2.11.2015

Hodnocení druhého soutěžního srazu reprezentantek 2000/2001

Reprezentační tým dívek do 18. let absolvoval v Mikulově druhý ze čtyř tripů, jehož  hlavní náplní byla utkání s týmy z extraligy juniorek.  Reprezentantky se od pondělí  do pátku utkaly s družstvy Šternberka, Frýdku-Místku, Ostravy a Přerova.  V dopoledních fázích se hráčky věnovaly obecné kondiční přípravě pod vedením Mgr. Davida Neruda a volejbalovým tréninkům směřujících k herním činnostem a souhře útočnic s nahrávačkami. Těmi bylo trio Petra Vondráková (VK KP Brno), Tereza Grygarová (S. Frýdek-Místek) a Klára Dvořáčková (VK Prostějov). Dvořáčková soustředění zvládla velice dobře a ze všech hráček zaznamenala největší výkonnostní progres, Vondráková soustředění opustila dříve z důvodu obnoveného zranění, stejně tak jako Harrisová, která si v utkání se Šternberkem udělala při vybírání výron kotníku. Reprezentační družstvo vybojovalo ve čtyřech utkáních pomyslných osm bodů za tři vítězství. Reprezentantky podlehly pouze silnému výběru Šternberka.

logo

Popis všech utkání naleznete níže v textu, stejně tak jako odkazy na TVcom a statistiky.

ČVS-SCM-KKY - TJ Sokol Šternberk 1:3 (12,-13,-12,-14)

Základní sestava: Dvořáčková, Knorová, Benediktová, Yakushkina, Pavcová, Judlová, libera Oborná a Digrinová. Střídaly: Harrisová, Vondráková, Žolnerčíková

Nejvíce bodů: Knorová (9), Benediktová a Judlová (8) - Borovcová (16), Hudylivová a Šenková (12)

Reprezentantky předvedly výborný vstup do prvního utkání. Na soupeře vyrukovaly rychlým podáním a zorganizovanou obranou v poli. Družstvo minimalizovalo počet chyb a z 25 útoků dvanáct proměnilo v bod. To ale neplatilo pro zbytek utkání. Šternberk zpřesnil výkon, dobře ztrátoval a zejména to byl on, kdo dobře podával. Přes srdnatý boj se týmu nepodařilo získat více jak 14 bodů v jednom setu.

TVcom: ZDE 

Matchreport: ZDE

 

ČVS-SCM-KKY - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (24,15,15)

Základní sestava: Dvořáčková, Pavlíková, Bartecká, Orvošová, Žolnerčíková, Judlová, libera Digrinová a Oborná. Střídaly: Benediktová, Grygarová,  Knorová.

Nejvíce bodů: Orvošová (14), Bartecká (8) a Knorová (6) - Závodná (10), Jaššová (9), Štundová (6)

Kdo ví, jak by se vyvíjelo druhé utkání, kdyby Frýdek dokázal zúročit slibný náskok v prvním setu 20:10. Reprezentantky však neskutečně zabojovaly a ve strhujícím závěru set otočily na 26:24. Nezdařená koncovka Frýdek pravděpodobně silně rozhodila, hráčky Sokola ve zbytku utkání vytvořily 19 chyb a hru reprezentantkám výrazně ulehčily. Ve skrze žákovské družstvo v českých barvách předvedlo koncentrovaný výkon a přestože nijak excelentně nepřihrávalo, drželo vysoký herní standard, dělalo minimum chyb a vítězství si pohlídalo.

