25.9.2021

Naši volejbalisté na vlastní kůži poznali sílu favorita celého MS U21

Česká reprezentace v posledním utkání základní skupiny A světového šampionátu U21 nestačila na favorizovanou Itálii. Nemusí však smutnit, protože už předchozí úspěchy jí zajistily postup mezi osm nejlepších týmů celého turnaje.

Itálie – Česká republika 3:0 (25:16, 25:15, 25:20)

Rozhodčí: Choi Jae-Hyo (KOR), Carbajal Mozzo Denis Fabián (URU)

Počet diváků: 800

Sestavy (od zóny I):

Itálie: Porro, Gottardo, Cianciotta, Stefani, Rinaldi, Crosato, libero Catania. Střídali: Michilietto, Ferrato, Schiro, Magalini

Česká republika: Baláž, Bryknar, Čeketa, Klajmon, Kollátor, Vodička, libero Šálek. Střídali: Drahoňovský, Špulák, Mikulenka, Rosenbaum

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

Šimon Bryknar (kapitán): Od nás to nebyl úplně špatný výkon, ale Italové nás odtlačili servisem a nebylo z čeho hrát. Výborně tedy podávali a následně bránili.

Matěj Šálek (libero):Měli jsme trochu hůř přihráno, z jejich strany to byla kanonáda na podání, měli výbornou obranu.

Jan Svoboda (trenér): „Myslím, že dnes nám Italové ukázali, kde je mužský volejbal jednadvacítek. Dnes jsme neměli šanci. Bylo pozitivní, že jsme si mohli zahrát s výborným soupeřem. Dali jsme příležitost dalším hráčům. Možná jsme se soupeři vyrovnali v počtu chyb, částečně jsme se přiblížili v útoku na ztrátu, v ostatních činnostech jsme zaostávali. Oni lépe útočili, podávali a bránili.“

Už před utkáním měly oba týmy zajištěn společný postup do dalších bojů o medaile a toho náš trenér Svoboda využil a dal příležitost v základní sestavě hráčům, kteří tolik prostoru v prvních dvou zápasech turnaje nedostali (Kollátor, Čeketa a Baláž). Domácí tým byl od začátku hnán vyprodanou halou (35% kapacity). Po zcela vyrovnaném začátku prvního setu se domácím při podání nahrávače Porra podařilo odskočit na 12:9, nám nefungoval útok. Podobný scénář platil i v další části, na naší straně přibylo moc nevynucených chyb na útoku.

Italové si vytvořili i na začátku druhého setu několikabodový náskok. Náš tým se snažil přitlačit na podání, ale to s sebou přineslo až příliš chyb. V půlce setu naše lavička sáhla k dvoustřídání, příležitost dostal Rosenbaum a Mikulenka. Nicméně ani to velkou změnu nepřineslo. Italové, s vědomím bodového náskoku, konstantně tlačili na podání a po dobrých obranách nekompromisně trestali náš slabý útok. V druhém setu Italové útočili s úspěšností neuvěřitelných 86%.

Do třetího setu domácí zařadili do sestavy svého hvězdného smečaře Michieletta a pokračovali v bezchybném výkonu. Na naší straně bylo stále mnoho chyb na podání, naopak Italové servis „trefovali“ (16:11). V koncovce nám dodal naději Drahoňovský, povedlo se nám snížit na dvoubodový rozdíl ve skóre (20:18), ale na víc to nestačilo.

Zápas se nám nepovedl, ale týmu se povedl postup do TOP 8 na MS, což je veliký úspěch. V další fázi turnaje (skupina s Itálií, Argentinou a Belgií) budou mít naši reprezentanti možnost zabojovat o postup do semifinále turnaje, do kterého postoupí první dva. V opačném případě je budou čekat boje o 5. až 8. místo. O programu vás budeme informovat.

 

Autor: Miloslav Javůrek, foto FIVB

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018