13.1.2017

KADETKY 00/01 pod lupou aneb představujeme české hráčky - III.

Třetí částí představujeme český tým kadetek, které čeká v následujících dnech kvalifikace na evropský šampionát.

Klára Dvořáčková

Volejbal hraje od svých devíti za VK AGEL Prostějov. Začínala na postu univerzálky, ale dnes je již čtvrtým rokem nahrávačkou. Za své největší volejbalové úspěchy považuje, že reprezentuje národní družstvo se svým oblíbeným číslem jedna, se kterým dosáhla na 3 stříbrné medaile. Nyní se soustředí na postup na ME v Holandsku. Dále za svůj úspěch považuje vítězství na Olympiádě dětí a mládeže, třetí místo v extralize kadetek a druhé místo v extralize juniorek pod vedením zkušených trenéru Jaroslava Matěje a Lukáše Mička. Jejím cílem je výborně reprezentovat českou zem na ME a časem nakouknout do seniorského týmu.

"Klára je možná nejambicioznější hráčkou výběru, která si jde tvrdě za svým snem. Pomáhá ji konfrontace v juniroském týmu Prostějova, kde se může vyvíjet po boku zkušených a kvalitních hráček. Její volejbal se i proto v národních barvách výrazně proměnil a dosahuje mezinárodní úrovně."

Magdaléna Jehlářová

Volejbalu se věnuje od deseti let ve Volejbalu Přerov, kde nastupuje na postu blokařky v extralize kadetek, juniorek i žen. Jejími největšími dosavadními úspěchy jsou třetí místo na MČR starších žákyň, účast ve final-four kadetek, tři medaile z mezinárodních akcí, včetně zlata z turnaje Olympijských nadějí, a působení a získávání zkušeností v extraligovém týmu přerovských žen. Jejím snem je získat medaili na ME. I Magda by si jednou ráda vyzkoušela volejbal v zahraničí.

"O Majdu se opírá budoucnost přerovského volejbalu, tato role se na ni pomalu přesouvá i v národním týmu. I na evropskou úroveň je mimořádně disponovanou hráčkou, která vzbuzuje u soupeřů respekt."

Gabriela Orvošová

Volejbalu se věnuje od deseti let, nejprve na postu blokařky, později na postu na smečařky a nyní univerzálky v Olomouci. I když je Gába ještě velice mladá hráčka, tak díky svému talentu patří mezi klíčové hráčky extraligového týmu VK UP Olomouc. Její největší úspěch je první místo na MČR starších žákyň, druhé místo na ČP žákyň, druhé místo v extralize žen v loňském roce a medaile z mezinárodních akcí. Zkušenosti sbírala na evropských kvalifikacích juniorek a působení v "A" týmu Olomouce. Jejím snem je být seniorskou reprezentantkou, hrát v zahraničním klubu a získat evropský cenný kov.

"Gábina prožívá v patnácti letech malý volejbalový sen a bude jen na ní a nejbližším okolí, zda dostojí závazku, který z něj pramení. Ženy Olomouce se o ni v utkáních starají na výbornou, nechme se překvapit, zda tyto zkušenesti zúročí na kvalifikaci. Na srazech národního týmu pracuje velice dobře a bude jednou z opor týmu."

 

Autoři: Mgr. Erik Nezhoda, Mgr. Michal Mezera

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge - Saquarema (BRA)

Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 0:2 (16:21, 17:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018