18.2.2011

13. kolo EX-Z, 10/11

61. utkání

VK TU Liberec - TJ Tatran Střešovice 0:3 (-20,-19,-24)

Rozhodčí: Rychlík Dušan/Čintál René Počet diváků: 80
Sestavy (od zóny I.):
Domácí:
Chroustovská, Lauerová, Vinecká, Rašková, Novotná, Ševčíková Libero: Ullmanová Střídali: Lohniská, Ševců
Hosté:
Štindlová, Poubová, Černianská, Nýdrlová, Škramplaová, Kvapilová Libero: Novotná Střídali: Synková, Zachová,

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Chroustovská:
Nacházíme se v tristním stavu. Sezónu jsme začaly v osmi lidech, což je počet, ve kterém se dá sezóna možná dohrát, ne odehrát. Podle toho vypadáme nyní. Na postu universálky dlouhodobě hraje druhá nahrávačka, která nám dneska zkolabovala a nikdo neví, kdy se vrátí do hry. Ze třech blokařek máme jednu a na smeči hraje libero. Na tréninku jsme rády, když se sejdeme v sedmi, osmi lidech a to se samozřejmě projevilo i v dnešním předvedeném výkonu. Sebelepší trénink v tomhle počtu lidí nás nemůže připravit na zápasové situace.
Trenér Hořínek:
Soupeř byl lepší.

Hosté:
Kapitán Černianská:
Zasloužené vítězství, více jsme bojovali a také chtěli.
Trenér Novotný:
Předvedli jsme bojovnější výkon. Obrovská bojovnost v poli nás dovedla k vítězství

Popis utkání:
Domácí Liberec nastoupil v obměněné sestavě, ze zdravotních důvodů odpadly dvě blokařky, a tak na jejich post nastoupila smečařka Vinecká. V průběhu prvního setu ještě odstoupila Rašková a tak do druhé sady nastoupila na blok nezkušená Lohniská. Hosté ze Střešovic byli lepším týmem, hráčkám technické univerzity znatelně chyběla obrana na bloku. Ve třetím setu ještě vykřesala naději liberecká Novotná, která se udržela delší dobu na servisu, koncovku však opět lépe zvládly bojující hráčky Střešovic.

Michaela Dvořáková

statistika utkání

zpět


62. utkání

TJ Mittal Ostrava - TJ Sokol Šternberk 3:1 (-21,19,13,14)

Rozhodčí: Pecháček L./Pavelek M. Diváci: 245 Čas: 95 min.
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Hermannová, Polášková, Pinková, Lindovská, Michalíková, Langová. Libero: Spáčilová, Střídaly: Mayerhoferová, Elblová, Holišová
Hosté:
Oborná, Piňosová, Gregorová, Šenková, Holásková, Hrabalová Libero: Hronová, Střídaly: Římská, Sochorcová, Honková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
Výsledek 1.setu poznamenal náš špatný příjem. Postupem hry jsme se zlepšovaly ve všech herních činnostech.
Trenér:
Vítězná šňůra pokračuje. Na začátku nás trochu překvapila Gregorová, a i když byly hráčky upozorněny, tak položila jako nahrávačka minimálně 3 míče. Ovšem když od půlky 2.setu naskočil náš servis a bloky, tak už víceméně nebylo co řešit a získali jsme převahu ve všem.

Hosté:
Kapitán:
1. set jsme zatlačily servisem a vycházel nám i útok. Od 2. setu jsme se nedokázaly prosadit přes obranu domácích a tak to pokračovalo až do konce zápasu.
Trenér:
1. set jsme vyhráli díky kvalitnímu servisu. Poté soupeř zlepšil servis, zkvalitnil bloky a už jsme nepoložili skoro nic. Nehráli jsme chytře a postupně odcházela veškerá herní činnost. Bohužel u nás neexistoval útok středem (nesehranost nahrávačky s blokařkami) a smečařky si neporadili s domácími bloky.

Popis utkání:
Domácí hráčky vstoupily do utkání nadějně (5:2). Vlastními chybami umožnily hostům vytvořit si sedmi bodový náskok (5:12). V závěru setu jej sice začaly stahovat, ale první set vyhrály hráčky Šternberka.
Druhý set se zpočátku vyvíjel ve stejném duchu (5:10), ale pak se domácím podařilo zabrat a v koncovce už jasně dominovali.
Třetí i čtvrtý set byl jednoznačnou záležitostí domácích.

Miloš Matula

statistika utkání

zpět


63 utkání

Volleyball club Slavia Praha - PVK Přerov Precheza 3:1 (-18,20,18,18)

Rozhodčí: Záhorcová, Fink Ćas utkání: 86. min Počet diváků: 150
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Suchoňová, Smutná, Koloušková, Jonášová, Mezerová, Kočiová, Libero: Steinerová Střídali: Bonnerová, Neumannová, Caithamlová
Hosté:
Gáliková, Murčinková, Mrázková, Gambová, Pastulová, Ticháčková Libero: Cebáková Střídali: Nucová, Skalová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Karolína Koloušková:
Po prvním setu jsme začala mít obavy o výsledek utkání. Naštěstí jsme se vzchopily, dobře servírovali a hlavně jsme se zlepšili na příjmu. Díky tomu jsme nakonec vyhráli. Děkuji ostatním hráčkám a především fandům, kteří opět nezklamali.
Trenér Jiří Vojík:
Utkání o 4. místo v tabulce více svazovalo nás, v 1. setu Přerov výborně podával a předváděl nátlakovou hru s minimem chyb. Zkoušeli jsme set ještě obráti v náš prospěch, ale soupeř se náskok pohlídal. Od 2. setu jsme se zlepšili na servisu, začali jsme hrát dle taktických pokynů a vyvíjeli jsme patřičný tlak. Tato naše agresivní hra nám vydržela až do konce utkání. Opět nám pomohly střídající hráčky, zejména Neumannová na útoku a Bonnerová na podání. Děkuji děvčatům za obětavou hru a nasazení

