25.6.2019

TZ: Ženská reprezentace bude tento týden bojovat v Peru o prestižní Ligu národů

Český národní tým žen čeká po triumfu v Golden European League další velký test, tentokrát až v peruánské Limě. Již tento týden totiž bude ženská reprezentace bojovat v Challenger Cupu o účast v prestižní FIVB Voleyball Nations League (Lize národů), která se koná v roce 2020. „Děvčata v sobotu v Chorvatsku ukázala, že umí jít za svým cílem a dokážou na hřišti předvést kvalitní výkon. Jsem moc rád, že se nám podařilo v Golden European League zvítězit, a teď na to chceme samozřejmě navázat. Náš cíl je pořád stejný, jít dál zápas od zápasu a udělat v každém utkání maximum pro vítězství,“ vzkázal z Peru hlavní trenér Ginannis Athanasopoulus.

Jeho družstvo se v Challenger Cupu utká ve své skupině s Chorvatskem a domácím Peru, ve druhé skupině bude bojovat Argentina, Tchaj-wan a Kanada. Do Ligy národů se probojuje pouze vítěz Challenger Cupu. „Chorvatský tým pro nás nebude žádnou neznámou, protože jsme ho v sobotu porazili. Určitě přijede hodně namotivovaný a my musíme být stejně důrazní, jako ve Final Four, protože chceme znovu vyhrát. Peru je hodně silný tým, viděli jsme videa z jeho nedávných přátelských zápasů proti Španělsku, kde se mu velmi dařilo. Bude mít navíc výhodu domácího prostředí,“ poznamenal na adresu soupeřů český kouč.

České hráčky mají v Limě čas na aklimatizaci do čtvrtka, kdy se utkají s Chorvatskem. O den později pak svedou bitvu s domácím týmem. „Přesun do Peru jsme zvládly, ale nebylo to nic jednoduchého, protože jsme sobotní zápas v Chorvatsku dohrály kolem deváté večer, poté následoval slavnostní ceremoniál a hned po něm jsme odjely zpátky do České republiky. První skupina pak do Limy odlétala už v neděli v 7 hodin ráno z Prahy,“ popsala kapitánka Pavla Šmídová. „Zatím se ale se vším pereme statečně, tak doufám, že nám to vydrží. Co se týká Chorvatska, pokud se nám ho podaří dostat pod tlak, tak by mohlo začít chybovat a tudy povede cesta k vítězství. Proti Peru to určitě nebude lehký zápas, ale dáme do něj všechno,“ dodala.

Do sobotního semifinále postoupí v Limě týmy, které se ve skupinách umístí na prvních dvou místech. Finále je pak na programu v neděli. Veškeré informace o turnaji jsou dostupné na webu http://challengercup.volleyball.world/en/2019/. Výsledky a ohlasy po utkáních České republiky budou k dispozici na stránkách Českého volejbalového svazu (www.cvf.cz/reprezentace).

 

Nominace ČR na Challenger Cup:

Kossányiová Andrea                         smečařka

Svobodová Eva                                 smečařka

Trnková Veronika                               blokařka

Orvošová Gabriela                             univerzálka

Šustrová Kristýna                               smečařka

Purchartová Barbora                         blokařka

Dostálová Veronika                           libero

Mlejnková Michaela                           smečařka

Patočková Tereza                              univerzálka

Vaňková Nikola                                  libero

Šmídová Pavla                                   nahrávačka

Rutarová Eva                                     blokařka

Holásková Kateřina                           blokařka

 

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis                   hlavní trenér

Hroch Martin                                      asistent trenéra

Zarcynski Mateusz                             asistent trenéra

Zítka Zdeněk                                      masér

Šimonek Adam                                  statistik

Bartovičová Radka                            lékař

 

TZ ke stažení ZDE

Barbora Mertová

mertova@cvf.cz

Lukáš Kozáček

kozacek@cvf.cz

723 656 516

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018