26.10.2009

Hodnocení přátelských utkání repre´92/93 – reprezentace Polska ´92, 2009

Na tento víkend byly domluveny tři přípravná utkání s družstvem Polských juniorek roč. ´92.

První se odehrálo ve čtvrtek 22. 10. 2009 v tělocvičně Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka.
S nominovaných hráček se omluvila Kristýna Lindovská, která ulehla s angínou.

Utkání jsme zahájili v sestavě Monika Šmídová, Martina Michalíková, Kamila Součková, Andrea Kossányiová, Klára Vyklická, Zuzana Mudrová a na postu libera Veronika Dostálová.

Vývoj utkání nezačal pro nás nejlépe. Při svém druhém bloku špatně doskočila naše nejúčinnější smečařka Martina Michalíková a vážně si poranila kotník pravé nohy (Přejeme jí všichni co nejrychlejší uzdravení a brzký návrat k volejbalu). Do hry naskočila Věroslava Marešová, ale naše hra postrádala přesnost hlavně na přihrávce a nahrávce. Obraz hry se změnil ve třetím setu, kdy na nahrávku přišla Pavla Vincourová a na post diagonální hráčky Maruška Toufarová a mi vyhráli třetí set.

Čtvrtý set se vrátil do starých kolejí. Polská děvčata vynikala na bloku (22 úspěšných bloků) a nám se nedařilo zakládat útok, ani účinně vzdorovat útoku vysokých polských hráček. I přes nepřesvědčivý výkon týmu dvě hráčky zasluhují pochvalu. Blokařka Andrea Kossányiová potvrdila svůj vysoký standard v útoku (úspěšnost 67 %) a Monika Šmídová na podání (6 přímých bodů a neustálý tlak na soupeřky). Výhra polských reprezentantek 3:1 (15,23,-20,17) byla zasloužená.

Druhé utkání jsme hráli v pátek 23. 10. 2009 v Městské hale míčových sportů na Vodové.
V základní sestavě zůstaly Monika Šmídová, Andrea Kossányiová, Klára Vyklická, Kamila Součková a Veronika Dostálová. Zuzku Mudrovou, která plnila studijní povinnosti na sportovním gymnáziu v Praze nahradila Maruška Toufarová a na smeči přišla družstvo posílit olomoucká hráčka ve službách Šternberka Denisa Halamíčkové.

Od prvního míče bylo znát, že dnes nastoupilo „jiné družstvo“ než včera. Účinné podání a pozorná obrana na síti i v poli vedly k hladkému vítězství 25:13 v prvním setu.
Zlepšená hra polských děvčat znamenala vyrovnanější průběh v dalších setech a vítězství ve třetím dějství, ale celkové porážce 3:1 už polky nedokázaly zabránit.

Na přihrávce byla znovu oporou Veronika Dostálová (62 % přihrávek kvality excelent), v útoku se naše hra opírala o obě blokařky Andrea Kossányiová 12 bodů s útoku s účinností 63 % a svou stoupající formu potvrdila Klára Vyklická, která s 8 útoků měla úspěšnost dokonce 75 %. Svou bojovností, stabilní přihrávkou i útokem byla pro družstvo velkým přínosem Denisa Halamíčková. Výrazně se na nahrávce zlepšila Monika Šmídová, která prokázala, že nahrávka je naší silnou zbraní. Připisujeme si cenné vítězství 3:1 (13,22,-20,18) a utvrzujeme se, že na somaticky a fyzicky velmi dobře disponované a připravené polské reprezentantky je účinná rychlá kombinační hra a nátlakový servis (19 zkažených podání není zas tak málo, ale k zamyšlení je, že v prohraném setu naše děvčata zkazila jedno jediné podání).

Třetí utkání se konalo v sobotu dopoledne opět v Městské hale míčových sportů na Vodové.
Na nahrávce nastoupila opět Monika Šmídová, na bloku dostala příležitost Míša Bartoňová s Klárou Vyklickou, na smeči si zahrály Věrka Marešová a Andrea Kossányiová, místo univerzálky zaujala opět Zuzka Mudrová a na liberu nechyběla Veronika Dostálová.

První set jsme prohráli 25:15 a ani jsme se nestačili rozkoukat.

Druhý set zavelela k obratu Veronika Dostálová, která ke zlepšené přihrávce přidala fantastické zákroky v poli a svým výkonem strhla zbytek družstva. Druhý set 25:13, třetí 25:17 a čtvrtý 25:20 celkově 3:1 a druhé vítězství je naše.

Na podání vynikala Andrea Kossányiová, která dala v průběhu 4 setů 7 es a Monika Šmídová, které k výbornému podání přidala svůj nejlepší výkon na nahrávce. Velkou radost mi udělala Pavla Vincourová, která střídala na podání a ve 3 setech, ve kterých nastoupila, neudělala na podání jedinou chybu. Toto utkání bylo charakteristické obrovskou bojovností a vůlí po vítězství. Fakt dobrý výkon.

Tato tři mezinárodní utkání byla pro děvčata velmi prospěšná, protože se mohla porovnat svou výkonnost s věkově stejně starým reprezentačním výběrem Polska.
V průběhu těchto tří utkání se podařilo zúročit nabité zkušenosti s naší extraligy žen. Dvě vítězství je velmi dobrý výsledek, ale nesmí nás nechat spát na vavřínech, protože do kvalifikace a případně ME máme ještě hodně co zlepšovat.

 

Aleš Novák, trenér juniorek ´92

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018