambovou). Proto nebylo divu, že Precheza většinu úvodní sady jen dotahovala. Po sérii chyb vzrostlo jeho manko v koncovce na 19:23, vzápětí ještě vykřesala naději třemi body v řadě (22:23). Vzápětí ale přišel razantní závěr ze strany TU – 22:25.
Ani začátek druhého setu nebyl ze strany Přerovanek moc přesvědčivý, ale částečné zlepšení se dalo z jejich herního projevu vyčíst. Vedle jistější přihrávky nastal posun zejména na podání, což se markantně projevilo od stavu 8:7. Do té doby byl průběh poměrně vyrovnaný, ovšem pak skvěle zaservírovala Gáliková a dlouhá šňůra sedmi bodů na 15:7 určila ráz celého zbytku tohoto dějství. Liberecké volejbalistky najednou pod velkým tlakem extrémně chybovaly, úplně se jim rozsypal příjem. Toho kvalitně podávající Murčinková se Skalovou využily k bleskovému úniku až na 24:9, dominance PVK byla v této fázi střetnutí absolutní – 25:11.
Odstartoval však třetí set a všechno se rázem opět otočilo. Zatímco Hanačkám předtím vycházelo vše, nač sáhly, náhle nebyly schopné dát vůbec nic (0:4). Mizérie naštěstí netrvala dlouho, zpět na nohy Sirvoňovy svěřenky postavila šňůra bodů při podání zlepšené Gambové (2:6 – 8:7). Další pasáž byla vyrovnaná, rostlo napětí a přicházelo lámání zápasového chleba. Přerovský krajíc zachutnal lépe a znovu k tomu vedl dobrý servis, tentokrát Skalové (14:14 – 20:14). Jakmile totiž domácí hráčky rozhodily svým protivnicím příjem, uměly si s nimi poradit všemi činnostmi včetně pronikavě zkvalitněné obrany (bloky Pastulové, pole Cebákové) i útoku (Pastulová, Gáliková) – 25:17.
Když Precheza vlétla do čtvrté sady jako uragán (10:2), byla děvčata zpod Ještědu zralá na ručník. Tím víc, že jejich nahrávačka Chroustovská se potýkala s menšími zdravotními problémy a nemohla střídat. Pak ale na podání zariskovala Vinecká, ženám PVK odešla přihrávka a mač byl za stavu 10:8 zase otevřený. Severočešky vzdorovaly ještě do skóre 17:14, teprve poté definitivně odpadly. Gambová vyslala na jejich polovinu hřiště řadu výstavních plachet, náskok domácích rychle vzrostl na osm bodů (22:14) a duel dospěl k očekávanému výsledku – 25:17 a 3:1. Rodil se však v nepříjemných bolestech.

Marek Sonnevend

statistika utkání

zpět


53 utkání

PVK Olymp Praha - TJ Sokol Šternberk 3:0 (22,20,23)

Rozhodčí: Záhorcová, Večeřa Počet diváků: 100
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kallistová, Halbichová, Jakubšová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová Libero: Zoulová Střídaly:
Hosté:
Klhúfková, Piňosová, Halamíčková, Hrabalová, Holásková, Šenková Libero: Hronová Střídaly: Honková, Dřímalová, Sochorcová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
-
Trenér:
Těší mě výhra 3:0, s předvedenou hrou nemohu být ale spokojen. Vstup do utkání byl z naší strany studený, zavdali svým výkonem soupeři k dobrému výkonu. Máme dobré momenty, ale střídají se s chybami a to v sérii několika bodů. Pochvalu zaslouží obě smečařky Kossányiová a Jakubšová a částečně i Kallistová se Zoulovou.

Hosté:
Kapitán:
-
Trenér:
Vrátil jsem se po dlouhé době do haly Olympu, naše nálada před utkáním byla dobrá. Vyšla nám střídání, mrzí mě, že chyběly Dedíková a Oborná, které by nám určitě pomohly. Jsem spokojen s výkonem, ale nejsem spokojen s obranou na diagonální hráčky Olympu. Předvedli jsme dobrý výkon a diváci byli spokojeni.

