15.10.2015

Hodnocení reprezentačního srazu dívek 2000 v Brandýse, 2015

Dívčí volejbalová reprezentace absolvovala první ze čtyř soustředění, na kterých odehraje utkání proti juniorským extraligovým celkům. V Brandýse si jako první tuto povinnost odbyly týmy Králova Pole B, Slavie Plzeň a Olympu Praha.  Všechna družstva přijela v silných sestavách a s cílem zvítězit, čímž mladým reprezentantkám obstarala výborné podmínky pro otestování aktuálního stupně individuální i týmové připravenosti. Realizační tým přichystal pro jednotlivá utkání různé zahajovací sestavy, tak aby bylo možné v akci vidět všechny hráčky, které se srazu zúčastnily. Reprezentantky dokázaly zvítězit proti Brnu, nedařilo se jim však v utkání s Plzní. Velice dobrý dojem zanechaly v poslední den v utkání s Olympem Praha, když po boji padly 1:3.

logo

SCM-ČVS-KKY – VK Královo Pole B 3:1 (16,-18,16,23)

Základní sestava (ČVS): Droznová, Fomenková, Šnajdrová, Veselská, Kuníková, Benediktová, libero Oborná. Střídaly: Harrisová, Vondráková.

Základní sestava (VK KP B): Malánová, Hnízdilová, Matyášová, Diatková, Novotná, Hrochová, libero Jiříkovská. Strídaly: Benková, Klimešová, Koželková, Nováková, Sedláčková

Nejvíce bodů: Veselská 14, Šnajdrová 12, Benediktová a Fomenková 10 – Diatková 30, Malánová 8, Hrochová 6)

Debut reprezentantek v juniorské extralize v utkání s aktuálně nejslabším týmem české skupiny probíhal od úvodu velice koncentrovaným výkonem. Reprezentantky se ujaly vedení 8:3 zásluhou pozorné obrany na síti a celý set dovedly do vítězného konce. Vstup do druhé sady doprovázela velice špatná přihrávka, které v úvodu nepomohla ani střídající Harrisová. Družstvo zpřesnilo výkon až po druhém technickém tajmu, kdy na chvíli stáhlo šestibodový náskok Brna na pouhé tři míče. Koncovka však patřila Jihomoravankám, které získaly druhý set 25:18. Ve třetím setu zdobil reprezentantky útok. Hráčky dosáhly v jeho úspěšnosti na 44 procentní úspěšnost a zvítězily 25:16. Čtvrtý set proti obměněné sestavě Brna byl jako na houpačce. Lvíčata nejdříve ztrácela tři body, aby při druhém technickém tajmu vedla o dva body. Brno však v zápětí skóre otočilo díky Diatkové s Malánovou. Samotná koncovka patřila trpělivějším reprezentantkám, které využily chyb ve hře soupeře a zvítězily 25:23.

TVcom: http://volejbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Extraliga-juniorky/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2015-2016/128520-SCM-CVS-A-VK-Kralovo-Pole.htm

SCM-ČVS-KKY – VK Slavia VŠ Plzeň 0:3 (-16,-20,-13)

Základní sestava (ČVS): Vondráková, Pavlíková, Bartecká, Orvošová, Pavcová, Jehlářová, libero Kolářová. Střídaly: Fomenková.

Základní sestava (Plzeň): Šmídová Nic., Valtová, Hanzlíčková, Urešová, Šmídová Nat., Schveinertová, libero Černá. Střídala Paulová, Vinohradská.

Nejvíce bodů: Orvošová 9, Bartecká 6, Pavlíková s Jehlářovou 5 – Urešová 16, Valtová 15, Hanzlíčková 6

Ve druhém utkání dominoval aktuálně nejlepší tým skupiny A. Plzeň přijela do Brandýsa ve velké pohodě a stejně tak přistoupila k celému utkání. Dominovala ve všech činnostech, ocenění zaslouží zejména servis a rychlá hra do obou kůlu. Na straně reprezentantek stojí za ocenění výkon Orvošové na postu univerzálky.

