18.2.2011

14. kolo EX-Z, 10/11

66. utkání

TJ Tatran Střešovice - SK UP Olomouc 0:3 (-22,-24,-12)

Rozhodčí: Meruna J., Pejpal A. Počet diváků: 120
Sestavy (od zóny 1)
Domácí:
Štindlová, Poubová, Černianská, Nýdrlová, Škrampalová, Kvapilová Libero: Novotná Střídali: Jeřábová, Synková, Zachová
Hosté:
Mátlová, Esina, Sajdová, Viestová, Dedíková, Chalzarcová Libero: Maléřová Střídali: Janečková

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán:
Krásně vyrovnané dva sety. Krásný volejbal. Ve třetím setu nám bohužel došly síly.
Trenér:
Po vyrovnaných dvou setech a nedohrání koncovky ve druhém setu. Družstvo nenašlo sílu bojovat ve třetím setu.

Hosté:
Kapitán:
Byl to tragický zápas.
Trenér:
Byl to velmi tragický zápas.

Popis utkání: 
Do prvního setu nastoupily domácí hráčky velmi energicky. Svojí dobrou hrou překvapily své soupeřky z vyššího místa v tabulce.
První set byl velmi vyrovnaný a celkově krásný volejbal na pohled. Naneštěstí pro Střešovice výhra prvního setu patřila Olomouci.
Ve druhém setu se Střešovice dostaly do velkého vedení a hráčky Olomouce nevěděly, jak prolomit jejich dokonalou hru. Bohužel své snažení nedotáhly až do koncovky a podlehly i ve druhém setu.
Třetí set už byl jasně v režii hostujících hráček Olomouce. Olomouc zvítězila 3:0 i přes velké problémy, které jim působily odhodlané hráčky Střešovic.

Martin Kubr

statistika utkání

zpět


67. utkání

TJ Sokol Frýdek-Místek - PVK Olymp Praha 0:3 (-18,-26,-17)

Rozhodčí: Pavelek M. Pecháček L. Počet diváků:250
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Töröková, Holingrová, Mazurová, Kubová, Orlovská, Janďourková Libero: Petrová Střídali:Kojdová, Pavelková, Závodná,
Hosté:
Jakubšová, Sládková, Vanžurová, Kossányiová, Kalistová, Halbichová Libero: Dostálová Střídali: Machová, Vašutová,

Vyjádření:

Domácí:
Kapitán Radka Janďourková:
Zápas jsme neodblokovaly a neodpřihrávaly.
Trenér Alexandra Dedková:
-

Hosté:
Kapitán Sládková:
Dobře jsme útočily po podání soupeře. V průběhu utkání jsme byly neustále ve vedení dvou a více bodů. Proto jsme mohly hrát klidně.
Trenér Mitáč:
Jeli jsme do FM po dvou porážkách. Očekávali jsme proto těžké utkání. Opak byl pravdou. Chválím družstvo za kolektivní pojetí.

Popis utkání:
V prvním setu do stavu 17:17 vyrovnaný průběh. Koncovka v režii hostů. I ve druhém setu uhrál Olymp koncovku. A třetí set byl již zcela v jeho režii a po zásluze zvítězil.

J. Zaoral ml.

statistika utkání

zpět


68 utkání

VK Královo Pole Brno - PVK Přerov Precheza 3:1 (18,20,-21,20)

Rozhodčí: Činátl R., Rychlík D. Počet diváků: 250
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Straková V., Rozkydálková P., Svobodníková I., Vincourová P., Útlá M., Širůčková A. Libero: Melichárková Š. Střídaly: Onderková S., Valtrová B., Vitoulová J., Jiroušková T.
Hosté:
Gálíková D., Murčinková L., Mrázková M., Gambová K., Pastulová K., Ticháčková E. Libero: Čebáková I. Střídali: Skalová R., Mucová V.

Vyjádření:

Domácí:
Hráčka Vendula Straková:
„Odehrály jsme dobrý zápas. Ve druhém setu jsme trošičku polevily a ve třetím se na nás již projevila únava a ztráta koncentrace, ale zápas jsme dotáhly do zdárného konce.“
Asistent trenéra Radim Vlček:
„Obávali jsem se, že se na formě holek podepíše nahuštěný program. Po prvním dobrém setu si holky trošku myslely, že výhra přijde sama. To se ve sportu nikdy nestane. Nechali jsme soupeře chytnout a hlavně ve třetím setu jsem hráli špatně. Máme cenné vítězství, ale těší nás jen výkon z prvního a druhé půlky čtvrtého setu.“

Hosté:
Kapitánka Gálíková D.:
„Na Slávii jsme neodehrály dobrý zápas, a tak jsme si řekly, že změníme taktiku, což se nám dnes dařilo. Brno patří k nejlepším českým klubům a zaslouženě vyhrálo.“
Trenér Vladimír Sirvoň:
„Brno je lídr soutěže a favorit. Jen Brno a Olomouc můžou potrápit i Prostějov. Doma jsme sice Brno porazili, ale teď v posledních čtyřech utkáních hrajeme špatně na přihrávce a na servisu. Dnes se ovšem ukázalo, že naše forma může jít nahoru. Umím holky pochválit i po prohře, dnes to je přesně ten případ.“

