21.2.2022

Během přípravy v Brandýse nad Labem si juniorská reprezentace odskočila i na pražský Olymp

Druhý jarní blok přípravy reprezentačního družstva juniorek proběhl ve Sportcentru v Brandýse nad Labem včetně dvou modelovaných herních tréninků, zápasů s extraligovým týmem žen Olympu Praha.

Druhý jarní blok přípravy RD 04/05 juniorek ve Sportcentru v Brandýse nad Labem jsme zvládli v šestidenní přípravě (13. - 18. 2. 2022) realizovat 7 tréninkových jednotek včetně tří dopoledních (út, st, čt) kondičních. Posilovna s kondičním trenérem Davidem Nerudem, do které se v úterý 15. února dopoledne zapojil po společné pracovní konzultaci obou trenérů i Dan Červenka, kondiční trenér kadetek RD 06/07, byla s důrazem na techniku vícekloubových cviků, např. mrtvý tah a došlo i na „ruský švih“ s 16 kg kettlebellem.

Dva modelované herní tréninky s týmem extraligy žen Olympu Praha byly na programu ve středu a ve čtvrtek od 14.45 hod. na hale Olympu Praha. Poděkování patří trenéru Standovi Mitáčovi a hráčkám Olympu za umožnění této těžké herní konfrontace. V prvním modelovém zápase jsme využili i blokařky Olympu Praha Pavlínu Šimáňovou a Anetu Bartošovou. To nám umožnilo hrát cíleně pouze ve třech rotacích s nahrávačkou ze zóny I, VI a V. V druhém zápase jsme opět hráli pouze ve třech rotacích se zadní nahrávačkou a s jednou blokařkou Monikou Brancuskou, která v prvním modelovaném utkání hrála od druhého setu na diagonálním postu.

RD 04/05 – Olymp Praha 1:4  a 2:1 (26, 17, - 21)

Sestava ČR:

1. zápas:

  • 1. set: Jakuškina, Kelnárová, Brancuská, Dvořáková, Bohuslavová, libero Mitáčová
  • od 2. setu: Jakuškina, Bohuslavová, Šimáňová (Bartošová) Brancuská, Dvořáková, libero Mitáčová, střídala Kelnárová

2. zápas:

  • Jakuškina, Kelnárová, Brancuská, Dvořáková, Bohuslavová, libero Mitáčová

Vzhledem k náročnému hernímu víkendovému programu (turnaje extraligy juniorek 12. - 13. února) hráčky absolvovaly v neděli večer pouze regenerační program s masérem Jindřichem Doudou a v pondělí dopoledne 60minutovou tréninkovou jednotku zaměřenou na aerobní rekondici a doplňkové posilování (expandery) a protažení. V šestidenním programu měly hráčky každý den po 19.30 hod. k dispozici regeneraci a maséra.

Do našeho programu jsme zařadili v úvodu volejbalových tréninků cvičení s expandery a na závěr tréninků kompenzační cvičení s asistentem Jakubem Brečkou. Ve volejbalové přípravě převažoval trénink individuálních herních řetězců s důrazem na intervalovou zátěž a opakování kvality provedení. Převažovala také cvičení zaměřená na spolupráci s nahrávačkou - útok smečařek po přihrávce jak plachtícího, tak také smečovaného servisu ze zóny IV, I a VI.  Pro snížení skokanského zatížení jsme také využili smečování ze snížené švédské bedny – údery 1, 8 a 4 pro změnu stereotypu krajních hráček s důrazem na práci smečařské paže. Náplní byla i obrana v poli proti útoku prvního sledu a také útoku druhého sledu z jednotlivých zón – úprava výchozího postavení a následné zpracování tvrdého útoku a umožnění založení protiútoku bez omezení. Do přípravy jsme také vložili cvičení na techniku příjmu podání – imitace a cílené úhlování – odbití míče z jednotlivých zón s důrazem na práci nohou (ukročení, zakročení). Úterní dopolední trénink absolvovala s týmem také fyzioterapeutka Míša Pachmanová (věnovala se především hráčce Zuzaně Žákové, která měla od úterý do pátku individuální program spolu také s kondičním trenérem Davidem Nerudem včetně cvičení v bazénu). Do všech tréninků našeho týmu se zapojil také asistent Josef Nohra.

Poděkování patří hráčkám a realizačnímu týmu za společné úsilí. Zajímavostí bylo sledovat snažení   basketbalistky Kateřiny Zohnové (reprezentantka ČR na ME 2009 a na LOH 2012 v Londýně) a její individuální tréninky po zranění achilovky.

V příštím bloku přípravy ve sportovní hale v Mikulově v neděli 6. března zahájíme cca 25denní závěrečnou přípravu ke kvalifikaci o postup na ME juniorek 2022.

 

Autor: Luboš Bednář - hlavní trenér RD 04/05

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018