28.6.2010

Výsledky MT KKY 94/95 v Maďarsku 24.-27.6.2010

CZE – HUN “A“ 3:0 (19,20,19)


Základní sestava: Kavková D., Melicharová K., Herbočková L., Patočková T., Kubíčková M., Zemanová K., libero – Pešková V., střídaly: Holečková S.

V prvním utkání na turnaji byl naším soupeřem „A“ tým domácího výběru. Naše hráčky se dobře vyrovnaly s místní atypickou halou a hned od úvodu prvního setu jsme si vypracovali drobné vedení, které jsme stále navyšovali. Do technických oddechových časů jsme vstupovali za stavu 8:4 a 16:10. Díky dobré hře celého družstva a tvrdého útoku Kláry Melicharové jsme si vypracovali vedení 23:13. Pak však z naší strany přišlo polevení a dovolili jsme soupeři snížit na 23:19. Po oddechovém času jsme získali vítězství v prvním setu 25:19.

Velmi dobře jsme vstoupili do druhého setu, kdy jsme snadno získali vedení 4:1. Sérií našich chyb, především na přihrávce, jsme soupeře dostali do vedení 7:6. Od tohoto stavu byla hra vyrovnaná, do druhého technického time-outu jsme vstupovali s drobným vedením 16:14. Set směřoval do vyrovnané koncovky. Za stavu 18:17 však Maďarky udělaly velké množství chyb, díky kterým jsme se dostali do vedení 22:17 a celý set jsme vyhráli 25:20.

Začátek třetího setu byl vyrovnaný. Ani jedno družstvo si nevypracovalo výraznější náskok a v technickém time-outu jsme prohrávali 7:8. Především díky chybám na přihrávce nám soupeř „odskočil“ na stav 7:11. Tento nepříznivý vývoj jsme zastavili oddechovým časem, po kterém jsme především díky dobrému servisu Michaely Kubíčkové, snížili na 10:11. Ve střední části byla hra vyrovnaná (16:14, 18:17). Náskok jsme si vypracovali až v samé koncovce, kterou jsme bezchybným výkonem zvládli. Proměnili jsme hned první mečbol a zvítězili jsme 25:19.

CZE – HUN “B“ 2:3 (-24, 22, -18, 14, -9)


Základní sestava: Pospíšilová A., Melicharová K., Zapletalíková M., Holečková S., Čuboňová H., Zemanová K., libero – Pešková V., střídaly: Kubíčková M., Patočková T., Kavková D., Herbočková L.

Ve druhém utkání na turnaji se proti nám postavilo maďarské „béčko“. Začátek prvního setu byl velmi bojovný a vyrovnaný. V prvním technickém time-outu jsme prohrávaly 6:8. Díky dobrému podání Kateřiny Zemanové jsme otočili nepříznivé skóre na 10:8. Bohužel jsme o toto vedení vzápětí přišli (10:14). Při druhém technickém time-outu jsme prohrávali 14:16. V této fázi utkání byl soupeř lepší a vypracoval si výhodnější pozici pro koncovku (16:21). Náš tým však nesložil zbraně a díky bojovnému a odpovědnému výkonu vyrovnal na 23:23. Bohužel, závěr setu jsme nezvládli a prohráli jsme 24:26.

Druhý set byl již od začátku velmi vyrovnaný. Obě dvě družstva se téměř pravidelně střídala ve vedení (4:4, 8:7, 9:11, 16:14). Tuhý boj každý míč pokračoval i v druhé polovině utkání. Vedení se opět přelévalo z jedné strany na druhou. V závěru se nám podařilo soupeři odskočit – vypracovali jsme si vedení 22:19, které jsme udrželi až do konce (25:22). Velmi dobrý výkon v tomto setu podala Kateřina Zemanová.

Vítězství ve druhém setu nás až příliš uspokojilo. Chladný a nekoncentrovaný výkon způsobil, že jsme prohrávali 1:7. Po dvou oddechových časech se naše hra zlepšila a snížili jsme na 6:9. Kvůli velmi špatnému příjmu/ Čuboňová,Pešková/ a nedůraznému útoku jsme však brzy opět výrazně prohrávali (9:16). Za hrozivého stavu 9:18 jsme vystřídali nahrávačku, Pospíšilovou nahradila Kavková. Naše hra se zlepšila a při podání Terezy Patočkové jsme výrazně snížili náskok soupeře (17:21). Pak jsme se však vrátili k výkonu ze začátku setu a zaslouženě jsme prohráli 18:25.

Vstup do čtvrtého setu se nám vydařil a dobrou hrou jsme získali vedení 8:4, které jsme v průběhu setu navyšovali (16:10). Lucie Herbočková servisem z velké vzdálenosti bodovala několikrát v řadě a zvýšila naše vedení na 20:10. Zaslouženým vítězstvím 25:14 jsme si vynutili tie-break.

