2.1.2012

Zpráva MEVZA 2011 JKY 94/95

CZE – SVK 3:1 (25, -22, 17, 18)

Základní sestava: Pospíšilová A., Mlejnková M., Herbočková L., Patočková T., Melicharová K., Zemanová K., libero – Pešková V.
Střídaly: Kurková, Trnková, Kubíčková, Voldřichová

První utkání na turnaji a zároveň první naše mezinárodní utkání po mistrovství Evropy kadetek. Naším soupeřem bylo družstva Slovenska, které sice skončilo na MEK šesté a úspěšně reprezentovalo na MSK v Turecku. Po prvním vyrovnaném setu a prohraném setu druhém jsme Slovenky přehrály a zaslouženě jsme zvítězili. Za zmínku stojí 9 bodových bloků kapitánky Herbočkové, která byla zaslouženě vyhlášena nejlepší naší hráčkou na turnaji.

CZE – AUT 3:0 (20, 21, 22)

Základní sestava: Pospíšilová A., Trnková V., Zemanová K., Melicharová K., Kubíčková M., Herbočková L., libero – Uhlířová K.
Střídaly: Kurková M., Patočková T., Voldřichová K.

V odpoledním utkání proti slabšímu soupeři jsme sice několikrát prohrávali o dva až tři body, ale zodpovědným výkonem v koncovkách jednotlivých setů jsme utkání bez větších problémů dovedli k jasnému vítězství 3:0.

CZE – HUN 3:0 (16, 15, 19)

Základní sestava: Pospíšilová A., Melicharová K., Voldřichová K., Trnková V., Kubíčková M., Herbočková L., libero – Pešková V.
Střídaly: Kurková M., Patočková T., Mlejnková M., Uhlířová K.

Zápas proti nejslabšímu týmu zemí MEVZY, který v domácím prostředí nezískal ani jeden set, jsme bez problémů vyhráli 3:0, v utkání dostaly příležitost téměř všechny hráčky. Zkoušeli jsme varianty střídání do koncovek setů se specializací na příjem a obranu v poli – Uhlířovou.

CZE – SLO 3:0 (19, 17, 12)

Základní sestava: Pospíšilová A., Mlejnková M., Zemanová K., Trnková V., Melicharová K., Herbočková L., libero – Uhlířová K.
Střídaly: Kubíčková M.

Slovinský tým, který byl po těžkém pětisetovém utkání se Slovenskem, nenastoupil v nejsilnější sestavě a náš velmi dobrý výkon celého družstva vedl k vítězství 3:0, které znamenalo první místo ve skupině.

finále
CZE – SLO 2:3
(-18, 17, 23, -23, -14)

Základní sestava: Pospíšilová A., Mlejnková M., Zemanová K., Trnková V., Melicharová K., Herbočková L., libero – Pešková V.
Střídaly: Kubíčková M., Uhlířová K.

Po snadném včerejším vítězství jsme utkání nezačali dobře. Ustrašenou hrou jsme spíše čekali na to, co udělá soupeř. Naopak slovinský tým vstoupil do utkání velmi dobře a vypracoval si výraznější vedení. Zlepšení naší hry přišlo až v samém závěru setu, kdy jsme pouze stihli korigovat jeho výsledek. Od druhého setu byla naše hra velmi dobrá a zaslouženě jsme 2. i 3. set vyhráli. Ve čtvrtém setu jsme pokračovali v dobrém výkonu, vypracovali jsme si až pěti bodové vedení a kráčeli jsme k vítězství v turnaji. Pak se však nechala vystřídat Melicharová pro potíže a bolest v koleni. Tento zásah do sestavy se na našem družstvu výrazně podepsal. Slovinky se chopily šance a vývoj čtvrtého setu otočili. V tiebreaku byl soupeř celou dobu ve 3 – 4 bodovém vedení, které se nám bojovnou hrou podařilo stáhnout a vyrovnat na 13:13. Soupeř si však postupně vytvořil dva matchbally a druhý proměnil ve vítězství v celém turnaji.

Celkové pořadí:

1. Slovinsko
2. Česká republika
3. Slovensko
4. Rakousko
5. Maďarsko

Na turnaji jsme se prezentovali velmi dobrým výkonem a zanechali jsme na něm dobrý dojem. Zápasy potvrdily, že náš tým udělal velký pokrok ve všech činnostech a výrazně převyšujeme družstva Maďarska a Rakouska. S družstvy Slovinska a Slovenska (které obě byla na MEK úspěšnější než my) jsme na podobné výkonnostní úrovni a dokážeme je porážet. Turnaj se herně podařil především kapitánce družstva Lucce Herbočkové a dále Míše Mlejnkové a Veronice Trnkové, které se dařilo především na postu univerzálky. Pro následující herní přípravu budeme hledat partnery právě ve zmíněných družstvech Slovenska a Slovinska, ale především se budeme snažit zajistit hraní s družstvy Polska a Německa.

V příloze jsou uvedeny i statistické údaje jednotlivých utkání.

 

Stanislav Mitáč, Ondřej Foltýn

logo

Krátké zprávyArchiv
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

Perušič / Schweiner – van de Velde / Immers (NED) 0:2 (21:23, 21:19), Perušič / Schweiner - George / Andre (BRA) 2:0 (21:17, 21:16)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018