TVcom: http://volejbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Extraliga-juniorky/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2015-2016/128521-SCM-CVS-A-VK-Slavia-VS-Plzen.htm

SCM-ČVS-KKY – PVK Olymp Praha 1:3 (-10,-19,19,-20)

Základní sestava (ČVS): Vondráková, Pavlíková, Šnajdrová, Veselská, Harrisová, Benediktová, libero Oborná, Kolářová. Střídaly: Orvošová, Pavcová.

Základní sestava (Olymp): Vrábelová, Pluhařová, Krapotkina, Paterová, Fomenková B., Hurychová, libero Honzovičová a Hřebenová. Střídaly: Bartecká, Fomenková K., Výšková.

Nejvíce bodů:  Pavlíková 18, Orvošová 15, Benediktová 11 – Pluhařová 14, Paterová 12, Fomenková B. 11.

Utkání začalo velice špatně pro Harrisovou, která dostala poprvé šanci v základní sestavě. Soupeř ji ihned zaměstnal na přihrávce, kde dostala dvě esa, následně chybovala i dvakrát v útoku a hřiště musela přepustit Orvošové. Ta na postu útočnice zanechala velice pozitivní dojem, zejména při rychlé hře v zóně IV. s nahrávačkou Vondrákovou, které její přítomnost velice svědčila. První set se již zachránit nepodařilo, ten druhý byl ale poměrně vyrovnaný. Nebýt chvíle, kdy se reprezentantky vytrápily v jedné rotaci, set by dospěl do vyrovnanější koncovky. Takto korigovaly osmibodové manko na pouhé tři body za stavu 17:20, Olymp však následně znovu odskočil a zvítězil 25:19. Třetí set byl z pohledu lvíčat nejlepší. Výbornou rotaci předvedla Pavlíková, která si připsala tři body v útoku a následně zaznamenala i přímý bod z podání. Výkon korunovaly Šnajdrová se střídající Pavcovou na servisu, kdy vytvořily na hráčky Olympu silný tlak, se kterým si následně obrana poradila na výbornou. Družstvo zúročilo kvalitní výkon a přetavilo jej v 44 procentní útok a vítězství 25:19. Čtvrtý set jako již tradičně rozhodl špatný vstup a trápení na přihrávce. Propastný rozdíl sedmi bodů zkorigovaly lvíčata na stav 19:21, více již ale nedokázaly a prohrály 20:25.

TVcom: http://volejbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Extraliga-juniorky/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2015-2016/128519-SCM-CVS-A-PVK-Olymp-Praha.htm

Hodnocení: Všechny hráčky znovu výborně odpracovaly celé soustředění. Důsledně jsme se věnovali obraně z hlavního kůlu, útoku blokařek, výchozímu postavení na přihrávce na pěti a půl metrech a konečně i nastavení statistických parametrů pro vyhodnocení naší hry. Poprvé jsme se mohli konfrontovat s vyšší věkovou kategorií. Zatímco nás zdobí velice dobré fyzické parametry, trápí nás nedopracované herní činnosti, u většiny technika útočného úderu a u mnohých práce na odbití obouruč spodem. Dále nám chybí jasná představa o tom, co se od nás na hřišti očekává. Zatím co některé hráčky nemají problém přijmout rozdílný systém obrany než v klubu, některé hráčky se přizpůsobují velice těžce. Samozřejmě nejtěžší je situace u hráček, které pracují v klubu na jiném postu než bychom potřebovali, to je příklad Kuníkové nebo Pavcové, které bychom rádi viděli na postu přihrávajících smečařek. Nezkušenost se projevuje také přemírou strachu na hřišti. Zcela odlišně se prezentovaly nahrávačky Droznová s Vondrákovou. Vondráková zvládla druhé utkání poměrně dobře, zejména co se týče útoku s kůlovými hráčkami. Nahrávala ve výskoku a rychle. Droznová odehrála své utkání poměrně stabilně, příliš se ji nechce skákat na nahrávku, navíc ji stále chybí následné činnosti jako odstupování nebo vykrytí. Poměrně vyrovnaná byla aktuální čtveřice blokařek, útočně nejvíce vynikala Benediktová, naopak na bloku je velice zajímavá Jehlářová.

logo

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

 
Baráž o extraligu

muži: SKV Ústí nad Labem – TJ Sokol Dobřichovice 1:3 (25:21, 5:25, 24:26, 21:25) stav série 0:1   ženy: TJ Sokol Šternberk – VK Madeta České...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018