Do tie-breaku jsme vstoupili dobře. Díky dobrému podání Kláry Melicharové a Lucie Herbočkové jsme se dostali do drobného vedení (3:1, 5:3). Soupeř však vždy naše vedení okamžitě vyrovnal a kvůli polevení naší koncentrace nám odskočil na rozdíl propastných pěti bodů (6:11). Na útoku neskládá Kubíčková a chybuje Patočková (4x). Za stavu 8:11kazí servis Zemanová. Rozjetého soupeře se nám nepodařilo zastavit oddechovými časy ani střídáními a poslední set jsme prohráli 9:15.

CZE – SLO 2:3 (-22, 23, 15, -28, -14)


Základní sestava: Pospíšilová A., Melicharová K., Holečková S., Patočková T., Vorlová T., Zemanová K., libero – Kubíčková M., střídaly: Pešková V., Čuboňová H., Herbočková L.

Posledním naším soupeřem v základní skupině byl celek Slovinska. Začátek prvního setu byl velmi bojovný a vyrovnaný. Obě družstva se střídala v nepatrném vedení, žádný z týmů si však nenechal soupeře odskočit. Do koncovky jsme tak vstupovali za vyrovnaného stavu 20:20. V závěru setu jsme však udělali několik nevynucených chyb a set jsme prohráli 22:25.

V druhém setu jsme svými chybami dostali soupeře velmi rychle do vedení 4:1. Především díky dobrému podání Simony Holečkové jsme nepříznivý stav otočili na 5:4. Bohužel, Slovinky velmi rychle získali vedení zpět. Několikrát se nám soupeř vzdálil až na rozdíl třech bodů. Tento nepříznivý stav jsme však dokázali vždy vyrovnat a v druhé části setu jsme se dostali, především díky velmi dobrému podání Kateřiny Zemanové, do čtyřbodového vedení 18:14. Při velmi nadějné vedení 20:15 jsme se však zcela nepochopitelně báli vítězství a dovolili jsme soupeři vyrovnat na 21:21. Závěr setu jsme naštěstí zvládli a vyhráli jsme nejtěsnějším možným rozdílem 25:23

Povzbuzeni vítězstvím vyhranou koncovkou jsme nastoupili do třetího setu. Pozornou hrou jsme získali čtyřbodové vedení 8:4. V průběhu celého setu jsme pokračovali ve velmi dobrém výkonu a stále jsme navyšovali náš náskok (18:11). Třetí set jsme zaslouženě vyhráli 25:15.

Čtvrtý set měl vyrovnaný průběh. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, oba týmy si byly schopny vytvořit až tří bodový náskok, o který vždy vzápětí přišly. Tento průběh byl charakteristický pro celý set. V závěru setu byl stav vyrovnaný 23:23. Bohužel jsme nevyužili ani jeden ze čtyř mečbolů a prohráli jsme 28:30.

Tie-break měl podobný průběh jako předchozí set. Po dobrém začátku (2:0) nás potkal krátký výpadek, který nás však stál 5 bodů (2:5). Přesto jsme nesložili zbraně a náskok soupeře jsme stáhli. Strany jsme měnili za nepříznivého stavu 7:8. Po změně stran si Slovinky vypracovali výrazný náskok. Za stavu 10:14 jsme odvrátili čtyři mečboly soupeře, přesto jsme prohráli 14:16.

CZE – SLO 3:1 (-23, 16, 21, 24)


Základní sestava: Kavková D., Melicharová K., Herbočková L., Patočková T., Kubíčková M., Holečková S., libero – Pešková V., střídaly: Zemanová K., Čuboňová H.

V semifinále jsme nastoupili proti našemu dopolednímu soupeři. Do utkání jsme nevstoupili dobře a prohrávali jsme 5:8 v prvním technickém time-outu. Slovinky si po většinu setu udržovaly toto vedení. Při podání Michaely Kubíčkové se nám podařilo vyrovnat a dokonce jsme se dostali do vedení 19:17. Většinu našich útoků úspěšně zakončovala Klára Melicharová. Při nadějném vedení 22:20 jsme se zalekli možného vítězství a kvůli několika nevynuceným chybám Kavkové a Patočkové jsme prohráli 23:25.

V druhém setu jsme pozornou a bezchybnou hrou získali vedení 8:4. Náš soustředěný výkon (a velké množství chyb Slovinek) nám umožnil neustále navyšovat naše vedení až na 16:6 a dovedl nás k pohodlnému vítězství 25:16.

Velmi dobře jsme vstoupili do třetího setu. Od začátku jsme vedli (7:2, 16:11, 21:15). V tuto chvíli přišlo nepochopitelné polevení a uspokojení celého družstva. Soupeři jsme dovolili snížit na rozdíl dvou bodů (21:19). Po time-outu jsme se znovu zkoncentrovali na hru a zvítězili jsme 25:21.

Po úvodní přetahované jsme si vypracovali vedení 8:6, které jsme zvýšili na 12:8. Obě družstva získávala body s kvalitním servisem. V této části přichází uspokojení z vedení. Důrazným upozorněním a následnou koncentrací celého družstva strháváme vedení na svou stranu především díky chytrým útokům Michaely Kubíčkové. Při vyrovnaném stavu 23:23 se štěstěna přiklání na naší stranu a Tereza Patočková zápas končí dvěma úspěšnými útoky.

