31.3.2012

Adam Zajíček - kapitán juniorské reprezentace České republiky 93/94

Kvalifikace evropského šampionátu juniorů ve Žďáru nad Sázavou se blíží.
Pět týmů, mezi nimi také česká reprezentace, bude bojovat o jedno postupové místo, týmy na druhém a třetím místě čeká další kolo kvalifikace. Pojďme si představit borce, kteří budou Českou republiku v boji o účast na mistrovství Evropy reprezentovat.

logo

Začneme kapitánem týmu Adamem Zajíčkem.

Adam ZajíčekAdam Zajíček je kapitánem české reprezentace, v národním týmu hraje na postu blokaře a je hráčem Volejbalu Brno. Adam je odchovancem brněnského týmu, od žákovské až po seniorskou kategorii působí v Brně, kde v mládežnických kategoriích pod vedením trenérů Oravce, Nezhody a Šamšuly získal řadu úspěchů.
V letošním roce „dosáhl“ 201 cm vysoký a 93 kg vážící blokař českého národního týmu na titul juniorského mistra republiky, v minulém roce to byl ve stejné kategorii bronz, v kadetské kategorii stříbro.
Jsem však velice rád i za postup s mužským A-týmem do play off, které jsme si vybojovali vítězstvím v posledním kole nad Libercem. S národním týmem jsme mimo jiné vyhráli dvakrát turnaj MEVZA a kvalitně obsazené turnaje v Polsku a v Belgii,“ říká sympatický kapitán české reprezentace Adam Zajíček.

Při plnění klubových a reprezentačních povinností Adamovi mnoho času na ostatní koníčky nezbývá, přesto si najde čas na kamarády, vyráží na kolo nebo se jde podívat na volejbalová utkání svých kamarádů a kamarádek. 

Při výčtu svých schopností a slabších stránek se museli všichni junioři zamyslet hlouběji, přesto se nám Adam nakonec svěřil.
Nejsem vyhraněný útočník, ani obranář. Baví mě zablokovat soupeře, ale i útočit „jedničku“ i „čtyřku“. Jsem cílevědomý, jdu si za tím, co chci. Rád podporuji svůj tým, i když se mu nedaří. Na druhou stranu musím pracovat na blokařských přesunech, tam jsem zatím pomalý,“ pokusil se zhodnotit své volejbalové, ale i lidské vlastnosti Adam Zajíček.

Cíle má Adam Zajíček – jako správný kapitán české reprezentace – ty nejvyšší.
Chceme vyhrát skupinu a postoupit přímo na evropský šampionát. Doufám, že nás přijdou čeští fanoušci podpořit,“ říká Adam, který mezi svá oblíbená jídla řadí řízek s bramborovým salátem.

Ve středu 11. dubna vstoupí čeští reprezentanti do turnaje utkáním s Rumunskem, ve čtvrtek je čeká Estonsko, v pátek Slovinsko, o den později Španělsko a v neděli na závěr Francie.
Těžká skupina, ze které pouze vítěz postupuje přímo na evropský šampionát, další dva celky si vybojují účast v dalším kvalifikačním turnaji. Čeští reprezentanti na předchozích turnajích dokázali, že se s nimi musí počítat, tak je přijďte do haly ve Žďáru nad Sázavou podpořit.

 

Radek Krpač

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018