Hosté:
Kapitánka:
-
Trenér Vladimír Sirvoň:
-

Popis utkání:
Slavia vstoupila do utkání katastrofálním příjmem a v úvodu utkání prohrávala již 1:8. Postupně však začala vyrovnávat hru, nikoli však náskok soupeře.
Do 2. setu Slavia pokračovala ve zlepšené hře a byla to naopak ona, kdo začal diktovat tempo utkání. Servisem a dobrou hrou v poli zatlačila soupeře do defenzivy, donutila ho k nevynuceným chybám. Přerov ztratil rytmus hry a po zbytek utkání se mu již nepodařilo díky nátlakové hře Slavie do něj zpět dostat. Domácí hráčky toho využily a dotáhly zápas do vítězného konce.

Jan Turek

statistika utkání

zpět


64. utkání

PVK Olymp Praha - VK Královo Pole Brno 1:3 (-20,21,-24,-20)

Rozhodčí: Labašta, Pejpal Počet diváků: 200
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Kallistová, Halbichová, Jakubšová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová Libero: Dostálová Střídaly: Jurčenková, Zoulová
Hosté:
Straková, Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Onderková, Libero: Melichárková Střídaly: Valtrová, Vitoulová, Jiroušková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
Mrzí nás prohra, hodně jsme bojovali, ale v koncovkách se nám nedařilo. Všechny holky nechaly na hřišti srdce.
Trenér:
Souhlasím s předřečníky, zápas byl pohledný a velice napínavý. Líbil se i nám trenérům. Mrzí mě prohra, protože po porážce na Slávii se nám bortí náš plán o postavení v tabulce. Chválím holky, za to že dřely a bojovaly, souhlasím i s tím, že v koncovkách se nám nedaří. Jsem přesvědčen, že vývoj zápasu ovlivnila koncovka třetího setu a mrzí mě i promarněné vedení v prvním setu.

Hosté:
Kapitán:
Tento zápas byl těžký, na Olympu se nám nehraje dobře, díky specifické hale. Rozhodla koncovka třetího setu a potom jsmevyhráli jsme i čtvtáý.
Trenér:
Myslím si, že to bylo oboustranně vyrovnané utkání. Pro diváky pohledný sport, obě družstva věděla, o co se hraje. Hodně nám pomáhají pohárové evropské zápasy, jsme odolní v koncovkách a nerozhodí nás některé sporné nebo nevydařené míče.

Popis utkání:
Do šlágru třináctého kola lépe vstoupil domácí Olymp. Díky útočné potenci Sládkové a servisu na Útlou rychle získal výrazný náskok (8:3), který udržoval až do stavu 16:12. Poté Brno vybralo několik těžkých míčů v poli, přitlačilo na servisu a průběh setu bez problémů otočilo.
Olymp byl vývojem úvodního setu zaskočen a byl dlouho bodově pod svým soupeřem. Naštěstí pro domácí se Brno nedostalo do většího náskoku a po zlepšené útočné činnosti se Olymp dostal až k vedení 19:17. V koncovce byl Olymp nesmírně obětavý a i odvážný a druhý set patřil domácím.
Volejbalová bitva pokračovala i v dalším průběhu. Olympu se podařilo odskočit ze stavu 11:11 na 17:12 a 20:16, ovšem i tento náskok Brno srovnalo a rozhodovalo se v nervy drásající koncovce, kterou se štěstím vyhrálo Brno.
Ve čtvrtém setu od stavu 11:11 šlo Brno nekompromisně za vítězstvím a potvrdilo své postavení lídra extraligové tabulky. Diváci byli svědky velmi dobrého a dramatického utkání, s mnoha skvělými zákroky v poli a individuálními výkony.

Jiří Trochta

statistika utkání

zpět


65. utkání

SK UP Olomouc - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (19,18,12)

Rozhodčí: Vojtíšek, Z. Grabovský Diváků: 200
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Sajdová, Viestová, Chalcarzová, Jesinová, , Mátlová Janečková M Libero: Maléřová Střídaly: Dedíková S. Janečková Nachmilnerová
Hosté:
Orlovská,Mazurová,Taroková,Holingrová,Janďourková,Pavelková Libero: Petrová Střídaly: Jurčíková,Haškovcová,Cidlíková,Závodná,Kubová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Chalcarzová:
Soupeře jsme k ničemu nepustily
Trenér Teplý:
Využili jsme horší přihrávky soupeře

Hosté:
Kapitánka Elblová:
-
Trenérka Dedková:
-

Popis utkání:
Po poměrně vyrovnaném prvním setu se projevila větší zkušenost olomouckého družstva,které si stále udržovalo odstup dvou až pěti bodů

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018