26.5.2021

Do Běloruska přes Istanbul, našim mužům začíná Golden European League

Do letošního ročníku Golden European League vstoupí naši volejbalisté v Bělorusku, kde je na programu první turnaj skupiny C. Kromě domácí reprezentace se svěřenci Jiřího Nováka utkají ještě s výběrem Turecka a Portugalska.  

Mužská reprezentace odstartovala přípravu už koncem dubna. Během ní odehrálo naše družstvo i čtyři přípravné zápasy – dva na Slovensku (1:1) a dva proti Rakousku v Českých Budějovicích (1:1). „Dá se říct, že kdybychom upřednostnili výsledek, koučink by byl jiný. Takhle dostali všichni určitý čas na hřišti, i když ten výkon nebyl úplně takový, jaký bych si představoval,“ okomentoval neúspěch v posledním přípravném utkání proti Rakousku trenér Jiří Novák. Během přípravy se snažil u svých svěřenců navodit atmosféru ostrých zápasů. „Každý den na tréninku na nás trenér vytváří tlak, dá se říct, že je cítit u každého balonu. Není čas na to si odfouknout (úsměv)…,“ popsal kapitán Jakub Janouch.

Příprava našeho týmu před prvním ostrým vstupem do sezóny proběhla bez problémů. Malý zádrhel nastal až díky zrušenému letu den před odletem, ale vše se nakonec podařilo vyřešit. Původní trasa přes Frankfurt vzala za své a tak naši reprezentanti odletěli dnes do Minsku přes Istanbul.

Pro Jiřího Nováka bude turnaj v Minsku první velkou akcí v roli hlavního trenéra mužské reprezentace. „Sestava se krystalizuje, ale v dnešní době nic není jisté. Pokud bude vše podle překladů, vím, s kým bych chtěl v prvním zápase nastoupit.“ Start turnaje už vyhlíží i kapitán naší reprezentace. „Nálada v týmu není špatná, přece jenom začínáme ostré zápasy, kvůli kterým tady všichni jsme.“

Přesto vrcholem letošní reprezentační sezóny je bezesporu domácí mistrovství Evropy. „Myslím si, že na ME nikdo z nás ještě nemyslí. Máme před sebou šest zápasů GEL a ty jsou momentálně nejdůležitější,“ konstatuje nahrávačská jednička, Jakub Janouch. To se však změní ve čtvrtek, kdy se zraky naší reprezentace budou upírat do Helsinek, kde od 17 hodin začíná losování základních skupin ME mužů 2021.

Nominovaní hráči:

Patočka Vojtěch blokař
Polák Josef blokař
Sedláček Oliver blokař
Špulák Petr blokař
Pfeffer Daniel libero
Moník Milan libero
Bartůněk Luboš nahrávač
Janouch Jakub nahrávač
Bartoš Adam smečař
Galabov Jan smečař
Michálek Petr smečař
Vašina Lukáš smečař
Hadrava Jan univerzál
Indra Patrik univerzál

Realizační tým:

Novák Jiří hlavní trenér
Kop Martin asistent trenéra
Bertini Fulvio asistent trenéra
Sklenář Zdeněk statistik
Sedlák Martin masér
Avenarius Jakub lékař

 

Zápasy české reprezentace:

pátek 28. května

  • Česká republika – Turecko

sobota 29. května

  • Bělorusko – Česká republika

neděle 30. května

  • Česká republika – Portugalsko

Druhý turnaj naší skupiny Golden European Laegue je na programu od 4. – 6- června 2021 v Portugalsku.

 

Autor: Jiří Carba

Krátké zprávyArchiv
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Saquarema (BRA) - kvalifikace

Schalk / Bourne (USA) – Šépka / Sedlák 2:0 (21:19, 21:17), Šépka / Sedlák – Métral / Jordan (SUI) 2:0 (22:20, 21:15), Schalk / Bourne (USA) –...

 
1. liga mužů - finále

TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 3:1 (20:25, 25:21, 25:23, 25:23), TJ Sokol Dobřichovice – TJ Slavia Hradec Králové 2:3 (22:25,...

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Hermannová / Štochlová – Klinger D. / Klinger R. (AUT) 1:2 (21:23, 23:21, 13:15)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA)

Ahtiainen / Lahti (FIN) – Hermannová / Štochlová 2:0 (kontumačně), Hermannová / Štochlová – Elize Maia / Thamela (BRA) 2:1 (21:14, 19:21, 16:14)

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Recife (BRA) - kvalifikace

Trousil / Westphal – Schalk / Bourne (USA) 0:2 (11:21, 16:21), Šépka / Sedlák – Ermacora / Waller (AUT) 0:2 (19:21, 19:21)

 
FIVB Beach Pro Tour Elite 16 – Dauhá (QAT)

čtvrtfinále: Mol / Sørum (NOR) – Perusič / Schweiner 2:1 (21:17, 23:21, 15:12)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018