25.8.2010

Veronika Dostálová o přípravě na ME v hale a účasti na MS na písku, ´92/93 2010

Další hráčkou juniorské reprezentace, na jejíž výkony bude na mistrovství Evropy trenér Aleš Novák spoléhat, je na postu libera hrající Veronika Dostálová z pražského Olympu. Veroniku jsem telefonicky zastihl po vydařeném přípravném utkání s juniorkami Maďarska, kdy naše reprezentace zvítězila 3:0. Tady je náš rozhovor:

1. Dobrý den, Veroniko, příprava na mistrovství Evropy vrcholí, jaká panuje atmosféra v družstvu?

Na mistrovství Evropy se velice těšíme, Přípravné zápasy s Maďarkami dopadly dobře. Škoda, že jsme je neporazily už v kvalifikaci. Atmosféra je výborná.

2. Libero si stále chodí pro rány. Nebolí to?

Vůbec to nebolí, když jste vytrénovaný tak to nebolí.

3. V minulosti jsem se setkal s hráčkami, které nechtěly hrát na pozici libera, protože jim tento post připadal méněcenný. Prostě malá smečařka, která nemůže smečovat. Jak velkou důležitost v týmu dáváš liberu, můžeš jim to, prosím vysvětlit?

Libero má na hřišti důležitou funkci. Musí dobře přihrát servis, být vynikající v poli. Že nemůže smečovat, s tím se musí hold vyrovnat.

4. Jsi spíše libero, které dobře přihrává servis, nebo libero úspěšná obranářka?

Spíše bránící libero, protože mám dobrý odhad na balón a jsem odvážná.

5. Věnují se ti trenéři v tréninku individuálně?

Ne v každém tréninku, ale individuální péči dostávám. Na tréninku v národním družstvu se často trénuje přihrávka servisu, v Olympu se často rozcvičuji s míčem o zeď sama.

6. Jsi hráčka Olympu, můžeš mi přiblížit tvé volejbalové dětství, kdo tě v jakém věku vedl?

Než jsem přišla v patnácti letech do Olympu, učila mě základů volejbalu ve Studiu Sport má maminka Daniela Baumruková. Od příchodu do Olympu mě trénuje Mirek Horáček.

7. Jsi výborná hráčka beachvolejbalu, první soustředění národního týmu jsi neabsolvovala z důvodu účasti na mistrovství světa do devatenácti let. Jak sis na tomto turnaji vedla?

Bohužel jsme měly málo času na přípravu a ani jsme nedostaly dostatečnou důvěru od trenérů, takže jsme nebyl\y nasazené do hlavní soutěže. V turnaji jsme v těsných koncovkách prohrály v kvalifikaci s ruským párem.

8. Jsi stále na cestách, soustředěních, zápasy, plážový volejbal. Jaký máš recept proti únavě?

Dobrá nálada, podpora rodičů a kamarádi.

9. Jaký máš týmový a individuální cíl pro mistrovství Evropy?

Prvním naším úkolem je postoupit ze skupiny, krásné by bylo čtvrté místo, reálným cílem může být umístění do šestého místa. Mým individuálním cílem je podpořit tým v jeho týmovém cíli a bojovat na hřišti jako o život.

10. Libero je dirigentem obrany v poli. Jsi dirigentka na hřišti i mimo hřiště?

Ano, na hřišti dirigentkou jsem a snažím se jí být. V normálním životě diriguji své vrstevníky, ale na trenéra si netroufnu.

Děkuji za rozhovor

 

rk

logo

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX) - kvalifikace

Raupelyte / Paulikiene (LTU) – Hermannová / Štochlová 2:0

 
FIVB Beach Pro Tour Futures – Nuvali (PHI)

finále: Oliva / Kurka – Buytrago / Varga (PHI) 2:1 (16:21, 21:16, 15:13) semifinále: Mermer / Sacit (TUR) – Oliva / Kurka 0:2 (20:22, 17:21)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018