Velkou zásluhu na našem vítězství měla jak Klára Melicharová a Míša Kubíčková, tak i únava Slovinek, které v jednom dni odehrály 14 setů.

CZE – HUN “A“ 2:3 (-23, 17, 19, -23 , -5)


Základní sestava: Pospíšilová A., Melicharová K., Herbočková L., Patočková T., Kubíčková M., Zemanová K., libero – Pešková V., střídaly: Kavková D., Vorlová T.

Ve finálovém utkání jsme se znovu setkali s naším prvním soupeřem – Maďarskem “A“. Od začátku si hráčky obou družstev uvědomovaly důležitost tohoto utkání. Bojovný úvod utkání lépe vyšel našemu soupeři, který si vypracoval drobné vedení 8:6. Několik našich chyb (včetně chybného postavení) dostaly soupeře do vedení 13:8. V našem družstvu se nenašla ani jedna hráčka, která by svým výkonem strhla ostatní. Náskok soupeře jsme stáhli (17:18) především díky chybám Maďarek. V závěru setu Kateřina Zemanová dvěma esy v řadě vyrovnala na 23:23. Poté jsme však dvakrát nedůrazně útočili a nevybrali stejně lehké útoky soupeře. Set jsme ztratili poměrem 23:25. Družstvu nepomohla nahrávačka Pospíšilová.

Do druhého setu jsme vstoupili s touhou po vítězství. Dostali jsme se do vedení 4:1, respektive 8:4. Za stavu 9:7 vystřídala nevýraznou Pospíšilovou Kavková. Průběh setu byl pak charakteristickým navyšováním našeho náskoku, který vždy soupeř dokázal stáhnout na rozdíl dvou bodů. Rozhodující náskok jsme získali v druhé části setu (21:15). Zodpovědným a týmovým výkonem jsme vyhráli 25:17.

Třetí set byl velmi vyrovnaný od prvního balonu. Ani jedno družstvo si nevypracovalo větší náskok. Při technickém time-outu jsme vedli 8:7. Od stavu 9:7 jsme „nenápadně“ zvyšovali náš náskok až na rozdíl čtyř bodů (16:12). Situaci nám hodně usnadnil soupeř, který zkazil tři podání za sebou. Za stavu 20:18 došlo ke zranění maďarské nahrávačky. Po pětiminutové pauze, zaviněné zraněním, se soupeř nedokázal „vrátit“ do zápasu a bez problémů jsme zvítězili 25:19.

Po snadno vyhrané koncovce přišlo neopodstatněné uspokojení našich hráček. Velmi rychle jsme prohrávali 1:5. Od tohoto stavu se naše hra výrazně zlepšila a oslabený soupeř nám nedokázal vzdorovat. V této fázi utkání jsme byli lepší ve všech činnostech a dostali jsme se do vedení 10:7 a 15:10. Pak jsme soupeře vrátili do zápasu množstvím našich nevynucených chyb (prohrávali jsme 15:16). Doslova jsme se protrápili k vyrovnané koncovce, ve které soupeř projevil větší vůli po vítězství. Zaslouženě jsme prohráli 23:25.

Ztracený set se výrazně podepsal na psychice našich hráček. Zkrácenou sadu jsme prohráli v poměru 5:15 a celé dobré vystoupení i předváděná hra v průběhu turnaje vzala za své.

Přesto se dá konstatovat, že naše RD na týmy Slovinska a Maďarska stačí a dokáže je porážet. Úrovní i kvalitou jsou tato družstva vyrovnaná. V utkáních základní skupiny dostaly příležitost všechny hráčky. V závěrečných zápasech se krystalizovala tato základní sestava: Kavková D. / Pospíšilová A. – Melicharová K. – Herbočková L. – Patočková T. – Kubíčková M. – Zemanová K. – Pešková V. (libero).

 

Mitáč, Foltýn

logo

Krátké zprávyArchiv
Baráž o extraligu

muži: TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) stav série 2:2 ženy: VK Madeta České Budějovice – TJ Sokol Šternberk...

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Diaz / Alayo (CUB) 0:2 (19:21, 18:21)

 
Baráž o extraligu - muži

TJ Sokol Dobřichovice – SKV Ústí nad Labem 1:3 (20:25, 25:20, 22:25, 26:28) stav série 2:1

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – George / Andre (BRA) 0:2 (11:21, 8:11) - skreč, Perušič / Schweiner – Bryl / Łosiak (POL) 2:1 (19:21, 21:17, 15:13)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Tepic (MEX)

Perušič / Schweiner – Ranghieri / Carambula (ITA) 2:1 (18:21, 21:19, 16:14)

 
ME chlapců U18 2024 - rozlosování

Mistrovství Evropy chlapců U18 se uskuteční 10. – 21. července 2024 v Bulharsku. Šestnáct účastníků bylo rozlosováno do základních skupin. Skupina I...

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018