Popis utkání:
Utkání 14. kola Uniqa extraligy proti sobě v Brně svedlo domácí hráčky a družstvo Přerova. Brněnský lídr soutěže do utkání nastoupil dobře a po prvním technickém time outu se od Přerova bodově odpoutal. Dařilo se zejména Vendule Strakové a Ivoně Svobodníkové, které byly pro Brno klíčovými postavami. Brňanky zvítězily 25:18, což je ovšem do dalšího průběhu utkání ukolébalo.
Druhou sadu totiž Brno začalo katastrofálně. Prohrávalo už 1:8 a 3:12. Přerov zářil zejména v poli. Získané vedení však uchlácholilo tentokrát Hanačky a rozpálilo brněnské trenéry. Domácí tým zabral a solidním výkonem sadu otočil skvělou šňůrou až do stavu 25:20.
I ve třetím dějství Brnu utekl začátek setu, ale tentokrát se družstvo Ondřeje Marka nenechalo rozhodit a i přes několik problémů na přihrávce zvítězilo 25:21.
Čtvrtý set přinesl zejména po úvodních výměnách nejlepší volejbal. Především Brno předvádělo hru hodnou účastníka evropských pohárů. Nakonec domácí družstvo soutěže vyhrálo 25:20 a celkově 3:1. V tabulce soutěže tak na prvním místě má už 26 bodů.

Jana Brunclíková, Marek Těšík

statistika utkání

zpět


69. utkání

Volleyball club Slavia Praha - TJ Mittal Ostrava 3:2 (18,-23,23,-17,11)

Rozhodčí: Hudík, Kvarda Ćas utkání: 113 min Počet diváků: 150
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Smutná, Kočiová, Jonášová, Mezerová, Neumannová, Suchoňová Libero: Steinerová Střídali: Bonnerová, Ďurianová, Hokešová,Purchartová
Hosté:
Heřmanová, Polášková, Pinková, Lindovská, Michálková, Langová Libero: Spáčilová Střídali: Mayerhoferová, Holišová, Elblová

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Kateřina Neumannová:
Byl to pro nás těžký zápas, ve kterém se nám nedařilo. Proto jsem ráda, že jsme toto utkání nakonec vyhráli
Trenér Jiří Vojík:
Cením si těžce vybojovaného vítězství i přes velkou marodku v týmu. Děkuji děvčatům za příkladný přístup.

Hosté:
Kapitánka Romana Elblová:
V koncovkách setů jsme ztratili důraz na útoku, proto jsme v důležitých momentech utkání neskládali míče což mělo za následek naší porážku.
Trenér Jiří Kozel:
K utkání se nevyjádřil

Popis utkání:
Slavia bez nemocné Kolouškové a s hráčkami v základní sestavě, které do utkání nastoupily takřka z postele, vstoupila do utkání s nervozitou. Ostrava naštěstí pro domácí hráčky často kazila na útoku a na příjmu a tak domácí nakonec 1. set vyhráli bez problémů.
Ve 2. setu Slavia pokračovala v křečovitém výkonu, Ostrava nadále kazila a tak byl zápas vyrovnaný. V koncovce, když už Slavia sahala po vítězství, domácí hráčky zkolabovaly na příjmu a tak byl stav vyrovnaný.
3. nejvyrovnanější set sále nervozní Slavia uhrála až v koncovce.
Ve 4. setu Slavia nezachytila nástup Ostravy, která hrála přeci jen o něco uvolněněji, a zlepšila se zejména v útočné fázi. Chybující domácí hráčky snadno 4. set prohrály.
V tie-breaku Slavia vedla 7:3, záhy bylo vyrovnáno na 8:8 a pak 10:10 a drama vrcholilo. Naštěstí pro Slavii se za stavu 11: 11 dostala na podání kapitánka Neumannová a společně s Kočiovou na útoku zařídily vítězství Slavie.

Jan Turek

statistika utkání

zpět


70. utkání

TJ Sokol Šternberk - VK TU Liberec 2:3 (-17,-12,19,23,-14)

Rozhodčí: Krtička, Renčín Diváků: 200
Sestavy (od zóny I):
Domácí:
Oborná, Piňosová, Gregorová, Šenková, Holásková, Hrabalová Libero: Hronová Střídaly: Honková, Dřímalová, Baďurová, Sochorcová
Hosté:
Chroustovská, Novotná, Lohniská, Vinecká, Lauerová, Ševčíková Libero: Ullmannová Střídala: Ševců

Vyjádření:

Domácí:
Kapitánka Šenková:
Jsme obrovsky zklamané. Zápas jsme si prohrály už v úvodních dvou setech, přesto jsme ještě dostaly šanci je napravit, ale nevyšlo to.
Trenér Juřík:
Dlouho jsme hledali optimální sestavu a nakonec jsme byli i blíž k výhře. Paradoxně o výsledku vyrovnaného zápasu rozhodl jeden náš zkažený servis za stavu 14:13 v tiebreaku.

Hosté:
Kapitánka Chroustovská:
Podaly jsme super týmový výkon, perfektně jsme podávaly a to nám pomohlo k výhře.
Trenér Hořínek:
I přes velkou marodku jsme zaskočili domácí obrovskou bojovností a nasazením. Tiebreak, k němuž vše dospělo, už byl hlavně loterií. Rozhodl náš servis.

Popis utkání:
Liberec dorazil k utkání jen s osmi hráčkami, přesto snadno ovládl první dva sety. Domácí tým se pak zbavil svazující nervozity a dovedl zápas do tiebreaku. V něm měl Šternberk za stavu 14:13 mečbol, jenže zkaženým servisem a vzápětí poté i příjmem nabídl stejnou šanci Liberci, a ten ji využil.

Adam Fritscher

statistika utkání

zpět

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018