TVcom: ZDE

Matchreport: ZDE 

 

ČVS-SCM-KKY - TJ Ostrava 3:2 (23,-17,-23,17,13)

Základní sestava: Dvořáčková, Pavcová, Stráská, Yakushkina, Žolnerčíková, Judlová, libero Oborná a Digrinová. Střídaly: Grygarová, Pavlíková, Orvošová

Nejvíce bodů: Judlová (14), Žolnerčíková (12), Pavcová a Yakushkina (11) - Faltínová (21), Slatinská (17) a Bazzano (11)

Zápas s Ostravou předvedl nejvyrovnanější bitvu ze všech extraligových utkání. Reprezentantky nastoupily v pozměněné sestavě, ve které dostaly přednost méně vytěžované hráčky, zejména smečařky Pavcová, Žolnerčíková a blokařka Stráská.  Právě Pavcová předvedla výborný start, ze 13 útoků zaznamenala osm bodů. Kadetky zvítězily v prvním setu 25:23. Ve druhém setu reprezentantky nakupily řadu zbytečných chyb pramenících z nepřesné přihrávky. Tým špatně útočil a od stavu 17:20 nedokázal bodovat. Ani ve třetím setu se družstvo nevyvarovalo řadě nevynucených chyb, tentokráte chybovala ale i Ostrava a tak o vítězi rozhodla až napínavá koncovka.  Jelikož k vítězství nenapomohly ani střídání Orvošové a Grygarové, reprezentantky prohrály 23:25.  K obratu ve čtvrtém setu zavelely střídající libero Digrinová, blokařka Benediktová, servírující Pavlíková a zlepšený výkon Žolnerčíkové, kmenové hráčky Ostravy. Pavlíková předvedla v koncovce šňůru pěti podání, ze kterých zaznamenala dva body. Tie-break byl jako na houpačce, kadetky ztratily vedení 5:4 a neodkázaly zastavit příliv Ostravských bodů do stavu 9:13. Následně předvedly neskutečně trpělivý výkon při podání střídající Orvošové, která šesti podáními v řadě a s podporou bezchybného týmu otočila pátý set do vítězství 15:13.

TVcom: ZDE

Matchreport: ZDE

 

ČVS-SCM-KKY - Volejbal Přerov 3:0 (25,20,16)

Základní sestava : Grygarová, Knorová, Benediktová, Orvošová, Pavlíková, Judlová, libero Digrinová a Oborná. Střídaly: Dvořáčková, Stráská

Nejvíce bodů: Pavlíková (19), Knorová (16), Judlová (10) - Svobodová (15), Šádková (11), Jehlářová (6)

Poslední utkání ukázalo trpělivý taktický boj reprezentantek, ve kterém dominovaly smečařky Knorová s Pavlíkovou. Ty svými útoky (celkově 33 bodů z útoku) ze zóny IV rozebraly obranu soupeře. Přerovu nenapomohl ani přesun Jehlářové na post univerzálky. Nahrávačka Dvořáčková změnila distribuci nahrávka a výrazněji zapojila Judlovou a Orvošovou. Po napínavém prvním setu již reprezentantky ve zbytku utkání dominovaly a zaznamenaly druhé vítězství 3:0.

TVcom: ZDE

Matchreport: ZDE

 

Hodnocení  soustředění hlavním trenérem (Nezhoda):

Reprezentační tým na plno ukázal svůj potenciál, vždyť z šestnáctičlenné nominace je stále deset hráček v žákovském věku. Hráčky s neuvěřitelnou chutí pracují na zlepšení hry týmu, což výrazně usnadňuje spolupráci.  Na soustředění jsme se důsledně zaměřily na taktiku naší hry, jak v organizaci útoku, tak obranné fázi.  Výrazně jsme pracovali s video-rozbory naší hry. Dále bych chtěl poděkovat klubům za spolupráci při uvolňování hráček, věřím že hráčky se ze soustředění vrací vždy o kousíček lepší, než když na něj přijíždí. Práce v takto kvalitní skupině, kterou vytváří, je pro ně obrovsky motivující a poskytuje výraznou zpětnou vazbu k práci, kterou odvádí.

Facebook reprezentace: ZDE

 

Autor: Mgr. Bc. Erik Nezhoda

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) – Trousil / Westphal 2:0 (21:13, 21:17)

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018