Popis utkání:
Úvod zápasu patřil Šternberku, který lépe začal (6:2) a náskok držel až do stavu 16:13. Olymp šel poprvé do vedení až za stavu 20:19, ale koncovku zvládl bez problémů.
Začátek druhého setu byl podobný jako první, ale tentokrát se Olymp dostal do vedení již za stavu 9:8 a svůj náskok rychle zvyšoval až na 20:14, ale následoval výpadek domácích a srovnání stavu na 20:20. Ovšem posledních pět bodů v setu patřilo Olympu a tím i zisk druhého setu.
V posledním setu Olymp rychle získal vedení 10:5, dlouho měl průběh pod kontrolou, ale opět nechal soupeře dotáhnout na stav 19:18, ale stejně jako v předchozích dvou setech koncovku uhrál.

Jiří Trochta

statistika utkání

zpět


54. utkání

SK UP Olomouc - Volleyball club Slavia Praha 0:0 ()

Rozhodčí: Trumpeš, Vojtíšek Diváků: 350
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Jesinová, Gregorová, Mátlová Libero: Maléřová Střídaly: M. Janečková, S. Janečková
Hosté:
Neumannová, Suchoňová, Smutná, Koloušková, Jonášová, Kočiová Libero: Steinerová Střídaly: Mezerová, Bonnerová, Caithamlová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Gregorová:
Měly jsme výkyvy v jednotlivých setech. První a třetí jsme dobře odservírovaly, ve druhém a čtvrtém jsme ale nechaly soupeře rozehrát.
Trenér Teplý:
Nebyl to pěkný zápas, i když přinesl několik divácky atraktivních výměn. Po jasném prvním a třetím setu jsme vždy zapomněli na to, co nás přivedlo k úspěchu.

Hosté:
Kapitánka Koloušková:
Z naší strany špatný výkon. V prvním setu jsme se ještě probíraly z cesty, ve druhém jsme sice začaly hrát naši hru, ale neudržely jsme to i v dalších částech.
Trenér Vojík:
Nepatřím k těm, kdo pláčou nád výkonem rozhodčích, ale tentokrát plakat musím. Toť vše.

Popis utkání:
První a třetí set byly jasnou záležitostí domácího celku, v těch sudých měly ale Olomoučanky velké problémy. Zatímco špatně rozehranou druhou sadu už obrátit ve svůj prospěch nedokázaly, ve čtvrté otočily ze stavu 8:14 a 22:23 a i se štěstím dovedly zápas do vítězného konce.

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět


55. utkání

TJ Sokol Frýdek-Místek - VK Královo Pole Brno 0:3 (-18,-21,-24)

Rozhodčí: Pecháček L.Dmejchal M. Počet diváků:350
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Orlovská, Mazurová, Töröková, Holingrová, Janďourková Kubová Libero: Petrová Střídali:Pavelková, Jurčíková, Haškovcová, Závodná
Hosté:
Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Straková Libero: Melichárková Střídali: Valtrová, Vitoulová, Staňková,

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Radka Janďourková:
Do stavu 11:3 bojovný výkon, potom jsme špatně útočily a soupeř na nás tlačil. Polevily jsme v bojovnosti.
Trenér Alexandra Dedková:
Do stavu 16 v každém setu vyrovnané utkání. Potom jsme vždy odešly v útočné fázi.

Hosté:
Kapitán Onderková:
V každém setu nás soupeř zatlačil servisem a to nám dělalo největší problémy. Ale dobrou hrou na síti a v poli jsme se vždy vrátily do utkání.
Trenér Marek:
Za nepříznivého stavu v 1.setu jsme se dokázali zvednout a vyhrát první sadu. Domácí dobře podávaly, naše družstvo bylo výrazně lepší v útoku.

Popis utkání:
V začátku utkání vedly domácí 11:3 ale soupeř dokázal set otočit. Ve vyrovnaném druhém a třetím setu patřila koncovka vždy hostům kteří po zásluze zvítězili.

J.  Zaoral ml.

statistika utkání

zpět

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018