Reprezentace
19. 5. 2024
Muži - turnaj GEL S.Makedonie : CZE - MKD
Reprezentace
24. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - LUX
Reprezentace
25. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - ESP
Reprezentace
25. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Lucembursko : CZE - UKR
Reprezentace
26. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Maribor : CZE - SLO
Reprezentace
30. 5. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - FIN
Reprezentace
31. 5. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - UKR
Reprezentace
1. 6. 2024
Ženy - turnaj GEL Tarnow : CZE - BEL
Reprezentace
1. 6. 2024
Muži - turnaj GEL Karlovy Vary : CZE - ROU
ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
6.6.2018

Vítězem 23. r. Memoriálu Milana Kafky 2018 se stalo KCM Karlovarský kraj

Ve dnech  1. - 3. 6. 2018 probíhal v SŠK Bílovec Memoriál Milana Kafky za účasti všech 14ti dívčích KCM. Hrálo se na třech hřištích  v hale SŠK Bílovec, dále na hale  GMK Bílovec a dalších kvalitních tělocvičnách v Pustějově a Tisku. Doprava mezi halami byla zajištěna pořadatelem v případě, že družstva neměla vlastní dopravu. Pro organizaci těchto přesunů byla také určena jedna ze spolupracovnic, takže vše probíhala v pořádku.

Jediným velkým problémem se stal příjezd  ze vzdálených krajů (Liberecký, Karlovarský, Plzeňský a Ústecký), které měly značné problémy na dálnicích (havárie, objezdy a neprůjezdnost některých částí), takže chyběla tato družstva na slavnostním nástupu, ale do začátku zápasů to mimo Ústeckého kraje těsně zvládla. Takže vznikl poměrně značný problém kontumovat, což by  znamenalo vyloučení nebo rozumně vyřešit, což se v konečném výsledku podařilo, ale Ústecký kraj měl následně mnoho zápasů za sebou.

Turnaj zahájil a také otevřel starosta města pan Mgr. Pavel  Mrva za přítomnosti  ředitelky školy, jejíž součástí je hlavní krásná hala, hlavní sponzor a řídící soutěže.

Pokud se týká pořadatelů, musím jen chválit, jak každý tam měl své určené povinnosti, takže nedocházelo ke zmatkům, stejně tak byli stanoveni zástupci na vedlejších sportovištích s plnou zodpovědností za tam probíhající  utkání.

V hlavní hale v Bílovci byly hned při vstupu umístěny nejen  informační tabule s výsledky, ale i odjezdy autobusů a mikrobusů na další sportoviště, stejně  jako časy snídaní, obědů a večeří, protože stravování bylo zajištěno ve školní jídelně  SŠK a bylo velice dobré. V hale byl rovněž celodenní bufet a k tomu potřebné sezení, takže i tam byla možnost se stravovat. Vyhrazenou místnost měli k dispozici i trenéři s drobným občerstvením.

Hlavní organizátoři - což byl předseda oddílu Kamil Hoš, zajišťoval nejen náročné zadávání do VISu právě s ohledem na pozdní příjezdy družstev a tedy nejen změny v pořadí zápasů, ale veškeré záznamy na informačních tabulích a „krk" všeho dění Peter Šloff, který přes čtvrteční ranní vážný lékařský zákrok nechyběl ani ve zkráceném čase se svoji účastí a řízení dalších organizačních  záležitostech a  zajišťováním nezbytných příprav na  hladký průběh  všech tří dnů.

Není možné ani opomenout  spolupráci s hlavním rozhodčím  Tomášem Kavalou, který nejen řídil  a sledoval  činnost delegovaných rozhodčích, ale spolupracoval na všech kontrolních činnostech s řídící soutěže (soupisky, reg. průkazy, zápisy ze zápasů nejen pokud se týká utkání, ale také odpovídající jména hráček se soupiskami a také  vyhodnocováním nejlepších hráček na základě  předaných tiskopisů od  trenérů, kteří se na tomto podíleli).

Na sobotní schůzi trenérů za účasti  také Stanislava Mitáče byli trenéři seznámeni s tím, že se bude řešit budoucnost tohoto turnaje a důvody, které k tomu vedou, aby mohli také na svých krajích přidat i své názory.

V průběhu turnaje vznikly dva úrazy, které byly řádně zaznamenány v zápisech a ty předány následně Kralovéhradeckému kraji, ale  stačilo ošetření místního přítomného fyzioterapeuta, takže odvoz do nemocnice nebyl nutný.

Dále také podle názoru některých trenérů byla úroveň jejich  výběru oslabena  neúčastí hráček, které se musely zúčastnit Finále AŠSK, což se jím nelíbilo právě z důvodů stejného termínu. Bylo jim sice vysvětleno, proč se tak stalo, ale nedomnívám se, že i tak jim toto vysvětlení stačilo.

Na sobotních a nedělních zápasech byl také přítomen předseda KCM – dívek Moravskoslezského kraje Petr Adamčík.

Na závěr všechna družstva obdržela diplomy a fotografie svého družstva, které byly v počtu pro  každou hráčku, dále velký kornout  sladkostí a celý dort. Všichni trenéři potom tašku s různými dárky od sponzora. První tři družstva obdržela poháry a medaile a nejlepší vyhodnocené hráčky mimo diplom s označením postu jejich vyhodnocení také plakety se štítkem vyhodnoceného postu. Stejně jako zahájení tak i také uzavření celého turnaje  provedl starosta města.

Konečné pořadí:

  1. Karlovarský  kraj
  2. Středočeský kraj
  3. Zlínský kraj
  4. Praha
  5. Liberecký kraj
  6. Moravskoslezský kraj
  7. Pardubický kraj
  8. Královehradecký kraj
  9. kraj Vysočina
  10. Jihočeský kraj
  11. Jihomoravský kraj
  12. Olomoucký kraj
  13. Ústecký kraj
  14. Plzeňský kraj

Individuální ocenění hráček

nejlepší nahrávačka: Kudrlová Veronika (Karlovarský kraj)

nejlepší smečařka: Bohuslavová Barbora (Středočeský kraj)

nejlepší blokařka: Špitová Julie ( Praha)

nejlepší přihrávačka: Kamasová Zuzana (Zlínský kraj)

nejlepší podávající: Bartošová Eliška (Pardubický kraj)

nejužitečnější: Štouračová Linda (kraj Vysočina)

 

Autor: Dana Pourová – řídící soutěže, foto Kamil Hoš

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Dukla Liberec angažovala libero z finské Mestaruusliigy, na sever Čech se z týmu Vantaa Duck stěhuje Kanaďan Justin Lui.

 
Zlatá evropská liga

muži - Strumica (MKD): Česko – Estonsko 3:0 (25:22, 25:20, 25:16) ženy -Teplice: Česko – Rumunsko 3:1 (25:18, 22:25, 25:23, 25:23)

 
CEV Beach Volleyball Nations Cup - skupina B – Balikesir (TUR)

Česko – Dánsko K. Pavelková / A. Pavelková – Olsen / Schade 2:0 (21:9, 21:10), Hermannová / Štochlová – Johnsen / Bisgaard 2:0 (21:15, 21:16)

 
FIVB Beach Pro Tour Futures

BPT Futures Cervia (ITA): muži: Sedlák / Trousil – Dal Corso / Viscovich (ITA) 1:2 (15:21, 21:19, 13:15), Sedlák / Trousil – Moreno / Sanfélix...

 
FIVB Beach Pro Tour Futures

BPT Futures Cervia (ITA): muži: Hammarberg / Berger (AUT) – Sedlák / Trousil 2:0 (21:16, 21:14), Henning / Poniewaz – Džavoronok / Kufa 2:1...

 
CEV Beach Volleyball Nations Cup - skupina B – Balikesir (TUR)

Řecko – Česko Alexoglou / Paschalaki – K. Pavelková / A. Pavelková 0:2 (9:21, 6:21), Triantafyllidi / Manavi – Hermannová / Štochlová 0:2 (19:21,...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018